Sony Xperia Z3 - Rasprava

poruka: 2.536
|
čitano: 462.543
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: Sony Xperia Z3 - Rasprava
jasa88 kaže...

Pozdrav, razmišljam dali da uzmem z3 ili z3 plus.. Dali se isplati uzimat ovaj novi z3 plus, i hoću li osjetit neku razliku nasuprot z3 obični..

hvala!

Koliko vidim jedino je prednja kamera bolja, pa razmisli

11 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
jasa88 kaže...

Pozdrav, razmišljam dali da uzmem z3 ili z3 plus.. Dali se isplati uzimat ovaj novi z3 plus, i hoću li osjetit neku razliku nasuprot z3 obični..

hvala!

Koliko vidim jedino je prednja kamera bolja, pa razmisli

ama ima nekih jos sitnica, drugaciji je procesor mislim.. ali ne razumijem se puno u te stvari(tako da ako moze POMOC).. nije da sam neki user od front camere, tako da mi to ne igra neku ulogu...

JH
15 godina
odjavljen

Ma ako ti je do para kupi Z2 i amen, nes ti razlike

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Da, preko recovery-a. Ma zvučnici su dobri. Nisu kao na M8, al definitivno bolji od ostatka konkurencije

Daj link od xposeda koji si flashao. Ti zavrsava u bootloopu mob tu i tamo?

18 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Mislim da Z2 nema vise nigdje za kupiti (osim rabljenog)

Sta se tice razlike izmedju Z3 i Z3+, Z3+ ima na papiru bolji procesor, ali se pregrijava, zbog toga cesto usporava i navodno je u stvarnosti losiji od Z3. Ali da budes 100% siguran, pricekaj da mobitel izadje i pricekaj recenzije krajnjeg proizvoda, ne trenutne recenzije nezavrsenog proizvoda.

Iako, po meni nije dovoljno velika razlika da bi se isplatilo dati 100-200 eura vise za Z3+, ustvari jedina stvar na njemu koja je IMO velika prednost u odnosu na Z3 je to sto nema poklopac na USB portu, a svejedno je vodootporan

12 godina
neaktivan
macgyver kaže...
MARKOZD15 kaže...

Mislim da Z2 nema vise nigdje za kupiti (osim rabljenog)

Sta se tice razlike izmedju Z3 i Z3+, Z3+ ima na papiru bolji procesor, ali se pregrijava, zbog toga cesto usporava i navodno je u stvarnosti losiji od Z3. Ali da budes 100% siguran, pricekaj da mobitel izadje i pricekaj recenzije krajnjeg proizvoda, ne trenutne recenzije nezavrsenog proizvoda.

Iako, po meni nije dovoljno velika razlika da bi se isplatilo dati 100-200 eura vise za Z3+, ustvari jedina stvar na njemu koja je IMO velika prednost u odnosu na Z3 je to sto nema poklopac na USB portu, a svejedno je vodootporan

Takoder je tu i slabija baterija na Z3+.

Ima 2900mAh, sad kako ce to funkcionirat uz procesor kojeg prati takva reputacija..

Moj savjet je Z3 do danjeg.

sent from my Sony Xperia Z C6603
17 godina
odjavljen

Kakvo je stanje s root-om i otključavanjem bootloadera na Z3 i Z3c? Razmišljam prvenstveno o kupnji Z3c. Da li se može opet zaključati bootloader da se ne gubi garancija? 

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Kordy kaže...

Kakvo je stanje s root-om i otključavanjem bootloadera na Z3 i Z3c? Razmišljam prvenstveno o kupnji Z3c. Da li se može opet zaključati bootloader da se ne gubi garancija? 

Lako ga je nazad zaključati, lako ga je otključati. Garancija vrijedi ne brini. Najveći problem je dostupnost mobitela kod nas, koji ima omogućen fastboot (bootloader unlock allowed:yes), jer svi kod operatera su zaključani i to je ujedno NO. 

17 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...
Kordy kaže...

Lako ga je nazad zaključati, lako ga je otključati. Garancija vrijedi ne brini. Najveći problem je dostupnost mobitela kod nas, koji ima omogućen fastboot (bootloader unlock allowed:yes), jer svi kod operatera su zaključani i to je ujedno NO. 

Koliko sam vidio na njušci ima i nekih uređaja koji nisu zaključani od strane operatera, da li to znači da ti uređaji imaju (bootloader unlock allowed:yes)? npr. LINK

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 13:38 (Kordy).
15 godina
odjavljen

To ti nitko sa sigurnošću ne može reći. Jer moguće da su ga uzeli kod operatera, pa onda otključali pomoću koda... Najbolje da pošalješ upit ili pogledaš uživo

0 0 hvala 1
18 godina
neaktivan

Ok, kupio prošllu srijedu ovaj uređaj i u principu sam bio zadovoljan (ako ignoriramo zastoje kod korištenja recent apps tipke).

No danas me neugodno iznenadio pri pokušaju telefoniranja. Zvuk je užasno tih, bilo da se radi o običnom ili o loud speakeru, a mikrofon uopće ne radi.

Kod sviranja glazbe i gledanja videa je loud speaker više manje ok, ali za razgovore nula bodova.

Ima itko iskustva sa ovime?

Edit: ok, sad probao google now i bez problema prepoznaje glas, što znači da je mikrofon u redu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 14:26 (Maloki).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

ima li neko problema s kvarovima Z3...kupija san novi mob.nakon 3 dana mi umra...dobija san odma novi i evo nakon malo manje od 2 miseca pokvarija se i drugi

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Gotinho kaže...

ima li neko problema s kvarovima Z3...kupija san novi mob.nakon 3 dana mi umra...dobija san odma novi i evo nakon malo manje od 2 miseca pokvarija se i drugi

Bogami nemas srece

17 godina
Bome nemaš! Moj još nije ni zaštucao.
Jedino kaj sam razbio prednje i stražnje zaštitno staklo, ali zato ga i imam, heheh
15 godina
odjavljen

Ovaj mobitel je vrh vrhova, prelaskom sa M8 sam mislio da ću dobiti sporiji mobitel, lošijeg ekrana, ali nisam... Ugl stavio sam LP na njega, CE1 unbranded. Prvo sam ga rootao i ogolio do kostiju, maknuo sav bloat. Instalirao sve potrebne aplikacije, u trickstermodu namjestio moj najdraži interactive guvernor i poštelao mu postavke po želji. Skinuo trimmer(fstrimm) i namjestio da radi trimm svaki tjedan. Instalirao neizbježni Greenify.. Flashao sam si mod za zvučnike i zvuk na sluškama i sada je napokon prodorno glasan za razliku od prije (pričam o sluškama). Namjestio u system/etc/flashed_calc_parameters.cfg da mi je blic jači i razlika je ogromna, jači je troduplo bez pretjerivanja. Ubacio sam Xposed i par modula po želji. Tu je naravno Nova Launcher Prime. Sve je tako glatko i ispolirano, svaka animacija ide glatko, sve otvara instant. Baterija je brutalna, nijedan mob ovako ne drži, ni M8.. Ni G3, pa čak ni OPO. Pogotovo kad uključim Staminu (stavio sam da se na 30% uključi). Nemogu opisati kako sam trenutno zadovoljan mobitelom. I za plus mu dajem dosta dobru vidljivost ekrana na suncu, barem naspram M8 i G3.

Evo i SS neku večer od korištenja, imajte na umu da je ono malo punjenje bio spojen na komp radi prebacivanja fotki. A sve je bilo nafrljeno (3G, Wifi, Lokacija) i korišten do maksimuma.

6 0 hvala 0
17 godina
Eh, kad bi ja barem znao to sve što si ti sada nabrojao…
12 godina
neaktivan

Kolega Marko, ti bi to trebao znat, pa te molim za pomoc.

Otkad imam Xperiu jedna jedina stvar mi fali, a to je u postavkama za nariktat automatski reboot npr.tijekom noci.

Jel postoji neki program koji bi to omogucio?

sent from my Sony Xperia Z C6603

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Psych0 kaže...

Kolega Marko, ti bi to trebao znat, pa te molim za pomoc.

Otkad imam Xperiu jedna jedina stvar mi fali, a to je u postavkama za nariktat automatski reboot npr.tijekom noci.

Jel postoji neki program koji bi to omogucio?

Jedna riječ za tebe kolega: Tasker

Najjači program za android telefone, imaš hrpu toga za namjestiti :)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1110775

13 godina
neaktivan

Evo upravo sam dobio nekakvu nadogradnju od 48 MB

ali ne primjetih nikakve vizualne promjene...i dalje je 5.0.2

Galaxy S6 ,Xperia Z3

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Nisam ljubitelj Antutu benchmarka, ali evo odvrtio sam jedan da vidim kako stoji sa konkurencijom 

1 0 hvala 0
13 godina
MARKOZD15 kaže...

Ovaj mobitel je vrh vrhova, prelaskom sa M8 sam mislio da ću dobiti sporiji mobitel, lošijeg ekrana, ali nisam... Ugl stavio sam LP na njega, CE1 unbranded. Prvo sam ga rootao i ogolio do kostiju, maknuo sav bloat. Instalirao sve potrebne aplikacije, u trickstermodu namjestio moj najdraži interactive guvernor i poštelao mu postavke po želji. Skinuo trimmer(fstrimm) i namjestio da radi trimm svaki tjedan. Instalirao neizbježni Greenify.. Flashao sam si mod za zvučnike i zvuk na sluškama i sada je napokon prodorno glasan za razliku od prije (pričam o sluškama). Namjestio u system/etc/flashed_calc_parameters.cfg da mi je blic jači i razlika je ogromna, jači je troduplo bez pretjerivanja. Ubacio sam Xposed i par modula po želji. Tu je naravno Nova Launcher Prime. Sve je tako glatko i ispolirano, svaka animacija ide glatko, sve otvara instant. Baterija je brutalna, nijedan mob ovako ne drži, ni M8.. Ni G3, pa čak ni OPO. Pogotovo kad uključim Staminu (stavio sam da se na 30% uključi). Nemogu opisati kako sam trenutno zadovoljan mobitelom. I za plus mu dajem dosta dobru vidljivost ekrana na suncu, barem naspram M8 i G3.

Evo i SS neku večer od korištenja, imajte na umu da je ono malo punjenje bio spojen na komp radi prebacivanja fotki. A sve je bilo nafrljeno (3G, Wifi, Lokacija) i korišten do maksimuma.

Koji mod za zvuk?

[url]http://exclusiveapplications.blogspot.com/[/url]
15 godina
odjavljen

Ekipa pozdrav! Ima li netko rootanu Z3? Trebam jednu malu pomoć, pa neka se javi

Hvala

0 1 hvala 0
14 godina
MARKOZD15 kaže...

Jesi možda probao Amplify?

http://forum.xda-developers.com/xposed/modules/mod-nlpunbounce-reduce-nlp-wakelocks-t2853874/page410

Razmišljam dali uplatiti tih 2$, nisam siguran koliko će biti koristi (Xperiju Z koristim)

Ovdje sam naišao na app

http://forum.xda-developers.com/android/general/guide-extreme-battery-life-t3095884/post60425086#post60425086

15 godina
odjavljen

To je Xposed modul, a Xposed sam maknuo jer očito nije dobro napravljen za LP jer imam random reboot tu i tamo

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Pozdrav. Nedavno sam instalirao na Xperiu Z3 lollipop i sad mi se desava da se nevide brojevi koji su me zvali ili koje sam ja zvao. Evo slika! Dali je netko imao takav problem nakon nadogradnje? Lijepi pozdrav! 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nadam se da je sad slika tu.

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Vinas63 kaže...

Nadam se da je sad slika tu.

Probaj ponovno temu "apply" neku drugu pa vrati na staru.

14 godina
MARKOZD15 kaže...

To je Xposed modul, a Xposed sam maknuo jer očito nije dobro napravljen za LP jer imam random reboot tu i tamo

ok mislio sam da imaš iskutsva s time, btw - kod mene Xposed radi bez problema 

15 godina
odjavljen

Meni kad ubacim Xposed se događaju random restartanja svaki dan 1/2 puta, cudno..

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice