"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.731.766
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Lenovo ima custom Android - Vibe UI

(eto dok sam ja napisao kolega me vec stigao)

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 20:57 (Cromaki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Rivus kaže...

Nakon samo jednog dana naiso sam na problem na Lenovu P70. Uopce ne dolaze obavijesti o poruci sa WhatsAppa i Messengera, tek kada otvorim aplikacije se pokaze da su poruke dosle. Katastrofa... Ima li ko kakav prijedlog sta da napravim???

Ako je zauzeto previse memorije onda je najvjerojatnije do toga. Mozda moze bit i do verzije aplikacije.

17 godina
Rivus kaže...
  • Android (4.4.4) Vibe UI

Settings -> Apps -> APP -> Show notifications probaj on off

Takoder:

Settings->WLAN->Press/Tap one the physical MENU/Options button (bottom left physical button)->Advanced->Keep WLAN on during sleep->Always.

You can also go to Settings->Notification center->Prioritize app notifications and ''prioritaze'' APP notifications.

I odi u Power Manger i provjeri jel ti mozda upaljeno disable aplications when screen is off

I lenovo security app ak imas poigraj se sa settingsima jer tamo ti mozda app nije stavljen na ignor listu il sta vec..

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 22:22 (MarioVk).
10 godina
neaktivan

Evo uspio sam sve izmjenit valjda osim ovog s WLANom jer nemam nikakve dodatne opcije kad ga otvorim u settingsima. 

0 0 hvala 0
17 godina
Rivus kaže...

Evo uspio sam sve izmjenit valjda osim ovog s WLANom jer nemam nikakve dodatne opcije kad ga otvorim u settingsima. 

Jel barem problem rijesen?

Kako nemas, obicno to uvijek bude, si probao stisni tu menu tipku na mobitelu da ti se otvori, il mozda ima nes sto se moze stisnit drzat nez,.

13 godina
neaktivan
@Mariovk - xiaomi mi4i je pravi mačak i vreci. naime mobitel se jako zagrijava tj. snapdragon 615 je sranje koje se jako zagrijava te pocne throtle-at. Pogledajte na youtube-u geekyranjita i ash-a, dve ce vam bit jasno... Igrice su ne igrive na njemu, sve stekaju nakon software updejta, zagrijavanje je smanjeno ali su i performanse takoder te se to i vidi na antutu. kamera cisti prosjek, nista posebno. ima samo 16 gb memorije od koje je korisniku dostupno 10. nema utora za sd karticu, jedina opcija je otg. Pazite sta kupujete...
Bene docet, qui bene distinguit.
14 godina
neaktivan

Kamera na Xiaomiu cisti prosjek?! Pa na starom Hongmiu 1 je bolja nego 80% kamera na ostalim kinezima, pogotovo ovim slabim brandovima..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
13 godina
neaktivan

Na ovom novom Mi4i je čisti prosjek, jer su dobrano mobitel s*ebali. Kao što rekoh, mobitel prije update-a se zagrijavao i preko 50°C i igrice su radile kako tako ok (dead trigger, asphalt), a nova i modern combat su imali frame dropove i ono, za takav hardware to nebi nikad očekivao. Mobitel se čak grijao do jedno 45-46 prilikom poziva, multitaska itd. Xiaomi pušta update koji je smanjio overheat i sad mobitel ide do jedno 42-3°C ali su i performanse smanjene, postiže manje bodova na antutu i većina igrica šteka - primjer - Leo's fortune. Mobitel trza na browseru, pinch to zoom je štekav, učitavanje stranica sporo - da ne mislite da pričam bzvz evo dokaz - 

- stavite na 7:55 pa gledajte na dalje, ili tko želi neka gleda cijeli review. Aplikacije tipa youtube, music playera se otvaraju jako sporo (vidljivo u videu). Imate 10 GB memorije bez podrške za SD karticu... Pa eto, tko voli nek izvoli, Snapdragon 615 je jedno veliko sra*e... Mediatek 6752 je za sada puno bolji izbor.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 9:06 (molnyi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Za sve koji se malo zezaju oko skidanja miui verzije..imate nase ljude tj s balkana..

www.miui.website

Imate ih na fbu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
molnyi kaže...
@Mariovk - xiaomi mi4i je pravi mačak i vreci. naime mobitel se jako zagrijava tj. snapdragon 615 je sranje koje se jako zagrijava te pocne throtle-at. Pogledajte na youtube-u geekyranjita i ash-a, dve ce vam bit jasno... Igrice su ne igrive na njemu, sve stekaju nakon software updejta, zagrijavanje je smanjeno ali su i performanse takoder te se to i vidi na antutu. kamera cisti prosjek, nista posebno. ima samo 16 gb memorije od koje je korisniku dostupno 10. nema utora za sd karticu, jedina opcija je otg. Pazite sta kupujete...

Ne mozes  pricat na osnovu tudih iskustava, naravno treba ih uvazit, al ne i uzet da je sve tako kako kazu, sestra ima mobitel,  igrice ne igra i neam problema sa zagrijavanje, nista ne steka, i dapace slike su za moj pojam odlican..

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 13:12 (MarioVk).
10 godina
neaktivan

Uspio sam sve napraviti ali nema pomaka. Poruka je na WhatsAppu dosla u 12:10 a ja sam obavijest o poruci dobio u 12:25...

17 godina
Rivus kaže...

Uspio sam sve napraviti ali nema pomaka. Poruka je na WhatsAppu dosla u 12:10 a ja sam obavijest o poruci dobio u 12:25...

Dok je mobitel otkljucan il zakljucan?

I da molnyi pogledo sam recenziju, i cak i on kaze da je kamera odlicna tak da ne znam sta si ti gledo... I ovo sve sto taj covjek ima problema ja ne mogu rec za sestru koja koristi mob, mozda nije ista verzija miui il nesto al poanta je da su svi problemi samo na miui-u koji je prvi official miui izaso kao lolipop na odredenom uredaju i zato ima tonu gresaka koje se iz dana u dan popravljaju.. 

Recenzija je radena na 6.5.5. a sad dok ovo pisem imas 6.5.6 dok cak ako ces koristit developer romove koji gotovo svaki dan dobivaju nadogradnje, tamo imaas 6.5.11, sto ti govori da ce ic samo na bolje..

Ja i dalje smatra da je ovo bio pravi izbor za mob od 5", a sad ko voli nek izvoli, o ukusima se ne raspravlja. Ako ces igrat hard core igrice, da ovaj mob mozda nije za tebe, al inace ne vidim problem..

I tvoji problemi vezani uz memoriju su tocni, al eto nekom (kao npr mojoj sestri) to ne predstavlja problem, jer za njene potrebe je 10gb sasvim potrebno, i naravno da neces kupit uredaj ako ti je to malo,  kupit ces neku alternativu.. Svaki uredaj ima svoje mane i prednosti.. Da postoji nesto savrseno svi bi to imali, al eto izbor je velik i biras...

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 12:42 (MarioVk).
10 godina
neaktivan

Otkljucao sam ga oko 12:15. Citao sam i na stranim forumuma, cini se da je to nerjesivo kod lenovo mobitela.

0 0 hvala 0
17 godina
Rivus kaže...

Otkljucao sam ga oko 12:15. Citao sam i na stranim forumuma, cini se da je to nerjesivo kod lenovo mobitela.

A onda vjerovatno cekat novi update ili neki custom rom ako postoji..

10 godina
neaktivan

Pitao sam i rekli su da dolazi Lollipop tijekom ovog drugog dijela godine. Hvala na pomoci.

13 godina
neaktivan

Slikano sa Elephone P6000 onako nabrzaka, ako nekog zanima kvaliteta...po meni je,sta ja znam,cist solidno. Nema nikakih filtera ili sta ti ja znam,default postavke kamere.

Edit: uploader je malo sj*bo slike.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 17:39 (Killuminati).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Rivus kaže...

Ja imam A806 meni se i WhatsAp i Viber  normalno jave u notification obavjestima

13 godina
neaktivan

@Mariovk - vjerujem da je sestri mobitle dobar, ali za nekoga tko je high end user neće bit baš nešto.

- meni je ovo žalosno... Jel to stvar Lollipopa, il je stvar tog snapdragona, ja stvarno ne znam... Osobno, jako volim xiaomi, ali tražit izlike i pustit mobitel koji ima velike probleme je u jednu ruku neodgovorno + nazvati ga "flagshipom" za manja tržišta...

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 18:45 (molnyi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
molnyi kaže...

@Mariovk - vjerujem da je sestri mobitle dobar, ali za nekoga tko je high end user neće bit baš nešto.

- meni je ovo žalosno... Jel to stvar Lollipopa, il je stvar tog snapdragona, ja stvarno ne znam... Osobno, jako volim xiaomi, ali tražit izlike i pustit mobitel koji ima velike probleme je u jednu ruku neodgovorno + nazvati ga "flagshipom" za manja tržišta...

Stvar je do lolipopa koji je skroz nov i nedoraden, treba jos bar mjesec dana da se to sve uglanca i dovede na razinu rada s kojom je i prestavljen.. Kad je prestavljen mob je radio vrhunski ali ispostavilo se da i druga generacija SD615 ima problema sa zagrijavanjem.. trenutno rade balance izmedu normalnog rada i radne temperature, naime na forumu imas dosta tweako-va koji dovedu mob i zeljeni rad koji ce zadovoljit high end korisnike, pitanje je vremena kada ce ti popravci izaci u obliku OTA update-a.. 
.

I da taj lik je barem mogao pokazat dal mi4i radi na power saveing il performance mode, ovako nista nemozes zakljucit

I jos nesto, ja se smatram high end korisnikom, a to ne podrazumijeva da igram igrice, koristim mobitel za sve osim igranja igrice, i zapravo mi ne znaci kako i jedna igrica radi, pa tako da meni ne predstavlja problem ako mobitel ima frame dropove na asphaltu ili bilo kojoj slicnoj igri, iako naravno od ovakvog uredaja se ocekuje da to radi kako treba. Posto ja nisam htio testirat igre a sestra ih takoder ne igra ne mogu ovo osporit niti potvrdit da mu igre ne zadovoljavaju..
Al poanta svega je da svi problemi svode na lolipop, i ako se necim ovaj mob iz prve ruke out of the box moze pohvalit to je sigurno kamera za sto si ti rekao da nije zadovoljavajuca..

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 19:13 (MarioVk).
13 godina
neaktivan

To sam si i mislio da je stvar lolipopa koji je dodatno usporio mobitel. Vjerujem ja da će to xiaomi ispolirat do maximuma. Gledao sam i čitao još dosta reviewa, pišu da ako si u performance mode-u još se više grije. Za kameru se ispričavam - među najboljima u klasi je. Valjda sam vidio samo loše slike..

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 19:16 (molnyi).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Postovanje ljudi, znaci, trebam pomoc. Prije neki dan sam kupio Cubot X9 i sve je uredu osim necega sto mi trosi bateriju, a zove se "Način čekanja" ili "Cell standby". Znaci trosi 30% baterije, a kad npr pogledam na mobitel od sestriju vidim ono 5%. Provjetio sam internet postavke za VIP i stavio sve kako su mi javili da stavim. Da li je to normalno da je tako velika potrosnja ili to nekako trebam ugasiti? 

0 0 hvala 0
17 godina
molnyi kaže...

To sam si i mislio da je stvar lolipopa koji je dodatno usporio mobitel. Vjerujem ja da će to xiaomi ispolirat do maximuma. Gledao sam i čitao još dosta reviewa, pišu da ako si u performance mode-u još se više grije. Za kameru se ispričavam - među najboljima u klasi je. Valjda sam vidio samo loše slike..

Tocno tako, barem je to za ocekivat..
Performance mode dovodi do zagrijavanja jer donese mob u puno radno stanje sa svim jezgrama u postpunosti aktivnima, sto predstavlja navedni problem za SD, al to ce se isto s vremenom balansirat bar se nadamo, kao sto su uspijeli za mi note ..

Vjerovatno, je slike su jedne od ljepis koje ssam vidio, i to pogotovo sve na automatskom default modu..

Zakljucak je mozda oko kojeg cemo se obojica slozit, da je mob dobar, al treba mu dat vremena da se rijese problemi oko fluidnosti i brzini samog uredaja i njegovih aplikacija..

10 godina
neaktivan

Kupio bih kineski mobitel do 1500 kn (s carinom znaci, samo uređaj iz kine do 180 $)  do sada sam pogledao sve recenzije od elephone p7000 i UMI EMAX. 
Molim korisne savijete i preporuke. (zanima me mob sa FHD ekranom, 2-3 GB rama, 5.5")

0 0 hvala 0
17 godina
McHerceg6 kaže...

Postovanje ljudi, znaci, trebam pomoc. Prije neki dan sam kupio Cubot X9 i sve je uredu osim necega sto mi trosi bateriju, a zove se "Način čekanja" ili "Cell standby". Znaci trosi 30% baterije, a kad npr pogledam na mobitel od sestriju vidim ono 5%. Provjetio sam internet postavke za VIP i stavio sve kako su mi javili da stavim. Da li je to normalno da je tako velika potrosnja ili to nekako trebam ugasiti? 

To je normalno, a ako oces pametniji odgovor pred kraj baterije uslikaj battery usage i baci screen shoot pa cemo znat bolje sta se dogada.. Al to sto pricas je utrosak energije koji mobitel pravi tako sto je spojen na mrezu sto ti omogucuje dobivanje poziva itd itd, ako stavis mobitel npr u avionski mod rada , taj utrosak ce se znatno smanjit moglo bi se rec da ga nebi trebalo ni bit,..

Marko92 kaže...

Kupio bih kineski mobitel do 1500 kn (s carinom znaci, samo uređaj iz kine do 180 $)  do sada sam pogledao sve recenzije od elephone p7000 i UMI EMAX. 
Molim korisne savijete i preporuke. (zanima me mob sa FHD ekranom, 2-3 GB rama, 5.5")

Oba mobitela su ajmo rec oke, imaju i mane i prednosti, uzmi nesto sta ti se vise svida.. Pogledaj prije par postova msm da se za te novce moze nabavit i jiayu s3 koji je do sad pokazao se prema kolegama veoma zahvalan i provjeren uredaj..

Evo na sta sam danas naletio, video koji je objavio sam elephone o njihovom radu, i ako je vjerovat svemu recenom ta firma stvarno ide prema dobrom smjeru, i moze se pocet ocekivat dobre stvari od njih: (samo da se ogradim ovo nije nikakva rekla, dapace ne volim ih jos uvijek, jer izbacivanje jednog novog uredaja gotovo pa svaki tjedan nije nacin na koji se mobiteli trebaju proizvodit, kad to jos dovodu u red onda bi se dalo razmislit o njima, mozda)

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 19:39 (MarioVk).
13 godina
neaktivan

Ja bih ti ipak preporučio da uzmeš nešto od ovoga :

Meizu Note 1
Gionee Elife e7
Jiayu S3

Mislim da ovi mobiteli vrijede da se rastegneš u budžetu 10$!

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Mah kuzim ja to sve, ali na starijem mobitelu, imao sam Sony xperia Miro i toga Načina čekanja skoro pa niti nije bilo, bio je na max 5% makar avionski mod nije bio ukljucen. Ali slikat cu vam an kraju bateriju da vidite da taj Način čekanja najvise crpi bateriju, sto ne bi smjelo biti.

17 godina
McHerceg6 kaže...

Mah kuzim ja to sve, ali na starijem mobitelu, imao sam Sony xperia Miro i toga Načina čekanja skoro pa niti nije bilo, bio je na max 5% makar avionski mod nije bio ukljucen. Ali slikat cu vam an kraju bateriju da vidite da taj Način čekanja najvise crpi bateriju, sto ne bi smjelo biti.

A gle, zavisi sta si jos radio na mobitelu, ak si radio jos nesto onda se taj postotak dijeli, i nije sve na frekvenciji, sto ti je uzi kruh uporabe mobitela, tj manje stvari koristit, to ti pise da je vise baterije oslo na cell standby jer nista drugo zapravo i nije utjecalo na to..

I sad sam vidio da taj mob ima 2000mAh bateriju, a od toga ne mozes zapravo ni ocekivat nesto pretjerano, mozda 3-3.5 SOT-a ..?

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 19:42 (MarioVk).
10 godina
neaktivan

Kakave su marke Gionee i Jiayu, pratim kineske mob. tek mjesec dana tako da nisam siguran za kvalitetu, a i skeptični balkanci me isplašili pa me sad malo strah uzeti neku no-name marku.

13 godina
neaktivan

Provjerene marke, imaju kolege sa foruma mobitele.

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Znam da je slaba baterija,nazalos, ali npr jucer sam isao do kraja sprazniti bateriju, do 0% onako uz internet i intenzivno igranje igrica, i dok sam pogledao u statistike za bateriju najvise je uzelo to Cell standby. Danas sumnjam da cu uspjeti do kraja sprazniti bateriju, tek je na 87% jer sam ju malo prije punio, ali onda kada sutra spraznim cu vam objaviti sliku ;)

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice