"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.529
|
čitano: 7.257.152
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Patrick_cro kaže...

Da najbolje probati na tudoj kozi, nego ici na provjereno sta radi u startu i sta ima podrsku. Ja sam se naprobavao tih kineza i lijepo je to sve na papiru a u stvarnosti pola tog ne radi kako spada ili otidje u kratkom roku, pa nema rezervnih dijelova itd. Eto i Umi isto lijep na papiru pa nemaju niti zamjenske baterije za svoj mob, tako da je podrska totalna banana. 

Iocean x7 elite, cubot gt99, zopo 780, neki htm, zopo 700, elephone, jos neki cubot , i sve je to gol.. k...., a ne mob, niti jednom nije radilo sve kako spada. x7 elite je onda bio 2k kn tako da nije ni bio jeftin. Ima ljudi koji su kupili kineze i zadovoljni su sa njima, a ima ih koji su nahvalili svoje kineze da ih mogu prodati dalje i nekom drugom uvaliti mob. Ako se kupuje za drugu osobu definitivno na nesto provjereno ako ides za sebe uzmi koji ti se god svida, tvoj izbor svatko uci na svojoj kozi. Danas se za malu love moze kupiti kvalitetan brand name kinez i ne vidim smisao da se kupuju nepoznate i neprovjerene marke

Umi, HTM, Cubot, Elephone, Zopo... sve što si nabrojao se gotovo uopće ne prodaje u Kini.

Lijepo se nađu imena najvećih kineskih trgovina (Jingdon, TMall, Suning) i vidiš

što kinezi masovno kupuju.

I onda se ide na:

Huawei, Oppo, Meizu, Xiaomi, LeEco, Qiku, Coolpad, Nubia...

TeleKineza
13 godina
protjeran
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

naručio bih ovaj mobitel

LEAGOO M5

Piše da šalju iz njemačke...dali to znači da 100% neči imat dodatnih davanja (carina,pdv) ... nije baš jasno naznačeno na stranici...ima i opcija da šalju iz kine i onda je mobitel 20 eura jeftiniji...iz kine 60 eura a iz njemačke 80 ... naručio bih radije iz njemačke ako neču imat troška dodatnog...hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...

Jel tko tu slao na garanciju u grosso i kakva su iskustva?

Ova moja kupovina sve samo ne dobro izgleda. Nece mob da se puni, u tjedan dana od grosso-a sam dobio jedan odgovor na talijanskom gdje traze neke nebuloze (20 eura) plus jos slanje njima i nekakve rma ispunjavanja a na garancijskoj stranici pise da sami kupe mob u garantnom roku i da odgovaraju u roku od 24/48h, a evo znaci meni od proslog petka 1 odgovor stigao. Poslao sam 4 ticketa lol.

zasto se nisi meni javio? sve probleme smo rijesili do sada ali prvo moram saznat za problem..

jel ti tako od prvog dana? ako je zasto nisi trazio DOA garanciju za koju bis znao da si mi pisao..

nisam samo "prodavac" ovdje nego sam i kontakt za Vas prema njima..

ako mogu pomoć onda ću pomoć..

20€ se plača slanje kod njih na popravak i to je normalna cijena, misliš da se drugdje ne plaća?

nakon šta se plati oni šalju kurira koji preuzme telefon i nosi ga kod njih, ako mogu riješit u IT onda riješe

ako ne šalje se za Kinu...  a mogao si bit bez svega toga da si javio na vrijeme stari..   :(

17 godina
neaktivan
ursusc355 kaže...

naručio bih ovaj mobitel

LEAGOO M5

Piše da šalju iz njemačke...dali to znači da 100% neči imat dodatnih davanja (carina,pdv) ... nije baš jasno naznačeno na stranici...ima i opcija da šalju iz kine i onda je mobitel 20 eura jeftiniji...iz kine 60 eura a iz njemačke 80 ... naručio bih radije iz njemačke ako neču imat troška dodatnog...hvala

Pitaj prodavača. Ako šalju iz Njem ,ne mora značiti da neće lupiti carinu jer je moguće da nije ocarinjen prilikom ulaska u EU

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
18 godina
Dakok to sam kupovao davnih dana, a vjerujem da je dosta forumasa onda kupovalo neprovjerene marke i opekli se, samo sam nabrojao mobitele s kojima sam imao lose iskustvo i ne preporucujem nikome da kupuje ta sranja od mobitela.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
neaktivan
stjepanhorvath kaže...

"krepao" mi UMI iron nakon nekoliko mjeseci korištenja. Navodno baterija a na njemu par stotina slika malene kćerkice. Nakon mjesec - dva neuspješne potrage za baterijom ne preostaje mi nego da nabavim neki polovni pokidani.

Da li netko zna nekoga ili ima polovni pokidani UMI Iron sa ispravnom baterijom?

Da pokusate da trazite direktno od proizvodjaca da vam posalje bateriju?

- A za slike ste sami krivi, od toliko besplani servisa za pohranu slika, vi cuvate samo na mobitelu. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 17:41 (almirusr).
10 godina
neaktivan
almirusr kaže...
stjepanhorvath kaže...

"krepao" mi UMI iron nakon nekoliko mjeseci korištenja. Navodno baterija a na njemu par stotina slika malene kćerkice. Nakon mjesec - dva neuspješne potrage za baterijom ne preostaje mi nego da nabavim neki polovni pokidani.

Da li netko zna nekoga ili ima polovni pokidani UMI Iron sa ispravnom baterijom?

- A za slike ste sami krivi, od toliko besplani servisa za pohranu slika, vi cuvate samo na mobitelu. 

A pametno je uploadat slike na raznorazne servise?

Potpis
9 godina
neaktivan
Foz-matija kaže...
almirusr kaže...
stjepanhorvath kaže...

A pametno je uploadat slike na raznorazne servise?

Zasto ne bi bilo pametno?

16 godina
neaktivan
ursusc355 kaže...

naručio bih ovaj mobitel

LEAGOO M5

A samo dva lista prije smo o ovome debatirali. 

Čitaj malo unazad. Nismo papagaji. Bar ja nisam.

dak
14 godina
neaktivan
almirusr kaže...
stjepanhorvath kaže...

Javi se na PM....mozda ti ja uspijem naci bateriju

Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
13 godina
protjeran
dak0001 kaže...
ursusc355 kaže...

naručio bih ovaj mobitel

LEAGOO M5

A samo dva lista prije smo o ovome debatirali. 

Čitaj malo unazad. Nismo papagaji. Bar ja nisam.

pročitao sam svih 578 stranica ... tako da Hvala na ničemu...bitno da se uvjek neko pametan mora javit...pitanje i dalje stoji...ako netko ZNA neka napiše...HVALA

10 godina
neaktivan
Odma cim ideš birat ti piše versandkostenfrei aus Europa i i Zollfrei

Znaci besp postarina i dutyfree tj bez dodatnih davanja
Potpis
13 godina
protjeran
Hvala puno
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Razmišljam o kupnji nekog od novijih Xiaomijevih mobitela (razmišljam između Mi5, Mi Max ili Redmi Note 4), no za razliku od većine vas mobitel bi kupio u Hrvatskoj u

nekoj od trgovina koje ih drže (H18, Neutrino i Instar) pa me zanimaju iskustva onih koji su nabavili Xiaomijeve mobitele u nekoj od tih trgovina.

Posebno me zanima kakva su iskustava i ima li problema s flashanjem takvih mobitela u odnosu na one koji se mogu kupiti u stranim web shopovima jer sam znao pročitati

postove u kojima se spominje da Xiaomijevi mobiteli kupljeni u našim trgovinama imaju neke starije ROM-ove koje je teže ili nemoguće flashati. Unaprijed zahvaljujem ako netko

odgovori.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 19:54 (Mister_X29).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nije bitno kakav je ROM na mobitelu, službeni Xiaomi ROM uvijek možeš fastboot metodom prebaciti i tako prebrisati taj "stari" ROM (ne mora se otključavati bootloader). Kad imaš službeni ROM na konju si. Ako model ima Global verziju službenog, staviš nju(ako ti odgovara), ako ima samo kinesku verziju zatražiš otključavanje bootloadera, kad se otključa staviš TWRP i preko njega staviš xiaomi.eu ROM i riješeno. Za detaljnije upute moraš gledati točno po modelu uređaja.

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 20:31 (INCOGNITO99).
14 godina

Preuzeto s Telekineze. Samo da znate:

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 3
10 godina
neaktivan
Kolko znam za edl ne treba unlock, za fastboot treba
14 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...
Kolko znam za edl ne treba unlock, za fastboot treba

Za fastboot definitivno treba unlock a sto se EDL-a tice i njega su onemogucili u novijim verzijama MIUI-a.Tako da su developeri sada izmislili deep flashing cable za instalaciju novog roma.

Na zamolbu svog prijatelja iz Kine stavit cu tu link od njegove stranice.Tip je maksimalno ok i ima nekih dobrih stvari u trgovini tako da ako nekoga zanima i nade nesto interesantno,super.Ako ne...zaboravite 

https://www.aliexpress.com/store/2626040?spm=2114.12010108.0.0.1mLFna

Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
14 godina
neaktivan
INCOGNITO99 kaže...

Nije bitno kakav je ROM na mobitelu, službeni Xiaomi ROM uvijek možeš fastboot metodom prebaciti i tako prebrisati taj "stari" ROM (ne mora se otključavati bootloader). Kad imaš službeni ROM na konju si. Ako model ima Global verziju službenog, staviš nju(ako ti odgovara), ako ima samo kinesku verziju zatražiš otključavanje bootloadera, kad se otključa staviš TWRP i preko njega staviš xiaomi.eu ROM i riješeno. Za detaljnije upute moraš gledati točno po modelu uređaja.

Bitno je ako se mob kupuje kod nas. A Mister_X29 je upravo to pitao.

Htio sam kupiti kod nas i dobio sam odgovor od par naših shopova da ne priznaju garanciju ako je BL otključan ili mobitel rootan.

Isti po dogovoru sami stavljaju neki ROM, navodno global stable, ali to ostaje za provjeriti.

Znači badava ti to što Xiaomi priznaje, kao i većina stranih shopova ako naši pametuju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2016 12:55 (cshadow).
11 godina
sasha2511 kaže...

zasto se nisi meni javio? sve probleme smo rijesili do sada ali prvo moram saznat za problem..

jel ti tako od prvog dana? ako je zasto nisi trazio DOA garanciju za koju bis znao da si mi pisao..

nisam samo "prodavac" ovdje nego sam i kontakt za Vas prema njima..

ako mogu pomoć onda ću pomoć..

20€ se plača slanje kod njih na popravak i to je normalna cijena, misliš da se drugdje ne plaća?

nakon šta se plati oni šalju kurira koji preuzme telefon i nosi ga kod njih, ako mogu riješit u IT onda riješe

ako ne šalje se za Kinu...  a mogao si bit bez svega toga da si javio na vrijeme stari..   :(

Nisam te htio zajebavat s tim, nisam znao da ti je i to u "opisu rada" vec sam mislio da samo pomazes u prodaji, jer i njihov "info" me je preusmjeravao na drugi mail pa sam pretpostavio da su to 2 razlicite stvari.

Nisam jos nista slao, pa cu ti se javit sad na PP.

Nije mi tako od prvog dana zato i nije doa, rekao bi ti da je od prvog dana jer smo se jos culi tad. Saljem pp.

17 godina
neaktivan

Pratim ovu temu već 10ak stranica, ali mi je promaklo pa pripazite: kad naručujete DHL-om, najbolje da unaprijed provjerite je li vaša adresa u nekom od Remote Area jer tada morate nadoplatiti za dostavu 30USDšto i nije istnica, možda da radije naručite frendu na adresu koja nema takvu penalizaciju.

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Xiaomi Redmi Note 3 pro prime special Edition, to je onaj 3 mm duzi, za € 137,16 na rasprodaji 11.11. Cini mi se kao dobra cijena. Sto mislite o ovom special modelu?

https://www.aliexpress.com/store/product/Official-Global-Version-Xiaomi-Redmi-Note-3-3i-pro-prime-special-Version-Smartphone-5-5-Inch/2178148_32717858702.html

Xenial Xerus

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Jel moguće nabaviti neki solidni smartfon iz europskog skladišta do 100$. Sve što gledam šalje se iz Kine, a ne želim plaćati dodatne namete zbog carine pdv-a bla bla. Zadnji put mi je došo iz Hong Konga i carina 310 kn. Imate li kakve preporuke, savjete?

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2016 22:13 (general_šu).

0 0 hvala 0
16 godina
general_šu kaže...

Jel moguće nabaviti neki solidni smartfon iz europskog skladišta do 100$. Sve što gledam šalje se iz Kine, a ne želim plaćati dodatne namete zbog carine pdv-a bla bla. Zadnji put mi je došo iz Hong Konga i carina 310 kn. Imate li kakve preporuke, savjete?

OUKITEL K4000 PRO ...malo bolji odron !

video recenzija
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2016 22:42 (bodija).
14 godina

Vrijedi li ovo te novce?

http://www.dealsmachine.com/best_384406.html

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
@sandokan111 nije mi u "opisu radu" ali iskoristavam to sta ih imam na Skype-u da ubrzam stvari.. evo bas neki dan covjek dobio 2/16 model umjesto 3/32 RN3 i rijesili smo to za par dana.. 2/16 je na putu za IT a njemu ce poslat ono sta je platio. dakle mozemo ubrzat stvari ponekad..
poslao sam ti PM pa mi molim te odgovori na sva pitanja tamo da mogu sutra pisat talijanu da vidimo kako cemo to rijesit... ;)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
18 godina

Ako ti ne treba smartphone, zašto ne bi u Hrvatskoj kupio neki jeftin telefon kao što su npr ovi

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

zadnja dva linka su mobiteli iz hrt to mi i je nekako najbolje a ovo s ebaya je cisto jer su jos jeftiniji

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pisao sam u temi Xiaomi Redmi Pro ali nisam dobio odgovor a s obzriom da je ova tema aktivnija, copy/paste cu pitanje i ovdje:

Zanimaju me preporuke, da li da kupim Redmi Pro ili Redmi Note 4?
Mob bi bio za djevojku, znaci sto se tice performansi ne znaci puno, baterija je bitna. Obzirom da oba modela imaju iste baterije, da li ekran kod PRO modela trosi vise?
Na kojem bi imao vise SOT-a, redmi pro ili redmi note4 ?
Hvala!

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice