Sony Xperia Z3 - Rasprava

poruka: 2.536
|
čitano: 459.690
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Sony Xperia Z3 - Rasprava
Šta nije onda najbolje instalirati HR Keyboard i mirna Bosna?
Ja je koristim otkako imam smartphone, jednostavno ne mogu bez naših slova…
15 godina

Hoće li prije izaći Android N, nego VIP i T-Mobile puste OTA za Z3?

hahahahah

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Hoće li prije izaći Android N, nego VIP i T-Mobile puste OTA za Z3?

hahahahah

N je izasao prije 2 tjedna

12 godina
RobotTitan kaže...

Na Dijagnostici ne prolazi testove:

- Gumb za kameru

- Zvučnik

- Zvučnik slušalice

iako sve normalno funkcionira.

Mislio sam da je taj mali update vezan za ispravljanje toga. Ali nije. 

Napravio sam repair i sad mi na dijagnostici sve prolazi. 

15 godina

Za sve one koji Xperia Z3 imaju brendiran na VIPNETU, isti je naveo kako je s njihove strane odobrenje za OTA nadogradnju na Android 6.0.1 Marshmallow pušteno, no kako se isto tako sada čeka (odobrenje) odnosno povratna informacija iz Sonya.....

1 0 hvala 0
17 godina
Ova kamera stvarno zna nekad razočarati, slikao jucer neki rođendan a na svakoj slici netko mutan, puno šuma.. žena s p8 lite napravila bolje slike -.-
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Mozda je vrijeme da naucis koristiti rucni mod umjesto automatskog. Kada skuzis sve udarat ces 50-60% bolje fotke. Stavi vise referentnih tocaka dok slikas a ne jednu na sredini ekrana, bla, bla, bla... Kamera nije uopce losa, stovise za mob je odlicna. Ne bi se proizvodili fotici da su mob kamere toliko kvalitetne. :D

17 godina

Možda je stvarno vrijeme nakon 7mj da naučim slikat i prestanem gledat slike s drugih uređaja 

12 godina
neaktivan

koristi manual i scene. Olakšaj si život 

0 0 hvala 0
17 godina

Tko je rekao da koristim auto mode? Kamera je jednostavno loša u low lightu, fali ois, manual mode je bezveze dok namjestim postavke da dobijem dobru sliku prođe scena koju sam htio uhvatit a i volja fotkanja. Zna napravit fantasticnu fotku a isto tako zna i usr**.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 20:56 (bik).
10 godina
Koliko ja znam Z3 ima jednu od boljih kamera za low light slike. :D
18 godina
neaktivan
bik kaže...
macgyver kaže...
Ne znam kako je vama, al meni se MM čini sranje u odnosu na LP. Izbacili su hrpu korisnih stvari, a jednu stvar koju sam htio nisu omogućili, ono da možeš sd karticu koristiti kao internu memoriju.
Uz to, mob mi se ukupno čini nekako sporiji, kao da ima mali lag kod mjenjanja i otvaranja aplikacija, ali čak i kod jednostavnijih stvari, npr odlaska iz homescreena u app drawer.
Zvanje je katastrofa, kad idem nekog zvati, treba mu 2-3 sekunde nakon što kliknem na osobu koju hoću zvati da započne poziv. A ako prekinem i hocu ponovo zvati, treba mu 15ak sekundi da dodje sebi i pokrene novi poziv.

Al da se vratim na najveći problem, memoriju. U zadnje vrijeme mi stalno javlja da je 95% pun, nemam pojma šta da radim. I nemam pojma šta mi zauzima tolko memorije, slike i videi idu na sd, ima ih možda 500mb na uredjaju. Aplikacije mi se neda prebacivati kad i tako ostavi dobar dio aplikacije na uredjaju i ne dobiješ previše memorije. A i više ne možeš sve aplikacije prebaciti odjednom nego moraš jednu po jednu (još jedna stvar koju su izbacili u MM). Cached data mi je oko 500mb, al to mi je isto glupo brisati kad će se i onako uskoro ponovo popuniti. Jel ima netko prijedlog sta da radim? Oce mozda omogućiti korištenje sd kartice kao interne memorije u novom upgradeu MM?

Uglavnom, moja preporuka je da ostanete na LP, bar dok ne dodje neka bolja verzija MM

Puno je to problema, jesi radio Hard reset nakon nadogradnje na MM? ako nisi trebaš.

Ima malih bugova ali sveukupno MM je malo bolji od lolipopa, sad stižu ispravke istih i dugogocekivana stamina. 

Inace ekipa jeste probali Google keyboard 5..? nekako mi je bolji od xperia keyborda, fino radi, bolja predikcija

Nisam radio hard reset i radije ne bih, to mi obrise sve sto imam na mobu? Nije problem za aplikacije, njih lako vratim, ali mi obrise i sav napredak u igricama, jel tako?

16 godina
Kakav manual? Kamera na mobitelu sluzi da brzinski slika sto kvalitetnije fotke. Rucna podesavanja su za prave fotoaparate.
Potpis!
15 godina
RobotTitan kaže...
RobotTitan kaže...

- Gumb za kameru

- Zvučnik

- Zvučnik slušalice

Kako napraviti taj dijagnostic i repair? Zvučnici su mi koma. Na max mi se skoro pa ništa ne čuje. 

17 godina
deepshitcro kaže...
Koliko ja znam Z3 ima jednu od boljih kamera za low light slike. :D

Slabo znaš znanje:D. Prije 3-4god sam imao bolju low light kameru s ois-om, vidim usporedbu jer na cloudu imam 5000slika s raznih uređaja, ovo sa auto postavkama je sramotno, imao sam nadu da će Sony to malo poboljšati s izlaskom MMa, sreća kamera mi nihe neki prioritet zasad..

12 godina
quickr kaže...
RobotTitan kaže...
RobotTitan kaže...

- Gumb za kameru

- Zvučnik

- Zvučnik slušalice

Kako napraviti taj dijagnostic i repair? Zvučnici su mi koma. Na max mi se skoro pa ništa ne čuje. 

Postavke/O telefonu/Dijagnostika

Repair radiš preko Sony PC Companiona. Softver za PC. Uspostaviš vezu preko USB kabla i PC Companion te obavijesti dali imaš najnoviji softver ili ti treba update. Ako ti piše da imaš najnoviji (ažuriran) softver a nisi zadovoljan radom mobitela tada stisneš repair i skidaš novu čistu verziju najnovijeg softvera koji ti nudi za tvoj mob. Računaj da češ izgubiti sve podatke na internoj memoriji.

15 godina
RobotTitan kaže...
quickr kaže...

Postavke/O telefonu/Dijagnostika

Repair radiš preko Sony PC Companiona. Softver za PC. Uspostaviš vezu preko USB kabla i PC Companion te obavijesti dali imaš najnoviji softver ili ti treba update. Ako ti piše da imaš najnoviji (ažuriran) softver a nisi zadovoljan radom mobitela tada stisneš repair i skidaš novu čistu verziju najnovijeg softvera koji ti nudi za tvoj mob. Računaj da češ izgubiti sve podatke na internoj memoriji.

Ja tu dijagnostiku nemam 

Probat ću repair. Software je zadnji, ne nudi mi nikakav upgrade. 

11 godina
neaktivan
bik kaže...
Ova kamera stvarno zna nekad razočarati, slikao jucer neki rođendan a na svakoj slici netko mutan, puno šuma.. žena s p8 lite napravila bolje slike -.-

To je tako. Godinama koristim njihove mobitele i na svakom je tako. A da vidiš brzinu autofocusa na S7 Edge... Možeš ga skoro trznuti iz džepa poput pištolja u vesternu i dobiti oštru sliku.  Vlasnici Z5 tvrde da da je njihov fotić bolji i brži, pa se nadam da je stvarno tako.

12 godina
neaktivan

100% da nije. Fokus je tu negdje al šta vrijedi kad mu treba otprilike 100 godina da uopće upali kameru a onda da i okine i procesuira... kriminalno koliko to ne mogu ubrzat generacijama...

11 godina
neaktivan

Gdje ima za kupit kvalitetna maska za ovaj telefon? Pomogucnost kod nas, da ne moram cekat izvana 2 tjedna...

https://gizzmo.hr/tpu-gel-maska-goospery-jelly-case-za-sony-xperia-z3-crna-artikel-12252

Nasao sam ovo ali ne znam jel valja ista + izrez za USB port je ogroman, to valjda za neki drugi model...

0 0 hvala 0
14 godina
Ezio kaže...
Kakav manual? Kamera na mobitelu sluzi da brzinski slika sto kvalitetnije fotke. Rucna podesavanja su za prave fotoaparate.

pa čekaj, i dalje stoji ovaj argument? pa sjećam se davno kad su izlazili prvi telefoni s kamerom, kao ne treba ti kamera na telefonu, ako hoćeš slikati uzmes sebi pravi fotoaparat

pa sad i ovo?

manual mode treba,  neću ja sad nosati prave fotoaparate okolo da uslikam neke stvari, zna se namjena pravog fotoaprata. ja hoću da uvijek imam dobru sliku, manual mode je pozeljan kao i raw slike.

sony ima ponajbolje senzore na trzistu, eno na temi od Z5 postavio jedan kolega video komparaciju izmedju K850i i Z5 kamere, i uopste nema tolike razlike kad vidiš da je razlika izmedju ta dva uredjaja gotovo 9 godina.

image processing je katastrofalan na xperiji, ne libim se priznati da očajavam za kamerom sa lumie 1020.

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
16 godina
Indestructible kaže...
Ezio kaže...

pa čekaj, i dalje stoji ovaj argument? pa sjećam se davno kad su izlazili prvi telefoni s kamerom, kao ne treba ti kamera na telefonu, ako hoćeš slikati uzmes sebi pravi fotoaparat

pa sad i ovo?

manual mode treba,  neću ja sad nosati prave fotoaparate okolo da uslikam neke stvari, zna se namjena pravog fotoaprata. ja hoću da uvijek imam dobru sliku, manual mode je pozeljan kao i raw slike.

sony ima ponajbolje senzore na trzistu, eno na temi od Z5 postavio jedan kolega video komparaciju izmedju K850i i Z5 kamere, i uopste nema tolike razlike kad vidiš da je razlika izmedju ta dva uredjaja gotovo 9 godina.

image processing je katastrofalan na xperiji, ne libim se priznati da očajavam za kamerom sa lumie 1020.

Moja opaska u vezi manualnog rada sa foto aplikacijom na mobitelu je takva zato što neki pokušavaju na određeni način opravdati loš softver. A očito je loš jer konkurencija koja također koristi sonyev senzor postiže bolje rezultate.

Slažem se da treba manual mode, ali ne zbog toga što se sa manualnim modom može postići fantastična kvaliteta (jer ne može) već zato što sa ručnim mijenjanjem postavki možeš biti kreativniji nego kad softver odrađuje taj posao. 

Ako imaš pravi fotoaparat, itekako ćeš ga nosati okolo da uslikaš neke stvari. Fotoaparat na mobitelu je tu usput, da fotkaš s njime kad nemaš pravi fotić pri ruci. I to su uglavnom situacije kad ti treba brza reakcija a ne da moraš vrijeme gubiti na ručno postavljanje zato što je softver loš. Ako nemaš fotić i mobitel ti je jedini izbor, onda je posve normalno htjeti imati kvalitetan softver koji će izbaciti fotku u što je moguće većoj kvaliteti, bez da nepotrebno gubiš vrijeme na ručne postavke ili nedajbože uređivanje raw fotke sa moba u lightroomu. 

Potpis!
11 godina
neaktivan
Ezio kaže...

Moja opaska u vezi manualnog rada sa foto aplikacijom na mobitelu je takva zato što neki pokušavaju na određeni način opravdati loš softver. A očito je loš jer konkurencija koja također koristi sonyev senzor postiže bolje rezultate.

O tome se više nema što reći. To je tako godinama i očito se ne mijenja.

16 godina

Noćas sam flashao ram i stavio stock Ukraine 6.0.1. Prezadovoljan sam sa radom softvera, najviše sa battery managementom, aplikacije se sve brže pale, fluidniji je sistem. Za sada nemam primjedbi :)

http://www.twitch.tv/hypersonicfox
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
RobotTitan kaže...
RobotTitan kaže...

- Gumb za kameru

- Zvučnik

- Zvučnik slušalice

Opet mi ne prolazi test zvučnika i zvučnika slušalice. Gumb kamere prolazi. A prolazilo je sve nakon repaira. Neću se više zamarati s tim s obzirom da inače sve foukcionira kako treba.

Valjda bug. Jel ima tko volje napraviti dijagnostiku zvučnika i zvučnika slušalice a da je na MM i da javi rezultate?

13 godina
neaktivan
Imam z3, prije njega sam imao z3c.. Na oba moba mi se dogadja da svaki dan zavibrira 4-5 puta bez ikakvog povoda... Neki bug?

0 0 hvala 0
17 godina
Kod mene prolazi
12 godina
bik kaže...
Kod mene prolazi

Kod mene ne. Razlog? Pojma nemam.

12 godina
neaktivan

Jebeno, al fakat ne znam zašto, jer koliko ja znam iz praktičnog dijela otvaranja uređaja ti zvučnici su zakeljeni na staklo od ekrana i leže na 2 kontakta na matičnu, nema šta biti niti u prekidu niti ništa, softverski isto ako svima radi a tebi ne onda se može eliminirat. Al sačekaj daljnje ažuriranje pa ćeš vidjet, možda je samo privremeno nešto...

0 0 hvala 0
12 godina
bubimir13 kaže...

Jebeno, al fakat ne znam zašto, jer koliko ja znam iz praktičnog dijela otvaranja uređaja ti zvučnici su zakeljeni na staklo od ekrana i leže na 2 kontakta na matičnu, nema šta biti niti u prekidu niti ništa, softverski isto ako svima radi a tebi ne onda se može eliminirat. Al sačekaj daljnje ažuriranje pa ćeš vidjet, možda je samo privremeno nešto...

Ma rade zvučnici super! Oba. Ali test ne prolaze. Radi toga sam i radio repair. Nakon repaira prošli test bez problema. Dva dana poslije probam i opet ne prolaze. Dakle, samo test ne prolaze dok praktično rade normalno bez ikakvih problema. Da, neću radi toga radit opet repair već ću čekati ažuriranje. Na LP su uvijek prolazili test uspješno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2016 0:49 (RobotTitan).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice