Kaj se vremenskih uvjeta tiče od strane FM tima je naglašeno da će imati veliki utjecaj na igru tak da valjda onda treba i to pratit. Našao sam jedan SS iz prošlog FM-a kojeg sam jednostavno morao postavit. To je bila utakmica života za Kranjčara. Jedna od najdražih pobjeda s prošlog FM-a.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
cha je manchester igrao bez golmana ili...
ovaj manager je puno realniji.sviđa mi se što se kažnjava simuliranje u 16-ercu.
Gledanje cijelih tekmi u FM se podrazumijeva ako tu igru smatraš ozbiljnom i zelis izvuc iz nje neke dobre rezultate. Sta se tice igraca i formacije. Formacija se bazira oko igraca, jer nema smisla forsirat nekog ili neke igrace da igraju nesto sta neznaju, ili nemogu.
S druge strane, ako imate neke svoje zamisli za neke svoje formacije, a nemate igrace, ili nabavite igrace koji se uklapaju u vašu zamisao, ili jednostavno nađite klub s kojim bi mogli igrat kako ste si zamislii...
Rotiranje igraca, moze pomoc, a i odmoc, zavisi od situacije.
Neznam dal se vama ikad desilo. Al meni se sa Realom, nakon negdje 5-6 sezona, pocelo desavat da mi nakraju sezone dolaze igraci i zale se da misle da su sve ostvarili u klubu i da zele nove izazove. Primjer je bio...s Di mariom i marselom sam osvojio 4 lige prvaka zaredom. Nakon te 4. osvojene dosli su mi i zalili se. Marselo je totalno odbijao nastavit igrat u klubu, htio je kao nove izazove...otisao je put man city-a...di mariu sam nekako uvjerio da još uvijek ce imat izazova igrat za klub...Pocela je sezona, namjerno sam napravio cijeli kaos u prvih 11, i pustio ih tako 3-4 utakmice...izgubio sam prve 3 utakmice...zaostajao 9 bodova za barcelonom. Tako sam ih "prevario" da dobe natrag osjecaj izazova igrat za klub. Na kraju te sezone dosao sam 2 boda ispred barcelone, al bila je sezona vatrena...tu sezonu ligu prvaka nisam osvojio..ispao sam u polufinalu...
I da, optimalna ocjena, kad vam igrac igra kako treba je 6.9. Znaci kad ima 6.9 znaci da igra kako bi trebao, odnosno njegovu normalu...to vrijedi za sve igrace...to nije prosjek, to je jednostavno ocjena s kojom igra na svojoj razini.
Sad, moze se desit da recimo napadac sa 6.9 fula par cistih prilika...nema veze..ostavite ga igrat, ako još uvijek ima 6.9 ili negdje 6.7 jer je gotovo sigurno da ce do kraja utakmice nesto pametno napravit.
Isto, jedan meni pomalo glup sistem u engineu utakmice je. Ako igrac prvu šansu, znaci prvi udarac na gol ili oko gola FULA, znaci ne pogodi okvir..70% sanse su da ce skoro sve/puno toga u toj utakmici izfulavat, al moze se desit i da od recimo 10 promašaja jedan nekako uleti. Sta je bezveze da tako engine radi, al valjda ce to sredit.
Odnosno...match engine, kao da na pocetku utakmice, izedefinira unapred, tko ce zabijat, tko nece...sta je bezveze...
Ja igram na isti način od CM3, samo tekst gledam i to na najvećoj brzini i pratim one prozirčiće s okvirima. U životu nisam pogledao utakmicu na FM-u.
Ja 2D na najvecoj brzini. Sve vidim i ide brzo.
FM13 je najbolja dosad :)
Sorry za offtopic..al mjenjam FIFU 13 PC i Sleeping Dogs PC za Football Manager 2013 ili ako se ima kakva druga zamisao. Ponude na PM.
Pun mi je klinac fife...a FM13 je bez originala trenutno nemoguce igrat, pa ono :) Zelim bit dio original porodice:)
Ja sam danas poslao upit u Algoritam, imaju još samo jedan primjerak i to u Zadru, al poslat će mi ga u zagreb i rezervirat. Tako da ću uskoro i ja klikat :D
Kaj ti nije dosadno igrat s Barcom?
Kaj ti nije dosadno igrat s Barcom?
ma uvijek igram s njima na početku dok vidim što je novo, kako je napredovao koji mladi igrač i tako to. Poslije krenem sa Hajdukom najčešće.
prva stvar koju sam napravio, dovodim legendu natrag u klub na funkciju assistant managera i uz njegovu pomoć u nove pobjede 
ja sam ga doveo u liverpool
e da mijenjam fifu 10 i battlefield 1942 za fm13....još malo pa nestalo
Imaš još koju besplatnu igru?
Imaš još koju besplatnu igru?
Burnout Paradise vjerojatno.. Battlefield Heroes i Team Fortress 2 također 
why so serious?
potaknut mnogim oglasima na forumu,malo sam se našalio sa svojim "oglasom"
mozete li mi poslat link di mogu kupit aktivacijski kljuc za igricu? hvala
Meni se jučer dogodio prvi bug
sve je bilo normalno, počela je utakmica, i nije bilo ni jednog highlight-a, i prvo poluvrijeme je završilo oko 50. min i onda se ja izderem na igrače i krene drugo poluvrijeme i kad ono opet niti jedan highlight.. i tekma završi 0:0.. poslje pogledam analizu meča.. sve je bilo 0.. svaki igrač je imao točno 0 dodavanja, 0 udaraca itd.. samo je posjed lopte bio u moju korist 80% - 20% a ostalo ko da se tekma nije ni odigrala.. naravno imam orginal..
jel se možda kome dogodilo nešto slično??
Di je najbolje uzet org a da nije skupo ?
Di je najbolje uzet org a da nije skupo ?
SophosLab i Algoritam imaju po 300kn. S time da Algoritam više nema igara, poslao sam im mail i ostao im je jedan primjerak i to u Zadru, ali sutra bi trebao biti u Zagrebu s mojim imenom na sebi :D
JAvio mi se frajer, prodaje steam acc za 150 kn s fm2013 ;)
Odma ću uzet da sam miran.
Na netu se key moze nac za 200-220 kn...znaci samo key...
Ja isto kupujem FM13, pa tko prodaje nek se javi:)
Ljudi trebam pomoć sada igram fm 2011 i igram sa santosom kako dati otkaz i priječi u drugi klub?Npr.želim otići u Man Untd jeli trebam dobiti poziv iz tog kluba ili treba biti prazno mjesto pa da se ponudim za posao?
HELP ME!
Ne možeš u pola igre promjenit klub tako. Ili te oni zovu ili se prijaviš kad bude prazno mjesto.
A kako to može malo detalnije? Please!!!!!!
Kad manager u MUFC-u dobije otkaz ti se prijaviš za posao. Neznam točko kako se prijaviš jer to nikad nisam radio, uvijek isti klub vodim, al trebalo bi biti jednostavno.
Ili te oni sami traže kad dadu otkaz manageru. Ne možeš se prijavit dok imaju managera, znači samo čekati priliku i onda je pitanje hoće li te primit
Ok idem malo eksperimentirati :)
MNene je Znalac111 ispitivao na porukama. Al nije mi se dalo objašnjavat da FM nije FIFA da se otkaz daje kad se oce, i da mozes ic u klub koji oces i tako to. U FM i ako das otkaz, ili ga dobis ostajes bez posla, i onda trazis posao( sad ako si extra dobar manager sa puno uspjeha, pehara i cega vec ne, klubovi bi ti se mogli javit. Sad mogu ti se javit klubovi i koji vec imaju managera jer si jednostavno bolji od tog njihovog, a mogu ti se javit i klubovi koj su bez managera trenutno i traze ga.
Sad kad trazis posao, gledas pod jobs, i trazes slobodne klubove, ili gledas recimo klubove di su manageri na velikom riziku da dobiju otkaz.
Jos jedna bitna stvar. Ako je recimo lupam gluposti Real Madrid bez managera, i mozes se prijavit...u 99% slucajeva odbit ce te jer traze najbolje od najboljih. Znaci nemozes kao manager a nisi nista osovjio, ili neku sicu, ili neki bezvrijedan pehar i sta vec ne ic se prijavljivat za posao u neke ogromne klubove jer ce te glatko odbit. Cak i ovi slabiji klubovi bi te lagano mogli odbit.
Ja sam jednom na FM07 ili 08 probao početi kao slobodni trener, duuugo nisam mogao naći ni jedan klub koji bi me zaposlio, ali nakraju je ipak pala ponuda da treniram karlovac.
A kad sam trenirao Inter ponude su mi uz to slale reprezentacije Meksika i Češke, prihvatio sam Češku te sam tako trenirao klub i reprezentaciju. Nadam se da toga još uvijek ima u novom FMu.
Ja najdalje sta sam uspio u igri kad pocnes nezaposlen je doc do Reala, nakon 9 sezona....Poceo u drugoligasu iz španjolske, pa prešao u Levante i prvu ligu, pa onda u Malagu, pa iz malage otiso u Lazio, Iz lazia u Inter, i onda iz Intera, napokon u Real....Dosta osvojenih pehara i svega i svacega:D Tako da je to za mene jedan od najboljih podhvata u karijeri igranja FM-a:) Jer doci do toga da vas jedan Real trazi da mu budene manager nije mala stvar, ako to ostvarite znaci legalnim nacinom, ne varanjem i cime vec ne.
Ja sam jednom na FM07 ili 08 probao početi kao slobodni trener, duuugo nisam mogao naći ni jedan klub koji bi me zaposlio, ali nakraju je ipak pala ponuda da treniram karlovac.
A kad sam trenirao Inter ponude su mi uz to slale reprezentacije Meksika i Češke, prihvatio sam Češku te sam tako trenirao klub i reprezentaciju. Nadam se da toga još uvijek ima u novom FMu.
Može