"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.747.597
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
18 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
mandingo12 kaže...

Postoji li neki "kineski" brand oko kojeg se ne treba zezat sa tim romovima i sl., nego ga se jednostavno kad se prvi put upali stisne update i da radi normalno.

Ja sam navikao na iPhone i iOS, tako da meni kad ovo čitam sve djeluje kao "špansko selo", a ozbiljno razmišljam o kupnji nekog xiaomia ili meizua između 1500-2000 kn.

Tnx!

Za to su često krivi dobavljači. Ja sam recimo imao jako pozitivno iskustvo sa UMI i Doogee softverom koji nikada nemaju bloat i većinom rade pouzdano out-of-the-box. Moram priznati da jedva čekam da isprobam UMI Iron Pro i UMI Rome jer mi oba djeluju brutalno.

Počesto iskustvo ovisi o tome da li je dostupan gloablni ROM i koliko je se dobavljač odlučio upetljati u njega. Šteta je da ovakvi telefoni dođu na loš glas baš zbog takvih dobavljača. 

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
12 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Izgleda da ipak nisu sve "Flash deal" akcije fake. Danas sam "ubo" Umi Hammer za $64.99

2 0 hvala 0
15 godina
fora2 kaže...

Izgleda da ipak nisu sve "Flash deal" akcije fake. Danas sam "ubo" Umi Hammer za $64.99

Gdje, kada, kako? 

14 godina
neaktivan
Gam3r kaže...
papinijanus kaže...
Ima neki razlog zašto ne uzeti Xioami Mi4 iz TOP ONE-a za sveukupno 250$?

Ili ima neki bolji mobitel uz uvjet da je 5 inca ekran?

Mi4 mi je po izboru ispred mi4c

ovdje te malo jeftinije ispadne, a za sam mob ti mogu reci da je pila. Brat ga ima i dela ko urica, plus to je jedan od najljepsih mobitela koje sam drzao u ruci, stvarno odlican mobitel.

Tu je 3GB verzija 100$ skuplja. Dakle 329$, a u TOP ONE bi 3GB verzija+poštarina DHL bila 250$.

Malo se sad i meni čini velika razlika od 100$ pa sam poslao TOP ONE-u poruku. Jer sve upućuje da je to 3GB, ali u odabiru piše FDD White 3G ram. Da slučajno to ne bi bilo 3g mreža :) 

http://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Mi4-M4-16GB-64GB-WCMA-FDD-LTE-Mobile-Phone-OS4-4-Snapdragon-801-quad/1989566766.html?spm=2114.01020208.3.10.JyDuKI&ws_ab_test=searchweb201556_4_79_78_77_80,searchweb201644_0,searchweb201560_1

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2015 22:30 (papinijanus).
14 godina
neaktivan
marijanooo kaže...
papinijanus kaže...

Zašto ti je Mi4 ispred Mi4c?

Osnovni razlog je to što je uređaj za žensku osobu kojoj se dopada dizajn Mi4, a Mi4c ju podsjeća na Redmi note 2. Takav materijal plastični ne želi.

Koliko vidim po svemu ostalome su tu negdje. zapeli smo samo malo na kameri, jer Mi4c ima noviji senzor, no mi4 ima jači otvor blende+ optičku stabilizaciju slike +8mb selfi kameru + slow motion video.

Sad da mi netko kaže kako Mi4c radi puno bolje slike od Mi4 onda bi razmislili :)

17 godina
mandingo12 kaže...

Postoji li neki "kineski" brand oko kojeg se ne treba zezat sa tim romovima i sl., nego ga se jednostavno kad se prvi put upali stisne update i da radi normalno.

Ja sam navikao na iPhone i iOS, tako da meni kad ovo čitam sve djeluje kao "špansko selo", a ozbiljno razmišljam o kupnji nekog xiaomia ili meizua između 1500-2000 kn.

Tnx!

onda gledas meizu... sucelje je doslovno ukradeno od apple, znaci imas 'spotlight' search kao na iphone-u, opcije su na tu shemu. ma skoro bas sve... kaj se tice mobitela imas ih raznih, ako oces najbolje onda gledaj meizu mx5, ako oces nesto slabije do 1300kn onda meizu m2 mini... 

15 godina
neaktivan
papinijanus kaže...
marijanooo kaže...
papinijanus kaže...

Zašto ti je Mi4 ispred Mi4c?

Osnovni razlog je to što je uređaj za žensku osobu kojoj se dopada dizajn Mi4, a Mi4c ju podsjeća na Redmi note 2. Takav materijal plastični ne želi.

Koliko vidim po svemu ostalome su tu negdje. zapeli smo samo malo na kameri, jer Mi4c ima noviji senzor, no mi4 ima jači otvor blende+ optičku stabilizaciju slike +8mb selfi kameru + slow motion video.

Sad da mi netko kaže kako Mi4c radi puno bolje slike od Mi4 onda bi razmislili :)

Uzmi Mi4. Veci izbor romova i stabilnost, a i dalje je pila od mobitela. Plus izgleda puno profinjenije sa metalnim rubom. 

12 godina
neaktivan

ajmo ekipa

12 meizu mx5
0 oppo r7 plus
10 oneplus two
2 oneplus x
4 lenovo zuk z1
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 0:13 (11glava11).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

'Ubo' UMI Hammer ili Hammer S?

Koliko sam citao, Hammer se vise ne proizvodi

14 godina
neaktivan
Koristio Thl t11 jako dugo (kupljen je cim je plasiran u ponudu) i prezadovoljan sam, nemam ni jednu zamjerku.
Nazalost doslo je vrjeme da se promjeni jel sam ga greskom ispustio u vodu.

Sada sam narucio bluboo xtouch pa javljam utiske.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
mandingo12 kaže...

Tnx!

Pa gledaj onda Meizu M2 Note (oko 1300 kn) ili M2 (oko 1000 kn). Internacionalne verzije su malo skuplje, ali imaju uz engleski i hrvatski jezik. A ako i nešto zašteka, bar je na Meizu vro jednostavno i laiku ažurirari novu verziju...

12 godina
neaktivan

šta kažete na ovaj mobitel http://www.elipso.hr/mobile/mobiteli/LENOVO-P0S3000PRO/

LENOVO S90

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
frulex kaže...
mandingo12 kaže...

Tnx!

Pa gledaj onda Meizu M2 Note (oko 1300 kn) ili M2 (oko 1000 kn). Internacionalne verzije su malo skuplje, ali imaju uz engleski i hrvatski jezik. A ako i nešto zašteka, bar je na Meizu vro jednostavno i laiku ažurirari novu verziju...

M2 Note je 1180 Kn u Top - One

M2 je 976 Kn u Giztopu

TeleKineza
13 godina
neaktivan

Namjera mi je uzeti nešto do tisuću kuna
našao sam DOOGEE VALENCIA 2 Y100 PRO
po mojoj računici to bi bilo:
102$ x 7,158kn + 25% = 913kn + pošta
Jedin se ne kužim koliko je ta trgovina korektna pa ako netko
zna za nešto bolje ili ima neki savjet bio bi zahvalan pošto
ima već dugo da nisam u ovoj temi, stariji sam čovo, a znam
da na forumu ima vas mladih fajtera za ove stvari, pa ću vam vjerovati,
jer moja garda me gleda u čudu, u što se ja petljam.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bolje ti je za te novce, na Giztopu uzeti Meizu M2, ili nesto slicno tome Redmi Note 2.. Ista cijena skoro kao ova koju ti racunas s PDV-om, a dodje kod tebe kuci u roku 15-20 dana bez carine i ostalih davanja.. A za sigurno su bolji telefoni od ovoga..

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 16:08 (majdo).
15 godina
felicija kaže...

http://eu.banggood.com/Wholesale-Warehouse-UK-Warehouse-DOOGEE-VALENCIA-2-Y100-Pro-5-inch-4G-LTE-MTK6735-Quad-core-Smartphone-wp-Uk-994247.html

Iz EU tako da nema PDV-a.
107,5 eura sa xmas06 kuponom.

826kn sa dostavom

robimarko@gmail.com
17 godina
neaktivan
felicija kaže...

Trgovina je korektna i sve 5, ali mozda da sam na tvojem mjestu bi uzel meizu m2 mini,jer meizu je ipak puno poznatiji i pouzdaniji proizvođač.sa ove stranice nema carine i mobitel je kod tebe za nekih 7-12 dana.

Edit:ako je granica 1000kn i da je velicina zaslona 5" 

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 16:20 (jura).
14 godina
felicija kaže...

trgovina je pouzdana 

kupio sam nedavno mobitel kingzone n5

stigao za 7 dana u RH,onda14 dana oko carine 

sve skupa cc 3 tjedna ,plaćanje paypal

10 godina
neaktivan
@felicija
Bolje uzmi meizu m2 mini. Na aliexpressu je 118$+21$ dhl. I dode u roku 8 dana bez PDV-a i carine.
13 godina
neaktivan

@M3d0
Misliš li na Shenzhen Chigon Technology

@jura
Sad vidim i tvoj prijedlog za meizu m2 mini
mislim da ste me nagovorili. Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 18:02 (felicija).

0 0 hvala 0
15 godina
Ima li netko ovaj Meizu M2? Zanimaju me dojmovi, kakav je telefon sto se tice fluidnosti i samog rada opcenito? Gledam za suprugu fon: fotkanje, facebook, whatsapp, surfanje? Ima li kakvih vecih problema, ima li hrvatski jezik?
11 godina
protjeran

Pozdrav ljudi!

Prije koji tjedan sam razbil lcd na S4mini (star je 2 godine). Sad si gledam malo ove Xiaomi i za oko mi je zapel Xiaomi Redmi note 2. Da cujem vase misljenje da idem popravljat s4mini ili kupit ovog kineza?  Jel se bude xiaomi pokvaril tj jel se kvari i kakav je touch (to je najbitnije) da ne steka da je precizan i da prima iz prve.

Hvala

Najjeftiniji su piratski programi

0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
@felicija
Da mislim na chigon....
@jurica_m
Pogledaj temu o meizu m2 note. Tamo ima dosta komentara i o m2 mini. Ako kupiš internacionalnu verziju imaš hr. jezik i ona je nešto skuplja. Ako kupis China verziju nemaš hr. jezik.
10 godina
neaktivan

sto mislite o telefonu homtom ht7, ima trenutno akcija po danu na coolicoolu za 39,99 $ ogranicena kolicina po danu, moze li se od njega ocekivati da ne steka akos e koristi samo poslovno, s obzirom da ima samo 1gb rama

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
matija410 kaže...

Pozdrav ljudi!

Prije koji tjedan sam razbil lcd na S4mini (star je 2 godine). Sad si gledam malo ove Xiaomi i za oko mi je zapel Xiaomi Redmi note 2. Da cujem vase misljenje da idem popravljat s4mini ili kupit ovog kineza?  Jel se bude xiaomi pokvaril tj jel se kvari i kakav je touch (to je najbitnije) da ne steka da je precizan i da prima iz prve.

Hvala

Najjednostavnija usporedma S4 mini i RN2 ti je prelazak s magarca na konja.. Neces pozaliti sigurno..

A ako se i odlucis na kupovinu, gledaj ga na Giztopu, najjeftinije je tamo, nema nikakvih dodatnih davanja drzavi..

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 20:56 (majdo).
14 godina
neaktivan

Gdje je najbolje uzeti Xiaomi Mi 4c? Uzevši u obzir najpovoljniju cijenu i sređenost softvera...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
jurica_m kaže...
Ima li netko ovaj Meizu M2? Zanimaju me dojmovi, kakav je telefon sto se tice fluidnosti i samog rada opcenito? Gledam za suprugu fon: fotkanje, facebook, whatsapp, surfanje? Ima li kakvih vecih problema, ima li hrvatski jezik?

Ako ti je za suprugu moze . Hrv jezik ima al ne 100% , sve ostalo radi solidno bez stekanja

11 godina
protjeran
majdo kaže...
matija410 kaže...

Pozdrav ljudi!

Hvala

Najjednostavnija usporedma S4 mini i RN2 ti je prelazak s magarca na konja.. Neces pozaliti sigurno..

A ako se i odlucis na kupovinu, gledaj ga na Giztopu, najjeftinije je tamo, nema nikakvih dodatnih davanja drzavi..

Evo pogledal na chekout 1110kn sa maskicom

Jel ima ENG/HRV jezik odma kad se dobi mob i jel treba updejtat odma?

Takoder lcd/tac je precizan i ne lagga i prima jer mi je to najvaznije

EDIT: I jel treba maknut kineske aplikacije ?

Najjeftiniji su piratski programi
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 21:17 (matija410).
14 godina
neaktivan

Prilika da osvojite odlican telefon za 12$.

Sansa nije velika jel ce vjerovatno, hiljade kineza sjediti uz racunar i cekati zadnji sekund, al vrjedi pokusati.

http://promotion.geekbuying.com/promotion/elephone_seckill

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
matija410 kaže...

Evo pogledal na chekout 1110kn sa maskicom

Jel ima ENG/HRV jezik odma kad se dobi mob i jel treba updejtat odma?

Takoder lcd/tac je precizan i ne lagga i prima jer mi je to najvaznije

EDIT: I jel treba maknut kineske aplikacije ?

Ima HRV, ali kao sve i jedan put do sada, kada je rijec o Xiaomiu, koji ima toliko jednostavan proces flashanja, ja ipak vise volim sam sve flashati, nego ga koristiti nakon sto je neki kinez tamo cackao po njemu :D

Opcenito je za svaki telefon tako.. 

Nema kineskih apk jer dodje s multilanguage romom

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice