Sony Xperia Z3 - Rasprava

poruka: 2.536
|
čitano: 462.448
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Koliko ON SCREEN vam izdrzi na mobilnoj mrezi a koliko sa koristenjem na WiFi-u??

Bas me zanimaju rezultati.

Xperia Z3 16GB Black
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z3 - Rasprava

Na wifiju duže, što je i logično i mislim normalno. Na DATA ima onaj famozni Radio active bug pa to dosta skrati.

17 godina
Ispod 6h mi nije a s tim da sam 90% na wifiju, mobilne palim po potrebi kad mi zatreba vani. Također od nedavno koristim staminu stalno upaljenu, pozitivno mi se čini bez vidljivih gubitaka finkcionalnosti.. Poruke i mailovi stižu kasnije a to mi i trenutno nije toliko bitno/hitno.
14 godina
neaktivan

Dali je moguće rootat marshmallow na locked bootloaderu? Kad će više to riješiti?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

To će se znat kad izađe. A kad će izać, nadam se da ćemo uskoro saznat.

12 godina

Tek sam sada primjetio da Z5 nema Charging Adapter na boku!? 

Zašto?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Nema šta? I tema za Z5 već postoji, pogle malo niže...

12 godina

Gluposti pišem.  Mislio sam na magnetni pin konektor punjača.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Logično, nema više pokrova na USBu, capless je, pa je magnetni konektor nepotreban u svrhu punjenja.

15 godina
neaktivan
Više će riješiti premda može bit i manje. 1000 zašto 1000 zato. Osim ako je Ivica. Ludo to sve i man'to 😱

0 0 hvala 0
15 godina

Ako se dobi novi mobitel, jer se stari pokvario, da li garancija teče ispočetka ili se nastavlja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Trebao bi dobit i novu garanciju jer je garancija vezana uz IMEI, pa pošto je novi mob novi je i IMEI

15 godina

Inače kupio bih mob od jednog tipa, veli imao je Z1, al mu voda ušla unutra te su mu dali Z3 u zamjenu (Tele2), ali bez kutije, pa mi je to malo čudno i nema mi baš neke logike...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pa ni inače ne daju kutiju kod zamjenskog, ja neznam niti jednom da su dali baš full pakovanje. Obično se radi o refurbished uređajima ali koji ipak po zakonu moraju imat garanciju uz sebe

13 godina
odjavljen
David87 kaže...

Inače kupio bih mob od jednog tipa, veli imao je Z1, al mu voda ušla unutra te su mu dali Z3 u zamjenu (Tele2), ali bez kutije, pa mi je to malo čudno i nema mi baš neke logike...

Pa naravno da nema smisla, taj telefon zamjenski je obavezan vratiti ili u suprotnom snosi troskove ako ga pokvari ili nesto slicno, iako nevidim smisla toga da je dao z1 na popravak a oni njemu zamjenski dali z3.

15 godina

Neznam, ali znam da sam odustao, evo LINK

Napiše u oglasu zapakiran i 24 mjeseca garancija, pošalje mi sliku da je mobitel dobio u 9 mjesecu 2015, te još k tomu nema kutiju, pa neznam kak može biti zapakiran...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Tu nešto ne štima, taj mobitel vrijedi više od 1600kn za koliko ga on nudi, pogotovo ako ima garanciju od 2 godine. 

evo baš gledam i druge ponude, sve su bar 500kn više...

actore non probante reus absolvitur.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2016 20:37 (TCO 006).

0 0 hvala 0
15 godina

Tako je, lik je muljator, a vjerovatno i lopov!! Sad sam našao ovaj oglas LINK i poslao mi je slike Z3 Compact-a.

E sad, kolega i4s nek se javi i nek si omogući poruke, jer bi to mogao biti njegov (poslao mi poruku da je njegov ukraden nedavno, a iz istog su grada)

Nek mi se javi, poslat ću mu oba dva broja, jer se frajer javlja preko 2 broja i nek ga probaju locirat nekako, neznam policija ili ko god to već radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Očito da šupak prati forum, nakon objave nije prošlo ni 15 sekundi, a kreten je već izbrisao oglas!

Dao Bog da mu netko polomi noge!!

Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav kupio sam jucer novi mobitel Sony xperia z3, pa me zanima posto ga jos nisam punio od jucer, da li ga treba za prvi puta isprazniti do kraja i kolko ga treba vremenski puniti 3,4 sata( ili vise ili manje) i da li  treba ponoviti postupak par puta da baterija ostvari puni kapacitet,unaprijed hvala na odgovorima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 14:56 (Barracuda727).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Barracuda727 kaže...

Pozdrav kupio sam jucer novi mobitel Sony xperia z3, pa me zanima posto ga jos nisam punio od jucer, da li ga treba za prvi puta isprazniti do kraja i kolko ga treba vremenski puniti 3,4 sata( ili vise ili manje) i da li  treba ponoviti postupak par puta da baterija ostvari puni kapacitet,unaprijed hvala na odgovorima.

Kako god hoces, ne preporuca se bas da se prazni skroz do kraja..

16 godina
neaktivan

Kada samo kod punjenja, nabavio sam originalni DK48 magnetni dock, ali mi je izgleda maska predebela i ne pase niti sa jednim nastavkom koji probam. Ako je tko planirao nabaviti, mozemo se dogovoriti za cijenu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

A kolko tocno treba puniti mobitel za prvi puta, nakon sto se isprazni, znaci dok ne dode do 100% nakon 3 sata  ili jos treba drzati dulje na punjacu, rijec je o Sony Xperia Z3 u ovom slucaju,hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Barracuda727 kaže...

A kolko tocno treba puniti mobitel za prvi puta, nakon sto se isprazni, znaci dok ne dode do 100% nakon 3 sata  ili jos treba drzati dulje na punjacu, rijec je o Sony Xperia Z3 u ovom slucaju,hvala

Znaci napisao sam ti fino gore i opet postavljas isto pitanje, nemoj ga praznit do kraja i mozes ga puniti kako god hoces...prilicno jednostavno. I nigdje nije definirano kako se treba punit.. 

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Litij-ionska_baterija

12 godina
neaktivan
Barracuda727 kaže...

Kak hoćeš, koliko hoćeš i gdje hoćeš. Samo budi siguran da je na original uz njega dobivenom punjaču i no sikiriki. To su pametne stvarčice, znaju oni...

12 godina

Dobio sam od tehničke podrške T-HT-a kod za otključavanje svog uređaja Z3 još u 5. mj. prošle godine ali nisam ga nikad upotrijebio jer nemam karticu drugog operatera da bi ju umetnuo i ukucao dobiveni kod.

1. Dali postoji neki drugi način otključavanja uređaja putem dobivenog koda osim umetanjem sim katrice drugog operatera? (Navodno LG uređaji se bez problema otključavaju i bez prethodnog umetanja sim kartice drugog operatera.)

2. Dali ima uopće smisla otključavati uređaj s obzirom da ću i dalje koristiti karticu Tmobile-a? Hoće li mi nestati T-mobile logo koji se pojavljuje svaki puta kada uključujem mobitel? Dali će biti kakve razlike u budućoj nadogradnji softvera?

3. Dali nakon otključavanja umetanjem sim kartice drugog operatera i ukucavanja koda je uređaj otključan u potpunosti (mislim i za sve ostale operatere a ne samo za onog čija je sim kartica stavljena u uređaj pa ukucan kod)?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
RobotTitan kaže...

Dobio sam od tehničke podrške T-HT-a kod za otključavanje svog uređaja Z3 još u 5. mj. prošle godine ali nisam ga nikad upotrijebio jer nemam karticu drugog operatera da bi ju umetnuo i ukucao dobiveni kod.

1. Dali postoji neki drugi način otključavanja uređaja putem dobivenog koda osim umetanjem sim katrice drugog operatera? (Navodno LG uređaji se bez problema otključavaju i bez prethodnog umetanja sim kartice drugog operatera.)

2. Dali ima uopće smisla otključavati uređaj s obzirom da ću i dalje koristiti karticu Tmobile-a? Hoće li mi nestati T-mobile logo koji se pojavljuje svaki puta kada uključujem mobitel? Dali će biti kakve razlike u budućoj nadogradnji softvera?

3. Dali nakon otključavanja umetanjem sim kartice drugog operatera i ukucavanja koda je uređaj otključan u potpunosti (mislim i za sve ostale operatere a ne samo za onog čija je sim kartica stavljena u uređaj pa ukucan kod)?

1. Navodno se moze bez sim kartice otkljucati mob, nisam probao tako da nisam sigurn evo link

http://www.techport.ie/category/mobile-phones/how-to-enter-unlock-codes/

2.Nece nestati T-mobile znak, sve ce ostati isto i nadogradnje ce ostati iste. Iako uvijek mozes dodatno flashati official rom namjenjen za europu tako da nece bit t-mobile logo. Po meni nema smisla otkljucat ga ako koristis T-mobile i ne planiras ga prodavati, iako opet nije lose kad ga prodajes da je otkljucan na sve mreze.

3. Moci ce sve kartice primati bilo koje mreze.

12 godina

Bio sam na linku ali samo stari modeli mobitela se mogu otključati bez umetanja Sim kartice drugog operatera.

Međutim, kao što kažeš, nema smisla (za sada) otključavat mob jer ga (još uvijek) ne namjeravam prodavati. Jedino što me istinski iritira je taj T-mobile logo prilikom svakog uključivanja mobitela jer nepotrebno troši bateriju.

Nego, kad si već spomenuo, jel komplicirano flashati taj official rom namjenjen za Europu i dali bi prije toga bilo dobro otključati mobitel kodom koji sam dobio ili je to u slučaju flashanja nebitno?

13 godina
odjavljen

Ne troši ti taj logo bateriju ;) Mozes sim otkljucati kako god hoces jer sim lock je zapisan na particiju koja je odvojena od rom-a, doduse moras paziti prilikom flashanja da izdvojis simlock.ta iz roma..možda ti nece bit sad jasno o cem pricam ali ako se zelis upustati u flashanje tu ti je link na kojem ti sve pise

http://forum.xda-developers.com/xperia-z/general/tutorial-how-to-flash-stock-roms-t2240614

12 godina

Nakon što sam prošvrljao xda forumom sjetio sam se da sam još 2008. ili 2009. tim flashtool-om se oslobodio T-mobile znaka na mobitelu Nokia N95 8Gb ukucavši nekakve brojeve vezane za central_europe nakon što sam u flashtool ubacio odgovarajući .ftf za central_europe i bez problema sam još nekakvo čudo ubacio u mob što mu je otvorilo neke dodatne mogućnosti (mislim čak i s nekim drugim tool-om) i sve je prošlo O.K.

Sada tamo nude za Z3 sve unbranded stockove .ftf-ove ali za central europe, naravno ne. Ili, bolje rečeno, ja ne vidim taj .ftf 

No, nebitno jer mi i ovako mobitel leti i radi kao zmaj a kad ga budem uključivao okrenut ću ga prema podu da ne gledam taj T-mobile logo i sve 5...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice