"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.725.714
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
18 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Rivus kaže...

Lenovo s60 sam odlucio kupiti. Bitno mi je da vrti video  na YouTubeu na visokoj kvaliteti bez stekanja i sluzit ce za ,surfanje internetom te dopisivanje. Dobar izbor ili ne?

Ja sam gledao HTC 620g, Asus Zenfone 5, Lenovo S60 i sad na kraju Lenovo P70...

I na kraju sam ipak odabrao p70, ako ništa drugo onda zbog male razlike u cijeni - a po karakteristikama ipak ima više memorije, 8 jezgreni procesor, 13MP kameru i 5MP prednju i daleko veću bateriju 4000mAh....

Jedino što kod nas nekako baš i ne mogu nać puno ljudi koji imaju Lenovo, da čujem kako su zadovoljni!

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2015 13:50 (zeba).
13 godina
neaktivan
zeba kaže...
Rivus kaže...

Lenovo s60 sam odlucio kupiti. Bitno mi je da vrti video  na YouTubeu na visokoj kvaliteti bez stekanja i sluzit ce za ,surfanje internetom te dopisivanje. Dobar izbor ili ne?

Jedino što kod nas nekako baš i ne mogu nać puno ljudi koji imaju Lenovo, da čujem kako su zadovoljni!

Ja imam Lenovo skoro 2 g. i nema greske. Radi jos uvijek kao nov.

18 godina
Clueso kaže...
zeba kaže...
Rivus kaže...

Ja imam Lenovo skoro 2 g. i nema greske. Radi jos uvijek kao nov.

Jel imaš neki dual sim model?

11 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2015 15:02 (hajduk1962).
13 godina
neaktivan
zeba kaže...

I na kraju sam ipak odabrao p70, ako ništa drugo onda zbog male razlike u cijeni - a po karakteristikama ipak ima više memorije, 8 jezgreni procesor, 13MP kameru i 5MP prednju i daleko veću bateriju 4000mAh....

Tom mobitelu ti je kamera najveća mana, sve ostalo je ok!

Bene docet, qui bene distinguit.
18 godina
molnyi kaže...
zeba kaže...

Tom mobitelu ti je kamera najveća mana, sve ostalo je ok!

A to mi nije nešto najbitnije... za ono što meni treba će poslužit valjda!

Ionako stalno furam SLR sa sobom! :)

Jel ga ti imaš?

Zadovoljan!?

13 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Nemam, ali sam isto imao u planu kupit taj mobitel pa sam odustao baš zbog kamere. 
Isprobao sam ga mislim u emmezetti, ovako po prvom dojmu - mobitel odličan. Tanak, ljep dizajn, ekran je bogat bojama te svaka pohvala. Kamera je onak OK, ništa više od toga, nekad zasere gadno a nekad pruži fotku WOW. 
Imaš par review-a po netu - http://www.racunalo.com/lenovo-p70-recenzija/ , svi ga hvale, jedino eto ta kamera... makar svi tvrde da je to do software-a pošto je unutra navodno dobar senzor. Ima jak hardware koji je na antutu među top 5 - ako ti šta znači :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
molnyi kaže...

Nemam, ali sam isto imao u planu kupit taj mobitel pa sam odustao baš zbog kamere. 
Isprobao sam ga mislim u emmezetti, ovako po prvom dojmu - mobitel odličan. Tanak, ljep dizajn, ekran je bogat bojama te svaka pohvala. Kamera je onak OK, ništa više od toga, nekad zasere gadno a nekad pruži fotku WOW. 
Imaš par review-a po netu - http://www.racunalo.com/lenovo-p70-recenzija/ , svi ga hvale, jedino eto ta kamera... makar svi tvrde da je to do software-a pošto je unutra navodno dobar senzor. Ima jak hardware koji je na antutu među top 5 - ako ti šta znači :)

Ma sve sam već to pročitao i gledao, al nisam ništa pemetniji!

Imao sam ga i ja u ruci, al ugašenog!

Meni ni ne treba puno - tu i tamo svratim na facebook, ponekad nešto sitno prosurfam, od aplikacija mi treba samo RBA, i to je to...

Nadam se samo da će služit, i da taj dual sim radi kako treba!

13 godina
neaktivan

Imam dual sim na lenovu i sve radi kako treba. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2015 15:31 (Clueso).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Uzet cu znaci Lenovo S60, napisem dojam kad dođe.

0 0 hvala 0
18 godina
Rivus kaže...

Uzet cu znaci Lenovo S60, napisem dojam kad dođe.

A ja onda P70... hehehe :)))

13 godina
neaktivan

Osim te kamere, mobitel bi trebao bit zvjer. To tu i tamo facebook, može sad skoro svaki izdržat, ovo ipak može i zahtjevnije igrice, multitask itd... :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Moze netko link za cubot x10 ali iz eu ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koliko smo već puta napisali da se takvi mobiteli izbjegavaju !
Imaš jedino od 200€ sa amazon.es 
Preporučam da zaobiđeš cubot ...

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Evo nakon par dana vec sam pozalio sto sam uzeo Redmi 2.

Notofikacije jednostavno nedolaze probao sve i svasta jednostavno mibtel je sje*an.Inatlirao i najnoviji ROM ali nista nepomaze.Ostalo je sve OK ali dzaba kad osnovne funkcije nerade.

Nebih preprucio nikom ovaj mobitel.

Zaobidite ga u sirokom luku.

Koja je razlika izmedju ova 2 ROM-a ?Koji je noviji?

This time next year we'll be millionaires
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2015 21:04 (Boixus Nois PS).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
molnyi kaže...
stručnjak kaže...
molnyi kaže...

Za te pare (340$) se da uzet Oneplus One...

Što ste navalili na taj 1+1, mobitel je na papiru odličan ali u stvarnosti...hm..bolje pročitajte naš forum ili neki strani pa vidite jeli vam odgovara.

Šta mu fali? Imaju trenutno bug sa ekrano, koji su eto, danas ispravili sa novim update-om. Zašto nebi odgovarao? Mobitel je zvijer, svi koji ga imaju na forumu su prezadovoljni.

A zagrijavanje, preveliko trošenje baterije dok ne radi odnosno dok je ekran ugašen, evo kažeš ekran ispravljen...itd

Frka85
17 godina
neaktivan

Imam iNEW V3 plus i pojavio mi se problem u vidu da mobitel ne očitava SIM kartice (dual SIM), za IMEI stoji null i verzija baseband također nema. Pokušao sam putem nekoliko tutorijala ali svi su neuspješni (engineer mode:CDS information... itd, putem MTK droid tools, factory reset). Zna li netko kako ovo popraviti?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bez uvrede naravno, ali mislim da je ovdje ipak neznanje problem i nepoznavanje MIUI-a.. Imao sam ga, i koristio, i sve je radilo normalno bez ikakvih problema, na njega je flashan bio rom sa stranice xiaomi.eu sto sam ti vec napisao da od tamo skines multilanguage a ne s en.miui.com stranice odakle si zalijepio screenshot..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2015 21:24 (majdo).
12 godina
protjeran
majdo kaže...

Bez uvrede naravno, ali mislim da je ovdje ipak neznanje problem i nepoznavanje MIUI-a.. Imao sam ga, i koristio, i sve je radilo normalno bez ikakvih problema, na njega je flashan bio rom sa stranice xiaomi.eu sto sam ti vec napisao da od tamo skines multilanguage a ne s en.miui.com stranice odakle si zalijepio screenshot..

Znaci otvorio sam ovu stranicu koju si rekao  http://xiaomi.eu/community/threads/5-6-18.27723/ .

Sad da bi instalirao ovaj ROM MI2S v6 android 5.0 moram imati 5.3.27 MIUI v6 special edition.S

Trenutno imam MIUI 5.6.18/BETA koji je noviji od ovog 5.3.27?

Jel moze tko napisati korake jer sam se izgubio sa ovim verzijama...

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2015 22:38 (Boixus Nois PS).
17 godina
Boixus Nois PS kaže...
majdo kaže...

Znaci otvorio sam ovu stranicu koju si rekao  http://xiaomi.eu/community/threads/5-6-18.27723/ .

Sad da bi instalirao ovaj ROM MI2S v6 android 5.0 moram imati 5.3.27 MIUI v6 special edition.S

Trenutno imam MIUI 5.6.18/BETA koji je noviji od ovog 5.3.27?

Jel moze tko napisati korake jer sam se izgubio sa ovim verzijama...

Kako bi ti instaliro rom za MI2S na redmi 1s, ako ne grijesim to ne ide tako..

http://en.miui.com/a-232.html upute kako ces rijesit ako ides na manju verziju, prva recenica "note" crvenim slovima ti pise i onda sve ostalo normalno kak vjerovatno i znas..

Ako ne grijesim ti imas globlanu verziju redmi 2 HM2014811 ? jel tako?  .. ako nisi siguran u verziju: http://i.imgur.com/p4qIRul.jpg

onda bi trebo skinit: 
http://celogeek.miuiandroid.com/5.6.18/xiaomi.eu_multi_HM2014811_5.6.18_v6-4.4.zip 
al za svaki slucaj bi ovo jos neko trebo potrudit, jer sam prosle godine zadnji put imao susret s miui-em i njegovim mijenjanjem

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2015 23:05 (MarioVk).
12 godina
protjeran

Tako je moj je globalna verzija 2014811 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Boixus Nois PS kaže...

Tako je moj je globalna verzija 2014811 

Onda sam ti dao sve, skini instaliraj i sretno

12 godina
protjeran

Znaci samo skinem ovaj multi s ovog linka i to je to?

http://miui.celogeek.com/5.6.18/xiaomi.eu_multi_HM2014811_5.6.18_v6-4.4.zip

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Boixus Nois PS kaže...

Znaci samo skinem ovaj multi s ovog linka i to je to?

http://miui.celogeek.com/5.6.18/xiaomi.eu_multi_HM2014811_5.6.18_v6-4.4.zip

Trebalo bi bit, a znat ces dal je to to po tome sto ces imat hrv jezik kao jedan od izbora :)

12 godina
protjeran

Instalirao sam uspjesno ali ipak i dalje nerade notofikacije.Jel ima tko redmi 2 a da mu radi mobitel kako treba sto se tice notifikacija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Mi moze neko objasniti ovu cijenu za bijeli Mi4 64gb? 229.56$ tj 1550kn za Mi4? Jeli ovo neka kopija ili šta? 

Da li je ovaj dx pouzdan? Je mozda neko narucio ovaj mob kod njih? Koliko je vrijeme dostave? 

Ako je ovo legit mislim da bi uzeo jednog.

Najbolji program za zaradu na internetu -> https://outloud.us/landingpage/8192
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav..Treba mi mob do 200 dollara..Služio bi za ono osnovno tipa viber,surfanje,tu i tamo koja igra.Bitno mi je da ekran nije veći od 5 incha.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
stručnjak kaže...

A zagrijavanje, preveliko trošenje baterije dok ne radi odnosno dok je ekran ugašen, evo kažeš ekran ispravljen...itd

Odi pitaj na temu da li ti problemi sad postoje. Baterija se trošila ljudima zato što su imali upaljene geste i većinu puta im se upalila bljeskalica te je vukla bateriju, to je jedino što sam čuo. Btw svi su rekli da je baterija u rangu LG G2, brownlee, griffinica itd. kome sad vjerovat? Nama koji to koristimo, ili tebi koji voli pljuvat po mobitelu bez razloga?... Ekran su ispravili upravo, software bug, imaju ih i drugi mobiteli. Sad svi novi snapdragoni se zagrijavaju (810 - 615), a ti mobiteli sa njima su duplo, ma čak i troduplo skuplji od 1+1 , pa šta bi onda trebali reć?

@Dommy - čini se kao pravi. Dx je pouzdan. Gle imaš plaćanje putem paypal-a, ako te i zajebu, digneš claim i sve se rješi u roku tjedan dana :)

@punk94 -  možda ovako nešto?

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 10:14 (molnyi).
14 godina
Pinhead kaže...
Fallen87 kaže...

Spremam si uzet novi mob da konacno zamjenim svoj prastari iphone 3 koji vec jedva funkcionira(u safe modu 99% vremena,lol). NE patim na mobove, pa mi se ne daje više od 2-2500kn. Gledao sam si možda uzet Zenphone 2. Iako, neznam, za te novce ima nešto bolje možda? Pretpostavljam da bi mi prioriteti bili kamera i baterija. Za igrice mi iskreno receno i nije stalo na mobu. A sto se tice svih aplikacija, trenutno ništa ne koristim, jer moj mob gotovo niš ne podržava.

Volim si skinut podcastove na preko itunesa, s obzirom da ne planiram uzimat iphone, da li nešto postoji za neke od ovih kineza ili što vec od kuda mi mob automatski može skidat podcastove na koje se pretplatim?
S obzirom da stvarno ne pratim mobove, neznam cega uopce konkretnog ima na tržištu, kolko sam vidio, Zenphone 2 i xiaomi mi4 su bili kakti hvalili.

Hvala

OnePlus One 3GB RAM, Xiaomi Mi4 3GB RAM - ako planiraš naručivat iz kine

Honor 6 3GB RAM - ako planiraš kupovat novi iz dučana

LG G3 3GB RAM - ako planiraš kupovat preko oglasnika

Hvala. Još sam malo gledao, i stvarno nekako naginjem najviše LG-u. Pošto vidim da ima malo rabljenih pod garancijom po oko 2200kn. Tako da mi se cini da je bolje uzeti jedan takav prošlogodišnji flagship koji u ducanu dođe ipak više, nego izvana uzimati kineza, pa se zezatti s garancijom ako što pođe u krivo. A vjerojatno je i LG bolji u startu. Cak mi je i Xperia Z2 upala u oko, ali LG mi jednostavno ljepše izgleda, ipak je tu i izmjenjiva baterija...a to što je ovaj waterproof, do sada mi se niakd nije desilo da mi je mob pao u vodu ili pokisnuo, dapace, oni pokrovi za utore mi djeluju kao da bi s vremenom tijekom godina korištenja mogli otpasti...

17 godina
Boixus Nois PS kaže...

Instalirao sam uspjesno ali ipak i dalje nerade notofikacije.Jel ima tko redmi 2 a da mu radi mobitel kako treba sto se tice notifikacija?

Jesi sad probao Settings->Security->Autostart and enabling it for FB and FB messenger

Vidio jesam, al obicno je svima radili ovo sa settings-ima

Q: Why can’t I receive push notification when I quit the Line app or WhatsApp?
A: Normally, push notification is available only when the chatting apps are in use or running in the back-end. If you sign out of the apps or clear the RAM of these apps, it will result in the unavailability of push notification.
If you want to receive push notification, please lock these chatting apps when they clear up, and enable the app auto-start option.
1.  Go to “Security” >>“Permission” >> “Auto-start Management” >> add auto-start apps
2.  To enable push notification in the status bar, go to “Settings” >> “Notifications” >> “Manage Notifications” >> Open WhatsApp >> “Show in Status Bar” (switch on)
3.  Long-tap the Menu key to enter the recent apps back-end. Drag down the app icon to lock it, so it will not be cleared in the following clear-up operation.
I takoder:

Can you check if Allow background data is enabled? you can find this in Security App >> Data Usage >> touch the small wheel on top right >> allow background data?
A ako ti bas nista od toga ne radi stavi si Cyanogenmod, ili bilo koji drugi od toliko mogucih custom romova koje ti se nude, i  rijesio si sve.. miui je stvar s kojom treba radit, jer jednostavno ima toliko stvari koje neces nac na ostalim androidima i zato radi i drugacije od ostalih..
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 12:27 (MarioVk).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice