"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.754.778
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Arena kaže...

Prilika da osvojite odlican telefon za 12$.

Sansa nije velika jel ce vjerovatno, hiljade kineza sjediti uz racunar i cekati zadnji sekund, al vrjedi pokusati.

http://promotion.geekbuying.com/promotion/elephone_seckill

Ti ne kužiš da je to laž i da nitko neće dobit mob za 12$?? To služi isključivo da te navuku na stranicu pa da usput nešto kupiš...

11 godina
protjeran

Hvala,majdo!

Budem razmislil :)

Najjeftiniji su piratski programi
15 godina
neaktivan
felicija kaže...

Namjera mi je uzeti nešto do tisuću kuna
našao sam DOOGEE VALENCIA 2 Y100 PRO

Kao sto su ti rekli, xiaomi ili meizu, za te pare nemas sta razmisljati oko dugija.

matija410 kaže...

Pozdrav ljudi!

Prije koji tjedan sam razbil lcd na S4mini (star je 2 godine). Sad si gledam malo ove Xiaomi i za oko mi je zapel Xiaomi Redmi note 2. Da cujem vase misljenje da idem popravljat s4mini ili kupit ovog kineza?  Jel se bude xiaomi pokvaril tj jel se kvari i kakav je touch (to je najbitnije) da ne steka da je precizan i da prima iz prve.

Hvala

Na note1 i note2 touch radi bez problema. Meni se note1 pokazao izuzetno solidan, svakodnevno koristenje, preko desetak opakih padova, totalnog praznjenja, zaljevanja vodom, radi jos bez problema.

@madingo12 - sto se tice xiaomija, nemas nikakvog prevelikog zezanja sa romovima. Kada ga kupis, stavis jednom dev eu international rom ili stable rom (par minuta posla) i to je to, buduce nadogradnje dolaze redovno over-the-air.

12 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Vidim da dosta ljudi jos uvijek sa nekom rezervom (ne da kupuje, nego...) razmislja o kinezima tipa Xiaomi, Meizu... 
Nezz do kada ce taj stav vladati kod nas? Vjerojatno dok u ponudi X-yyy i ostalih operatera ne ugledamo nekog premium kineza po paprenoj cijeni... A kako stvari stoje, mislim da nismo daleko od toga... 

Daleko su vremena kada su kinezi (pri tome mislim na ove premium kineze) crkavali... Odlazili "tač skrinovi", resetirali se malo malo... 

Mene sad uhvati gadna nervoza kad vidim cijene Samsunga i Iphone-a... Jooooj... 
Moram priznati da su po kvaliteti izrade - pri tome mislim na ovaj opipljivi dio, na zavidnoj razini... Kod s6 i 6s se osjeca taj neki premium feel... 

Bez obzira na sve... Sto je previse, previse je... Taj premium feel definitivno ne vrijedi toliko... 

Zanima me vas izbor izmedju ova dva, dolje ponudjena, PROkineza... 

Po meni... Meizu odlicna zavrsna obrada... (MX4 pro, vjerojatno i 5ca...)

Xiaomi sve za 10... S tim da je MIUI klasa za sebe... 

Iako i jedni i drugi izbace model, koji je po meni poluproizvod... 

Imao sam M1Note, i RN2... RN2 mi je bio previse skripav, a M1Note, FlymeOS me razocarao... Bug na bug... 

Da vidimo tko pobjedjuje :D

P.S. Znam da ima i ostalih odlicnih kineza... OPO, Oppo i sl. Ali mene konkretno zanima izbor izmedju ova dva... 

21 Xiaomi
10 Meizu
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Wh1T3L10n kaže...

Da vidimo tko pobjedjuje :D

P.S. Znam da ima i ostalih odlicnih kineza... OPO, Oppo i sl. Ali mene konkretno zanima izbor izmedju ova dva... 

Za mene xiaomi, radi miuija koji se stalno nadogradjuje. Sto se tice skripanja, uz note1 i 2 sam narucio odma neku kvazi koznu pozadinu. Osim sta daju premium look, nisam  primjetio nikakvo skripanje :)

14 godina
neaktivan
Nije Davide, nije. Vec sam ucestvovao na par promovija nabovome sajtu, takodje mozes pisjetiti oficijalnu stranicu proizvodjaca i tu naci vise informacija, vjerovatnoca jestr mala zbog vjerovatno velikog odaziva ljudi, al ko voli nek izvoli

Poyy
16 godina
neaktivan
domac7111 kaže...

sto mislite o telefonu homtom ht7, ima trenutno akcija po danu na coolicoolu za 39,99 $ ogranicena kolicina po danu, moze li se od njega ocekivati da ne steka akos e koristi samo poslovno, s obzirom da ima samo 1gb rama

Nema WCDMA 900MHz i nema OTG, ali za te novce, ako ga uloviš, isplati se 

dak
14 godina
neaktivan
dak0001 kaže...
domac7111 kaže...

sto mislite o telefonu homtom ht7, ima trenutno akcija po danu na coolicoolu za 39,99 $ ogranicena kolicina po danu, moze li se od njega ocekivati da ne steka akos e koristi samo poslovno, s obzirom da ima samo 1gb rama

Nema WCDMA 900MHz i nema OTG, ali za te novce, ako ga uloviš, isplati se 

Mislim da OTG kao manu ne treba spominjati, jer od 100 osoba koje ovdje na forum dodju traziti koji kineski mobitel, bar jedno 85 ne zanima uopce to, i kupuju uređaj iskljucivo po principu antutu testa, specifikacije i izgleda, a ne onog sto zapravo dobijes za novce koje platis.

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
16 godina
neaktivan

Hehe, dobro zboriš. Večina ih ni ne zna što je to. Meni je to pod obavezno, uz 900 MHz.

dak
11 godina
neaktivan
Pozdrav, možete li mi preporučiti mobitel do 1700 kn
Bitno mi je najmanjr 16GB interne memorije sa podrzanom SD karticom ili 32 GB bez podrške
Takodjer dual sim je obavezan a 4G poželjan.
Ako imate koji mob preporucite.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
6996 kaže...
Bitno mi je najmanjr 16GB interne memorije sa podrzanom SD karticom ili 32 GB bez podrške
Takodjer dual sim je obavezan a 4G poželjan.
Ako imate koji mob preporucite.

Xiaomi Redmi Note 3(3gb ram,32GB rom,4G)-239$

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2015 13:45 (jura).
15 godina
6996 kaže...

Jiayu S3 Advanced - 3GB/16 GB + mSD, 4G, NFC (cca 230$/1.600 kn)

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2015 15:18 (frulex).
12 godina

ekipa , može mala pomoć, želim kupiti LETV 1s ali na GIZTOP-u je samo GOLD verzija.

Da li postoji još koja stranica koja isporučuje mobitele na isti način kao GIZTOP , znači da se ne plaća carina ni PDV.

malo sam proletio na par zadnjih stranica i nisam naišao na tu informaciju.

tako da se ispričavam ekipi koja ne voli da se postavljaju pitanja prije nego što se pročita cijela tema.

hvala svima 

pozz

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
@Dario7
Original LeTV 1S LeTV One S X500 5.5" FHD 4G Android 5.1 3GB 32GB 64bit Helio X10 Turbo Octa Core Touch ID 13.0MP Smartphone
http://www.aliexpress.com/item/Original-LeTV-1S-LeTV-One-S-5-5-FHD-4G-Android-5-1-3GB-32GB-64bit/32524621657.html
(from AliExpress Android)
12 godina
@M3do
Mislim da se prek aliexpressa placa carina i pdv, ili se varam?
I tu je silver ali preorder.
Samo gold je stock
17 godina
Dario7 kaže...
@M3do
Mislim da se prek aliexpressa placa carina i pdv, ili se varam?
I tu je silver ali preorder.
Samo gold je stock

Nigdje nemas silver in stock.

Odredeni selleri kao ovaj gore imaju fore da ako uzmes DHL slanje koje je +20$ neces morat platit carinu

12 godina
Ima http://m.gearbest.com/cell-phones/pp_260831.html
samo sto tu moram platit pdv i carinu
10 godina
neaktivan

Dapace, mozes platiti DHL, pa ipak jos i PDV i Zagrebu, i dodatno DHLu u Zagrebu.

Vec je blo naivaca koji su mislili da je DHL' sam po sebi nekakav magicni lijek' protiv PDVa, pa su se za....

Ljudi, ima 200 stranica, na zadnjih 20-ak beskrajno se ponavljaju iste stvari, pa opet neki ne citaju ili ne kuze.

Gore postoji trazilica, dajte si malo truda.

Da bi bio oslobodjen PDVa, moras kupiti od prodavaca koji salje iz EU.

Mora doci u EU, tamo biti zavedeno, (lokalno mora bit placen PDV - kako to oni rade, nj stvar, mozda mogu dobiti povrat u Kini), i s takvom deklaracijom mora doci na carinu u Zg da bi te oslobodili PDVa 

Ili salju iz skladista u EU, ili iz Kine ali sa zaustavljanjem/'prepakiravanjem' u EU.

Obicno se zove EUDirect ili sl, te obicno dolazi DHLom.

Taj EUDirect tj da EU kupac nece morati platiti PDV mora eksplicitno pisati na Web ducanu.

Ako samo ide DHLom direktno iz Kine, placas i DHL i PDV.

14 godina

Imašovdje dosta mobitela, a što se tiče dostave bez carine i pdv-a obavezno odabrati Euroline dostavu(22 dolara). Naručio redmi 2, stigao za 17 dana bez pdva i carine

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
17 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi,malo upadam kao padobranac ali imam pitanje u vezi chigona i aliexpressa, naručio sam nedavno meizu m2 no na dhl trackingu nema update-a već par dana.

Kad pitam support(koji je odličan i stvarno odgovaraju expresno) kažu da dhl ima delay na stranici i da je to u biti normalno.Ima neko iskustva ili me muljaju? Hvala :)

Steam:luka2301 , origin:chi2301

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD boy kaže...

Pozdrav ljudi,malo upadam kao padobranac ali imam pitanje u vezi chigona i aliexpressa, naručio sam nedavno meizu m2 no na dhl trackingu nema update-a već par dana.

Kad pitam support(koji je odličan i stvarno odgovaraju expresno) kažu da dhl ima delay na stranici i da je to u biti normalno.Ima neko iskustva ili me muljaju? Hvala :)

strpi se malo. Pocinju blagdani i normalno je da malo kasne... 

17 godina
neaktivan

Ma ok ako će kasnit to mi nije problem, ali ni jedan update nije postavljen od dhl-a, a mob je naručen u ponedjeljak.

Steam:luka2301 , origin:chi2301
14 godina
neaktivan
AMD boy kaže...

Ma ok ako će kasnit to mi nije problem, ali ni jedan update nije postavljen od dhl-a, a mob je naručen u ponedjeljak.

Vjerojatno si dobio broj koji će početi prikazivati statuse nakon što dođe u UK i bude proslijeđen dalje prema HR...

10 godina
neaktivan
@Dario7
Na ovom linku koji sam ti stavio nema PDV-a i carine ako odaberes Dhl. Prodavatelj carini mob. u engleskoj i onda šalje tebi.
10 godina
neaktivan

možda sam malo dosadan, ali može li mi netko preporučiti koji mob da uzmem  veličine zaslona do 5''... sve ovo što sam gledao u zadnje vrijeme je preko 5'', nikako da nađem nekog dobrog kineza sa manjim ekranom :/..  1200-1500 kn je fond 

0 0 hvala 0
17 godina
bruno_mezenga kaže...

možda sam malo dosadan, ali može li mi netko preporučiti koji mob da uzmem  veličine zaslona do 5''... sve ovo što sam gledao u zadnje vrijeme je preko 5'', nikako da nađem nekog dobrog kineza sa manjim ekranom :/..  1200-1500 kn je fond 

Meizu m2 (ne note), u linksa 1450kn, izvana jos jeftinije.

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
15 godina
neaktivan
Backdraft kaže...
bruno_mezenga kaže...

preko giztopa ispadne 980 kn cca. To ti je vec 400 kn ustede

10 godina
neaktivan
Gam3r kaže...
Backdraft kaže...
bruno_mezenga kaže...

Ima li tko iskustva s tim mobom,ima li kakvih mana? 

12 godina
neaktivan
bruno_mezenga kaže...
Gam3r kaže...
Backdraft kaže...
bruno_mezenga kaže...

Ima li tko iskustva s tim mobom,ima li kakvih mana? 

Samo nek netko potvrdi kakvo je stanje sa 3G signalom... Na 2 Meizu-a koje sam imao (MX4Pro, M1Note) signal je strasno pucao... A whatsapp i viber poruke nisu dolazile kada sam spojen na 3g... Tj. dolazile su ali nekad i sa zakasnjenjem od jednog dana...

Ako M2 nema tih problema, onda "go for it"...

Inace simpatican mobitel, kvalitetne izdrade... A cijena super...

14 godina

Da li znate ako neki od ovih sajtova za naručivanje mobitela ima servis u Europi? Da ne moram slati u Kinu ako se dogodi neko sranje...

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice