Probao sam staviti novu temu ali ne pomaze. vratio sam staru i pet isto. Jedno vrijeme bude sve ok i onda opet po starome!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probao sam staviti novu temu ali ne pomaze. vratio sam staru i pet isto. Jedno vrijeme bude sve ok i onda opet po starome!
Jesi probao mijenjati veličinu slova?
Jesam i opet isto. Skuzio sam da na tim kontaktima koji se nevide sa strane pise da je poziv ostvaren prije jedne minute iako je od poziva proslo i nekoliko sati.
kako zamijeniti slova Y i Z...Y mi stoji gore na mijesto Z
Meni kad ubacim Xposed se događaju random restartanja svaki dan 1/2 puta, cudno..
Moj ROM ima neki patch za xposed, možda zato radi ok
kako zamijeniti slova Y i Z...Y mi stoji gore na mijesto Z
Odi na postavke tipkovnice i kod izbora jezika odaberi Njemački ili Francuski, nisam 100% siguran koji je, poigraj se malo, da dobiješ kraj Hrvatske tipkovnice mogućnost promjene i stisneš ikonicu odmah do gdje piše Hrvatski i dobiješ izbor QWERTY, makneš ovaj drugi jezik i voila, sve šljaka...
Meni kad ubacim Xposed se događaju random restartanja svaki dan 1/2 puta, cudno..
Flashaj najnoviju verziju i trebalo bi se maknut, ja sam imao isti problem, al sam onda kod update-a na .28 sjebo nešt pa sam morao sve ispočetka rootat i slagat recovery i xposed, srećom, tada je izašla ta zadnja verzija gdje je popravljeno resetiranje i samo sam flasho i instaliro apk i sad niti jedan random reset odkad sam to uradio, moduli rade stabilno.
Njemacki.
Skuzio sam da mi nesto susti u mobu kad ga tresem kod prednje kamere. Dali ima iko taj problem? Na mobu sve radi pa mi je cudno.
Pozdrav, pročitaoi sam cijelu temu i sviđa mi se Z3 najviše zbog baterije. Molim ako netko može staviti link za zaštitnu foliju za ekran i zadnju stranu jer neznam na kojoj strani je to bilo napisano.
Pozdrav, pročitaoi sam cijelu temu i sviđa mi se Z3 najviše zbog baterije. Molim ako netko može staviti link za zaštitnu foliju za ekran i zadnju stranu jer neznam na kojoj strani je to bilo napisano.
Možeš i ovo, iako je Nillkin daleko najpoznatija ali ne nužno i bolja...
Bez obzira u kojoj drzavi kupim mobitel, mogu staviti hrvatski T9 i swype, zar ne?
U principu da, ali se može dogodit da je u ponekim zemljama softver customiziran, ali ništa šta dobri lashtool ne može sredit :)
Evo kupio sam si napokon Z3, pa buduci da nikad prije nisam imao pravi android, imam par pitanja
Prvo za bateriju, jucer mi je bio upaljen oko 5-6 sati, za to vrijeme sam vecinu vremena bio na wifiju, skinuo sam oko 2 GB Here mapa, osim toga sam jos prckao po menuu i gledao sta sve ima i pao mi je s 50% na 0%.
Danas sam u otpilike 4 sata skinuo jos 1 GB mapa, malo igrao Angry Birds (10 min), malo prckao po mobu, ali sve u svemu nije mi wifi predugo bio upaljen i pao je sa 100% na 73%. Jel to normalno? Meni se cini da mi se dosta brzo trosi s obzirom na to da sam citao ovdje da zna trajati baterija po 2-3 dana. Meni ce ovim tempom tesko izdrzati dulje od jednog dana, estimated mi je 14 sati. Da li je ja intenzivnije koristim ili da li da reklamiram da mi baterija ne valja?
A sad ostala pitanja:
1. Ako sam online, da li mi automatski dolaze notifikacije s facebooka, cak i ako je facebook ugasen?
2. Koja je najbolja fitness aplikacija, za pratit kilomerazu kod trcanja i slicno. Ja znam samo za Sports Tracker, ima li nesto bolje?
3. Kad izadjem iz aplikacije s back tipkom, da li je onda ona stvarno ugasena ili je moram ugasiti s tipkom dolje desno (recent screens)?
4. Koja je najbolja aplikacija za vremensku prognozu na mojoj trenutnoj lokaciji (da lokaciju vuce iz GPSa i/li mreze)?
5. Imam Angry Birds na Nokiji N8 i Hill Climb Racing na nekom andoid tabletu. Da li mogu nekako prebaciti progress na Z3?
6. Preporuke nekih dobrih i korisnih aplikacija, pogotovo augmented reality aplikacija i igrica
7. Ako mi je data promet, wifi i GPS upaljen cijelo vrijeme, da li do puno trosi bateriju ili se minimizira dok ne koristim mob?
8. Da li ima neki nacin da mi hrvatski swipe ne pise čćžđš nego czds?
Evo kupio sam si napokon Z3, pa buduci da nikad prije nisam imao pravi android, imam par pitanja
Prvo za bateriju, jucer mi je bio upaljen oko 5-6 sati, za to vrijeme sam vecinu vremena bio na wifiju, skinuo sam oko 2 GB Here mapa, osim toga sam jos prckao po menuu i gledao sta sve ima i pao mi je s 50% na 0%.
Danas sam u otpilike 4 sata skinuo jos 1 GB mapa, malo igrao Angry Birds (10 min), malo prckao po mobu, ali sve u svemu nije mi wifi predugo bio upaljen i pao je sa 100% na 73%. Jel to normalno? Meni se cini da mi se dosta brzo trosi s obzirom na to da sam citao ovdje da zna trajati baterija po 2-3 dana. Meni ce ovim tempom tesko izdrzati dulje od jednog dana, estimated mi je 14 sati. Da li je ja intenzivnije koristim ili da li da reklamiram da mi baterija ne valja?
A sad ostala pitanja:
1. Ako sam online, da li mi automatski dolaze notifikacije s facebooka, cak i ako je facebook ugasen?
2. Koja je najbolja fitness aplikacija, za pratit kilomerazu kod trcanja i slicno. Ja znam samo za Sports Tracker, ima li nesto bolje?
3. Kad izadjem iz aplikacije s back tipkom, da li je onda ona stvarno ugasena ili je moram ugasiti s tipkom dolje desno (recent screens)?
4. Koja je najbolja aplikacija za vremensku prognozu na mojoj trenutnoj lokaciji (da lokaciju vuce iz GPSa i/li mreze)?
5. Imam Angry Birds na Nokiji N8 i Hill Climb Racing na nekom andoid tabletu. Da li mogu nekako prebaciti progress na Z3?
6. Preporuke nekih dobrih i korisnih aplikacija, pogotovo augmented reality aplikacija i igrica
7. Ako mi je data promet, wifi i GPS upaljen cijelo vrijeme, da li do puno trosi bateriju ili se minimizira dok ne koristim mob?
8. Da li ima neki nacin da mi hrvatski swipe ne pise čćžđš nego czds?
Za bateriju je to tricky pitanje, i meni se troši dok se igram, ali dok surfam potrošnja nije toliko izražena. Prođi par ciklusa pa vidi, ako nije ništabolje reklamiraj u servis.
1) Da osim ako ne isključiš u programu notifikacije
2) Sony ima Lifelog, pa probaj, ako ne zadovoljava ukuse odi na Play store i nađi, ima zasebna kategorija za zdravlje.
3) U Androidu nikad ne možeš po pravo isključit program osim ako ga ne ''zamrznaš'' ali za to trebaju root prava. On uvijek ostaje u cache memoriji. S obzirom da Z3 ima veliku količinu RAM memorije ako izađeš sa back tipkom on ostaje u memoriji pa ako hoćeš isključit da ne obavlja pozadinske procese stisni task tipku desno i swipe-aj u ljevo ili desno program koji hoćeš ''isključit''
4) Accuweather
5) Na žalost ne...
6) AR effect i AR fun za kameru, sa zasebnim modulima. U play store trgovini nađi neki program od Sony Mobile-a i povuci prema dolje dok ne vidiš Ostali programi ovog proizvođača (developera) stisni više i tamo imaš za instalirat te module kao što su Ninja, Svemir, itd. Za sotale programe ne bih znao jer se ne bavim time pa možda netko drugi preporuči...
7) Ako imaš uključenu STAMINA onda se ti procesi zamrzavaju dok je ekran isključen i podižu čim se uključi ekran. GPS se zamrzava automatski čim završi poziv traženja lokacije tako da on tu ne troši puno, ali bez STAMINA-e internet zna skupit, iako ne toliko puno, meni sinoć oko 5%
8) Na Xperia originalnoj tipkovnici su naši znakovi skriveni ispod dzcs te treba dugi pritisak da bi ih odabrao, tako da ne razumijem pitanje?
5) Na žalost ne...
8) Na Xperia originalnoj tipkovnici su naši znakovi skriveni ispod dzcs te treba dugi pritisak da bi ih odabrao, tako da ne razumijem pitanje?5 - mozes sa rootom, bez njega probaj pretraziti google play za aplikacije npr. ova
8 - Swype tj. gesture input snima nove rijeci kada ih uneses rucno, probaj slovo po slovo ukucati rijec bez žćčđš, trebala bi biti zapamcena ta varijanta odmah.
Isto tako vratis nazad rijec sa dijakriticima, ili pogledaj u settings->Language&input->Xperia Keyboard->Use my writing style pa editiraj
8) Na Xperia originalnoj tipkovnici su naši znakovi skriveni ispod dzcs te treba dugi pritisak da bi ih odabrao, tako da ne razumijem pitanje?
Posljednjim updateom tipkovnice od neki dan dodana su slova naše abecede i samim tim tipkovnica je stisnuta i slova su bliza jedna drugim.. Osobni mi to ne odgovara, a koliko vidim ne mogu maknuti ta slova.. Jel ima netko rjesenje a da se ostavi hr tipkovnica i da slova čćžđ nisu samostalna..
Ima..ali kad odaberem i bez čćšđ slova opet je isto.. Ne može se nigdje promijeniti.. Loše...
Ja sam stavio Hrvatski jezi, odabro običnu, prebacio na Francuski dobio odabir QWERTZ jer sam navikao na nju i vratio natrag na hrvatski i sve šljaka, naša slova posebna sao kad duže pritisnem na njih
Hvala na odgovorima. Ovo pitanje koje sam postavio za swipe i čćžđš, problem je u tome sto ja ako hocu napisati npr. 'hoces' i povucem prst preko h-o-c-e-s, on mi automatski napise 'hoćeš', a ne 'hoces', pa me zanima da li ima neka opcija da se pisu hrvatske rijeci bez čćžđš, ali ocito ne. Ista stvar je i za T9
I imam pitanje za onaj notification LED, da li se moze postaviti da blinka cesce ili jos bolje, da je cijelo vrijeme upaljen ako sam dobio notifikaciju? Ovako on zablinka svakih 5-6 sekundi na jako kratko, a neda mi se svaki put kad malo ostavim mobitel, buljiti poslije 5 sekundi u njega da vidim dal imam nesta. Onda mi je brze otkljucati ekran i pogledati
I imam pitanje za onaj notification LED, da li se moze postaviti da blinka cesce ili jos bolje, da je cijelo vrijeme upaljen ako sam dobio notifikaciju? Ovako on zablinka svakih 5-6 sekundi na jako kratko, a neda mi se svaki put kad malo ostavim mobitel, buljiti poslije 5 sekundi u njega da vidim dal imam nesta. Onda mi je brze otkljucati ekran i pogledati
Light Manager https://play.google.com/store/apps/details?id=com.koo.lightmanager&hl=en
juka
Meni se cini da kompletna Z serija ima problem sa konstantno ukljucenim mobilnim radiom koji radi u pozadini i zdere bateriju.
Moj Z je na 4.4.4 uspio 5 sati SOT-a dobit jednom, sa prosjekom od 4.5h svaki dan, ovih 5 sati sam ganjao jedno mjesec dana da bi mi uspjelo, to je bilo vise isprobavanje, jer je i 4.5h za mobitel star skoro 3 godine dosta.
Tako da, za one koji traze pravu snagu baterije kod Z serije moj je savijet da se Lollipop zaobidje, vecinu stvari koje dobivate update-om mozete dobit sa root-om i Xpossed-om na 4.4.4!
Jos par pitanja...
1. Da li postoji jednostavan nacin da iskljucim zvuk? Ocekivao bih tipku silent u onom menuu koji se izvuce prema dolje, a nema je... neda mi se svaki put ici u menu i ukljucivati silent profil.
2. Snimanje videa - medju onim kamerama aplikacijama, nasao sam 4k video, ali nigdje ne vidim kako osim toga mogu mjenjati rezoluciju, odnosno birati izmedju 720p, 1080p itd. Da li za svaku rezoluciju trebam downloadati neku kamera aplikaciju?
3. Snimanje slika - stavio sam fast burst mode (10ak slika u sekundi). Ponudjen je jos i normal burst mode, koji ima otprilike jednu sliku po sekundi. Da li postoji neka razlika u kvaliteti? Da li stigne ovaj koji tako brzo okida napraviti dobre slike?
4. U kojem modu ispadaju najbolje slike? Trenutno koristim superior auto 8MP. Da li je tih 8 MP sa oversamplingom ili tako nekom tehnologijom i bolje od 20MP?
5. Da li postoji neki Android PC suite? Prvenstveno bi mi trebalo za prebacivanje pjesama, odnosno uredjivanje playlista, ali i za backupiranje podataka, poruka itd (nesto kao Nokijin Ovi suite, ili kako se vec zove sad). U default music playeru se lako rade playliste, ali kasnije kad dodajem pjesme, svaku pjesmu posebno trebam odvuci na mjesto koje hocu ako hocu da mi budu abecedno poslozene. Da li ima neki nacin da on automatski poreda pjesme po abecedi u playlisti (bilo u music playeru, bilo u PC suteu)
Jos par pitanja...
1. Da li postoji jednostavan nacin da iskljucim zvuk? Ocekivao bih tipku silent u onom menuu koji se izvuce prema dolje, a nema je... neda mi se svaki put ici u menu i ukljucivati silent profil.
2. Snimanje videa - medju onim kamerama aplikacijama, nasao sam 4k video, ali nigdje ne vidim kako osim toga mogu mjenjati rezoluciju, odnosno birati izmedju 720p, 1080p itd. Da li za svaku rezoluciju trebam downloadati neku kamera aplikaciju?
3. Snimanje slika - stavio sam fast burst mode (10ak slika u sekundi). Ponudjen je jos i normal burst mode, koji ima otprilike jednu sliku po sekundi. Da li postoji neka razlika u kvaliteti? Da li stigne ovaj koji tako brzo okida napraviti dobre slike?
4. U kojem modu ispadaju najbolje slike? Trenutno koristim superior auto 8MP. Da li je tih 8 MP sa oversamplingom ili tako nekom tehnologijom i bolje od 20MP?
5. Da li postoji neki Android PC suite? Prvenstveno bi mi trebalo za prebacivanje pjesama, odnosno uredjivanje playlista, ali i za backupiranje podataka, poruka itd (nesto kao Nokijin Ovi suite, ili kako se vec zove sad). U default music playeru se lako rade playliste, ali kasnije kad dodajem pjesme, svaku pjesmu posebno trebam odvuci na mjesto koje hocu ako hocu da mi budu abecedno poslozene. Da li ima neki nacin da on automatski poreda pjesme po abecedi u playlisti (bilo u music playeru, bilo u PC suteu)
1) samo stisni tipku za glasnoću na upaljenom ekranu i zavisno od profila koji želiš odabereš ili silent ili stisneš na znak zvona što će stavit mobitel u vibraciju. Sa 5.1 će ići neka poboljšanja od idućeg mjeseca
2)4k modul kamere je samo za 4k, a za druge rezolucije odabereš Manual->stisneš na malenu ikonicu za snimanje videa, i tamo u opcijama (tri točkice) odmah na prvom mjestu imaš opcije za birat rezoluciju 1080p 30 ili 60fps-a ili manje. Imaj na umu da ako odabereš opciju za 60fps-a gubiš mogućnost HDR videa i Pametnog moda za Stabilizaciju. U ostalim modulima kamere još možeš pronaći Timeshift Video koji snima u 720p ali pri 120fpsa i nakon što snimiš video pokaže ti ekran u kojem možeš editirat usporene djelove videa. Taj video se sprema u originalu i u editiranom obliku.
3)Mislim da ne postoji razlika u kvaliteti, a sam burst mode je znatno znatno sporiji negko kod nekih konkurentskih mobitela, nadam se da će to ispraviti sljedećim nadogradnjama, jer je kriminalno spor u okidanju slika... Za brže okidanje imaš Timeshift koji okida negdje 30ak slika u sekundi ali uz žrtvu u rezoluciji, naime, okida ih samo u 1080p rezoluciji. Igraj se malo i isprobavaj, možeš dobit i dobre slike.
4)U Manual modu ispadaju bolje po nekim ljudima, a i meni osobno, osim u situacijama kada je manjak svijetla ili totalno mračni uvijeti tu se Superior Auto iskazuje jer ima mogućnost dizanja ISO vrijednosti na 12800 pa napravi dan od noći. Primjer: tijekom nedavnog posjeta Poljskoj, bio sam u rudniku soli u Wiedlicki i tamo uopće nisam koristio blic, dok su drugima i sa blicem slike ispadale kriminalno ja sam sa svojima bio zadovoljan.
5)Ima, zove se Sony PC Companion, ili za Mac - Sony Bridge. Posebna aplikacija na računalu za glazbu se zove MediaGo ali opciju za koju pitaš ja nisam nikad ni trebao ništa pa ti ne bih znao detaljno odgovoriti.
Spor? Mislis na onaj fast-burst koji okine cirka 10 slika u sekundi? Ne znam kako je kod ostalih, ali meni se ovo cini ok, ne treba mi vise od toga
Inace, hvala svima na iscrpnim odgovorima.
Imam jos jedno pitanje, znam da sam malo dosadan, ali kazem, nisam prije puno koristio android i sad kad imam dobar mobitel napokon, htio bih sto vise saznati o njemu. A pitanja mi ovako dolaze jedno po jedno, kako ih susrecem
Uglavnom, vezano uz memoriju.
1. Resetirao sam mobitel, kako bih pobrisao cache i neke temporarne podatke ako ih ima
2. Nakon reseta stanje memorije - interna 3.89 GB, SD 3.17 GB
3. Skinuo sam Angry Birs Space s Google Play Storea, velicina mu je pisala 47 MB
4. Nakon instalacije, pod apps je pisalo da zauzima 71.3 MB. Dakle, 25 MB je od nekud nastalo.
5. Nakon toga sam prebacio igricu na SD karticu. Sad je pisalo da zauzima 81.6 MB. Dakle, jos 10 MB je od nekud nastalo
6. Nakon toga sam ponovo resetirao mobitel i na kraju pogledao stanje memorije - interna 3.96 GB, SD 3.23 GB
Dakle, aplikacija za koju app store kaze da ima 47 MB je zauzela 70 MB interne memorije i 60 MB na SD kartici
Jel zna netko sta je to i dal je to normalno i zasto se desava? Primjetio sam i za ostale aplikacije da zauzimaju vise mjesta nego bi trebale, ali ovo je prvi put da sam bas radio detaljnu analizu koliko
Ok, znam da imam jos oko 8 GB interne memorije slobodno i zasad se ne cini strasno, ali nije ni 8 GB ne znam sta, moglo bi se popuniti prije ili kasnije ako ce se ovako fantomski popunjavati
Burst je očajan, bilo fast ili običan uspoređujući sa Samsungom ili iPhonem 5s.
Ovo za memoriju ti je pod normalno, ima pritužbi na to odavno odkad su uveli lollipop jer je prebacivanje na SD karticu tek pseudoprebacivanje. valjd će to riješit idući mjesec sa tim očekivanim updateom.
Inače, nemoraš ga resetirat da mu pobrišeš cache, možeš otić u postavke - pohrana i tamo kad ti izlista koliko je što imaš predmemorirani podatci, stisneš i to je to, obriso si.
Ili jos bolje ne zamarati se sa tim 
Galaxy S6 ,Xperia Z3