molim pomoc uplatio sam preko gameholdsa i nista mi ne dolazi na email? ne kuzim sta sad..morao sam se registrirati preko paypala i sad neznam sta dalje?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
gdje se može kupiti fm 2013 origigi- fizički u dućanu - okolica ZG-a ?
Hvala
Ljudi imam pitanje vezano za financije u FMu, naime ne razumijem baš kako to radi. Prvi FM mi je bio 2008 i igrao sam ga sat-dva.
U FM12 sam malo duže ali možda jedva nekih 10 sati igre sam imao tako da nisam neki poznavatelj FMa i sad bih ako može da mi netko pomogne.
Započeo sam igru sa Rijekom, započela sezona, prvi sam za sada nakon 3 tekme. Ali brine me to da mi je Current Season Profit/Loss nakon svake tekme sve veći i veći, a crvene je boje znači valjda to znači da je u minusu, nakon svake tekme minus se samo povisi za nekih 20k-50k wtf?
Balance mi pada a nisam kupovao nikakve igrače već sam samo uzeo 2 dobra trenera a oni sigurno nisu koštali 250k eura.
Plaće mi sigurno ne skidaju zato jer sam sa njima u plusu 1k. Može mi malo netko to objasnit kako funkcioniraju ove financije?
Valutu sam stavio da je u Eurima.
EDIT:
Nije nakon svake tekme već svaki dan, evo sad sam opalio continue, sljedeći dan i sa 133k minusa sam pao na 160k WTF di ide ta lova?? Otkuda se stvara taj season loss
EDIT 2:
Mislim da sam shvatio, season loss ustvari ne opada na svaki continue već svaki monday, a ja tjedno isplaćujem plaću od 25k eura a budžet za plaće mi je 26k eura.
Šta točno to znači? Da ću ja do kraja sezone bankrotirat ako ne i prije? Koliki je dobitak na kraju sezone?
Problem je kaj nemaš dovoljan "dotok" para tokom mjeseca pa iz mjeseca u mjesec toneš. To kaj nisi probil dozvoljeni Wage budget ti ne diktira dal ćeš biti u plusu ili minusu. Morat ćeš se nekoga riješit, odnosno prodat te si tako poboljšati financije ili pak jaako dobro igrati u Europi kako bi pobjedama dobivao bonuse koji će te zadržati donekle u plusu. Problem je kaj si si uzel odma neki klub koji je dosta teško vodit s obzirom da si još početnik u ovoj "igri". Znači ili prodaja igrača ili pak izvanredni rezultati u Europi. Nakon kaj budeš konstantno u Europi, te se u ligi uvijek borio za naslov budu došli sponzori i više će se punit stadion tak da ćeš tek onda krenuti u neki značajniji plus, a do onda bude *ebeno. :D
normalan je taj minus.to je mjesećni profit/lose,a normalno je kad igraš sa slabijim klubom da si u minusu jer su ti prihodi mali.bez brige nećeš bankrotirati
Problem je kaj nemaš dovoljan "dotok" para tokom mjeseca pa iz mjeseca u mjesec toneš. To kaj nisi probil dozvoljeni Wage budget ti ne diktira dal ćeš biti u plusu ili minusu. Morat ćeš se nekoga riješit, odnosno prodat te si tako poboljšati financije ili pak jaako dobro igrati u Europi kako bi pobjedama dobivao bonuse koji će te zadržati donekle u plusu. Problem je kaj si si uzel odma neki klub koji je dosta teško vodit s obzirom da si još početnik u ovoj "igri". Znači ili prodaja igrača ili pak izvanredni rezultati u Europi. Nakon kaj budeš konstantno u Europi, te se u ligi uvijek borio za naslov budu došli sponzori i više će se punit stadion tak da ćeš tek onda krenuti u neki značajniji plus, a do onda bude *ebeno. :D
Evo baš sam sad dobio nekih sitniš od love 80k eura jer je igrač i spartaka prešao nez sad ni ja gdje uz ugovor vrijedan 1.6 miliona, a ja sam imao pravo na postotak te love i sad cu jos kroz 30 mjeseci dobit nekih 400-500k eura. Ne razumijem baš. Ovdje ima milion opcija ko transferanja igrača pa sam sav zbunjen trenutno :P Ali hebena je igra za sad.
Probao sam prodat neke igrače i npr. ponudio sam Lisjaka za 30k i dobio nekih 20-25 ponuda i kad sam vidio kolko ih je stiglo pretpostavio sam da je to malo pa sam stavio 50k. I stiglo je još par ponuda i ja sam pod transfer windowom stisnuo Accept offer ali lova meni nikad nije došla nit je on prošao, još je u klubu...
I nakon toga nisam mogao prihvatit ni jedan offer za njega i sad više ni ne stižu... A piše da je wanted by 14 clubs. Prije je bilo i više
dok god igrač ne potpiše, ne bude ništa od novaca.trenutno pregovara o visini plaće
Evo baš sam sad dobio nekih sitniš od love 80k eura jer je igrač i spartaka prešao nez sad ni ja gdje uz ugovor vrijedan 1.6 miliona, a ja sam imao pravo na postotak te love i sad cu jos kroz 30 mjeseci dobit nekih 400-500k eura. Ne razumijem baš. Ovdje ima milion opcija ko transferanja igrača pa sam sav zbunjen trenutno :P Ali hebena je igra za sad.
Probao sam prodat neke igrače i npr. ponudio sam Lisjaka za 30k i dobio nekih 20-25 ponuda i kad sam vidio kolko ih je stiglo pretpostavio sam da je to malo pa sam stavio 50k. I stiglo je još par ponuda i ja sam pod transfer windowom stisnuo Accept offer ali lova meni nikad nije došla nit je on prošao, još je u klubu...
I nakon toga nisam mogao prihvatit ni jedan offer za njega i sad više ni ne stižu... A piše da je wanted by 14 clubs. Prije je bilo i više
najbitnija je wage budget...
Ako nema plače, zna se što igrači rade :)
možeš birati u opcijama u kojoj kvaliteti da ti uploada video. mislim da su defultne postavke 480p
I što se tiče financija ne treba se toliko brinit oko par stotina tisuća eura...u Hajduku mjesečno ide oko 900 k € na dva kredita, i svaki mjesec sam sve više u minusu. Kad zaglibiš previše uprava ti da nekakvu financijsku inekciju da preživiš dok ne ostvariš neki dobar transfer.
A gdje točno sada sam preletio po opcijama, ne vidim to nigdje, jel bi ti bio problem ostavi screenshot gdje je to?
Evo ;)
e sad mi nije jasno kako to nisam vidio a proletio sam po svim tabovima 3-4 puta :P
Thx
E kako me sad zeznulo, oba golmana su mi injured, jedan na tjedan dana drugi na 3-4 tjedna a sad imam tekmu protiv inter zaprešića... Na gol sam prisiljen stavit GK koji ima 16 godina a nije bog zna što... Nadam se samo da će mi u korist ić to što je njihov moral jako nizak
EDIT:
Ha, i dobio sam 2-0 bilo me u početku strah ali to mi je bio jedini logični način da ih držim dalje od svoje strane terena i stavio sam da igraci igraju na overload (ako sam dobro napisao), odlicno je ispalo.
ise koji peh..
nisam uspio izborit lp sa newcastleom u zadnjem kolu :)
gdje se može kupiti fm 2013 origigi ako je izašao negdje u trgovini samo da nije preko weba i dostava?
gdje se može kupiti fm 2013 origigi ako je izašao negdje u trgovini samo da nije preko weba i dostava?
Prije par dana sam slucajno naletio da reklamiraju na stranicama sophoslab-a FM2013 da se moze kupiti u ducanu... pa ti vidi dal ima 
Evo jedan odlican gol i odlicna akcija :)
Ne igraš s Interom?
Evo jedan odlican gol i odlicna akcija :)
Ne igraš s Interom?
bilo bi prelagano.. nikad fm ne igram sa nekim jacim klubom u nekoj lizi..
Ima tko neki pack sa grbovima naših klubova i/ili face pack za Hrvatske igrače?
A može i neki megapack koji ubaci grbove svih ne samo hrvatskih klubova i isto tako face megapack, ja ne mogu pronać nešto korisnog.
A napravio bi ja i sam ali ako mi netko može reć kako u 5-6 koraka? Recimo napravio sam graphics folder i vec sam stavio jedan logopack ali za eng ligu. I vidim da tamo .pngovi su nazva npr. 586 ili 269 ili 634. Kako da znam koje brojeve imaju naši klubovi?
Čim dođe onaj update za šuši muši verziju počinjem s anžijem. Poskidao sve grbove, dresove, kompetišns fix name itd itd.
Ja ne kuzim sta ce vam svi ti pakovi, grbova, slika igraca i cega vec ne. FM se ne igra radi toga...FM je kao ekonomska igra...brojke, statistike, parametri i sta sve ne...malo slika, boja i grafike :)
Mene osobno boli briga dal ce igrac imat pravu sliku u profilu, meni su bitni njegovi parametri, statistike, itd itd itd...
Pa meni je ljepo da imaju svi grbovi klubova pogotovo jer uvijek igram HNL a za nju nema grbova...nikakve druge stvarine dodajem.
Puno lijepše izgleda, i živahnije. Tebi je lijepo vidjet da dinamo ima neki 5 grb, Premier liga također ?
Traje 5 min a ulijepša igru.
Ma ok za grbove, to i ja volim, da lakse razlikujem neke klubove, al nakraju krajeva, bar meni sve se svodi na brojke, statistike, parametre. Ja jednostavno kad gledam FM, ja vidim samo sve ovo navedeno prije:) Grafika me ne zanima :)
Kao i tokom utakmice, ja najmanje ustvari gledam utakmicu... po cijelom ekranu imam prozorcice...asistan manager feedbackove, team rejtinge, motivaciju oba kluba, formacije, itd itd itd..tako da ja ustvari nista od utakmice ne vidim jer pilim u 100 raznih parametra...
Ja sam takav tip osobe..perfekcionist...da svaki hebeni detalj gledam i pratim i stalno pokusavam usavrsit...
Ma ok za grbove, to i ja volim, da lakse razlikujem neke klubove, al nakraju krajeva, bar meni sve se svodi na brojke, statistike, parametre. Ja jednostavno kad gledam FM, ja vidim samo sve ovo navedeno prije:) Grafika me ne zanima :)
Kao i tokom utakmice, ja najmanje ustvari gledam utakmicu... po cijelom ekranu imam prozorcice...asistan manager feedbackove, team rejtinge, motivaciju oba kluba, formacije, itd itd itd..tako da ja ustvari nista od utakmice ne vidim jer pilim u 100 raznih parametra...
Ja sam takav tip osobe..perfekcionist...da svaki hebeni detalj gledam i pratim i stalno pokusavam usavrsit...
Nisi ti perfekcionist nego se tako igra FM :)
Ja osobno volim imat grbove klubova, uopće ne utječe na gameplay, a opet nekako mi je zanimljivije kad je to tamo...
A i facepackove igrača isto zašto ne, ako ih već ima zašto ne stavit, opet bolje to nego siva sličica
Nisi ti perfekcionist nego se tako igra FM :)
Jako malo ljudi sam vidio da tako igra. Oni misle, postavio sam neku taktiku, formaciju, team i player managment prije utakmice, zapoceo utakmicu i to je to..sad ce oni odigrat kako ja ocu. A ne shvacaju da se tokom utakmice taktika, team i player managment mora korigirat prema potrebi i adaptirat protivniku......
S druge strane, neke sam vidio da igraju FM kao FIFU recimo, postavi prvih 11 i zamjenu i to je to, ide on u utakmicu...pa sta bude bude...naravno izgubi ili bude rezultat koj mu ne paše..odma ide pljuvat si po igracima...a nisu igraci krivi sta on mozda taktiku nije ni dirao, ili je promasio skroz taktiku i formaciju. I onda naravno krene ono "ma kakav je ovo football manager, ovo je smece, nemogu pobjedit sa realom, barcelonom, man citiem i tako te spike" Misli ima Real i da nemora nista dirat osim postave xd