- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo par tjedana sam švrljao ovom temom te nakon puno istrazivanja odlucio naruciti mobitel Meizu M2 te napraviti mali review nakon tjedan dana.
Narucio sam preko chigona(koji je btw odgovarao na moje poruke i pitanja ekspresno zato mu thumbs up),mobitel je dosao relativno brzo, 8 radnih dana s tim da tracking nije radio od Slovenije nadalje-lol.
Mobitel je dosao odlicno zapakiran i zasticen, u kutiji su bili i prozirna gel maska te dvije zastitne folije za ekran.
Mobitel odlicno sjeda u ruci, lagan i odlican dizajn iako plastika malo mu spusta dojam.
Hardver koji se nalazi u uredaju koji je kostao 960kn cca je i vise nego odlican, 5 incni ekran je jako zadovoljavajuci a zvucnik kojega rijetko koristim ima cist ali opet malo ne dovoljno bassa (naravno ne mogu ocekivati vise za toliku cijenu.)
Igre i programi se vrte odlicno,naravno nisam najzahtjevniji korisnik ali za moje potrebe od Facebook-a, twittera, pokoje igrice rade jako fino te cak i multitasking odlicno obavlja posao uz lijepe animacije ali uz pokoje stucanje software-a.
Software je malo hit and miss,stavio sam odma nova launcher jer jednostavno sam navikao na to, jako mi se svida home tipka,lagani dodir za vracanje te jaki pritisak za home ekran.Home tipka je jako cvrsta i daje onaj dobar osjecaj kad ju stisnes.Tu i tamo se javlja kineski jezik koji se valjda ne moze skroz maknuti sa flyme OS-a.
BATERIJA-je najbolja stvar kod meizu m2, ako ste heavy power user stvarno cete izdrzati dan, najmanje 4 sata screen od time-a do cak 6 sati, nisam ni sam mogao vjerovati ali sam odusevljen.
Kamera je vise nego dobra, ciste i precizne slike po danu i dobrom svjetlu ali po mraku mozete ocekivati puno piksela.Prednja kamera od 5 megapiksela je stvarno odlicna za selfije i video pozive.
Eto toliko od mene, ako imate pitanja slobodno pitajte. :)
Steam:luka2301 , origin:chi2301
Koliko si ga uopce platila na ebayu.de? Ima li uopce racunice to narucivanje za razliku od narucivanja iz Kine s PDV-om?
Kao da je i carina cudoviste iz ormara pa bjezis od "ceprkanja" s njima..
Ako toliko zelis taj mobitel, naruci uz Kine, plati, i ako dodje kod nas na carinu kuci ti dolazi bijela koverta s PCP brojem u desnom gornjem cosku od dana kad je zaprimljena posiljka.. Saljes im mail pozivajuci se u naslovu na taj PCP broj i tracking, a u privitku slika racuna i to je to.. Dodje ti kuci mob nakon obrade posiljke, postaru placas koliko treba i gotova stvar.. Koliko ces platiti mozes i sama izracunati.. Na cijenu 25% +30 kn carinski postupak..
Ukoliko se odlucis na kupovinu s Gearbesta javi se privatnom porukom da rijesimo neki promo kod..
Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
Možda je najbolje da uzmeš neki drugi mobitel, koje trgovine imaju u EU skladištima.
Taj Elephone nije baš popularan model, sjećam se da taj čitač otisak prstiju nije radio kako treba i nisu neki pretjerano dobri komentari bili.
Za tih 160$ ima mnoštvo drugih modela
Ekipa trebam pomoć! Koji od ova dva da uzmem svome sinu? Doogee x5 ili Blackview bv2000. Max buđet je 700 kn.
Xiaomi 1S mozs naci na njusci za te pare, a mobitel je odlican!
Xiaomi 1S mozs naci na njusci za te pare, a mobitel je odlican!
Upravo to, a vrti custom romove od Kitkata do Marshmallowa 
u slučaju da im ga vraćam, moram platiti shipping. Znate li koliko bi to koštalo? Možda mi se onda za te pare isplati pokušat otvarat ga :s
http://www.posta.hr/cjenik-on-line
95kn prioritetna preporucena posiljka. 250-501 g tezine
Ispod 250 g težine je nekih 65 kn slanje...
Vi koji ste od TopOne sa alija narucivali, kako ste primali paket. Poslao mi je upute one svoje da prije potpisivanja vazem, otvaram palim i stajaznam. Jel DHL oce cekat dok ja snimim otpakiravanje?
Ja nisam ništa po tim uputama već primio paket, potpisao i onda, kao i obično, snimio kamerom otvaranje paketa i prvo paljenje moba - to je najpraktičnije jer ako je nešto slučajno polomljeno ili je uređaj DOA, Kinez će te tražiti dokaz pa mu odmah možeš poslati snimku...
Pa nije taj P8000 toliko loš, kvaliteta izrade je navodno na razini, neko vrijeme sam ga razmatrao za kupnju, ali 2 stvari su me odvratile - težina od preko 200 g i nedostatak LED-ice za obavijesti, tj. neke serije su je imale, neke nisu pa nisi mogao biti siguran koju ćeš dobiti.
Polakumio sam se zbog 10$ i naručio Xiaomi Redmi Note 3 http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_268449.html , ali Processing traje 7 dana nije ni poslan ! Kontaktirao sam GearBest preko http://budgetlightforum.com , i dobio odgovor:
Unfortunately, this order is not ready yet. The item your ordered is a hot sale and there have been significant supply issues with the manufacturer.
We are as disappointed as you and feel let down by the manufacturer. We wish to apologize unreservedly for this situation.
Regarding item(s):
We expect to receive the goods in 5-15 business days.
We have 2 options to offer :
1.We kindly ask you to wait. Once we receive the stock from the vendor,we will ship your package immediately.
2.Choose a replacement. In that case please kindly give us the website link,just ashttp://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_162110.html
If there is any price difference we either refund it to you on your wallet or ask you to cover it if you choose item more expensive.
Please let me know your decision.
, order od prije 10dana (headset od 15$) također Processing (iako je spreman za slanje ali još nije poslan).......
:(
Polakumio sam se zbog 10$ i naručio Xiaomi Redmi Note 3 http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_268449.html , ali Processing traje 7 dana nije ni poslan ! Kontaktirao sam GearBest preko http://budgetlightforum.com , i dobio odgovor:
to ti iz kine dolazi?
pitam jer ne znam ako ima gearbest nekakvo skladište u europi pa ako nema nije mi jasno kak si mislil proći 10 dolara jeftinije nego da si npr.naručil sa giztop(239dolara) stranice?
edit: sad vidim da is iz BIH-a pa ti je svejedno,osim kaj bi ti prije došel ovaj skuplji sa giztop-a
Dakle Redmi note 3 je stigao neispravan, auto rotate neradi, tj gyroscope. Šta sad? Jel se isplati slat ga na popravak nazad u kinu? Tražit refund od stranice, paypala? :S
Dakle Redmi note 3 je stigao neispravan, auto rotate neradi, tj gyroscope. Šta sad? Jel se isplati slat ga na popravak nazad u kinu? Tražit refund od stranice, paypala? :S
Ako si siguran da nije greska software-ske prirode kontaktiraj trgovca i vidi sta on kaze na taj problem, ako bez toga ne moze to je vrlo vjerovatno da ces morat napravit..
Ako si siguran da nije greska software-ske prirode kontaktiraj trgovca i vidi sta on kaze na taj problem, ako bez toga ne moze to je vrlo vjerovatno da ces morat napravit..
Ma sve moguce aplikacije i kalibracije sam prosao, novi rom stavio, nista ne pomaze. Poslao sam im mail pa cu vidit.
Ma sve moguce aplikacije i kalibracije sam prosao, novi rom stavio, nista ne pomaze. Poslao sam im mail pa cu vidit.
Šteta , tako nahvaljen phone sa svih strana , moj naručen i dobio obajvest da ih nema na stanju (GearBest) , da čekam 5-15 dana ili da promijenim narudžbu(drugi artikl) bez problema (sa refundom ili mojom doplatom) u slučaju razlike u cijeni , najradije bi potpuno refund i čekati X20 helio a dotad guslati Elephone P9:(
Žao mi je sto kroz to prolazis, slično sam ja prolazio kroz lg optimus 2x koji sam imao prije 2 god. Ja sam ga kupio kod nas tj tele2, naravno bio je na servisu 3 puta, nije radio gps, stalno se resertirao (pin screen) dakle dešavalo se to da su oni mjenjali matičnu sa isto defektnom matičnom u biti sve matične su bile defektne. Na kraju me to iznerviralo toliko da sam prestao slati na servis i strpio se 2 god i kupio drugi Asus zenfone 5 sa kojim sam se preporodio :) gps je radio ko bog, sve je radilo ko bog i sada radi :)
Moj plan je na jesen kupiti idući mob a ovaj koji sada imam bude rezerva za slučaj da mi idući rikne. Jer sezna cekati dugo da stigne sa popravka ili kupovina novog, pogotovo ako se kupuje izvana, A kod nas više neču kupovati jer se totalno ne isplati.
Isplati se, ako nemaš para za novi i ako ti to treba. Da si kupio nešto u HR isplatilo bi te svakako. Ovako će biti troškova
Isplati se, ako nemaš para za novi i ako ti to treba. Da si kupio nešto u HR isplatilo bi te svakako. Ovako će biti troškova
Nekad dok su bili za 1kn još možda se i isplatilo, sada nikako.
Čim te sile da mjesečno moraš plaćati xy kn za mobitel uz tarifu znaš da nešto ne štima. Tako si i sam možeš kupiti bilo gdje na rate, fala bogu danas em većina daje na rate em ima svakakvih kartica preko kojih ti banka sve na rate skida ako nemaš za platiti odjednom.
probaj factory reset a ako to ne upali, probaj ovo "moguce" rijesenje koje sam nasao na netu..
Please be more specific about the problem you are facing. Anyways if screen rotation is completely not working then you need to perform screen rotation calibration by dialing *#*#3646633#*#* on you dialer. Ensure that your phone is on the flat surface (do not hold in hand). After that go to Hardware Testing Tab -> Sensor->Sensor calibration->Gsensor Calibration
1) Clear calibration
2) Do calibration(20%)
3) Do Calibration(40%)
Odricanje od bosanskog drzavljanstva
Hvala na pokusaju ali sve sam to vec probao, popunio sam cijelu stranu u redmi note 3 temi. Znaci factory reset, kalibracije u raznim aplikacijama i engineer modu i na kraju flashanje kineskog official roma. Ako imas jos koju ideju reci ali ja sam 99% siguran da je hw problem.
Ako ti se da procitaj sta sam tamo pisao, cudno je sve to, kompas im radi, kao da samo 1 os ne radi, zato smo ja i kolege mislili da je u softwareu problem ali nije :/
eto ti si jedan od onih rijetkih koji dobe pokvaren telefon. Jbg desi se i najboljim firmama. Sretno sa reklamacijom/povratom, stpo got ti izabrao.
Ma bad luck. Samo da mi troskovi ne budu veliki (postarina dok njima saljem nazad i ako mi jos pdv opale na povratku..)
Al nevjerovatno kako ga mogu prebacit u horizontalu na jednu i na drugu stranu i šaltat ga tako lijevo desno ali ga onda vise nemogu vratit u okomit polozaj
edit: bas do sad niti jednom mi nije trebala garancija nit sam bilokoj mobitel negdje slao i odlucim prvi put uzet mob iz kine i eto ga haha
Svidio mi se ovaj telefon i da cujem sta vi kazete kakav je, i koliko postarina izadje. http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_268449.html
http://www.giztop.com/oneplus/x/oneplus-x.html
Prodaju crnu i bijelu varijantu a na oneplus stranici nema uopce bijelog nego crni i to onxy black i keramicki, a sad mi nije jasni sta oni to prodaju onda? Ima netko ideja?
Jer kao to nije iza plastika nego nesto drugo.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
http://www.giztop.com/oneplus/x/oneplus-x.html
Prodaju crnu i bijelu varijantu a na oneplus stranici nema uopce bijelog nego crni i to onxy black i keramicki, a sad mi nije jasni sta oni to prodaju onda? Ima netko ideja?
Jer kao to nije iza plastika nego nesto drugo.
Sta ti ima biti ne jasno? :)
Prodaju OP "namjenjen za kinesko trziste".. Isto kao što je bilo i 1+1.. Dok se prodavao iskljucivo preko pozivnice crni 64GB, u kini se mogao dobiti 16GB bijeli s Oxygen OS mimo sveg ostalog..
Pod navodnicima je ovo namjenjen jer kako je kinesko trziste zahtjevnije od EU, za njih se štanca puno vise mobova nego za ove koje kupujes s pozivnicama direktno s EU stranice.. A te onda mobove kupuju prekupci i prodaju na svojim stranicama.. Prosto ko rakija.. :D Sve u svemu uređaji su apsolutno legit, iako mozda na prvu tebi odstupaju od te neke boje s glavnog shopa..
Što mislite o ovom mobitelu? I kakc je to operativni sustav?
http://www.everbuying.net/product1033676.html?utm_source=mail_api&utm_medium=mail&utm_campaign=special.1223&eo=ub9jn8ogwmz5wsia&email=b2t8dG9taXNsYXZiZWdpY0B5YWhvby5jb218NDgyOQ==
Što mislite o ovom mobitelu? I kakav je to operativni sustav?
http://www.everbuying.net/product1033676.html?utm_source=mail_api&utm_medium=mail&utm_campaign=special.1223&eo=ub9jn8ogwmz5wsia&email=b2t8dG9taXNsYXZiZWdpY0B5YWhvby5jb218NDgyOQ==
Što mislite o ovom mobitelu? I kakc je to operativni sustav?
Pa kaj je tak teško stisnuti search?
http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/meizu-m2-note/228135.aspx
imaš tu, tema je za isti mob samo veći ekran, ali i o tom "mini" se priča, ima iskustva korisnika