CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.505
|
čitano: 1.187.122
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
13 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

ma kod tebe nes ne valja, takoder isti setup, konfa se ne cuje...koliki ti je napon? pasta?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: CPU hladnjaci P&O
Stjepanj kaže...

ma kod tebe nes ne valja, takoder isti setup, konfa se ne cuje...koliki ti je napon? pasta?

Da znam da nešt ne valja... Nije bilo tako kad sam kupil taj hladnjak (prije cca. 3-4 godine).

Pasta je CM HTK-002, ako sam dobro napisao model, ona iz Linksa za 15 kn.. Napon u loadu je 1.33V...

9 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O
Pozdrav.Ovako imam jedan mali problem pa se nadam da bi ga vi mogli rijesiti posto ste puno iskusniji.

Konfa je:

i5 4690k,gigabyte Z97-d3,8gb Kingston ram,550W silent series napajanje,Gtx 650ti boost grafa,coolermaster elite 370 kuciste..

E sad me zanima dal mogu ugraditi Evo 212 hladnjak za procesoru to kucise?I drugo nisam bas siguran oko napajanja.Neki kazu da je ok dok drugi kazu da je smece.

Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Mozes. CM EVO 212 je 159mm, dok kuciste prima CPU cooler height: 163mm.

Sto se tice napajanja, nije bas nesto. Steta sto nije iz Silent Giant serije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.9.2015 12:40 (infinite).

1 0 hvala 0
12 godina
CPU hladnjaci P&O

da li je neko zainteresiran za kupnju antec 1250?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem sa CPU hladnjakom?

Imam problem već par tjedana sa gašenjem PC-a zbog visoke temperature (kad uđem u bios nakon takvog gašenja vidim visoku temperaturu koja pomalo opada). To mi se zna desiti svakih nekoliko dana (u idleu i u loadu). PC se samo ugasi. Kad ga ponovno upalim sve je dalje u redu: temperatura postane normalna i ventilator hladnjaka radi dalje jako dobro.

Promjenio sam pastu. Vrtio Prime 95 već nekoliko puta bez ikakve greške po par sati. Vratio sam i Bios na defaultne postavke i sl. Ali mi se i nakon toga zna desiti taj problem s vremena na vrijeme.

Pretpostavljem da ventilator hladnjaka prestane raditi iz nekog razloga (sigurno je gašenje ventilatora uzrok iako nisam to mogao vidjeti jer kad se PC ugasi već je kasno da vidim da li je ventilator radio ili ne).

E sad se samo nadam da je ventilator a ne matična (tj. regulacija vrtnje na njoj) u pitanju, pošto je nakon ponovnog starta Pc-a sve u redu par dana.

Komponente pod Moj PC (Katana 3 i Gigabyte 990fxa-ud3). Bios je stavljen na najnoviju verziju.

Da li je tko imao sličnu situaciju i u čemu bi mogao biti problem?

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2015 12:38 (Micek).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problem sa CPU hladnjakom?
Micek kaže...
Da li je tko imao sličnu situaciju i u čemu bi mogao biti problem?

A najbolje bi bilo probati testirati par dana sa nekim drugim hladnjakom.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
10 godina
neaktivan
Bok, xigmatek gaia ii ili evo 212 coolermasterov i zasto?
Mislim blago overclockat prvo do 4 ghz a kasnije najvise do 4.2.
Moze li gaia 2 mijenjat ventilatore?
Ima li neki bolji cooler na zrak do 300 kn?

0 0 hvala 0
12 godina
fpozar kaže...
Bok, xigmatek gaia ii ili evo 212 coolermasterov i zasto?
Mislim blago overclockat prvo do 4 ghz a kasnije najvise do 4.2.
Moze li gaia 2 mijenjat ventilatore?
Ima li neki bolji cooler na zrak do 300 kn?

CM EVO 212 ima 4 toplovodne cijevi i samim tim je bolji.

Bolji od CM-a je Corator DS al on je 360kn

Uostalom o kojem je procesoru riječ ?!!?

Još bih ti preporučio ova dva

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/hladnjaciventilatori/hladnjaci-za-procesor/lc-cc-120/

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/hladnjaciventilatori/hladnjaci-za-procesor/p-b68/

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2015 0:22 (nicky.sl).
10 godina
neaktivan
procesor je 4690k

0 0 hvala 0
12 godina
fpozar kaže...
procesor je 4690k

E za klok tog proca ja nebi uzima nista ispod Coratora DS.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
CPU hladnjaci P&O

Trebam neki jeftini cooler za htpc - Dakle tower (niti išta povisoko) ne dolazi u obzir, cpu je blago OC-ani A6-3500 koji ima zadovoljavajuće temperature i pod stock coolerom ali malo nervira buka istoga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
fpozar kaže...
procesor je 4690k

E za klok tog proca ja nebi uzima nista ispod Coratora DS.

Clockat ce s Coratorom u prosjeku 100mhz vise nego sa lc cc 120, a to sasvim sigurno nije vrijedno 200kn...

10 godina
neaktivan
A sto mislte o hyper 612 ver2?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
fpozar kaže...
A sto mislte o hyper 612 ver2?

pa s obzirom da vise nema u ponudi Mugena 4, ta se 612-ica cini kao odlicna zamjena!

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2015 22:29 (Stjepanj).
10 godina
neaktivan
Znas kako mogu provjeriti oce li mi taj 612 dirat ram kingstonov hyperx na gigabyte gaming 5 maticnoj?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
fpozar kaže...
Znas kako mogu provjeriti oce li mi taj 612 dirat ram kingstonov hyperx na gigabyte gaming 5 maticnoj?

pa imas na netu specifikacije tj sirinu coolera pa lako odmjeris od sredine socketa!

10 godina
neaktivan
Sorry kaj davim, al niko mi tu na forumu nije dao konkretan odgovor.
Na zalmanovoj stranici bas nigdje ne pise podrzana velicina coolera za njihov z3, a vidio sam da si kupio z3 plus bijeli. Ovaj 612 mi je zapeo za oko pa bih volio znati moze li stati?

0 0 hvala 0
17 godina
CPU hladnjaci P&O

Kolege, što bi preporučili za max OC E8400 za 24/7 use? Vjerujem da bi i slabiji cooleri bili dobri, ali voljan sam ić do 200kn tako da se može i ubuduće koristiti na jačem procu.

Razmišljao sam o LC CC 120, ali za 200kn mogu kupit i rabljeni Mugen 3, koji od ovih je bolji/hladniji?

http://wotlabs.net/sig_min/eu/unimatrix_2411/signature.png
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2015 20:07 (Unimatrix 007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
fpozar kaže...
Sorry kaj davim, al niko mi tu na forumu nije dao konkretan odgovor.
Na zalmanovoj stranici bas nigdje ne pise podrzana velicina coolera za njihov z3, a vidio sam da si kupio z3 plus bijeli. Ovaj 612 mi je zapeo za oko pa bih volio znati moze li stati?

taj cooler ima 160mm, a bocna stranica kod z3/z3+ je taman 160mm, ako je stao onaj Rajintek ereboss onda bu stao i ovaj, jer su dimenzijama skoro pa identicni

612
Heatsink Dimensions (LxWxH) 139 x 102 x 160.4 mm
Rajintek
Heatsink Dimensions (LxWxH) 140 x 110.5 x 160 mm
ali zguglaj malo z3+612...
evo ti stariji post od kolege pa malo procitaj
LP
16 godina
Re: Problem sa CPU hladnjakom?
Micek kaže...

Imam problem već par tjedana sa gašenjem PC-a zbog visoke temperature (kad uđem u bios nakon takvog gašenja vidim visoku temperaturu koja pomalo opada). To mi se zna desiti svakih nekoliko dana (u idleu i u loadu).

...

Komponente pod Moj PC (Katana 3 i Gigabyte 990fxa-ud3). Bios je stavljen na najnoviju verziju.

...

Da samo javim kako sam riješio problem. Već je tjedan dana sve u redu pa pretpostavljam da je to sada gotovo.

Problem je bio što sam nedavno stavio Bios na najnoviju verziju (F3 iz 2015.) ali nisam odmah povezao da bi to bilo uzrok problema iako su nakon toga problemi i počeli. Izgleda da ta verzija ima neki propust u regulaciji vrtnje CPU ventilatora (ili sam nešto pogrešno napravio u flashanju) i to je uzrokovalo da ventilator jednostavno prestane raditi iako su komponente ispravne. Prije tjedan dana sam vratio prethodnu verziju Biosa (F2 iz 2013.) i još mi se nije ugasio PC (a prije je to bilo gotovo svaki dan).

Šteta jedino što sam već kupio 92cm vent za Katanu (nisam ga stavljao) ali je to ipak puno jeftinije nego da sam morao kupovati novu matičnu ili slično.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Zanima me da li će mi temp. bit šta bolje ako izmjenim scythe katanau 3000 koja ima vent od 92mm za Rajinitek-a Themis 120mm, proc. je i7 2600k trenutno neoverklokiran. Također me zanima da li će bit kakvih problema sa ugradnjom memorije na onaj slot najbliže ventu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2015 14:48 (Thermal).

0 0 hvala 0
10 godina
CPU hladnjaci P&O

Koji cooler za i5 4460?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
polymer1234 kaže...

Koji cooler za i5 4460?

Pa nekakav best buy ti je Lc cc120..budes sigurno pre zadovoljan, s obzirom koji cpu imas! jos uzmes nekakvo najmanje pakiranje termalne paste za njega tipa mx2,mx4,silver5,zalman stg2 i sl.!lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 20:16 (Stjepanj).
13 godina

Skuplji LC-CC-120 ili neftiniji LC-CC-95

14 godina
polymer1234 kaže...

Koji cooler za i5 4460?

I više nego dovoljan je i LC CC 95, bit ćeš prezadovoljan njime.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
13 godina
protjeran
CPU hladnjaci P&O

al smo se "ishvalili"lp

Moj PC  
1 0 hvala 2
12 godina
CPU hladnjaci P&O

Kaj će mu uopće cooler od 200kn za 4460?

1 0 hvala 1
12 godina
polymer1234 kaže...

Koji cooler za i5 4460?

frendu sam stavio lc cc 95, koji kolege gore preporučaju, na taj isti proc

temperature se drže na oko 50 stupnjeva i na occt linpack testu - što je za hasu izvanredno, a doslovce se ne čuje u kućištu koje ima samo zadnji i gornji 120mm vent za ispuh

13 godina
protjeran
Texpi kaže...

Kaj će mu uopće cooler od 200kn za 4460?

tocnije 169kn, samo 70 kn vise od 95mm lc-95, koji je odlican, no 120mm je daleko tisi i bolje hladi, nekakav ulog i u buducu nadogradnju cpu-a, veci airflow, a i izgleda bolje, brzo ce ljeto! :p

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice