M8 je zvanično najbrži WP smartphone. M9 WP je pun pogodak!
one s nije bio jači od one x (tegra 3 je bila jača, doduše i gutala je bateriju kao da je riječ o i7)
samo je imao manju rezoluciju pa je zato bio brz
inače je HTC potpuno zahebao sve korisnike one s posto je za taj mob izašao jedan updejt i onda se HTC pravio blesav i kao da one s ne postoji..
Potpis na ovo. Taj mob je odlično radio (ne kažem da One X isto nije ali je baš to, gutao manje baterije od One X) i imao je meni veći premium feel od One X ali je sramota da je ostao na 4.1.2 ako se dobro sjećam. Zato ga sam se i rješio.

Po meni HTC je odabir ToGo.
Imam HTC One X već 2 godine i nije se još niti jedan put smrzao, ili sporo radio, apsolutno nikakve frustracije sa zastajanjem, dok prijateljevi Samsung-ovi su se sami zakopali sa otključavanjem koje traje 5 sekundi, ili možda DUGO zatvaranje aplikacija. A da i ne govorim o sramotnom Aijfonu.
To me jednostavno uvjerilo kako je HTC dobar i moj idući mobitel će definitivno biti HTC.
A sada usporedba:
HTC One M9 vs Samsung Galaxy S6
Svaki ima neku statistiku koja je MALO bolja od druge, mislim da čak i u večini Samsung pobjeđuje kao npr :
Malo jači procesor, +1 MP prednja kamera, +0.1 inch veči ekran
Dok HTC ima npr: +4 MP prednja kamera, +290 mAh baterija (još je i Li-Po), prima microSD karticu dok Samsung ne prima.
Što se tiče video snimanje, FPS im je isti.
No na kraju krajeva su jednaki.
Ja samo mogu toplo preporučiti HTC i to je to.
2 godine sam imo HTC One X, uzeo LG G3 a HTC dao curi... evo jos ju sluzi kako treba. Kaze da bolji mobitel nije imala... stvarno vrhunski mobitel. Njoj updateovi i PM ne trebaju i radi joj ko nista. HTC M9 all the way, cim izade...
Točno to, HTC je prestao davati One X android updates, iako bi on mogao bez problema se nositi sa KitKat-om, no to mu jednostavno ne treba.
Također po meni M9 jest M8+, ali zašto to mora biti loša stvar?
Imam HTC One X već 2 godine i nije se još niti jedan put smrzao, ili sporo radio, apsolutno nikakve frustracije sa zastajanjem, dok prijateljevi Samsung-ovi su se sami zakopali sa otključavanjem koje traje 5 sekundi, ili možda DUGO zatvaranje aplikacija. A da i ne govorim o sramotnom Aijfonu.
To me jednostavno uvjerilo kako je HTC dobar i moj idući mobitel će definitivno biti HTC.
A sada usporedba:
Svaki ima neku statistiku koja je MALO bolja od druge, mislim da čak i u večini Samsung pobjeđuje kao npr :
Dok HTC ima npr: +4 MP prednja kamera, +290 mAh baterija (još je i Li-Po), prima microSD karticu dok Samsung ne prima.
Oprosti, al većina ovih usporedba što si naveo je kao da si prvi put čuo za tehnologiju...
Samsungu je prednost prednja kamera jer ima 5 mpx? Nije jer M9 ima Ultrapixel prednju kameru za koju dajem ruku u vatru da će biti najbolja prednja kamera ove godine. Isto kao i zadnja kamera od M9- nemora biti bolja radi tih 4 mpx. Procesor je jači ali će ga ugušiti Touchwiz, a 0.1 inča veći ekran je smješno navoditi kao prednost... Ostalo je odlično, baterija, i naravno microSD, jeftina i dobra memorija (za 200 kn dobim Sandiskovu Ultra Class 10 32 GB).
A sada usporedba:
Oprosti, al većina ovih usporedba što si naveo je kao da si prvi put čuo za tehnologiju...
Samsungu je prednost prednja kamera jer ima 5 mpx? Nije jer M9 ima Ultrapixel prednju kameru za koju dajem ruku u vatru da će biti najbolja prednja kamera ove godine. Isto kao i zadnja kamera od M9- nemora biti bolja radi tih 4 mpx. Procesor je jači ali će ga ugušiti Touchwiz, a 0.1 inča veći ekran je smješno navoditi kao prednost... Ostalo je odlično, baterija, i naravno microSD, jeftina i dobra memorija (za 200 kn dobim Sandiskovu Ultra Class 10 32 GB).
Da, moja poanta je bila da su toliko male razlike da se i ne moraju uzimati u obzir. Sve je meni jasno u vezi toga, ali opet ja biram HTC
A sada usporedba:
Sramotni iphone kazes pogledaj kako apple posluje a kako HTC
Ne moze svatko napraviti iz svojeg proizvoda religiju i prodati muda pod bubrege. Jedina stvar sta se divim appleu. A da je iPhone mala beba kraj ovih uredaja, to sigurno je.
Ovakve raspravu su minsko polje, samo čekaš da neko nađe manu u tvojoj objavi i izvrjeđa te :)
Ja se divim Apple-u što su napravili, ali specifikacije za iPhone 6 su smješne, mada moram priznati da im svaka čast iOS-u što radi tako brzo na 1.4 dualcore i 1 GB ram.
Sve u svemu, tužim se na cjenu Apple-ovih proizvoda a ne na sam proizvod.
Za duplo manju cijenu možeš kupiti jači mobitel. Ali o tome neću sada jer je ta tema več dosegla kraj rasprave.
Također baterija za iPhone 6 : Non-removable Li-Po 1810 mAh battery (LOL)

Sramotni iphone kazes pogledaj kako apple posluje a kako HTC
Kako firma posluje nije pokazatelj kvaliteta njenog proizvoda. Već sam pisao kako je GM (bio) propao ali to ne znači da Corvette ne valja. Sjetimo se samo šta je uprava SAAB-a radila: plaćali su uposlenicima odmore, saune i sve moguće i nemoguće stvari i na kraju su propali. HTC One ne zaostaje ni pedlja iza iPhone-a. Sve je do ukusa potrošača. Ja npr. ne bih odabrao iPhone već HTC. To je moj ukus, a o ukusima se ne raspravlja.
Živo me zanima autonomija baterije. S801 je bio blag prema bateriji i u kombinaciji sa ispoliranim softverom, m8 je bio među najboljima. Imam dozu sumnje prema 810 po tom pitanju.
iPhonove specifikacije uopće nisu smješne, imaju naprednu 64-bitnu arhitekturu koja se bitno razlikuje od npr. Krait jezgri + iOS je savršeno optimiziran za rad samo s njima. To što vi gledate samo gigaherce i jezgre znači da se ne razumijete u tehnologiju baš previše. Jer onda je prema vama i moj niskopotrošni Core i7 na laptopu smiješan (dual core 2 GHz, bez turba), i razvalio bi ga recimo Mediatekov osmojezgreni A7? lol
Ovakve raspravu su minsko polje, samo čekaš da neko nađe manu u tvojoj objavi i izvrjeđa te :)
Ja se divim Apple-u što su napravili, ali specifikacije za iPhone 6 su smješne, mada moram priznati da im svaka čast iOS-u što radi tako brzo na 1.4 dualcore i 1 GB ram.
Za duplo manju cijenu možeš kupiti jači mobitel. Ali o tome neću sada jer je ta tema več dosegla kraj rasprave.
Nema tu bit sta svaka cast, to su mobilni OSovi i prakticki sprdnje naspram recimo jednog Windowsa ili Mac OS Xa zadnjeg
Ako je mogao puno kompleksniji XP raditi na 512-1GB rama i jednojezgrenom CISCu, mogu i ovi mobilni-poluOSovi pak na 1GB i dvojezgrenim RISCovima za koje imaju namjestene instrukcije.
iP6 ima super autonomiju, kao i Moto X 2014 sa nesto vecim potrosacima a 2300 mAh
Meni na M9 cijelo vrijeme upada ova zadnja kamera u oci, nikak je nemogu prezvakat, ko da se ne uklapa u dizajn mobitela.
Takodjer su unistili srebrnu verziju zbog zlatnih rubova.
Po dizajnu:
1) M7
2) M8
3) M9
Pa ne možeš tako reći dok ga ne vidiš u živo i uzmeš u ruke.
Ja isto nemogu ovu kameru progutati nikako.. bar ovako na slikama. Nekako mi je M8 ipak ljepši, pa onda M7, pa onda M9..
Pa ne možeš tako reći dok ga ne vidiš u živo i uzmeš u ruke.
Valjda mogu percipirat geometrijske konture, ako nista bar se to uvijek jasno moze vidjeti preko slika.
Ova zlatna boja, iako koliko sam vidio na youtube videima nije toliko izrazajna, ali odbojna mi je opcenito, nisam seik niti ocu glumit seika ako nemam milijarde u dzepu.
Crna verzija dosta bolja.
Što znači "jači mobitel"? Snaga mobitela trebala bi se gledati po tome koliko brzo otvara i izvržava aplikacije i koliko brzo i glatko radi unutar OS-a. Baterija se gleda po trajanju. Kamera po kvaliteti fotografije, ekran po izgledu i responzitivnosti... Tehnicke specifikacije su za budale.
Da sutra izbace smartphone sa Xeonom i 10000mAh baterijom, ako ce njega software usporavati a procesor bateriju potrositi u par sati, kome to treba?
Sto se cijene Apple-ovih proizvoda tice, cini mi se da su Galaxy S6 i M9 poprilicno skuplji.
HTC M9 32GB - obrati pažnju da je jedini sa 32GB
Nek je 32gb kad imam sd karticu hi speed. Mogu backupove na nju stavljat i puno toga. Dok me kostala 150kn. A upgrade memorije sa 32 na 64gb 500kn
Nek je 32gb kad imam sd karticu hi speed. Mogu backupove na nju stavljat i puno toga. Dok me kostala 150kn. A upgrade memorije sa 32 na 64gb 500kn
Plus to kaj ju možeš stavit i u sljedeći mob. I još bolje, ako ti crkne mob pa ga šalješ u servis imaš sve slike, muziku itd. na njoj.
Pa da, puno pluseva a i nije meni značajno sporija od interne. I cheapo je. G2 32gb dandanas 300kn bar skuplji od 16gb verzije. A ja 64 za 150kn dobijem a ne 16 za 300
Sto se cijene Apple-ovih proizvoda tice, cini mi se da su Galaxy S6 i M9 poprilicno skuplji.
HTC M9 32GB - obrati pažnju da je jedini sa 32GB
Nezahvalna usporedba pošto je iPhone stariji pa mu je i cijena pala, a isto taj iPhone u radi ček nije ništa bolji od M8 koji u dućanu u Njemačkoj, to mislim na velike lance tehnikom, ide za 450 eura.
Inače biti će 64 GB M9 samo vjerojatno ne odmah i neće biti lako dobavljiva, a naši operateri ionako mahom nabave samo osnovne verzije plus za prodaju HTC uređaja pored Apple i Samsunga i nisu naročito zainteresirani.
Kako bi bilo dobro da HTC izbaci dobar M9 mini- nešto kao M7, sa 4.7 ekranom, S810 i nešto manjim bezelima. Ali već vidim, bit će neki midranger sa S410 (ili možda S615 nekim čudom), i 1 cm kraći i pol cm uži nego M9.
Kako bi bilo dobro da HTC izbaci dobar M9 mini- nešto kao M7, sa 4.7 ekranom, S810 i nešto manjim bezelima. Ali već vidim, bit će neki midranger sa S410 (ili možda S615 nekim čudom), i 1 cm kraći i pol cm uži nego M9.
I ne, M9 ti rubovi nisu problem nego stereo zvučnici, pa sada neka bira tko šta voli. Uostalom za neko držanje u ruci je bitna širina uređaja, a ne visina i ako to gledamo M9 ima primjerenu veličinu za uređaj sa 5" ekranom.
Kako je prvi One mini izašao u Q3 2013, odnosno kako je isti bio dostupan u Q4 2013, možda nebi bilo loše da sačekaju kao i tada. Možda SD425 bude dostupan, za SD620 teško da će bit. U najgoru ruku da stave HD ekran će SD615 biti dovoljan naravno uz 2 GB RAM-a. Samo kako rade ne bi me na koncu iznenadio SD410 i 1GB RAM-a.
Kod HTC-a znam da u one phablete guraju SD615, isti bi trebao biti u 'jeftinoj' varijanati M8 kada aktualnoj sa SD801 isteknu zaihe, a to je za par mjeseci.
Zadnih dana malo sam istraživao proizvođače senzora za kamere. Čini se da su u trendu pikseli veličine 1,12 mikrona i 20+ megapiksela. Gotovo svi proizvođači u vrhu ponude imaju takve senzore. Toshiba nije od jučer a HTC zvanično nije završio software za kameru tako da od ovog senzora očekujem mnogo. Što se tiče zagrijavanja, HTC zvanično tvrdi da će M9 biti hladniji od M8.
Bezel koristimo jer nema neke prikladne hrvatske riječi za nju. Jedino okvir ali blesavo zvuči.
Što se tiče minija, totalna su mi glupost. M7 će biti bolji od M9 minija garant. A m9 mini će koštati ko m8, i ziher neće imati ekran fullhd jer m9 ima toliki
Što se tiče minija, totalna su mi glupost. M7 će biti bolji od M9 minija garant. A m9 mini će koštati ko m8, i ziher neće imati ekran fullhd jer m9 ima toliki
Ako idu na SD615 i HD 4.7" ekran onda neće. Ionako nema smisla ići preko 300 ppi osim za marketing, a SD615 je sasvim OK SoC.