HTC M9 - Rasprava

poruka: 1.354
|
čitano: 192.738
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: HTC M9 - Rasprava
phoenix2003 kaže...
maks0806 kaže...

jedino zašto se m9 pljuje je zato što nije gotovo nikakva promjena naspram m8, dok su ostali nešto napravili.

Kad "ostali" naprave uređaj kao što je M8, neka se onda jave!

Da su se imalo potrudili, stavili bi malo bolju kameru, ekran, poigrali s ergonomijom, poboljšali bateriju itd. Ovako je m9 u nekim aspektima lošiji od m8, i normalnom čovjeku ne pada na pamet iskeširati duplo od cjene m8-ice za to.

Ja ću uvijek preferirati htc naspram ostalih, ali da su lg i samsung napravili bolji posao, itekako.

17 godina
phoenix2003 kaže...

.....

Zvonac, molim te opali par fotki prije update-a pa pokušaj napraviti iste nakon update-a na 1.40xx da vidimo iz prve ruke šta to donosi taj novi update. Hvala!

Odmah sam updejtal jučer na 1.40, tak da ne mogu usporedbu napravit..

15 godina
HTC M9 - Rasprava

Pa daj stavi par fotki, molim te.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
phoenix2003 kaže...

Pa daj stavi par fotki, molim te.

Budem, nema frke..

Ma gledam bateriju u skoro pol sata otišlo 3-4% a nisam niš nekaj ekstra radio, valda treba proć vremena da OS sjedne na svoje mjesto..

A i ovaj 5.0.2 mi se nikak ne sviđa, fakat je neoptimizrano sranje po pitanju baterije!

Gledam temperaturu u CPU-Z, 31c..

15 godina
HTC M9 - Rasprava

Vidi tamo pod power koje ti aplikacije najviše vuku struju pa ih deinstaliraj i ponovo instaliraj (ako ti trebaju).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC M9 - Rasprava

Jucer se M9 zesce grijal, danas malo manje, igral sam asphalt 8, temperatura je bila oko 43c..

Vjerujem da ce za par dana sjest to sve na svoje mjesto..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

@zvonac

dosada si imao Z3, M8, Note 4, Mi4.. kakva ti se kamera na M9 čini kada se gleda u usporedbi sa konkurencijom? 

0 0 hvala 0
17 godina
MARKOZD15 kaže...

@zvonac

dosada si imao Z3, M8, Note 4, Mi4.. kakva ti se kamera na M9 čini kada se gleda u usporedbi sa konkurencijom? 

Blizu N4 je, a gle još ne znam, jako malo slikam, sad se zabavljam s baterijom, jučer sam neke testne fotke slikal i ok su..

16 godina
R36 kaže...
MARKOZD15 kaže...
Kamera smijeh?

Iskreno kada sam vidio slike koje daje M9 kad je tek izašao bile su očaj i katastrofa. Gledam sad na zadnjem update-u i slike su stvarno dobre..

I da ti kažem. Ja imam S6 i zagrijava se više nego i M8 i Z3 (govorim o tome kakav je u ruci osjećaj, temp ne pratim). Kakva je situacija sad sa M9, stvarno neznam

Pa kad daš za uređaj 5000kn i dobiješ kameru goru od kineza, onda kamere za mene je smijeh.

Pa normalno da se zagrijava više nego M8 ili Z3., nova tehnologija, više manje sve poboljšano i normalno da se više zagrijava i više crpi bateriju.

Ja nisam ni rekao da se S6 ne zagrijava...jebo ga ja pa svaki mobitel se zagrijava ali to je sve u granicama normale.Kod M9 nije bilo u granicama normale. Sardaxu je normalna temperatura 70C a HTC-ovim inženjerima je bilo previše 50-60C., očito je da HTC-ovi inženjeri nemaju pojma 

E jel imaš već opekline po prstima pošto @Sardax kaže da S6 ima toplinu 70C???

sardax kaže...
Mrzim mobilnu bug stranicu jer vidim komentare ljudi koji su mi na ignore :(
Ti očito ne razumiš puno. Idi malo na S6 temu ovdje ili na XDA, pa gledaj koliko hoces. M9 se ne pregrijava, nemaš niti jednu stranicu koja to potvrdjuje.

Vidim da mi nisi odgovorio na moje pitanje od kad je normalna temperaturua mobitela 70C. To je dokaz da baljezgaš gluposti.

Nema!?, pa normalno kada su morali spustit takt...M9 radi kao da je u njemu Snapdragon 800...

Ja sam odustao od prepucavanja s tobom ali kad pročitam da S6 ima temperaturu 70C i još k tome da je to normalno 

O čemu ti pričaš molim te?? Ja rekao da je 70C normalno? Pa to je goruće stanje. Preko 60C ne možeš niti prst držati dulje od nekoliko sekundi na takvoj površini, jer postaje neugodno. 

HTC se ne grije preko 45C i tek tada nastupa throttlanje. Da bi M9 dogurao do 45C, trebaju ti hebeni uvjeti i igranje recimo najzahtjevnijih CPU igara skoro 1h vremena. Ako i dodje do 45C, dovoljno ti ga je stavit 1 min sa strane i temp je već ispod 40C. 

CPU se kod M9 ne grije preko 56-58C nikada, imaš brdo testova, a radi metalnog kućišta, skin temp ti nikada ne prelazi 45C. Samo je JEDAN JEDINI VIDEO prilikom predstavljanja M9 pokazao da jedan uređaj od 3 ide preko 45C. JEDAN. I eto, nastala fama oko zagrijavanja. 

45C je jako topal uređaj, ali niti malo ne utječe na performanse. 45C temp nećeš u normalnom radu nikada dobiti, što nije slučaj kod G6, koji pri tel pozivu postane toliko vruć da ga se ne može držat u ruci, pogotvo na dijelu di je CPU.

Dot kaže...

Mislite da se sa novim updateom M9 može približiti G4 po pitanju kamere?

Itekako. Daylight i indoor su sada alpar, dok u low lightu je napredak napravljen, no manjak OIS-a se primjeti i to je normalno. Nikako M9 nema najbolju kameru, ali nije ni smeće. 

HTC One M9 camera v1.40.x vs G4/iP6

FLICKR - HTC One M9 camera v1.40.x vs G4/iP6+

Fanu kaže...

s810 i throttlan opet ima prednosti nad s801 u vidu brze memorije i 64bit supporta 

ionako nema mobilne aplikacije koja može iskoristiti full 4 i 8 jezgrene procesore od 1.5+GHz.. 

Ima, skoro sve ih koriste. Nije to do aplikacija nego do arhitekture SoC-a i načina rada, big.LITTLE, nije to ništa novo, samo je sada hit 8 jezgri.

--

Evo malo linkova na nedostatke i probleme kod S6/G4. Naravno da to nije pravilo, no da je u pitanju M9, to bi odmah bilo pravilo, kao što se dogadjalo kod problema "grijanja".

Netko je napisao da M9 nije napredak u odnosu na M8. Veći je napredak nego G4 u odnosu na G3. G4 je narastao u svim dimenzijama, zadržao isti ekran i bateriju, stavio dobar mid range SoC, ostao na istom GG3, UI je jako malo napredovao. Ekran je definitivno bolji, jer na G3 je bio loš (i to sada svi priznaju što reviewaju G4, a prošle godine je G3 bio vrh ekran??), no i dalje je lošiji od S6, pogotovo u pogledu boja, no, da ne ispadne da cijepam dlaku, sve su to vrhunski ekrani. Svi hvale MANUAL mode i čak kada usporedjuju kameru sa S6, kažu S6 je bolji na AUTO u večini slučajeva, ali G4 ima MANUAL mode i to se da nadomjestiti.

Kada sam ja tupio da MANUAL mode može čuda, onda je bilo da tko će to namještat svaki put. Na G4 to moraš namještat svaki put, dok na M7/8/9 možeš sačuvat postavke kao novu kameru i tako napraviti XY profila, ali aj da se ne ponavljam.

SG6 problem sa stražnjim staklom

LG G4 touchscreen problemi

S810 v S808 - razlika

ptspclan.com | visit us ^^
13 godina
neaktivan
sardax kaže...

R36 kaže...
sardax kaže...
Tehnički je T760 bolji SoC, ali kad je izmedju dva stakla, rezultat nije impresivan, pogotovo u GPU dijelu, gdje je throttlanje izrazeno, a u SoC dijelu pri jednostavnim funkcijama ide do 70+'C. Dijelom je Samsung isao na to rjesenje, ne radi grijanja, vec radi QHDa i TWa. Da je Samsung svoj navodni projekt zero primjenio i na TW, to bi bilo cudo... Dizajnom je to isti telefon, samo je staklo umisto plastike zada, a staklo je smrt za danasnje gladne SoCove.

Cudi me kako Vam sad odjedamput odgovaraju ovi benchmark testovi. Kad sam stavi da S6 vrti 69000 na Antutu bilo je seruckanja...

Nastavno na ove bedastoće od 70+ mogu se samo nasmijat 

Čitam i da nova verzija Snapdragona 810 koji se ugrađuje u Z4 (Japan) ima problema s pregrijavanje. 

http://balkanandroid.com/japanci-tvrde-da-se-snapdragon-810-cipset-i-dalje-pregrijava/

Koja kanta od procesora je ovaj Snapdragon 810. 

Je bilo lipo dok ti nisi počea trollat :) Uspoređivat S810 u M9 i recimo u Z4/GF2 je malo suludo, poglavito radi materijala gdje se nalazi. Da je Exynos u HTC-u, sigurno bi radio barem 30% bolje nego što radi u S6, samo radi hladnjaka koji S6 nema. 

70'C nije ništa pretjerano, upravo radi toga što ide tako visoko, mora se više throttlat. Današnji procesori su prejaki da bi bili bez odgovarajućeg hladila, a pogotovo CPU, GPU nije toliki problem. 

Kad bi Samsung na novo napisao TW, riješio bi barem 20% problema i bio bi još atraktivniji. Uz ergonomiju i zvuk, TW je glavni razlog zašto ja od Samsunga bježim. 

Ne kužim odakle ti volja da pričaš više o pregrijavanju, ma čak i o zagrijavanju, a ne razumiješ osnovne stvari. 

Vezano za novi update, koji donosi između ostalog i update kamere, evo malo usporedbi s prijašnjom verzijom softwarea:

HTC One M9 - 1.32.x vs 1.40.x i par slika sa Flickr-a vezano za HDR koji je sada kako spada, odnosno ne trebaju stari trikovi za uzet dobru HDR fotku: HDR Slika #1 i HDR Slika #2

@Sardax ti si se totalno pogubio u svojim bedastočama. Kažeš da nisi rekao da je normalno 70C!!

Citiram tvoj post i još sam podcrtao " 70C nije ništa pretjerano" kraj citata. Jel sam to ja rekao ili ti!?? Kako onda možeš reć da nisi ti rekao!!

70C nije ništa pretjerano. Aj mi molim te reci onda šta je?? Da nije možda normalno.

Čak ima post gdje kažeš da S6 ide do 70C u jednostavnim fukcijama. Jednostavnim funkcijama!!! Čekaj - nekog nazoveš i ovaj je već na 70C! Kako da ne.

Našao i to "Tehnički je T760 bolji SoC, ali kad je izmedju dva stakla, rezultat nije impresivan, pogotovo u GPU dijelu, gdje je throttlanje izrazeno, a u SoC dijelu pri jednostavnim funkcijama ide do 70+'C. Dijelom je Samsung isao na to rjesenje, ne radi grijanja, vec radi QHDa i TWa. Da je Samsung svoj navodni projekt zero primjenio i na TW, to bi bilo cudo... Dizajnom je to isti telefon, samo je staklo umisto plastike zada, a staklo je smrt za danasnje gladne SoCove."

Nastavno na ove mane koje nalaziš kod ostalih uređaja

Da slažem se, mana imaju i ostali uređaji ali to je zanemariv broj. Kod M9 je svaki, ali baš svaki uređaj imao preblema s pregrijavanjem. E vidiš - u tome je razlika.

Ovom na S6 je pukla zadnja strana, i on će dobit novi uređaj...a kod M9 kad tražiš novi uređja uvijek dobiješ Snapdragon 810., tako da nemaš izbora.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2015 13:10 (R36).
16 godina
HTC M9 - Rasprava

Pa jeli ti znaš o čemu govoriš? 70C je NORMALNO za SoC da se ugrije, no to nije normalno ako se ta temperatura prenese na kućište!!! 

Možda bi i S810 došao do 70C+, no ima HLADNJAK koji omogućava da se to ne dogodi. 

I opet ponavljam, da je 7420 u M9, radio bi sigurno 30-50% bolje nego u S6. Jeli tebi to jasno? To je po meni velika mana i nitko tko ima M9 nema problema sa PREgrijavanjem niti da telefon postaje vruć u ruci, a pogotovo da to utječe na performanse! Ti to ne razumiš. 

Drugo, ja razumijem što je masovna proizvodnja i što su normalni i razumni problemi ili defekti kod uređaja i naravno da par uređaja ili određeni postotak uređaja koji dođu na tržište imaju neki problem koji je nastao u proizvodnji, no ti to ne razumiješ. 

Ovi linkovi sa problemima kod S6 (stražnje staklo) ili G4 (touchscreen) ne govore da su svi loši, ali da se to dogodi u toj mjeri HTC-u, to bi bio ogroman flop. O tome govorim. Jeli ti sada jasnije? 

Tebi je S808 al par S810?! O čemu mi imamo razgovarat onda? S808 je odličan SoC, ali niže kategorije. i i5 je odličan, kao i i7, pa ne možeš reći da je bolji (jedini primjer koji mi sad na pamet pada).

ptspclan.com | visit us ^^
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2015 15:44 (timmyzg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Da se s810 ne throttlea nakon 5 min za 20-30 % bio bi bolji nego s808. Ovako je bolji za benchmark i to je to

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
HTC M9 - Rasprava
Mi Note Pro koristi poboljšani v2.1. Valjda će i HTC u novijim modelima stavljati ovu verziju

http://www.anandtech.com/show/9388/comparing-snapdragon-810-v2-and-v21
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
HTC M9 - Rasprava

i z4/z3+ isto koristi taj kao poboljsani fail

a pogle ovu sprdacinu http://www.xda-developers.com/sony-xperia-z3-outperforms-snapdragon-810-in-z4/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC M9 - Rasprava

Eto napustio M9, nisam se mogao pomirit s fotićem a G4 je znatno bolji po tom pitanju..

Al definitvno ak neko razmišlja o kupnji M9 a fotić nije na prvom mjestu i ne smeta mu malo jače zagrijavanje, samo naprijed

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Tocno to, sve ovisi o prioritetima. Htc se ne kupuje radi kamere. Ja recimo necu lg zbog ui-ja i lagga, ali ekran i kamera na g4 su vrh

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
maks0806 kaže...

Tocno to, sve ovisi o prioritetima. Htc se ne kupuje radi kamere. Ja recimo necu lg zbog ui-ja i lagga, ali ekran i kamera na g4 su vrh

slažem se , ja recimo kupujem mobitel koji je fluidan (N5,Z3 pa M8) dok mi recimo kamera ne igra neku ulogu.

normalno da netko tko obožava fotografiranje neće uzeti niti M8 niti M9 nego S6 ili G4.

14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Ja sam zamijenio S6 za G4... al M8 ih oba pere što se tiče kvalitetr izrade i muzike..a o fluidnošću neću da pričam.. i M8 mi je najdraži mob koji sam imao..koliko god ovom G4 kamera bila dobra.. kao i na S6

3 0 hvala 0
17 godina
HTC M9 - Rasprava

Pa ne znam da je bas nekaj ekstra fluidan M9 spram G4, tu su negde, dok oba postelam.

Htc ima dizajn i zvucnici tu im nema premca...

Po pitanju fluidnosti prvo nexus pa svi ostali..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
zvonac kaže...

Pa ne znam da je bas nekaj ekstra fluidan M9 spram G4, tu su negde, dok oba postelam.

LG G4 trza nakon 2 dana uptime-a, Nexus 5 i M8 niti malo

17 godina
HTC M9 - Rasprava

Budimo realni, svaki android trza, meni je i nexus 5 malo stekal dok ga nisam preuredil..

Cekam da naprave android koji ce bit 100% lag free

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Ja bi tu stavio i Sony, meni još niti jedan nije zašteko nakon ohohoho mrdanja po njemu i bez obzira na broj instaliranih programa. Sa lollipopom su napravili fantastičan posao sa RAMom, kad sam ga update-o bilo je 1.3gb praznog RAMa a Z3c ima 2gb...

13 godina
HTC M9 - Rasprava

Meni je sony nijansu ispod htca što se tiče fluidnosti. Baš imam z1c trenutno i u day to day useu je super, ali ima ta neka čudna zastajkivanja zbog sony ui-ja. Dakako puno manje nego lg i samsung, ali tu i tamo bode u oči

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2015 18:27 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Nexus > HTC > Sony >  svi ostali. 

S iOsom je sve super dok ne počne laggati, kad počne laggati onda je to gadno. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

1 0 hvala 0
11 godina
zvonac kaže...

Definitivno!

Kupio sam zeni Nexus 5 prije vise od godinu dana, nakrcan je svim i svacim, godinu dana nije radjen restore ili nesto slicno, a radi savrseno fluidno...ona cak ne koristi ni one task killere, kada uzmem njezin Nexus u pozadini radi stalno 20-tak appova :D , a mob radi uvijek isto.

Moj LG G4 nije definitivno tako fluidan, ali nije niti spor niti me radom frustrira kao sto me u pocetku zivcirao LG G3 koji je kasnijim update-ovima sredjen...meni radi OK, ali razlika definitivno postoji u radu izmedju Nexusa 5 i LG G4.

13 godina
HTC M9 - Rasprava

Slazem se za iOs i za nexus. Meni je nex 5 na kitkatu bio najbrzi mob ikad. Medutim, sviđa mi se vizualno sense više, a ne utječe na brzinu, pa je to moj izbor. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ocean77 kaže...

Definitivno!

Kupio sam zeni Nexus 5 prije vise od godinu dana, nakrcan je svim i svacim, godinu dana nije radjen restore ili nesto slicno, a radi savrseno fluidno...ona cak ne koristi ni one task killere, kada uzmem njezin Nexus u pozadini radi stalno 20-tak appova :D , a mob radi uvijek isto.

Moj LG G4 nije definitivno tako fluidan, ali nije niti spor niti me radom frustrira kao sto me u pocetku zivcirao LG G3 koji je kasnijim update-ovima sredjen...meni radi OK, ali razlika definitivno postoji u radu izmedju Nexusa 5 i LG G4.

Ma i G4 bi radil ko N5 da mu se nakelji neki AOSP rom..

12 godina
neaktivan
zvonac kaže...
ocean77 kaže...

Definitivno!

Ma i G4 bi radil ko N5 da mu se nakelji neki AOSP rom..

Al nije fora u tome, fora je da radi u stocku. Jer 90% korisnika upali i koristi mobitel, malo ljudi je uopće voljno bavit se rootom a kamoli AOSP i ostalim ROMovima. Zato je Apple bio toliko popularan jer je bio jednostavan, dok su drugi bili komplicirani, ali mi je stari WinMo bio puno puno draži sa kitchenima 

14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

@Ocean77 - ako imaš taskillere na svojem G3, to ti je onda razlog dodatnom lagu. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice