Sony Xperia Z3 - Rasprava

poruka: 2.536
|
čitano: 459.725
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen

Ima li itko slucajno veziju kitkat ftf bilo da je t-com, vip, tele2 ili central europe?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z3 - Rasprava

Šta je s tim?

13 godina
odjavljen
bubimir13 kaže...

Šta je s tim?

ako mene pitas,  treba mi zelim si staviti na mob a nemogu na netu nigdje naci.

12 godina
neaktivan

http://storagecow.eu/index.php?dir=Xda%2FSony%2FXperia+Z3%2FD6603%2F23.1.A.0.690%2F

jel .690 KK ili već LP? EDIT: aha našao sam, LP je...

Mislim da je ovo to: .93 verzija koja je bila i prva rootana na LB.

http://firmwaremobile.com/index.php/xperiadownload/file/239-z3?start=20

12 godina
bik kaže...

Bluetooth bug je još prisutan, samo zbog tog mi dođe da se vratim na lolipop..

O kakvom bug-u se radi? Maloprije sam preko bluetootha prebacivao par kontakata na sl. mobitel (Samsung Young2) i sve je prošlo bez problema.

Sad imam ukrajinsku verziju MM instaliranu nakon hard reseta i sve radi super. Brži je nego na LP, kamera brža, baterija se brže puni i duže traje ....

13 godina
odjavljen
bubimir13 kaže...

http://storagecow.eu/index.php?dir=Xda%2FSony%2FXperia+Z3%2FD6603%2F23.1.A.0.690%2F

jel .690 KK ili već LP? EDIT: aha našao sam, LP je...

Mislim da je ovo to: .93 verzija koja je bila i prva rootana na LB.

http://firmwaremobile.com/index.php/xperiadownload/file/239-z3?start=20

To je to, svaka cast, hvala ;)

17 godina
RobotTitan kaže...
bik kaže...

Bluetooth bug je još prisutan, samo zbog tog mi dođe da se vratim na lolipop..

O kakvom bug-u se radi? Maloprije sam preko bluetootha prebacivao par kontakata na sl. mobitel (Samsung Young2) i sve je prošlo bez problema.

Sad imam ukrajinsku verziju MM instaliranu nakon hard reseta i sve radi super. Brži je nego na LP, kamera brža, baterija se brže puni i duže traje ....

@bubimir..

radi se o tome da nakon nekog vremena pocme prekidat kad se strema zvuk preko bluetootha, pisao sam vec bio o tome u Z5 temi., ima navodno jos par bugova oko signala wifija, fish eye kod 4k snimanja, brisanja postavnki mobilnog interneta kod nekih i tako.. nema stamine s kojom se moglo izvuc više iz baterije

12 godina
neaktivan

Mislim da su to problemi Bete uslijed promijene drivera na MMu, dio toga se veže i nadovezuje i na Z5, npr wifi meni radi super, a imam neki žnj router a kod nekih recimo radi sporo. Isto i BT konekcija, meni radi ok, čak je buraz bio doneso neke Senselab slušalice bežićne i ja cijeli dan isprobavao i nije niti jednom puklo. Al zato meni baterija traje kraće nego nekim drugima. 

To će se riješavat u hodu, recimo .185 ažuriranje za Z5 seriju je neke stvari riješili, neke stvari nije i tako, ide to polako. A pogotovo jer su iz Bete poručili da .570 nije zadnja verzija, još će tu svašta bit, osim camera2 APIja za Z3 seriju.

12 godina

Nije loše, ha? 

Doduše, bez igranja igrica ali opet sigurno duže nego sa LP.

3 0 hvala 0
12 godina

Moram priznati da me oval članak zbunio

Ovdje

https://forums.oneplus.net/threads/za-pocetnike-osnovni-pojmovi.315507/

(između ostalog) piše:

"Custom ROM je ROM napravljen za telefon od nekog tko nije ovlašten od proizvođača za izradu ROM-a. Custom ROM-ovi nekad imaju bolje performanse od orginalnog a najviše dolaze do izražaja kad proizvođač prestane programski podržavati uređaj. Da bi instalirali Custom ROM trebamo imati otključan telefon i instaliran neki custom Recovery"

Dali to znači da ovaj rom Customized UA Ukrainski 23.5.A.0.570/ R2D koji sam flashao preko flashtoola nije napravio Sony već netko tko nije ovlašten????

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
RobotTitan kaže...

Ovdje

(između ostalog) piše:

"Custom ROM je ROM napravljen za telefon od nekog tko nije ovlašten od proizvođača za izradu ROM-a. Custom ROM-ovi nekad imaju bolje performanse od orginalnog a najviše dolaze do izražaja kad proizvođač prestane programski podržavati uređaj. Da bi instalirali Custom ROM trebamo imati otključan telefon i instaliran neki custom Recovery"

Dali to znači da ovaj rom Customized UA Ukrainski 23.5.A.0.570/ R2D koji sam flashao preko flashtoola nije napravio Sony već netko tko nije ovlašten????

flashtool sluzi iskljucivo za flashanje official rom-ova od sony-a u ftf formatu, tako da je to od sony-a sluzbeno 

12 godina
Robilad kaže...
RobotTitan kaže...

Ovdje

(između ostalog) piše:

flashtool sluzi iskljucivo za flashanje official rom-ova od sony-a u ftf formatu, tako da je to od sony-a sluzbeno 

Uffff, već sam se uplašio da sam flashao nečiji "ručni rad"...

No, dobro, to je original Sonyjev službeni official rom. Kako onda objašnjavaš taj citat?

12 godina
neaktivan

customized kod Sonyja podrazumijeva da je softver ''prilagođen'' podneblju za koji je namjenjen, ako si skužio, recimo CE1 verzija ubrandeda nema iste aplikacije ugrađene kao i recimo SG (singapurska) ili US, kao što recimo na dosta europskih unbranded customized imaš 4G a na US, RUS, SG i slično imaju LTE. To ti je otprilike ''customized''.

12 godina
bubimir13 kaže...

customized kod Sonyja podrazumijeva da je softver ''prilagođen'' podneblju za koji je namjenjen, ako si skužio, recimo CE1 verzija ubrandeda nema iste aplikacije ugrađene kao i recimo SG (singapurska) ili US, kao što recimo na dosta europskih unbranded customized imaš 4G a na US, RUS, SG i slično imaju LTE. To ti je otprilike ''customized''.

Tnx!

I Ukraina ima LTE umjesto 4G, međutim, ako je samo to razlika između ukrainske verzije softvera i CE1 koja će uskoro izaći onda neću ni prelaziti na CE1 jer sam (za sada) jako zadovoljan sa trenitnim sofverom za ukrainko "podneblje".

I još nešto. Dali može razlika u custumized softverima za različita podneblja biti tolika da utječe npr. na kvalitetu razgovora? Npr. da je bolja kvaliteta razgovora ako imaš u Hrvatskoj CE1 softver umjesto nekog drugog. Ili obratno? Ili da je bolja kamera na jednom softveru u odnosu na drugi? Naravno, uspoređujemo LP sa LP odnosno MM sa MM ali za različita podneblja.

12 godina
neaktivan

Ovisi, nitko za pravo to ne može ustanovit iako već par godina imamo rasprave o tome kad izađu neke prve verzije nekog softvera. Ali u principu sve je manje više isto dok god se držiš softvera namjenjenog za tvoju verziju uređaja, sad ne znam kak ide za Z3 al za Z3c je bilo ili D5803 ili D5823, a recimo za Z5c D5823 ima više mrežnih bandova i bolji LTE u odnosu na E5803. Tako da nema neke značajne razlike ako se držiš točne oznake uređaja.

10 godina
neaktivan

Zna neko tocan datum za MM? Zacuo sam negde da ce bit 18.4 ali nista od toga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Za neke dijelove svijeta je već puštena nadogradnja. Očekuje se da će anstavit i do nas.

10 godina
neaktivan
A nezna se kad?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Može bit sutra a može bit za 2 mjeseca. Doslovno. Tako da, ne ne zna se točno ništa dok ne puste.

15 godina

Sad vidim (ali sam na poslu) da mi je došla nadogradnja Sony Mobile Communications

Dok je naslov Software update

Sad me zanima dali je to Android 6.0.1 ili ? 

Inače radi se o nebrendiranom uređaju, kupljen na Vip pretplatu 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da je to update Software update aplikacije.

SOON.gif

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

To je ažuriranje Software update aplikacije, obično ide prije velikih nadogradnji. Iskustvo mi kaže da je za tjedan dana od ažuriranja MM na tvom uređaju...

10 godina

I ja sam danas dobio software update, znaci blizi se MM... :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2016 16:54 (deepshitcro).
17 godina

Dok čekamo MM Sony je izbacio posebno za Z3: Android N Developer Preview 

https://developer.sony.com/develop/smartphones-and-tablets/android-n-developer-preview/

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bik kaže...

Dok čekamo MM Sony je izbacio posebno za Z3: Android N Developer Preview 

https://developer.sony.com/develop/smartphones-and-tablets/android-n-developer-preview/

to bi značilo da za koji dan možemo zaista očekivati MM

15 godina

Koji je najbrzi softwer za z3? KK ili LP?  Sto tocno dobijem sa LP? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Lošiju bateriju, brži rad i nešto bolju kameru.

15 godina
bubimir13 kaže...

Lošiju bateriju, brži rad i nešto bolju kameru.

znaci bit ce jos brzi, to mi je bitno, hvala 

12 godina
neaktivan

Al sad će ti ionako MM stići, a to opet još brže radi, fluidnije.

15 godina
bubimir13 kaže...

Al sad će ti ionako MM stići, a to opet još brže radi, fluidnije.

a to ovisi o sonyu i tome kako ce sklepat taj software, na lg-u kit kat mi je bio savrsen a LP katastrofa

evo jel bi mi ovaj 6.0 bio dobar?

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2016 17:00 (domac5).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice