HTC M9 - Rasprava

poruka: 1.354
|
čitano: 193.300
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: HTC M9 - Rasprava
Fanu kaže...

gdje je navedeno da su vratili benchmark na adapteru? a i da jesu, to ne bi bilo opravdanje za toliko pregrijavanje (pogledaj temp drugih mobitela iz testa

i koji to veliki proizvođači koriste S810? zasad se  pojavljuje samo u G Flex 2 i u M9

nitko drugi od velikih proizvođača nije najavio taj cpu, a Samsung je od njega odustao.. 

qualcomm ga ne bi toliko odgadjao i ne bi bilo toliko kontroverze oko tog proca da je sve ok s njim kao što je bilo sa 800/801/805

žurili su na market sa 64bit procom i zato sad drama

isto kao kad su izbacili S600 i nakon njega S800 koji je bio 10x bolji

bilo je testova prije i svi su bili sa adapterom, ovaj nisam ni gledao do sada pa sam automatski zakljucio da je to isti test...

al ovo je sad vec zabrinjavajuce, ne kuzim kako je qualcomm(ARM) mogao tako sfušati procesor. iako qualcomm veli da su rijesili taj problem sa zagrijavanjem, a i HTC veli da to nisu uređaji koji ce ici u prodaju..treba pricekati zavrsni software/hardware.

kako nitko od velikih nije najavio taj procesor ?? pa i Sony i LG su najavili SD810, navodno i Sony ima velikih problema sa zagrijavanjem u staklenom kucistu. Samsung je jedini koji je odustao od qualcomma ove godine.

10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Pa S800 i S600 su druga klasa. Pa idu LG i HTC, i u Z4 će također biti S810, značu svi osim Samsunga. A i "novi" veliki igrači su tu, npr. Xiaomi

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Pa S800 i S600 su druga klasa. Pa idu LG i HTC, i u Z4 će također biti S810, značu svi osim Samsunga. A i "novi" veliki igrači su tu, npr. Xiaomi

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Vezano za SD810:

http://www.anandtech.com/show/8933/snapdragon-810-performance-preview

In light of everything, it seems that Snapdragon 810 was not as the rumors claimed. In my experience, I didn’t notice any of the development devices getting hotter than what I’d come to expect from a modern SoC. In most cases, it appears that CPU performance is about what we’d expect from a cluster of four Cortex A57s at 2 GHz, although there are a few anomalous results that could be a concern. If anything, it’s clear that the CPU isn’t really an area of weakness on the Snapdragon 810, especially with all of the work that Qualcomm has done for an energy aware scheduler to maximize the performance and efficiency of their big.LITTLE implementation.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
R36 kaže...

http://balkanandroid.com/htc-one-m9-se-zagrijava-preko-55-stepeni-celzijusa/ - za nevjernog tomu!!!

Snapdragon 810 je promašaj od procesora i to sam Qualcomm zna. Zašto ga zbog toga ostali proizvođaći ugrađuju. ZATO JER NEMAJU IZBORA. Ili Mediatek ili Snapdragon. Pošto se kod velikih kompanija ugovori potpisuju na duži priod tako je i s ovim. Jednostavno LG, HTC, SONY nemaju izbora jer ne proizvode sami procesore kao Samsung. Zato je Samsung tu u ogromnoj prednosti. Samsung je vidio da Snapdragon 810 nije što je trebao bit i lagano se prebacio na svoj Exynos.

Koliko ćitam HTC E9 će imat Mediatek...odličan procesor.

Jedan reviewer je ovo napravio. Nitko u zadnjih mjesec dana ni kod "hands on" videa nije primjetio nikakva pregrijavanja ni blizu, kao ni probleme s ekranom, a jučer i danas svi c/p istu vijest. Tako je i c/p da kamera ima pink issue a da to dokažu stavili su sliku sa filterom sa Instagrama :) Originalna slika postoji i demonstrira odličan HDR. 

A temeljem čega ti tvrdiš da je S810 promašaj? Ti si ekspert ili si isto pokupio vijest di se kod LG-a zagrijavalo? Pa kod LG3 je isti problem sa S801 pa nije promašaj? S5/Z3 da ne govorim. 

HTC sigurno ne bi izbacio 3. iteraciju dizajna u kojem će još gore biti dvi najvažnije stvari, a to su ekran i baterija/pregrijavanje. HTC pregrijavanje ne poznaje u One M seriji, kao ni gušenje. Spustit će clock ako treba, kao i na M8, pa će i dalje bezprijekorno radit. Zamlisli da LG/Samsung spuste clockove na procesorima :) Lagfest 

ptspclan.com | visit us ^^
Moj PC  
1 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

@R36, onda je po tebi i S801 promašaj? Koliko ja znam i S5 i Z2 i G3 su dobivali obavijesti da su se pregrijali, pa da se mora smanjiti osvjetljenost zaslona ili slično. Ja na M8 nikad nisam imao takav problem. A ovakvi "reporteri" koji tako nešto namjeste pa da ispadne loše se mogu nosit. Flex 2 će vjerojatno imati problema sa zagrijavanjem i štekanjem kao i G3, ali M9 sigurno neće

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 20:40 (markom63).

0 0 hvala 0
15 godina
HTC M9 - Rasprava

inace ti isti testeri koji su mjerili temp. od M9 objavili su na twitteru da su se 2 od 4 M9 pregrijavala. znaci da je problem u samom SD810 pregrijavao bi se svaki, ili su ta dva imala neku stariju reviziju gdje nije rijesen taj problem..

mozemo samo nagađati dok ne dođe finalna verzija konacno na trziste.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sardax kaže...
R36 kaže...

http://balkanandroid.com/htc-one-m9-se-zagrijava-preko-55-stepeni-celzijusa/ - za nevjernog tomu!!!

Snapdragon 810 je promašaj od procesora i to sam Qualcomm zna. Zašto ga zbog toga ostali proizvođaći ugrađuju. ZATO JER NEMAJU IZBORA. Ili Mediatek ili Snapdragon. Pošto se kod velikih kompanija ugovori potpisuju na duži priod tako je i s ovim. Jednostavno LG, HTC, SONY nemaju izbora jer ne proizvode sami procesore kao Samsung. Zato je Samsung tu u ogromnoj prednosti. Samsung je vidio da Snapdragon 810 nije što je trebao bit i lagano se prebacio na svoj Exynos.

Koliko ćitam HTC E9 će imat Mediatek...odličan procesor.

Jedan reviewer je ovo napravio. Nitko u zadnjih mjesec dana ni kod "hands on" videa nije primjetio nikakva pregrijavanja ni blizu, kao ni probleme s ekranom, a jučer i danas svi c/p istu vijest. Tako je i c/p da kamera ima pink issue a da to dokažu stavili su sliku sa filterom sa Instagrama :) Originalna slika postoji i demonstrira odličan HDR. 

A temeljem čega ti tvrdiš da je S810 promašaj? Ti si ekspert ili si isto pokupio vijest di se kod LG-a zagrijavalo? Pa kod LG3 je isti problem sa S801 pa nije promašaj? S5/Z3 da ne govorim. 

HTC sigurno ne bi izbacio 3. iteraciju dizajna u kojem će još gore biti dvi najvažnije stvari, a to su ekran i baterija/pregrijavanje. HTC pregrijavanje ne poznaje u One M seriji, kao ni gušenje. Spustit će clock ako treba, kao i na M8, pa će i dalje bezprijekorno radit. Zamlisli da LG/Samsung spuste clockove na procesorima :) Lagfest 

Ti si malo naporan jer vidim da me pratiš s ovim unlike...Fanboy HTC-a.

Strpi se još malo da izađu prva konkretna tesitiranja uređaja u prodaji pa ćeš vidjet da je ovo sve točno...

Necu puno komplicirat.Sam CPU tj Snapdragon 810 je na SoC-u 20nm i samim time su dulji vodovi koji povezuju komponente.Zbog toga je veca proizvodnja topline i automatski veca potrosnja baterije.Huawei ima SoC na 16nm tehnologiji a Samsung novi Exynos na 14nm tehnologiji sto je trenutno najbolje.Sam SoC objedinjuje navedene komponente i sto je manji Soc,manjin su vodovi,veca je integracija komponenata pa se povecava i brzina razmjene podataka medu njima i mobitel je automatski brzi.S6 je na antutu 69000 dok je M9 55000.To je pokazatelj svega ovoga sto sam napisao.Snapdragon je trenutno s svojim 810 najlosiji na trzistu ako usporedujemo s Exynos 7420 i Huawei Kirin 930.Mediatek nisam spomenuo ali nije ni bitno.

Sad da li će HTC i ostali koji koriste Snapdragon 810 snizit brzinu procesora kako se mobitel ne bi pregrijavao, vidjet ćemo.,ali to je najvjerojatnija jedina mogučnost. Kad spuste brzinu procesora dolazimo do Snapdragona 800 ili 801. Pa se ja kao korisnik pitam. ŠTO ĆE MI SNAPDRAGON 810 ako ne mogu iskoristi full mogučnosti procesora.

HTC,SONY,LG da su pametni koristili bi 805.,ali marketnig je zajebana stvar tako da ako jedan ima 810 mora imat i drugi, bez obzira što su svi svijesni da nije dobar.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 20:54 (R36).
14 godina
neaktivan
markom63 kaže...

@R36, onda je po tebi i S801 promašaj? Koliko ja znam i S5 i Z2 i G3 su dobivali obavijesti da su se pregrijali, pa da se mora smanjiti osvjetljenost zaslona ili slično. Ja na M8 nikad nisam imao takav problem. A ovakvi "reporteri" koji tako nešto namjeste pa da ispadne loše se mogu nosit. Flex 2 će vjerojatno imati problema sa zagrijavanjem i štekanjem kao i G3, ali M9 sigurno neće

Slažem se...je promašaj za QHD ekran. Ja općenito nemam svijetlinu na 90% ili 100% tako da meni se nije pregrijavao. Meni je svijetlina na 50% i nisam primjetio pregrijavanja. J... ga u tom trenutku nije bilo boljeg procesora od 801 jer su svi proizvođači navedeni ugrađivali, pa sam morao kupit., a sad kad imam izbora između Samsunga, Huaweia, HTC-a E9 ( Mediatek) ne mislim kupit mob s Snapdragonom 810.

17 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Je li itko od vas pogledao link na Anandtech što sam stavio, sa analizom performansi SD810(ima napredka na polju CPU), a gdje nema zamjerke na temperaturu? Mislim da bi to bilo bolje nego da laprdate.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
R36 kaže...

Necu puno komplicirat.Sam CPU tj Snapdragon 810 je na SoC-u 20nm i samim time su dulji vodovi koji povezuju komponente.Zbog toga je veca proizvodnja topline i automatski veca potrosnja baterije.Huawei ima SoC na 16nm tehnologiji a Samsung novi Exynos na 14nm tehnologiji sto je trenutno najbolje.Sam SoC objedinjuje navedene komponente i sto je manji Soc,manjin su vodovi,veca je integracija komponenata pa se povecava i brzina razmjene podataka medu njima i mobitel je automatski brzi.S6 je na antutu 69000 dok je M9 55000.To je pokazatelj svega ovoga sto sam napisao.Snapdragon je trenutno s svojim 810 najlosiji na trzistu ako usporedujemo s Exynos 7420 i Huawei Kirin 930.Mediatek nisam spomenuo ali nije ni bitno.

cekaj malo, po tome kako SD810 moze biti topliji od SD801 ? posto je 801 napravljen u 28nm a 810 u 20nm. to je poprilican napredak i temperature bi trebale biti dosta nize. i sam qualcomm je izjavio da je tako po njihovim testiranjima.

prije da je problem u optimizaciji big.LITTLE arhitekture sa kojom qualcomm nema bas iskustva...treba ipak pricekati finalne uređaje za konacni sud.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 21:08 (Igor666).
13 godina
HTC M9 - Rasprava
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Kako se i ovdje vidi, nema problema sa pregrijavanjem. Tako sam siguran da je preproduction unit od M9 koji se pregrijavao bio, preproduction. Loš ekran, loš assembly i nije trebao doć do reviewera, ali je došao ... Također, svi preproduction uniti od HTC-a imaju razne logove aktivne, plus igre i benchmarke na punjaču!

Igor666 kaže...

inace ti isti testeri koji su mjerili temp. od M9 objavili su na twitteru da su se 2 od 4 M9 pregrijavala. znaci da je problem u samom SD810 pregrijavao bi se svaki, ili su ta dva imala neku stariju reviziju gdje nije rijesen taj problem..

Jesi li možda zamijenio ovu informaciju? 

https://twitter.com/kamalvaid/status/577765744181710848 

R36 kaže...

Ti si malo naporan jer vidim da me pratiš s ovim unlike...Fanboy HTC-a.

Strpi se još malo da izađu prva konkretna tesitiranja uređaja u prodaji pa ćeš vidjet da je ovo sve točno...

....

Ti @R36 ne razumiš baš THUMBS UP/DOWN botun? Aj se educiraj.

Slažem se da će biti sve jasnije nakon 23.03. i prvih review-a.

Samo za US tržište.

Što je i logično, to je ipak najvažnije tržište i najbogatije. Možda dođe i za EU, to bi bilo ok.

Evo i LG GFlex2 review. Naravno, ipak LG ima UI koji je katastrofa, pa se na malo povećane temperature počme trzat i preskakat.

41-42'C i nije neka temperatura, a pogotovo ne da sve počme trzat. Da je metalno kućište sa pametnim hlađenjem, ovo neće preće 33-35'C. 

http://translate.google.com/translate?hl=en&prev=search&sl=ru&u=http://mobiltelefon.ru/post_1426606693.html&sandbox=0&usg=ALkJrhj_9N9bFoZc5jsSrZuIA9zUeCFPXQ 

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2015 20:06 (sardax).
15 godina
sardax kaže...

Igor666 kaže...

Jesi li možda zamijenio ovu informaciju? 

https://twitter.com/kamalvaid/status/577765744181710848 

zamijenio ? al da, to je twitt na koji sam mislio.

16 godina
HTC M9 - Rasprava

Koliko ja znam njemački, a i kako Google prevodi, kaže da se njima 2 od 4 ne pregrijavaju! Druga dva će provjeriti i napisati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HTC M9 - Rasprava

pa vidis po slici da su dva na 21/22C dok je treci na 29C. i to vjerojatno u mirovanju, sto je pod opterecenjem jos vise izrazeno.

jucer sam gledao onaj "event" za americke kupce..pa je Jason Mckenzie izjavio da vec godinama surađuju sa qualcommom i izrađuju smartphone skoro 20god. te da nema sanse da HTC izbaci mobitel koji ce se pregrijavati i da se priceka finalni hardware/software.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

To su Ok temperature za standby, a upitno je šta je ovaj na slici radio prije nego ih je stavio na stol i mjerio. 

Meni M8 je kada ga ne koristim oko 22-25 C, što je OK, a ne znam što da radim ne prelazi 40C. Neće HTC zeznit sa termalima, to sam 100% siguran.

14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Kod mene je M8 uvijek vruć u ruci, al su zato komponente hladne, zašto? - metal

Ne sumnjam da će se riješiti problem sa temperaturama

0 0 hvala 0
16 godina

Evo, riješeni su problemi sa pregrijavanjem: 

https://twitter.com/LlabTooFeR/status/578459823643238400 

Pregrijavanje rješeno! Pregrijavanje rješeno!
16 godina
17 godina
HTC M9 - Rasprava

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HTC M9 - Rasprava
Malo sam razočaran novim m9. Iako je ovo part 1 review, očit je korak unazad glede ekrana i baterije

http://www.anandtech.com/show/9102/the-htc-one-m9-review-part-1
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava

http://www.gsmarena.com/htc_one_m9-review-1230.php

In the end, the results turned out less than impressive. While 3G talk time is solid at almost 21 hours, the seven and a half hours of web browsing longevity raises eyebrows. Remember that the Android 5.0 update brought the predecessor's figures in this department to twelve and a half hours and even on KitKat it managed a good 9 hours.

The One M9's video playback stamina was underwhelming as well, and the 8:21 hours are close to 2 hours less than the previous generation.

For comparison, the Samsung Galaxy S6 lasted 10:24h in video playback and 8:44 in web browsing, while packing a smaller battery and feeding a significantly higher-res screen. The Galaxy didn't fare as well in talk times though, where the HTC One M9 beat it by over 3 hours.

Unfortunately, the HTC One M9 had every Snapdragon 810 issue you may have spotted online - its all-metal body quickly became unusually hot when running a game or a benchmark, or even when browsing for a while. There was a performance drop when the One M9 got hot, as we confirmed by running extra benchmarks.

Another change that we did notice after the update is the measurable performance of the smartphone. Before the update it got 4020 points on GeekBench (down to 3761 after the update) and 57900 on AnTuTu (down to 51727 after the update).

S810 je izgleda promasaj, mora se previse throttlati da se ne bi zagrijavao..

:\

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 7:22 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zuper kaže...
Malo sam razočaran novim m9. Iako je ovo part 1 review, očit je korak unazad glede ekrana i baterije

i glede kamere i glede soc-a

13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HTC M9 - Rasprava
Da, za slabiju bateriju treba krivit 810. Ispada da je promašaj za qualcomm. Trebali su ostati na svojoj krait arhitekturi, recimo malo poboljšat 805, staviti gpu koji je sad u 810 i to bi mislim bolje izgledalo
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
zuper kaže...
Da, za slabiju bateriju treba krivit 810. Ispada da je promašaj za qualcomm. Trebali su ostati na svojoj krait arhitekturi, recimo malo poboljšat 805, staviti gpu koji je sad u 810 i to bi mislim bolje izgledalo

ne bi, s obzirom da onda ne bi bio 64bit i konkurencija bi ga pojela..

14 godina

Po ovim svim recenzijama tko ima M8 mora biti ili pun para ili malkoc lud da uzima M9. Ili totalno nezadovoljan kamerom na M8. A tolko loša baš i nije.

13 godina
HTC M9 - Rasprava

ostaje za cekati G4 i Z4

vidjeti kako ce oni rijesiti problem S810 (ako ga G4 uopce bude koristio)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HTC M9 - Rasprava

Lijepa usporedba kamere. Low light očekivano M8 tuče M9. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice