Dali netko ima problema sa popisom poziva na hrvatskom jeziku na Xperia Z3? Kada slova prebacim na Posebno veliki font onda je popis poziva skoro nevidljiv. Na svim drugim jezicima to radi normalno. Na bosanskom isto radi normalno, ali pola aplikacija prebaci na engleski, dok na srpskom pola aplikacija bude na cirilici. Cak mi je i whatsapp na cirilici!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo slike!
Ajde molim te kontaktiraj Sony i opiši im, tako da isprave u sljedećem updateu!
Skuzio sam da mi nesto susti u mobu kad ga tresem kod prednje kamere. Dali ima iko taj problem? Na mobu sve radi pa mi je cudno.
Pozz i ja imam isti problem, Dali bi priznali garanciju za to jer me iritira taj zvuk.
Jel se ko vraćal sa 5.0 na 4.4.4?
Imam 5.0.2 al htio bi se vratit na 4.4.4
http://forum.xda-developers.com/z3/general/ftf-stock-firmwares-xperia-z3-models-t2886061
23.0.2.A.93 Generic Global, neznam jel to KK il LL?
Sta si ti Zvonac sada na Z3?
Prije 15 dana si bio na M9, u medjuvremenu na G4 i sada na Z3?
Bome, eto potrefilo se, na kraju dana, sve je to isti drek..
Zavisi od tvojih zahtjeva, meni Z3 i G4 def. nisu isti drek.
Zavisi od tvojih zahtjeva, meni Z3 i G4 def. nisu isti drek.
Osim bolje kamere, na G4 ne vidim neku specijalnu prednost... Z3 cak ima bolju bateriju, meni osobno ljepsi dizajn, vodootporan je, bolje zvucnike.. brzi i stabilniji softver
Bome, eto potrefilo se, na kraju dana, sve je to isti drek..
Nema do Z3, najbolji je 
I ona verzija ti je KK, samo bolje odi na .77 verziju, to je zadnja stabilna KK verzija
I još ovo samo da podjelim, izgleda da će operaterski uređaji početi dobivat 5.1 tek od 8. mjeseca, ja očekujem preroot verziju globalnu ili baltičku već u 7. 
Trziste je reklo svoje sto se tiče Z3, a mene niti malo ne cudi daleko losija prodaja Sony-a u odnosu na ostale...kao uostalom i HTC-a.
Trziste je reklo svoje sto se tiče Z3, a mene niti malo ne cudi daleko losija prodaja Sony-a u odnosu na ostale...kao uostalom i HTC-a.
Glupost, Flagshipovi im obaraju prodajne rekorde, 2013. je Xperia Z prodana u preko 10 milijuna komada što je tada bio rekord, a rezultati od ove godine govore od 6% rasta prodaje linije Z3 u odnosu na lani. Ono što ih koči je mid-range prodaja i low end uređaji gdje su loši na većini tržišta ali premium uređaji im cvjetaju, to su i sami rekli. HTC-ov neuspjeh se već vidio, i u prodajnim rezultatima i u sunovratu cijene dionice, dok Sony još nije pustio Z3+ na svim tržištima a Z3 prodaja se još dobro drži unatoč tome što je lanjski model. Osim toga, mnogi se slažu da bi Sony zapravo trebao agresivnije pristupiti nekim tržištima jer kao i Apple i Samsung ima prepoznatljivost branda za razliku od nekih drugih...
Z3+ nije čisti flaghsip, ali ako prodaja neće stagnirat ić će to na bolje. Uz neke prepravke softvera kamere koju sve više korisnici zahtjevaju...
Što ima tržište reći kod vraga za mob? Pitaj vlasnike iPhone zašto imaju baš taj mob, počet ćeš se krstiti kada kažu zašto
i Z serija se dosta dobro prodaje za tvoju informaciju
Ponovit cu sto sam napisao na jednoj drugoj temi...probao sam dvije Xperie Z3 i na obje sam se igrao malo sa kamerom, gledao postavke kamere, opalio dvije-tri slike i na ekranu sam dobio poruku Overheating, a ono malo sto sam fotkao rezultati su primjetno losiji nego na konkurenciji.
Imao sam situaciju izrazenog backlighta i kamera se uzasno mucila isfokusirati, white balance totalno promasen...mene to ne cudi, Sony je i inace poznat po svojim polovicnim rješenjima...imam sa Sony-jem dosta iskustva i sto se fotoopreme tice, a tamo slicna situacija...na papiru sve nesto super... ono tipa naprave najbolji senzor, vrhunsko tijelo, a onda se zaseru sa onim najbitnijim, a to su objektivi...ali nebitno, ovo je tema za Z3 i logicno da su ovdje vlasnici tog modela koji su pristrani...dali vas Sony plaća? 
Ja sada imam G4 i nemam namjeru ga hvaliti, vec nastojim napisati kako je stvarno stanje ako netko kupuje da ima neku korisnu informaciju.
Ponovit cu sto sam napisao na jednoj drugoj temi...probao sam dvije Xperie Z3 i na obje sam se igrao malo sa kamerom, gledao postavke kamere, opalio dvije-tri slike i na ekranu sam dobio poruku Overheating, a ono malo sto sam fotkao rezultati su primjetno losiji nego na konkurenciji.
Imao sam situaciju izrazenog backlighta i kamera se uzasno mucila isfokusirati, white balance totalno promasen...mene to ne cudi, Sony je i inace poznat po svojim polovicnim rješenjima...imam sa Sony-jem dosta iskustva i sto se fotoopreme tice, a tamo slicna situacija...na papiru sve nesto super... ono tipa naprave najbolji senzor, vrhunsko tijelo, a onda se zaseru sa onim najbitnijim, a to su objektivi...ali nebitno, ovo je tema za Z3 i logicno da su ovdje vlasnici tog modela koji su pristrani...dali vas Sony plaća? 
Ja sada imam G4 i nemam namjeru ga hvaliti, vec nastojim napisati kako je stvarno stanje ako netko kupuje da ima neku korisnu informaciju.
Mene Sony ne plaća, ali meni je Z3c treći Xperia uređaj i 2. flagship, ja tih problema nisam imao. Da, slike mogu bit bolje i ponekad imaju problem sa WB, ali barem imaju manualni mod za to prepravit. U mom iskustvu i Superior Auto radi odlične slike (imam root i stavio sam unlockanu kameru sa 20 i 15 mp umjesto 8). I prije sam spomenio primjer, u rudniku soli u Wiedlicki svi su morali slikat sa blicem, i tad su im slike znale ispast koma, ja sam sa Z3c slikao u Auto modu, bez blica i slike su ispale odlično. Za sve ostalo sam podešavao parametre ako sam htio ''umjetničko'' ostvarenje. Meni je to dovoljno. Uz to, nakon par mjeseci koliko god programa instalirao nemam laga, za razliku od drugih na 5.0 nije bilo RAM Management problema jer su ga popravili, dok jedan Samsung to ni u 5.1 nije bio sposoban prema nekim napisima.
Ono što korisnici žele (dokaz je preko 40 stranica na forumu od Sonyja) je daljnje poboljšanje kamere i nekih sitnih bugova, a nevjerujem da će Sony to ignorirat, pre velika su kompanija da bi se kockali ugledom u ovom trenutku. Ovo su sve argumenti moga korištenja preko par mjeseci, a ti si svoj sud donio u 10 minuta prćkanja po izložbenom primjerku (koji uzgred, imaju i zastarjelu, preproduction, veziju softvera sa masom bugova). I da G4 je noviji, logično da mora bit i bolji pošto je flagship, ali korisnici Z3 se i dalje nemaju čega sramit, dapače...
Rijec je o info prozoru kojo govori da dugom upotrebom kamere moze doci do zagrijavanja.
4.4.4 je bog i batina za bateriju a bogme i za performanse...
Jel se zna kakva poboljsanja donosi 5.1?
Valjda mogućnost manualnih kontrola kamere (iako to nikako da potvrde, ali bilo je leakova), poboljšanje baterije i overall performansi navodno, novi launcher po uzoru na Z3+ i neke sitnice. Još nema ništa službeno...
Ne mrdam sa 4.4.4 dok ne procitam pozitivne dojmove u vezi 5.1..
To znači da si arhiviro G4 do tada 
Ja imam G4, ne plaća me LG, ne plaća me Sony..kamera na G4 je vrhunska, ali nije bez mana. Previše izoštrava (zna nekad biti nered što se tiče procesiranja), vidi se gubitak detalja na rubovima fotki (više nego na S6 npr), a unatoč color spectrumu mi je znala promašiti WB.. Ali i dalje #1 kamera na tržištu trenutno.. Sve ima mane, tako i Sony.. ali Z3 je full kompletan mob, odličnih performansi i baterije, solidne do vrlo dobre kamere (lošija nego na Z2 nažalost), vodootporan je i ima još brdo prednosti nad konkurencijom.. plus je vrh što se tiče fluidnosti i stabilnosti.. pa ti sad biraj, što ti je najbitnije na mobu :)
Sony me previse puta razocarao pa sada svakom njihovom proizvodu pristupam sa puno nepovjerenja i predrasuda.
Da stvar bude gora moja zena je imala Sony mobitel (istina ne top model) koji je bio dva puta pod jamstvom u servisu i na kraju problem nije niti rijesen vec smo ga zamjenili drugom markom.
Kolega je imao (inace veliki fan Sony-a) Xperiu Z2 koja je imala isto overheating problem, a kasnije mu je na rubovima nesto napuklo, neznam vise dali okvir ili staklo i to ne od pada...bilo je na netu o tom problemu...uglavnom u mojem okruzenju sa Sony-jem samo problemi...i onda ja uzmem Xperiu Z3 i vidim taj overheating...bez kvacice kako je netko spomenuo.
Kog vraga rade vodootporan hermeticki zatvoren mobitel sa jadnim odvodjenjem topline i to jos od stakla.
Nemaju istu, Z3 ima širokokutnu leću koja je donila brdo problema, a taman su popravili kameru na Z2 sa 4.4.4 update-om, trebali su ubaciti OIS i bio bi to pun pogodak
Sony me previse puta razocarao pa sada svakom njihovom proizvodu pristupam sa puno nepovjerenja i predrasuda.
Da stvar bude gora moja zena je imala Sony mobitel (istina ne top model) koji je bio dva puta pod jamstvom u servisu i na kraju problem nije niti rijesen vec smo ga zamjenili drugom markom.
Kolega je imao (inace veliki fan Sony-a) Xperiu Z2 koja je imala isto overheating problem, a kasnije mu je na rubovima nesto napuklo, neznam vise dali okvir ili staklo i to ne od pada...bilo je na netu o tom problemu...uglavnom u mojem okruzenju sa Sony-jem samo problemi...i onda ja uzmem Xperiu Z3 i vidim taj overheating...bez kvacice kako je netko spomenuo.
Kog vraga rade vodootporan hermeticki zatvoren mobitel sa jadnim odvodjenjem topline i to jos od stakla.
E vidiš ja i brdo ljudi oko mene nikad probleme nisu imali, što ćemo sad? Moja riječ protiv tvoje.. ima brdo drugih mobitela koji također imaju probleme (G3 puca kod mikrofona, S5 ima problema sa flapom koji puca brzo + burn in...)
http://www.dxomark.com/Mobiles/Sony-Xperia-Z3-Plus-review-Improved-rankings-for-latest-iteration
Izgleda da je ipak do softvera bilo jer na Z3+ su riješeni problemi koje je Z3 serija imala sa autofokusom i još nekim stvarčicama. Pretpostavljam da Z3+ ima isto IMX220 senzor kao i ostali sa jednakim 25mm lećama pa se nadam da će Sony u 5.1 zakrpi bit milostiv i dat nam traženo... Naravno, još uvijek ima prostora za vidljiviji napredak po pitanju kamere
Na 5.1 treba popravit kameru i to nenormalno gutanje memorije prilikom instalacije aplikacija. I eventualno malo popravit izdrzljivost baterije, odnosno vratit je na ono kako je bilo na KitKatu
A sad jedna stvar koju bih htio komentirati iako nema veze s Z3, ali buduci da nemamo temu o Sonyju opcenito, napisat cu ovdje... glupo mi je da su svi Sony mobiteli Xperije. U doba Sony Ericssona, Xperije su bili samo high-end uredjaji. A sad su bas svi Xperije, a za E seriju, C seriju, pa i M seriju sam cuo da nisu bas nesta. Samo bi Z serija trebala biti Xperia, ovo ostalo jednostavno Sony E3 i sl.
Samo da se podsjetim kolko je baterija odlicna na Z3
U dan i pol si proveo 8 sati na ekrancicu od 5 inca?
Zivot prolazi pokraj tebe, podigni malo glavu.
Slažem se da bi nekako to trebali ostavit kao nasljeđe samo premium modelima, NO, da je M serija loša ne bi baš rekao, odlična su sva 3 uređaja te serije za vrijeme i ulogu u tržišnoj niši. Možda bi trebali uvest ponovno nomenklaturu kao nekad kad su W bili Walkmen mobiteli, C bili cyber-shot iliti fotografski itd... Možda bi ih to marketinški vratilo malo...