"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.725.200
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

odgovor za Axzero

hoće. jedna je micro sim kartica a druga standardna. ti koristiš pretpostavljam standardnu 

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 10:44 (dar01).
10 godina
neaktivan

Koristim nano sim karticu (iPhone 5) ali nije mi problem staviti onaj kao adapter ili kako se vec zove,no to nije moje pitanje vec sam cuo od nekih ljudi da mi mreza nece raditi, da ga moram otkljucati ili da nismo na istoj frekvenciji? Ne znam puno o tome pa trazim vas savjet,narucio sam proslo ljeto samsung galaxy s4 active preko ebay-a, platio sam carinu i sve je bilo ok. Nisam ni gledao te kartice i radilo mi je, imao sam problem sto nije imao hrvatski jezik vec samo engleski i internet me zezao pa bih morao kucati svaki put nakon restarta *#4636#* i u postavkama mijenjati internetske opcije, cak sam imao i problema kad bih zvao, nekada bi bio slab signal , na mjestima gdje samsung kupljen u hrvatskoj ima 4 crtice signala, ovaj s ebay-a je imao 1 ili 2. Zelim vas savjet o kupnji,sto bi moglo biti problem,o carini vec sve znam,zanima me hocu li imati problema s ovim mobitelom kao s samsungom,signal,internet i to...Na recenzijama kada listaju jezike pise hrvatski tako da s tim ne bi trebalo biti problema?

Sent from Potato v2.0
17 godina
Axzero kaže...

Koristim nano sim karticu (iPhone 5) ali nije mi problem staviti onaj kao adapter ili kako se vec zove,no to nije moje pitanje vec sam cuo od nekih ljudi da mi mreza nece raditi, da ga moram otkljucati ili da nismo na istoj frekvenciji? Ne znam puno o tome pa trazim vas savjet,narucio sam proslo ljeto samsung galaxy s4 active preko ebay-a, platio sam carinu i sve je bilo ok. Nisam ni gledao te kartice i radilo mi je, imao sam problem sto nije imao hrvatski jezik vec samo engleski i internet me zezao pa bih morao kucati svaki put nakon restarta *#4636#* i u postavkama mijenjati internetske opcije, cak sam imao i problema kad bih zvao, nekada bi bio slab signal , na mjestima gdje samsung kupljen u hrvatskoj ima 4 crtice signala, ovaj s ebay-a je imao 1 ili 2. Zelim vas savjet o kupnji,sto bi moglo biti problem,o carini vec sve znam,zanima me hocu li imati problema s ovim mobitelom kao s samsungom,signal,internet i to...Na recenzijama kada listaju jezike pise hrvatski tako da s tim ne bi trebalo biti problema?

Mobitel podrzava sve frekvencije i di god bio imat ces signala i interneta.. Jedino sto nitko ne moze znat je jacina te antene u mobu, i nitko ti ne moze jamcit da ces imat uvijek pun signal, mozda je malo slabija od one u galaxyu pa ces kad covjek sa samsungom ima 4 ti imat 3, al to mozemo samo nagadat.. Obicno to nikad nije slucaj, al da, postoji mogucnost da je slabija, iako osobno ne vjerujem u to, bar ne s ovim modelom.

EDIT:

Da ima hrvatska, a uskoro i lolipop na sebi...

Jedino sto na banggood jos nije na stanju, od 31.5 samo odgadaju vrijeme isporuke, tako da nitko ne zna kad ce bit na stanju, i ako ga sad narucis ko zna koliko ces cekat da ti posalju..

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 12:03 (MarioVk).
14 godina
neaktivan

I dalje je to previse nov telefon, nema jos nezavisnih recenzija, a ovima sto napravi web shop za svoj youtube kanal ne vjerujem.. Najvece pitanje ostaje trajanje baterije, kako sta i koliko dugo ce trajati, i da li ce to zaista biti odlican mobitel za te novce.. Zato mislim da bi ipak mozda trebalo jos malo sacekati s kupovinom iatoga..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
15 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

JIAYU S3 3GB

je li moguće na ovom shopu platit osiguranje plaćanja pdv-a pa nakon što dobijem mobitel i platim pdv, da shopu mejlam taj račun od carine i da mi oni taj iznos refundiraju...

ako je moguće onda bi ovaj mob ukupno koštao približno 1300-1400 kn

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 14:16 (sajmon seez).

0 0 hvala 0
10 godina

jel moze netko dati link nekog flip covera za zenfone 5?  preferiram da je na ebay-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sajmon seez kaže...

JIAYU S3 3GB

je li moguće na ovom shopu platit osiguranje plaćanja pdv-a pa nakon što dobijem mobitel i platim pdv, da shopu mejlam taj račun od carine i da mi oni taj iznos refundiraju...

Nije moguce

Perix zasto sam ne potrazis imas ih na tisuce, lakse je tebi odabrat neki koji ti se svida nego nama..

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 14:46 (MarioVk).
17 godina
neaktivan

evo sa dodam na moju recenziju jiayu S3 advanced

kamera je upravo drastično unaprijeđena sa ovim S3SN-20150525-11432_FlashTool i ovim S3S-20150507-083407-FlashTool romom. prvi ima novi UI, po uzoru na lolipop. nije mi baš sjeo jer ima dosta kinskih aplikacija. nije mi se dalo to sad skidati sa titaniumom pa sam stavio ovaj drugi. prethodno se stavi pa_gapps-modular-micro-4.4.4-20150308-signed na sd karticu i nakon instalacije roma se vrati u recovery mode sa vol+ i power. još primjećujem povećano osvjetljenje vani, još brži gps fix i naravno, kameru u punom svjetlu. stavit ću primjer ovih dana. unaprijeđen je audio pa nije potrebno instalirati audiofix ili prčkati po engeneering modu. evo, što se mene tiče, uređaj bez mane. jednostavno sve radi savršeno!

tko ga ima, pravac needrom

1 0 hvala 0
10 godina

Please supply your shipping address in full (including a contact phone number). You can either call +44 203 514 4411 or use our contact form. to mi sad pise nakon sto sam potvrdio narudzbu na alzashop-u. Imam i ime ulice i postal code i ime grada i broj moba. sta sad moram?

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 15:46 (perix231).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
sajmon seez kaže...

JIAYU S3 3GB

evo ti bez PDV-a: TO2C cca 1600 kn.

10 godina
neaktivan

Ok,hvala svima na odgovorima,ako netko ima jos kakav savjet ili iskustvo,volio bih da podijeli,hvala.

Sent from Potato v2.0
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Axzero kaže...

Ok,hvala svima na odgovorima,ako netko ima jos kakav savjet ili iskustvo,volio bih da podijeli,hvala.

Ako milis na savjet ili iskustvo vezano uz mobitel to neces dobit jer je mobitel tek izaso :)

15 godina

pozdrav. Prijatelj mi trazi novi mob jer ga stari zeza. Znaci zeli proci sto jeftinije, jedino sto mu je bitno je gps, znaci da radi bez nekih kopanja po konfiguracijskim filovima i rootanja. Znaci nesto jeftino i da radi normalno. Molim vas evo ako mozete par modela predlozit bio bi vam i ja, a i on zahvalan. LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gam3r kaže...

pozdrav. Prijatelj mi trazi novi mob jer ga stari zeza. Znaci zeli proci sto jeftinije, jedino sto mu je bitno je gps, znaci da radi bez nekih kopanja po konfiguracijskim filovima i rootanja. Znaci nesto jeftino i da radi normalno. Molim vas evo ako mozete par modela predlozit bio bi vam i ja, a i on zahvalan. LP

Koliko jeftino to je problem, ak ima 1280kn moze dobit asus zenfone 5 koji ce mu vjv zadovoljit sve potrebe, iz EU je, pa ce bez problema ostvarit garanciju a i kod njega je za par dana..

10 godina
neaktivan

Lijep pozdrav svima,moze li mi netko preporuciti pouzdanu stranicu za kupovinu mobitela i usput pojasniti kako se placa carina i pdv

0 1 hvala 0
17 godina
ajuris kaže...

Lijep pozdrav svima,moze li mi netko preporuciti pouzdanu stranicu za kupovinu mobitela i usput pojasniti kako se placa carina i pdv

Ne budi lijen i procitaj temu malo, sve ti pise po 100 puta ponovljeno..

15 godina
MarioVk kaže...
Gam3r kaže...

Koliko jeftino to je problem, ak ima 1280kn moze dobit asus zenfone 5 koji ce mu vjv zadovoljit sve potrebe, iz EU je, pa ce bez problema ostvarit garanciju a i kod njega je za par dana..

pa kao sto rekoh sto jefinije. Ajmo oko 100 dolara, ako moze i manje.

17 godina
Gam3r kaže...
MarioVk kaže...
Gam3r kaže...

A tesko ce dobit nesto sto valja za te pare, al npr ak mu ne smeta windows phone, to sto mu treba moze na lumia 535 u simpi za 800kn cca msm da je..

Ovo su tri solidna uredaja za oke pare sto se kod nas mogu uzet bez problema s narucivanjem okolo

LG SPIRIT

Lumia 535

Xperia E4G

I mislim da je pametnije uzet nesto od ova tri nego narucivat nesto iz kine za 100$, cekat duze a neces dobit nes posebno bolje..

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 22:35 (MarioVk).
16 godina
Gam3r kaže...
MarioVk kaže...
Gam3r kaže...

Oš 100 sa Pdv-om ili bez?

10 godina
neaktivan
MarioVk kaže...
Axzero kaže...

Ako milis na savjet ili iskustvo vezano uz mobitel to neces dobit jer je mobitel tek izaso :)

Pa mislio sam opcenito ako je netko imao problema s carinom npr.,koliko ju je platio,ili mu neki mobitel nije radio pa kako je to popravio,daju li oni neku garanciju itd.?

Sent from Potato v2.0
12 godina

zopo ili noa do 800 kn. moze preporuka

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Axzero kaže...
MarioVk kaže...
Axzero kaže...

Pa mislio sam opcenito ako je netko imao problema s carinom npr.,koliko ju je platio,ili mu neki mobitel nije radio pa kako je to popravio,daju li oni neku garanciju itd.?

Ma s carinom niko nema nekih "problema" u 99.9% slucajeva ju moras platit a sto ti je 25% na cijenu , i jos par kuna za njihove troskove obrade sto je u prosjeku nekih 50kn...

Mobiteli gotovi svi koji dodu rade, i rijetko se dogodi da ce ti mobitel doc pokvaren pogotovo jer sad skoro svi reselleri testiraju mobitele prije slanja bas zbog toga.

Ako ti se nesto pokvari nakon nekog vremena mozes trazit i narucit dio pa sam popravit ili nacin neki servis koji je voljan to napravit, ili ako si u garanciji mozes poslat mobitel nazad u kinu gdje ce ti oni popravit ili zamjenit uredaj, a to ovisi samo o stranici s koje si uzeo, s nekima ces se vise morat natezat da ostvaris garanciju s nekim manje,.

Do sad koliko sam citao najbolji po tom pitanju se pokazao banggood al zato on cesto ima skuplje uredaje od ostalih za par dolara.. Jos par kolega je imalo situaciju da su vracali uredaje s nekog drugog shop-a , a posto se ne sjecam kojeg mozda kolege procitaju ovaj post pa se jave i pomognu...

15 godina

Kakvi su Elephone mobiteli? Konkretno me zanima p8000 koji je tek na izlasku.

Vidim da je danas cijena 170$ sa kuponom pa me malo zainteresirao samo sto nisam bas upoznat sa kvalitetom. 

Steam: krvavasisa, Battlelog: krvavasisa, Rockstar SC: valentino4
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Razumijem da je tesko pregledat 300 stranica foruma, ali bas da je tesko pogledat bar 2-3 stranice unazad...siguran sam da nije! Bas se pisalo dosta o Elephone i njihovim modelima.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Bok, mozete li mi pomoci s odabirom mobitela do 1000 kn koji se moze kupiti u Hrvatskoj? Triba mi r1 racun, zato ne bih priko oglasnika i van granice. Mozda nije los thl t12? Sad imam thl 4000 i sve mi je ok ali je malo tezak. Hvala!

0 0 hvala 0
13 godina

S obzirom da si ograničen na naše trgovine, do 1000kn je po meni bolje ići na "NE"Kineze...

Acer Liquid Z500 (915kn - edigital)

http://www.edigital.hr/pametni-telefoni/acer-liquid-z500-(dual-sim)-pametni-telefon-silver-(android)-p466074.html

LG Spirit (938kn - simpa)

https://www.simpa.hr/mobitel/lg-spirit-4g-lte?entityid=8K1lO_0_J7x6zUG6g33PSI1QVIgWss3Mw4ZzZktvwUM1&gapt=4-32-1-1-0-0-0

Xperia E4 (798kn - simpa)

https://www.simpa.hr/mobitel/sony-xperia-e4g?entityid=gtuwgY0105bm__7QYLtM4TqdShCaJlvP5IGKWCuUHEI1&gapt=4-32-1-1-0-0-0

Microsoft Lumia 535 (798kn - simpa)

https://www.simpa.hr/mobitel/microsoft-lumia-535?entityid=1spG6sCddHQJycAg2VjxOJc0a4t47kIWsFe3FH5Ojz81&gapt=4-32-1-1-0-0-0

Što se tiče kineza, pogledaj ove, al malo prelaze granicu a ne čine mi se bolji od nekih gore tu...

Xiaomi Hongmi 1S (1077kn - edigital)

http://www.edigital.hr/pametni-telefoni/xiaomi-redmi-1s-dual-sim-pametni-telefon-(android)-p418840.html?bid=&partner=10010

Gionee Elife E7 Mini (1099kn - wowshop)

http://www.wowshop.hr/gionee-elife-e7-mini-black.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2015 0:38 (Chriss).
13 godina
neaktivan

Elephone P6000.  WiFi, bluetooh, YouTube, Messenger, Email, kamera, browser, pjesme i ne znam sta jos nisam koristio

Ja zadovoljan :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

mobitel mi je stiago u roku 7 dana, 4 dana je u Hr vec! :D
Evo danas sam upravo primila pismo za carinjenje pa me zanima da li mogu otici u Branimirovu da platim i odmah preuzmem paket ili bi svejedno morala cekati?

0 2 hvala 0
11 godina
neaktivan

Možete li mi dati savjet, koji izabrati između sljedeća 4 uređaja? Ne očekujem puno od uređaja koji košta 1000 kn, dovoljno mi je da mu baterija traje 1 dan, da je relativno brz i da nije neki škart :)

18 Xiaomi Redmi 1S Dual SIM
1 THL T6Pro (Dual SIM)
0 Acer Liquid Z500 (Dual SIM)
3 Huawei Ascend G630 pametni tel

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo primjera nakon promjene roma na jiayu s3 advanced. mislim da je na onom prvom koji sam naveo još bolja slika, ali nisam sačuvao snimak. najvažnije je da može biti bolja i da rade na tome. kad lolipop uđe u neku visoku betu, isprobat ću na njemu

3 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice