"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.516
|
čitano: 7.013.152
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
18 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
fora2 kaže...

Ulefone Paris me baš dojmio. Čačkam po njemu pola dana i imam samo pozitivne spoznaje.

Ako koga što zanima "iz prve ruke" neka pita. Sutra napravim par fotki. Kamera izgleda baš dobro.

Aj, baš očaki par fotki. Inače je stvarno cijenovno primamljiv.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
15 godina
neaktivan
tomislav91 kaže...

Neznam dal je več netko postao informaciju ali nije na odmet ponoviti, koprivnički Hangar 18 če uskoro preuzeti servis i distribuciju xiaomija za hrvatsku pa onda možemo očekivati i puno bolju podršku servisne mreže za taj brend. Nadam se da če uvažavati grancije telefona kupljenih preko webshopova a ne samo onih koji su prošli preko njihovih distribucijskih kanala

Je, sam se ti nadaj... :|

ALVIN kaže...

Ne mogu svima vjerovati jer jedni su izjavili da može a drugi da ne može, kao što vidiš. Ili bi ti čak uspio možda i jednima i drugima povjerovati ?

Ne da mi se registrirati itd. samo zbog provjere, a još se nisam odlučio 100% ni koji mob kupiti, ni kada, ni gdje. AliExpress TopOne mi možda otpada jer su neki rekli da dolazi sa custom multilanguage ROM-om, a ja želim orginalni kinesko-engleski. Navodno se ne može reći selleru da ostavi orginalni ROM gore, iako na stranici TopOne piše da se to može.

Ne bi vjerovao jednima i drugima, nego bi, ako mi cijena i brzina dostave te stanje na lageru odgovara, narucio. Ako ne radi, onda bi gledao dalje.

Sto se tice instalacije roma od selera, nema garancije. Znam da su neki reseleri rekli instalirati rom po zelji pa opet poslali svoj deseti. Uglavnom, nikad nisi 100% siguran sta ce ti kinezi staviti. Ali opet ne znam zasto te to brine? Vidim da si u postu ispod napisao da ne zelis instaliravati nikakve romove. Ako ti je to iz nekog razlika toliki problem, onda razmisli jel narudzba kineskog telefona uopce za tebe. Sta god dobijes, velika je sansa da ces prije ili poslije htjeti ili morati instalirati nekakav novi/drugi rom.

I zato bi pobogu htio kinesko-engleski rom na xiaomiju kraj sluzbenog global roma?

11 godina
neaktivan
M3d0 kaže...
Pozz. Stigao mi danas xiaomi mi4 sa miui 5.8.20 beta (tjedno izdanje). E sada nudi mi ota update na 5.12.11. E sad nezz da napravim update na 5.12.11 ili ne posto čitam o nekom spajanju particija ali to ne kužim. Koji novi ROM mogu skinuti i instalirati preko updater aplikacije??

trebaš prvo flešati MIUI 5.12.17 kroz updater aplikaciju da spojiš particije sustava <---- link

nakon boota instaliraš   <---link

skines rom i nabacis ga u mob u download rom i odradis update preko aplikacije

kad odradis ovaj prvi ( nemoj se cudit moze boot potrajat i 15 min ) onda nabacis ovaj drugi na isto mjesto i sve odradis kao i prvi put

18 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Kakv je baterija na Parisu? Radoznao sam jer me je jedino ona odbila od nabavke. Koliko sam pročitao, na standbyu je vrlo štedljiv, a uz zmerenu upotrebu i na WiFi-ju izdrži ceo dan, no ako se koristi 3G/4G data i/ili zahtevnije aplikacije, lako može da se desi da ne izdrži od ujutru do uveče.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tomislav91 kaže...

zar su tako loša iskustva sa njima? Ja nisam imao osobnog pa nemam neku informaciju iz prve ruke, ali očito nije individualan slučaj pošto več vas dvoje navodite loše iskustvo

Jedna od situacija, kupljen nov uređaj koji je zapravo bio korišten/popravljen, od prvog dana problemi, nasumični reboot, štekanje, itd.. Na papiru cudo od telefona u stvarnosti smeće gore od Cubota.. Dva tjadna od kuplje napuhne se baterija razvali pola telefona, traze nadoplatu od 300 kn da bi mi zamjenili za novi jer eto to je korisnikova krivica, oni su nasli ostecenje na bateriji da je probušena, a mobitel tvornicki "zapečačen", bateriji se ne moze pristupiti.. Itd, itd, itd..

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
16 godina
mcf kaže...

Ne bi vjerovao jednima i drugima, nego bi, ako mi cijena i brzina dostave te stanje na lageru odgovara, narucio. Ako ne radi, onda bi gledao dalje.

Sto se tice instalacije roma od selera, nema garancije. Znam da su neki reseleri rekli instalirati rom po zelji pa opet poslali svoj deseti. Uglavnom, nikad nisi 100% siguran sta ce ti kinezi staviti. Ali opet ne znam zasto te to brine? Vidim da si u postu ispod napisao da ne zelis instaliravati nikakve romove. Ako ti je to iz nekog razlika toliki problem, onda razmisli jel narudzba kineskog telefona uopce za tebe. Sta god dobijes, velika je sansa da ces prije ili poslije htjeti ili morati instalirati nekakav novi/drugi rom.

I zato bi pobogu htio kinesko-engleski rom na xiaomiju kraj sluzbenog global roma?

Da, ali ti si izjavio ''ako ne vjeruješ izjavama'', tako da nije stvar vjerovanja i ne vjerovanja jer jedni tvrde jedno a drugi suprotno. Isprobati ću se registrirati i kupiti kad se definitivno odlučim na kupnju, očekujem lagan pad cijene u sljedećih mjesec dana za Redmi 3 i nigdje mi se ne žuri.

Zašto orginalni kinesko-engleski ROM ?  Zato jer ima engleski jezik, a nije mi nikakav problem deinstalirati onih nekoliko kineskih aplikacija. Lakše to izvesti nego cijelu proceduru stavljanja drugog ROM-a. Na ovom orginalnom rade jednostavni OTA update-i koji dolaze svaki mjesec sa poboljšanjima (ako bude sve radilo kako spada neću ni OTA update raditi nikada)......pravo je pitanje ustvari, zašto bi netko prolazio proceduru mijenjanja orginalnog ROM-a ako će držati engleski jezik na mobu ? (A vidjeli smo na onoj nekoj anketi da navodno 90% forumaša drži engleski jezik na mobu.) Šta dobiva tim jednim korakom više  ?  

12 godina
neaktivan
majdo kaže...
tomislav91 kaže...

zar su tako loša iskustva sa njima? Ja nisam imao osobnog pa nemam neku informaciju iz prve ruke, ali očito nije individualan slučaj pošto več vas dvoje navodite loše iskustvo

Jedna od situacija, kupljen nov uređaj koji je zapravo bio korišten/popravljen, od prvog dana problemi, nasumični reboot, štekanje, itd.. Na papiru cudo od telefona u stvarnosti smeće gore od Cubota.. Dva tjadna od kuplje napuhne se baterija razvali pola telefona, traze nadoplatu od 300 kn da bi mi zamjenili za novi jer eto to je korisnikova krivica, oni su nasli ostecenje na bateriji da je probušena, a mobitel tvornicki "zapečačen", bateriji se ne moze pristupiti.. Itd, itd, itd..

Ako je gori od Cubota, nemoj nadoplatiti jer vjerojatno ne vrijedi 500 kn. Mogao si navesti koji je mobitel da ljudi koji kupuju šrot znaju izbjeć.

14 godina
neaktivan
Ne znam ime modela, prošlo je već vremena od tada, ali riječ je o njihovom mega hrvatskom brandu Noa, a mobitel je bio plaćen 1400 kn.. Na svu sreću nisam tako sta preporučio, nego je osoba kupila na svoju ruku, pa mi je ipak malo lakše bilo.. :D
Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
13 godina
ALVIN kaže...
mcf kaže...

Da, ali ti si izjavio ''ako ne vjeruješ izjavama'', tako da nije stvar vjerovanja i ne vjerovanja jer jedni tvrde jedno a drugi suprotno. Isprobati ću se registrirati i kupiti kad se definitivno odlučim na kupnju, očekujem lagan pad cijene u sljedećih mjesec dana za Redmi 3 i nigdje mi se ne žuri.

Zašto orginalni kinesko-engleski ROM ?  Zato jer ima engleski jezik, a nije mi nikakav problem deinstalirati onih nekoliko kineskih aplikacija. Lakše to izvesti nego cijelu proceduru stavljanja drugog ROM-a. Na ovom orginalnom rade jednostavni OTA update-i koji dolaze svaki mjesec sa poboljšanjima (ako bude sve radilo kako spada neću ni OTA update raditi nikada)......pravo je pitanje ustvari, zašto bi netko prolazio proceduru mijenjanja orginalnog ROM-a ako će držati engleski jezik na mobu ? (A vidjeli smo na onoj nekoj anketi da navodno 90% forumaša drži engleski jezik na mobu.) Šta dobiva tim jednim korakom više  ?   

sam ti ostani na origigi tako sam i ja...pobirsao te kineske appove i stavio ENG i sve radi....

svi ovi sto drkaju sa tim romovima non stop imaju problema sa notifikacijama updetovima i sl. od tih kuhanih romova

origigi sve radi nikakvih problema barem na mom redmi note 3...

18 godina

Ja sam stavio origigi stabilni, ali internacionalni ROM. Nula kineskih aplikacija. Deluje mi jednostavnije od pregledanja svih preinstaliranih aplikacija i razmišljanja da li je svaka od njih zbog nečeg bitna, ili mogu da je uklonim.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
majdo kaže...
Ne znam ime modela, prošlo je već vremena od tada, ali riječ je o njihovom mega hrvatskom brandu Noa, a mobitel je bio plaćen 1400 kn.. Na svu sreću nisam tako sta preporučio, nego je osoba kupila na svoju ruku, pa mi je ipak malo lakše bilo.. :D

Zato i pitam, otac mi je uzea sličan model i prilikom punjenja se sam od sebe oštetio, otišla matična ploča. Užas.

13 godina
neaktivan

Danas uzimam Redmi 3 pa me zanima odakle bi vi uzeli i zasto?

5 Top One
7 Xiaomiforsale

0 0 hvala 0
18 godina
mrki_tua kaže...

Zato i pitam, otac mi je uzea sličan model i prilikom punjenja se sam od sebe oštetio, otišla matična ploča. Užas.

To baš zvuči nebezbedno, podseća me na slučajeve u kojima je ljude udarila struja dok su razgovarali telefonom koji se punio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 11:14 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Na XFS-u danas popusti za neke uređaje

https://www.xiaomiforsale.com/en/4-black-tuesday

Moj PC  
3 0 hvala 1
18 godina

Vidim imaju i neku "dodatnu opremu". Je l' ovo nije originalni poklopac? Vidim da ispod piše:

Compatible with Redmi Note 2
Customize for Xiaomi Redmi Note 2, Every hole size is perfect and precise.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

I da nije original prema opisu paše.

12 godina

Ulefone Paris

Kamera:

slika1

slika2

slika3

slika4

GPS:

Antutu:

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 14:17 (fora2).

4 0 hvala 1
13 godina
matecro007 kaže...

Htio bi uzet meizu pro 5 sa honorbuya
Imam voucher 5$ off sa racunala.com
Zanima me ima mozda neko voucher koji netreba?

bump.

probo sam komentirat za popust al ne dozvoljava.

15 godina
fora2 kaže...

Ulefone Paris

Kamera:

slika1

slika2

slika3

slika4

GPS izgleda solidno kao i slike. Čini se da ulefone napreduje.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011/ TS3: xcell.teamspeak.me IGN:Xcell / Xcellzor / XcellDaHousecat
18 godina

Da, slike se čine dobre. A i Paris je dosta povoljan, 140$ iz EU skladišta ili iz Kine za 116$.

16 godina
GSP kaže...

sam ti ostani na origigi tako sam i ja...pobirsao te kineske appove i stavio ENG i sve radi....

svi ovi sto drkaju sa tim romovima non stop imaju problema sa notifikacijama updetovima i sl. od tih kuhanih romova

Ja sam jedan od onih korisnika koji je do sada uvijek kupovao jedan mobitel za sljedećih 4-5 godina, tako će biti i ovaj puta.

Ako sve štima nema šanse da čačkam. Set and forget.

Kupujem mobitel zbog telefoniranja, browsanja, par aplikacija i još nekoliko drugih korisnih alata koje ima svaki mob, a ne kupujem ga zato da visim na nekom XDA, miui ili xiaomi forumu iščekujući svaki ispljuvak od ROM-a, testirajući ih kao pokusni zec, nadajući se valjda nekom čudu, da će mob dobiti krila i poletiti i sl... Još nikad nisam na mobitelu napravio ni obični OTA update sistema, i bez obzira na to nikada nisam imao problema i nekompatibilnosti - to se zove nezahtjevan korisnik ( i takvi postoje, iako neki možda ne vjeruju u njih ).

Redmi 3 se opet vratio na EU Warehouse MiniDeal-a, ali ne jeftiniji nego skuplji oko 4 dolara.....žilav je, neda se oboriti  :)

10 godina
neaktivan

Lijep pozdrav

nakon mnogo vremena odlucio se za ovaj mob

sad mene zanima dal je tko možda narucivao kod ovog trgovca...koliko sam citao izgleda ko i onaj top one al ajd da cujem par misljenja jer mob ispada 150kn jeftinije 

moze i preporuka ako ima bolje do cca 1800kn...:D

0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan

već sam mislil pisal dva ili tri put o ovom slanju DHL-om.

treba čitati kaj piše, jer ako je poslano DHL-om ne znači automatski da ti mob ne bude završil na carini.ovi iz TOP ONE šalju mobitel iz Kine za Englesku, tam riješe carinu i onda se šalje na tvoju adresu pa ti ne plaćaš više nikakve troškove, a ovaj ti fino pošalje direkt iz Kine do tebe pa onda imaš još troškova.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Boban155 kaže...

Lijep pozdrav

nakon mnogo vremena odlucio se za ovaj mob

sad mene zanima dal je tko možda narucivao kod ovog trgovca...koliko sam citao izgleda ko i onaj top one al ajd da cujem par misljenja jer mob ispada 150kn jeftinije 

moze i preporuka ako ima bolje do cca 1800kn...:D

Imaš ga ovdje

http://www.minideal.net/eu-warehouse-meizu-mx5-4g-lte-mtk6795-2-2ghz-16gb-rom-gay.html

doduše ne PRO verziju. To bi trebala, prema dosadašnjim iskustvima, biti krajnja cijena za kupca. Mob se šalje iz Grćke i nema dodatnih davanja.

Tvoj izbor prodavača, je takav da će ti mob završit na carini, plus DHL troškovi...nebu dobro.

15 godina
neaktivan
ALVIN kaže...

Ne znam zasto stalno ponavljas originalni, kao da mislis da global nije originalni? Dakle, postoje dvije vrste originalnog roma, za kinesko trziste (china rom) i za internacionalno trziste (global rom). Oba dobivaju redovne ota updateove. Kineski se zove kineski sa razlogom, ne mozes obrisati dosta aplikacija, mozes ih disejblati (neke od njih). Mozes rootati telefon pa probati pobrisati sta ti ne treba. I ostat ce ti kineska slova na par mjesta na telefonu umjesto nasih. I da, na kineskom moras rucno instalirati sve google appse. E sad, ako ti je sve to jednostavnije nego jednom instalirati global rom, upaliti ota i zaboraviti na to sve, onda sretno ti bilo... u svakom slucaju meni svejedno, ovo pisem da netko ne dobije dojam da nekineski rom nema ota i da nije originalni.

GSP kaže...

Nitko ne prica o kuhanim romovima, nego originalnima, vidi gore. Official stable global nema nikakve probleme sa updateovima ni sa nicim, bar ne na 3 pro.

ALVIN kaže...

Ja sam jedan od onih korisnika koji je do sada uvijek kupovao jedan mobitel za sljedećih 4-5 godina, tako će biti i ovaj puta.

Kupujem mobitel zbog telefoniranja, browsanja, par aplikacija i još nekoliko drugih korisnih alata koje ima svaki mob, a ne kupujem ga zato da visim na nekom XDA, miui ili xiaomi forumu iščekujući svaki ispljuvak od ROM-a, testirajući ih kao pokusni zec, nadajući se valjda nekom čudu, da će mob dobiti krila i poletiti i sl... Još nikad nisam na mobitelu napravio ni obični OTA update sistema, i bez obzira na to nikada nisam imao problema i nekompatibilnosti

Dakle, nemas pojma o miui ali ipak sve znas, kao onaj tip gore koji je rekao da je ekspert za proucavanje foruma o xiaomiju ili tako nesto. Svi sluzbeni forkovi miuija (i nesluzbeni eu/adria) rade normalno sa normalnim ota updateovima i ne zahtjevaju nikakvo crno iscekivanje romova po xda forumima.

A ovo za 4-5 godina.. svasta. Vjerojatno ti je browser jos na verziji 1.0 a windowsi na 95 jer ne vjerujes u updateove :) No dobro, tvoja stvar u svakom slucaju, kao sto rekoh gore.

17 godina

meni se čini da za njega nema adekvatnog mobitela.

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Da, 4-5 godina imam isti operativni sustav na mobu i sve mi radi što mi treba, čitaj sa razumijevanjem. Browser nisam spominjao.

Orginalan kažem jer je on orginalan, boli me međunožje šta su drugi, nek ih je još 100 orginalnih.

Ja također nisam tvrdio da drugi ROM-ovi nemaju OTA update. Napraviti ću kako mi je lakše, a lakše mi je kako sam rekao.

I da opet ponovim dakle nije stvar vjerovanja i ne vjerovanja jer jedni su rekli jedno a drugi suprotno, čisto da se ne zaboravi  :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 21:12 (ALVIN).

0 1 hvala 0
12 godina
Ag008 kaže...

Da, slike se čine dobre. A i Paris je dosta povoljan, 140$ iz EU skladišta ili iz Kine za 116$.

130$ iz EU skladišta + 20$ shipping = 150$

15 godina
fora2 kaže...
Ag008 kaže...

130$ iz EU skladišta + 20$ shipping = 150$

http://take.ms/bPy5g

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011/ TS3: xcell.teamspeak.me IGN:Xcell / Xcellzor / XcellDaHousecat
18 godina

Greška je shipping za hrvatsku. 2$ je DE i brojne države. Mi samo uz Sloveniju imamo 10$ ali su krivo otipkali (rečeno mi na cahtu Banga jutros). Kada sam naručio Cubota H2 shipping iz EU je bio 10$

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice