HTC M9 - Rasprava

poruka: 1.354
|
čitano: 193.314
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: HTC M9 - Rasprava
phoenix2003 kaže...

Moramo uzeti u obzir činjenicu da mi na forumu znamo malo više od prosječnog korisnika koji su najveći potrošači. Ono što takvog korisnika privlači/interesira jeste dizajn, koji ima Android (mada ne zna ni sam šta mu ga to znači) i koliko megapixela ima glavna kamera. M9 je oličenje ovog opisa. HTC puca na mainstream potrošača i ja vjerujem da će uspjeti.

A zašto bi prosječan korisnik uzeo HTC pored Samsunga i Appl-a koji su daleko poznatiji i popularniji brendovi.

15 godina
HTC M9 - Rasprava

Zasto što je definitivno najljepši a ima i kameru od 20 megapixela. Tako razmišlja prosječan korisnik iako ne zna što su to pixeli, Android 4.4.4 ili 5.0.2........

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava

outsellat će ga s6 10:1

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 20:32 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...

Zasto što je definitivno najljepši a ima i kameru od 20 megapixela. Tako razmišlja prosječan korisnik iako ne zna što su to pixeli, Android 4.4.4 ili 5.0.2........

Ovo je prilično subjektivno, meni je M9 najiskrenije (preko slika) ružan. M8 mi je puno puno ljepši. Sigurno će bolje raditi nego S6, ali svo ovo zagrijavanje, ne baš neka kamera mi uopće ne daju dobar dojam. Ali u svakom slučaju bi ga uzeo prije nego S6, to sigurno, user experience prije svega

13 godina
HTC M9 - Rasprava

Ne znam, navodno touchwiz leti na s6, a i za razliku od s5 mislim da samsung neće zapostaviti s6 tako brzo. Edge varijanta mi je prešmeksi i da uzimam mob sada, vjerojatno bih njega uzeo. Kao korisniku, pruža nešto fora i nešto novo, dok u m9 imam sve što imam i u m8

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Strm kaže...

Nemoj se toliko s procesorom zamarat, mob jos nitko neposjeduje i nemozes znat kako ce to bit. Nije samo procesor bitan, bitan je i chipset, i nacin na koji je to sve HTC implementirao taj procs ostalim hw-om i sw-om da cini jedinstvenu cjelinu takoreci mobitel. Strpi se vidjet ces, valjda su nes naucili iz M7 i M8....,

S810 nije  procesor, S810 je SoC(System on chp)... Znaci u jednom čipu(S810) i imaš  cijelinu,CPU,GPU,RAM i ostale kontrolere... Sofrware ne može nikako promjenit pregrijavanje Snapdragona 810, može se samo spustit taktovi i smanjit performanse, ili napravit novu reviziju... Samsung je napravio odličan potez, prebacivši se kompletno na svoj Exyonis, no na žalost, drugi niti ne mogu baš birati, jer MTK(MediaTek) nema dovoljan kapacitet da bi mogao isporučit svima tolike količine...

10 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Apple na svoj iPhone6 stavlja "samo" 8MP senzor, a nije da mu prodaja iPhonea ne ide ko vruče kifle....

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 21:04 (skyhawk10).
14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Ali i iPhone sa tih 8MP daje VRHUNSKE slike, u bilo kojim uvjetima

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Ali i iPhone sa tih 8MP daje VRHUNSKE slike, u bilo kojim uvjetima

Zato sam i stavio "samo" pod navodnike...

14 godina
MARKOZD15 kaže...
phoenix2003 kaže...

Ovo je prilično subjektivno, meni je M9 najiskrenije (preko slika) ružan. M8 mi je puno puno ljepši. Sigurno će bolje raditi nego S6, ali svo ovo zagrijavanje, ne baš neka kamera mi uopće ne daju dobar dojam. Ali u svakom slučaju bi ga uzeo prije nego S6, to sigurno, user experience prije svega

Kako znaš da će radit bolje od s6? Ono što sam vidio jest da je samsung radikalno promjenio TW na bolje na s6 (još na note 4 je bio velik korak naprijed). Mislim da nije fer da se na temelju prošlih loših izvedbi TW-a sadašnji modeli odmah u startu zaključuju kao lošiji od drugih

13 godina
HTC M9 - Rasprava

Nije niš promjenio, samo je maknuo neke useless gluposti u menije umjesto da bodu u oči, ali sve ostalo je isto imho, malo material dizajna im ne bi smetalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Evo S5 sam upravo prodao oko cca 19h vcrs, dovoljno mi je bilo Lollipop vidjeti na njemu i pao sam u očaj, radi katastrofa s tim da je napravljen factory reset. A taj problem postoji još od S3 modela. Radio sam sa Sense-om, Touchwizzom, TW sa toliko funkcija nikada neće raditi bolje od Sense-a, u to budi uvjeren

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 21:21 (MARKOZD15).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bara kaže...

Po običaju... Kada HTC sve to skupa dotjera, kada Qualcomm isto tako sredi drivere idu rezultati benchmark nešto gore, ništa neubočajeno. Naravno to vrijedi i za bateriju. Pa gledam npr sa SD615 HTC na 28k, Samsung na 32k, a baterija na Samsungu po gsm areni daleko izdrljiživija. I to nešto govori.

Nego što mi je zanimljivo je to da na kraju nije GPU problem nego CPU. E sada il je problem u TSMC-u pa će sa budućom revizijom doći na svoje i moći se koristiti punih 1.9 GHz ili Qualcomm nije dobro riješio big.LITTLE shemu sa svojom logikom pa će se vratiti na ARM logiku sa idućim driverima. Svakako očekujem da do kraja godine SD810 pređe 60k na Antutu.
E da u nekim Note 4 je sličan takt Cortex-A57 jezgri i isto je 20nm planarni (doduše Samsungov) proces pa oni kao nemaju problem sa pregrijavanjem.

I ono što svi zabolravljaju. Svi ovi 64-bitni CPU-ovi još nisu zasjali punim sjajem.

Objašnjeno ti je na temi "Snapdragon 810 - rasprava" zašto na Note 4 sve dobro funkcionira a na mobitelima s Snapdragonu 810 ne.

Bara kaže...
zvonac kaže...
Qualcomm already announced its successor, the Snapdragon 815, which reportedly, runs cooler than the Snapdragon 810. We wouldn't be surprised to see early 2015 flagships switch to using the newer chipset later in their life cycle.

Ma kakv SD815 službeno? Takvo što nije službeno.

R36 kaže...

Snapdragon 820 će biti na Kryo arhitekturi, koja još nije službeno/neslužbeno pokazana., ali će to sve biti na Soc-u od Samsunga 14nm..

Pa jel ti uopće znaš što je SoC?

Fanu kaže...

oce, raditi ce besprijekorno i brzo ako zanemaris losiju bateriju i procesor koji ne dolazi do punog potencijala (max clock 2.0ghz, a u 99% slucajeva ne prelazi 1.6ghz)

HTC je usro s ovim mobom isto kao sto je usro i sa HTC One X i X+

Šta se me tiče dabogda sada One M9 fluidnije radio od S6, kao tada One X od S3, recenzijama unatoč.

Nemoj me molim te pitat što je Soc. Do sad nisi imao pojma zašto se Snapdragon 810 pregrijava. Pssss.

maks0806 kaže...

Samsung će ga pregaziti u prodaji ko bebu. Što više reviewova i comparisona gledam sve sam tužniji.

Žalosno ali istinito.

10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Lolipop(ili ti 5.0) ne funkcionira ni na jednom(pa ni na HTC-u) kako bi trebao... HTC-ovi nisu izuzetak, jer i oni pate od Memory leak-a, pa svakih par dana treba restartirat i čistit memoriju... To nije krivica samsunga, to je krivica samog googlea, koji je zahebo stvar...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
skyhawk10 kaže...
Strm kaže...

Nemoj se toliko s procesorom zamarat, mob jos nitko neposjeduje i nemozes znat kako ce to bit. Nije samo procesor bitan, bitan je i chipset, i nacin na koji je to sve HTC implementirao taj procs ostalim hw-om i sw-om da cini jedinstvenu cjelinu takoreci mobitel. Strpi se vidjet ces, valjda su nes naucili iz M7 i M8....,

S810 nije  procesor, S810 je SoC(System on chp)... Znaci u jednom čipu(S810) i imaš  cijelinu,CPU,GPU,RAM i ostale kontrolere... Sofrware ne može nikako promjenit pregrijavanje Snapdragona 810, može se samo spustit taktovi i smanjit performanse, ili napravit novu reviziju... Samsung je napravio odličan potez, prebacivši se kompletno na svoj Exyonis, no na žalost, drugi niti ne mogu baš birati, jer MTK(MediaTek) nema dovoljan kapacitet da bi mogao isporučit svima tolike količine...

Snapdragon 810 je procesor samo je pitanje na kojoj procesnoj tehnologiji je napravljen, a u ovom slučaju je 20nm. Znači na jednom Soc (20nm) imaš to sve što si naveo (CPU,GPU,RAM i ostale kontrolere).  Sve već objašnjeno na temi "Snapdragon 810 - rasprava". U svakom slučaju Snapdragon predstavlja ime cijeokupnog Soc-a

zuper kaže...
MARKOZD15 kaže...
phoenix2003 kaže...

Kako znaš da će radit bolje od s6? Ono što sam vidio jest da je samsung radikalno promjenio TW na bolje na s6 (još na note 4 je bio velik korak naprijed). Mislim da nije fer da se na temelju prošlih loših izvedbi TW-a sadašnji modeli odmah u startu zaključuju kao lošiji od drugih

Imaš već stvarno 100 puta objašnjeno zašto je to sve bolje upakirano na Samsungu S6, a zašto to na M9 i ostalim s Snapdragonom 810 ne funkcionira.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 21:51 (R36).
13 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Meni je lično ona crna crta ili crni pravougaonik gjde je smješten HTC logo odvratan, kad stavim g3 i m8 jedan pored drugog mnogo mi ljepše izgleda g3 sa dosta manjim okvirima, ali je build quality na strani m8.

10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

R36: Sa dužnim poštovanjem,al nemaš pojima... S810 je SoC, ili ti mini čipset, na kojem je sve ostalo... CPU,ili ti procesor je ARM Cortex A57... Dakle ponovimo gradivo... S810 je ime za SoC, a ime za CPU je Cortex A57...

1 0 hvala 1
14 godina
skyhawk10 kaže...

R36: Sa dužnim poštovanjem,al nemaš pojima... S810 je SoC, ili ti mini čipset, na kojem je sve ostalo... CPU,ili ti procesor je ARM Cortex A57... Dakle ponovimo gradivo... S810 je ime za SoC, a ime za CPU je Cortex A57...

Tocno je, i oni ve vjv izdavat drugacije rebivize da se to sredi...

sup bro?
14 godina
neaktivan
skyhawk10 kaže...

Da ljude ne bunimo : Lakše je njima skužit da je S810 procesor, nego da im se pojedinačno objašnjavamo da je CPU ARM Cortex A57 i ARM Cortex A53, GPU Andreno 430itd....

I sam Snapdragon kaže : Snapdragon 810 processor.,a to se kod nas odmah povezuje s CPU...

17 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava
R36 kaže...

3. Zašto na Note 4 sve dobro funkcionira s big.LITTLE softverom tj platformom, a na Snapdragon 810 ne (jednostavno objašnjeno)  - problem Snapdragona 810 je u tome što je to sve stavio na Soc 20nm, takt procesora stavio na najviše moguće tj 2.0 ghz, 1.5 Ghz i još sve to s 64 bitnom arhitekturom. Znači Snapdragon 810 radi na krajnjim granicama....

Note 4 tj Exynos 7 Octa 5433 - radi na 1.9 ghz, 1.3 ghz i na 32 bitnoj arhitekturi. Sve je isto osim takta procesora i arhitekture procesora

Pa jel ti znaš o ćemu pričaš? Tamo u temi ne znaš što je SoC.

E da, Samsung ti nema svoju arhitekturu procesore, nema. Jednostavno sve Cortex jezgre, pa tako i ona Cortex-A57 su licencirane, a to je ARM dizajn. Ista stvar sa GPU-om kod Samsung SoC-ova. Tu ti čak Samsung ne radi svoju logiku nego kupi od ARM-a.
I kvaka je što je kod Note 4 softverski onemogućen 32 bitni rad i to samo za sada. I naravno sve se proizvedi u Samsung fabu.

Sa druge strane Qualcomm ima svoj dizajn GPU-a, ali ovdje je po prvi puta krenuo sa licenciranom ARM arhitekturom sa big.LITTLE konceptom samo što je iza rada big.LITTLE koncepta stavio svoj logiku što već sa sljedećim driverom može mijenjati tj. ići na ARM logiku. I Qualcomm je fabless kompanija, sa proizvodnjom nema veze.

I na koncu tko kaže da nije krivica u TSMC-u?

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Samo zato što je lakše, ne znači da je točno... BTW mi smo na informatičkom forumu, a tu su ljudi ipak malo potkovaniji i znaju što je SoC, a što je CPU...

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Bara kaže...
R36 kaže...

3. Zašto na Note 4 sve dobro funkcionira s big.LITTLE softverom tj platformom, a na Snapdragon 810 ne (jednostavno objašnjeno)  - problem Snapdragona 810 je u tome što je to sve stavio na Soc 20nm, takt procesora stavio na najviše moguće tj 2.0 ghz, 1.5 Ghz i još sve to s 64 bitnom arhitekturom. Znači Snapdragon 810 radi na krajnjim granicama....

Note 4 tj Exynos 7 Octa 5433 - radi na 1.9 ghz, 1.3 ghz i na 32 bitnoj arhitekturi. Sve je isto osim takta procesora i arhitekture procesora

Pa jel ti znaš o ćemu pričaš? Tamo u temi ne znaš što je SoC.

E da, Samsung ti nema svoju arhitekturu procesore, nema. Jednostavno sve Cortex jezgre, pa tako i ona Cortex-A57 su licencirane, a to je ARM dizajn. Ista stvar sa GPU-om kod Samsung SoC-ova. Tu ti čak Samsung ne radi svoju logiku nego kupi od ARM-a.
I kvaka je što je kod Note 4 softverski onemogućen 32 bitni rad i to samo za sada. I naravno sve se proizvedi u Samsung fabu.

Sa druge strane Qualcomm ima svoj dizajn GPU-a, ali ovdje je po prvi puta krenuo sa licenciranom ARM arhitekturom sa big.LITTLE konceptom samo što je iza rada big.LITTLE koncepta stavio svoj logiku što već sa sljedećim driverom može mijenjati tj. ići na ARM logiku. I Qualcomm je fabless kompanija, sa proizvodnjom nema veze.

I na koncu tko kaže da nije krivica u TSMC-u?

Ja ne znam što je Soc a ti nikako da mi objasniš...

Da skratim priču...

U svakom slučaju Snapdragon je svojim prčkanjem sve zajebo, htjeli su od Mečke napravit Ferrari......a to baš tako ne ide...

Nema on tu šta mjenjat s driverom jer da je to sve tako jednostavno, bi davnih dana to promjenili...

Jer kriv TSMC ili ne više i nije bitno.

U svakom slučaju Snapdragon 810 nije ono što je trebao biti...

14 godina
neaktivan
skyhawk10 kaže...

Samo zato što je lakše, ne znači da je točno... BTW mi smo na informatičkom forumu, a tu su ljudi ipak malo potkovaniji i znaju što je SoC, a što je CPU...

Ja pokušavam ljudima to približit i objasnit da njima bude lakše.,a ne da ja glumim inženjera...

Onog koga zanima to malo detaljnije tako i onako če nači sam odgovore...

10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

A ja ti kažem da ovdi ljudi nisu "blesavi", da ne bi znali razliku... A oni koji ne znaju,ionako ne mare. 

.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
skyhawk10 kaže...

A ja ti kažem da ovdi ljudi nisu "blesavi", da ne bi znali razliku... A oni koji ne znaju,ionako ne mare. 

.

To je tvoje subjektivno mišljenje...

Do sad su se kunuli kako će Snapdragon 810 na M9 radit bez greške...tako da....

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 22:29 (R36).
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Evo jednostavno- staviš procesor, grafičku, RAM itd.,sve to fino zalemiš i to je SoC aka System on a Chip. Vjerujem da se priča da je S810 procesor zato da se ne buni ljude.

Naravno da će S6 outsellati M9 jer je to ipak Samsung. Svake godine outsella sve moguće Android proizvođače, a ove godine čak i liči na nešto pa može biti samo bolje prodavan. Ali i M9 bi mogao uzeti pristojan dio kolača, kad ljudi vide 20 mpx kameru će im curiti sline, bez obzira valjala ona ili ne.

I neznam za vas ali meni M8 radi odlično na Lollipopu, nema nikakvih problema niti ga moram restartati svakih par dana

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 23:14 (markom63).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
markom63 kaže...

Evo jednostavno- staviš procesor, grafičku, RAM itd.,sve to fino zalemiš i to je SoC aka System on a Chip. Vjerujem da se priča da je S810 procesor zato da se ne buni ljude.

Naravno da će S6 outsellati M9 jer je to ipak Samsung. Svake godine outsella sve moguće Android proizvođače, a ove godine čak i liči na nešto pa može biti samo bolje prodavan. Ali i M9 bi mogao uzeti pristojan dio kolača, kad ljudi vide 20 mpx kameru će im curiti sline, bez obzira valjala ona ili ne.

I neznam za vas ali meni M8 radi odlično na Lollipopu, nema nikakvih problema niti ga moram restartati svakih par dana

Ima ti Z3 20mpx kameru pa šta mu to vrijedi...nisam primjeti baš da ljudima sline cure...

15 godina
HTC M9 - Rasprava

.... ali Z3 nije najljepši.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
R36 kaže...

Ima ti Z3 20mpx kameru pa šta mu to vrijedi...nisam primjeti baš da ljudima sline cure...

Ako ćemo stručno. Svi ti 13, 16 ili 20 MP senzori imaju isti pixel pitch i svi su tehnološki isti. To znači jednako šuma po pikselu tj kada si na 100% pogledu. Ali kvaka je što je 20 > 13 i kada smanjiš sliku na istu veličinu ili ideš printati na istoj veličini taj 20 Mp senzor daje manje šuma od 13 MP. U JPEG engine ne bih ulazio, ionako danas za sve možeš imati neovisnu aplikaciju za slikanje.

14 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...

.... ali Z3 nije najljepši.

Nije ni M9, prilično si subjektivan, baš gledam po temam pišeš 'M8 najljepši, M9 naljepši' i te blabla fore, ako nisi znao ima ljudi kojima je M8 ružan, kojima je Z3 ružan i kojima je S5 lijep. Ljepota je u oku promatrača

Meni je M9 ogavan iza radi kamere, M8 predivan, Z3 još ljepši

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice