"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.717.608
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
McHerceg6 kaže...

Znam da je slaba baterija,nazalos, ali npr jucer sam isao do kraja sprazniti bateriju, do 0% onako uz internet i intenzivno igranje igrica, i dok sam pogledao u statistike za bateriju najvise je uzelo to Cell standby. Danas sumnjam da cu uspjeti do kraja sprazniti bateriju, tek je na 87% jer sam ju malo prije punio, ali onda kada sutra spraznim cu vam objaviti sliku ;)

ma probaj se igrat cackat po njemu i sve ostalo bar sat vremena konstatno i daj baci sliku pa cemo vidit u tih sat vremena sta se dogodilo.. 

10 godina
neaktivan
Wotking on it ;)
10 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Hej imam jedno ovako usput pitanje dok praznim bateriju. Znaci, kazu da je zdravo za mobitel da se puni sa originalnim punjacem, da li se to smatra da treba biti samo onaj adapter mali originalni ili i žica? Jer od originalnog punjaca imam žicu dugu 1 metar, to mi prekratko, a imam s ebaya neku zicu dugu 2,5 metra pa mi rađe to koristio...

0 0 hvala 0
17 godina
McHerceg6 kaže...

Hej imam jedno ovako usput pitanje dok praznim bateriju. Znaci, kazu da je zdravo za mobitel da se puni sa originalnim punjacem, da li se to smatra da treba biti samo onaj adapter mali originalni ili i žica? Jer od originalnog punjaca imam žicu dugu 1 metar, to mi prekratko, a imam s ebaya neku zicu dugu 2,5 metra pa mi rađe to koristio...

Pricaju ljudi svasta, to u principut je najbitnije al ti ne znas kakva je kvaliteta tih punjaca pogotovo kod firmi kao sto su cubot i ostale take slabije poznate, tako da vjerovatno nije punjac nesto pretjerano kvalitetan, zice su u principu sve iste iako nekad znaju bit losije izvedene i kvalitete, al neces bac cut da je neko imo problema sa zicom.

10 godina
neaktivan
Uredu, inace, s ovom originalnom zicom i punjacem od cubota dosta brzo mi se puni, ono 1 minuta 1%, promjenit cu zicu pa cu onda vidjeti kakvo je vrijeme punjenja.
10 godina
neaktivan

Jos malo sam pogledao pa mi recite koji od ova 3 da uzmem: elephone p7000, umi emax, Jiayu S3 ?

Postoji li kakav eu online shop s kineskim mobitelima da ne moram plaćati porez ili kako to već fukcionira. npr. ako kineski shop ima warehouse u eu plaćam li porez?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Marko92 kaže...

Jos malo sam pogledao pa mi recite koji od ova 3 da uzmem: elephone p7000, umi emax, Jiayu S3 ?

Postoji li kakav eu online shop s kineskim mobitelima da ne moram plaćati porez ili kako to već fukcionira. npr. ako kineski shop ima warehouse u eu plaćam li porez?

Puno puta je već rečeno, ali eto opet ću ponoviti - ako kupuješ iz eu - ne plaćaš ništa osim mobitela, nikakva druga davanja osim poštarine.  Pogledaj na kimovil.com od kud ti je najisplativije uzet. Znam da je jiayu prije bio dostupan na coolicool eu warehouse, a za sad nisam siguran.

Bene docet, qui bene distinguit.
10 godina
neaktivan

Puno hvala :) 

14 godina
neaktivan

Imam zenfone 6 i nisam najzadovoljniji (baterija na tom mobitelu naprosto ne izdrzi dan mog koristenja-to mi se nije dogodilo od... ne pamtim-INTEL u mobitelu papa), pa bih ga mijenjao. Slušam prijedloge, zasad mi je zapeo za oko Lenovo K3 note, al me brine malo kamera. Meizu M1 note nema SD, tako da ga moram zaobic... Xiaomi ne bih (imao prije redmi note MTK, bio sam generalno zadovoljan, osim kaj mi je otisao displej i mob nije imao stabilni OS kad sam ga ja imao). Velicina ekrana min 5.5", pozeljno FHD. Budget mi je neograničen :), ali ne zelim dat toliki novac za mobitel, pa cu stat na 200-250 dolara, preferabilno iz EU.

Jel ima netko tko posjeduje doticni mob (K3 note), da mi malu recenzijicu iz prve ruke baci? platim pivu. Vidim na drugom forumu problem s kamerom, ali guglanjem bas i nisam naisao na nes pretjerano.  tnx

i da, "pravi brend", dakle cuboti, hajpaj, i slicni ne dolaze u obzir (cak ni thl, jiayu isto ne bih)

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 21:38 (cickova).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
cickova kaže...

Imam zenfone 6 i nisam najzadovoljniji (baterija na tom mobitelu naprosto ne izdrzi dan mog koristenja-to mi se nije dogodilo od... ne pamtim-INTEL u mobitelu papa), pa bih ga mijenjao. Slušam prijedloge, zasad mi je zapeo za oko Lenovo K3 note, al me brine malo kamera. Meizu M1 note nema SD, tako da ga moram zaobic... Xiaomi ne bih (imao prije redmi note MTK, bio sam generalno zadovoljan, osim kaj mi je otisao displej i mob nije imao stabilni OS kad sam ga ja imao). Velicina ekrana min 5.5", pozeljno FHD. Budget mi je neograničen :), ali ne zelim dat toliki novac za mobitel, pa cu stat na 200-250 dolara, preferabilno iz EU.

Jel ima netko tko posjeduje doticni mob (K3 note), da mi malu recenzijicu iz prve ruke baci? platim pivu. Vidim na drugom forumu problem s kamerom, ali guglanjem bas i nisam naisao na nes pretjerano.  tnx

i da, "pravi brend", dakle cuboti, hajpaj, i slicni ne dolaze u obzir (cak ni thl, jiayu isto ne bih)

Lenovo ima problema sa kamerom, ali to je sve software, senzor je dobar, sve ostalo na tom mobitelu je jako dobro. Koliko god sam review-a po netu vidio, svi ga samo hvale,e sad kad bi neki kolega dao recenziju iz prve ruke, bilo bi odlično.  Što se tiče Meizu-a, postoji verzija od 32 GB, da li ti to odgovara?Xiaomi Mi4 je jako dobar, ali ima 5" ekran... I da svakako uzmi u obzir OnePlus One - 64 gb LINK, registriraš se i kupuješ direktno sa njihove stranice - 50 eura je više od tvog budžeta, a - mob je zvijer :) Nadam se da sam ti pomogao

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 21:52 (molnyi).
14 godina
neaktivan
molnyi kaže...
cickova kaže...

Lenovo ima problema sa kamerom, ali to je sve software, senzor je dobar, sve ostalo na tom mobitelu je jako dobro. Koliko god sam review-a po netu vidio, svi ga samo hvale,e sad kad bi neki kolega dao recenziju iz prve ruke, bilo bi odlično.  Što se tiče Meizu-a, postoji verzija od 32 GB, da li ti to odgovara?Xiaomi Mi4 je jako dobar, ali ima 5" ekran... I da svakako uzmi u obzir OnePlus One - 64 gb LINK, registriraš se i kupuješ direktno sa njihove stranice - 50 eura je više od tvog budžeta, a - mob je zvijer :) Nadam se da sam ti pomogao

Hvala.

da, citam na sve strane, ne znam ni sam kaj bih... Problem sa karticom je taj da ja zelim da mi mobitel ima karticu, dogodilo mi se da mi je riknuo mob, a podatci u njemu.... (i da, moze i kartica riknut, naravno)

OPO mi nikad nije sjeo, pa ga izbjegavam... ma ne znam ni sam... 

Lenovo mi je zapeo i zbog MTK proca, na xiaomiju mi je baterija trajala dan i pol uz isto koristenje.

kod lenova mi ne odgovara UI bez app drawera, a nisam fan launchera, no redimo jako mi se svidja kaj ej usb gore (LG optimus 2x ima tako i to mi je fenomenalno za koristit kad je spojen mob).

i da, asus je na prodaju, navalite :P

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 9:03 (cickova).
14 godina
neaktivan

Meni je u dolasku UMI eMax, koji je identican Lenovu, jedina razlika je jaca baterija kod UMI-a, i to sto nema problema s rootanjem, dok sam eto surfajuci bespucima interneta naisao na to da Lenovo ima problem kod rotanja Lolipopa, vrate se kineske aplikacije, crasha se soft, tako da ga cak ni prodavaci ne rotaju trenutno..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
13 godina
neaktivan

Onda bi ti preporučio Jiayu S3, imaju kolege na forumu taj mobitel i provjereno je sve.  Evo pogledaj si malo mobitel - LINK, ukratko - 5,5" FHD, 3000 mah baterija, 3gb rama, sony kamera, 16gb + kartica do 64 itd...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Posto si reko da ti je budet neogranice, kupi mi note :D , puno vise od tvog budeta al kad to kupis miran si duze vrijeme..

Drugi prijedlog jeftiniji ti je da pricekas dolazak meizu m2 note-a u EU, on ima sve sto ti treba i eto marka je sto trazis.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zvucnije ime bih, imam razloge (cijene rezervnih dijelova npr, jer jbg sranje se dogodi :P)

ne dam tolike novce za mob, jer se za tu cijenu kupi i solidan laptop i solidan mob, tako da...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A eto, neznam. Najbolja solucija za te novce ti je po meno 1+1 jbg. ne podržava sd karticu, ali vidiš da u ovom cijenovnom rangu jako malo, ma skoro nitko to nema. Taj Lenovo k3 Note je jedini izbor očito - evo neke fotke LINK, meni izgledaju čisto ok.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
molnyi kaže...

A eto, neznam. Najbolja solucija za te novce ti je po meno 1+1 jbg. ne podržava sd karticu, ali vidiš da u ovom cijenovnom rangu jako malo, ma skoro nitko to nema. Taj Lenovo k3 Note je jedini izbor očito - evo neke fotke LINK, meni izgledaju čisto ok.

ma valjda ce bit taj lenovo hehe, kad prodam asusa.

neki forumas sa pcekspert foruma je stavljao fotke od lenova, pa su fakat u banani bile (recimo kad HDR, pa malo zatreses kameru). ko zna, mozda mu je hdr bil ukljucen XD

10 godina
neaktivan

Evo znaci cijelo vrijeme sam bio na ovoj igrici a Način čekanja i dalje na 20% :/ 

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 22:59 (McHerceg6).

0 0 hvala 0
17 godina
McHerceg6 kaže...

Evo znaci cijelo vrijeme sam bio na ovoj igrici a Način čekanja i dalje na 20% :/ 

A je, malo vise trosi nego sto bi trebalo ahm, mozda bi factory reset pomogao iako sumnjam, prije mozda neki drugi rom?

11 godina
neaktivan
Marko92 kaže...

jiayu s3 se pojavio i na to2c na hrvatskom skladistu jiayu-s3

10 godina
neaktivan

Kako da izmjenim rom? 

10 godina
neaktivan

I za to sigurno treba root, je li? 

14 godina

Koji mobitel imas ? I da, potreban je root i custom recovery.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Na kojoj frekvenciji dela T-Mobileov 4G? 800 mHz?

0 0 hvala 0
17 godina
Lisac1606 kaže...

Na kojoj frekvenciji dela T-Mobileov 4G? 800 mHz?

1800

15 godina
1800,2600,800 Mhz.
Sve se te frekvencije koriste za 4G,no u zadnje vrijeme sve više 800 Mhz
robimarko@gmail.com
10 godina
neaktivan

Imam Cubot X9... problem je s rootom kaj mi onda vise ne vrijedi garancija, jel tako? 

17 godina
robimarko kaže...
1800,2600,800 Mhz.
Sve se te frekvencije koriste za 4G,no u zadnje vrijeme sve više 800 Mhz

Di si ti nasao da se kod nas u Hrvatskoj koristi sve vise 800?

Di si kupio cubot-a?

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 12:33 (MarioVk).
10 godina
neaktivan

A neka stranica prek FB-a Promobile, narucio bih preko neta ali iz UK skladista prevelika postarina a iz kine carina, tak da mi je na isto doslo aj narucim iz Hrv ili izvana. 

17 godina
McHerceg6 kaže...

A neka stranica prek FB-a Promobile, narucio bih preko neta ali iz UK skladista prevelika postarina a iz kine carina, tak da mi je na isto doslo aj narucim iz Hrv ili izvana. 

E onda ne znam kaku to tu kod nas ide, mozda ce neki kolega bit upuceniji u to.

@Molnyi

http://www.smartphonehrvatska.com/2015/06/22/xiaomi-mi-4i-recenzija/

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 13:33 (MarioVk).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice