HTC M9 - Rasprava

poruka: 1.354
|
čitano: 192.749
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
HTC M9 - Rasprava

Uf, aj nećemo ovdje o M7/8 kameri valjda sada?? To je jedno 1000 puta samo na ovom forumu prožvakano, znaju se mane tih kamera, kao i prednosti nad drugim flagshipima iz 2013/2014. 

I dalje su M7/8 bili telefoni godine. Možda da su imali bolje kamere bi bili još prodavaniji i profitabilniji bi bio HTC, ali taj isti HTC, koji već 5 godina svi pokopavaju je i dalje živ i vodeći po večini stvari vezanih za pametne telefone.

HTC-u kamera nikada nije bila #1, nikada. Ono što je jest dizajn i sučelje uz inovaciju. Pokušavali, griješili, sami pali, sami se ubili, ali su i dalje tu i dalje neka ekipa ide usporedjivat S6 sa M9 i još govori kako se S6 više prodaje?!? 

HTC ima svoju bazu korisnika/kupaca, M7 i M8 su ostvarili prodajne ciljeve kompanije, a to je jedino važno. M9 očito u ovom trenutku neće, no ja samo zamjeram vodstvu što "previše" šara i previše modela izbacuje. Amo bit iskreni, to i nije loše, jer to popravlja financijski tijek. Da Samsung ili HTC žive samo od S6/M9, davno bi propali :) 

M9 ima lošiju kameru (nikako nije smeće, a to smo već dokazali mali miljun puta) od S6/G4, pogotovo u Auto modu, ali ima isto tako bolji zvuk, sučelje, ergonomiju, SoC (pogotovo GPU, sučelje svaki CPU unatrag 3 godine vrti glatko), po meni i dizajn općenito (no to je subjektivno). 

HTC nije dobro reagirao i nije se pripremio za launch svog flagshipa. I dalje je M9 puno veći napredak u odnosu na M8, nego recimo G4 u odnosu na G3 (po meni osim kamere, sve drugo je isto ili gore), S6 je realno promijenio stražnji poklopac, no ima vrhunski ekran i kameru, sve drugo, isto ili lošije nego kod S5. Z3+ da ne govorimo, samo + :) 

No opet, svi revieweri (doduše, danas svatko tko ima internet pristup se smatra reviewerom nakon 1 dan korištenja telefona, ako i toliko), pa im je 40'C pregrijavanje umjesto toplog uređaja, a dok istovremeno S6 ide do 70-80'C uz nikakve performanse, e to je ok, ali se S810 pregrijava?! G4 je stavio S808, što je realno u 2015. puno lošije nego S801 u 2014. na G3, no dobro. 

Kada bi se prema svim flagshipima, S6/G4/Z3+ pristupalo sa istom kritičnošću kao prema M9, bili bi zanimljivi rezultati.

-- 

Ono što mene osobno ljuti kod svih Android OEM-a jest što su se uljuljali u tu svoju "sigurnost", ah mi imamo 4"+ ekrane i Apple je mrtav. Apple izbaci 4.7 i 5.5 i eto, svijet opet poludi :) Sada još kada dodje iP7 ili iP6S, prodajni rezultati svih OEM-a u flagship seriji će potonuti još više. Pa što mislite zašto Andoid OEM-i izbacuju telefone (flagshipe) u Q1, a ne u Q3/4? Pa zato jer tada Apple izbacuje iPhone, a tu se ova ekipa ne može mjeriti na žalost.

Apple gura Continuity ideju savršeno, prodaje mogućnosti telefona i eko sustava zajedno, pa bilo da je riječ da se to radi na iWatchu, MB Airu, iMacu, iPadu, ... To sve radi. U koji god kafić/restoran/hotel/aerodrom dodješ, sve za iPhone imaš, a za ostale... ako bude :) Apple je već godinama velik, a bojim se da će postat još veći i da će Android OEM-ima biti se sve teže izborit za flagship korisnike. 

Andorid OEM-i se moraju oslonit više na Google. Pa nek svi sutra imaju Google Pay, a ne Samsung svoj, HTC svoj i tako dalje ... Isto je i za komunikaciju, pa hebeni FaceTime nema konkurencije, AirDrop isto tako, Continuity isto, o servisima poput iTunesa, Apple Music (uskoro), optimiziranosti 3rd party appova, Apple TV, ... Mah, baš sam ljut na Android OEM-e! Koga briga jeli unutra 4x1 Ghz ili 8x 2.2 Ghz?? 0,001% korisnika.

ptspclan.com | visit us ^^
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
HTC M9 - Rasprava

Nema veze, znam dobro da nije u redu jer sam imao isti problem. Pogledaj veličinu fotki koje napraviš bez obzira na mod i svjetlo. Ispravan uređaj radi fotke i preko 2-2,5 MB. Tvoj teško da prelazi 1,2MB u bilo kojem modu i svjetlu. Čak ti ni fokus nije u redu. Pogledaj na fotki gdje si slikao granju jelke. najbliži dio grane mora biti u fokusu ali nije već su to grančice koje se nalaze dalje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Pa zato jer je to manual mode, fokusirao sam ja. White Balance sam samo ja slagao, fokus, exposure, sve... 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

0 0 hvala 0
17 godina
Re: HTC M9 - Rasprava
sardax kaže...

Uf, aj nećemo ovdje o M7/8 kameri valjda sada?? To je jedno 1000 puta samo na ovom forumu prožvakano, znaju se mane tih kamera, kao i prednosti nad drugim flagshipima iz 2013/2014. 

I dalje su M7/8 bili telefoni godine. Možda da su imali bolje kamere bi bili još prodavaniji i profitabilniji bi bio HTC, ali taj isti HTC, koji već 5 godina svi pokopavaju je i dalje živ i vodeći po večini stvari vezanih za pametne telefone.

HTC-u kamera nikada nije bila #1, nikada. Ono što je jest dizajn i sučelje uz inovaciju. Pokušavali, griješili, sami pali, sami se ubili, ali su i dalje tu i dalje neka ekipa ide usporedjivat S6 sa M9 i još govori kako se S6 više prodaje?!? 

HTC ima svoju bazu korisnika/kupaca, M7 i M8 su ostvarili prodajne ciljeve kompanije, a to je jedino važno. M9 očito u ovom trenutku neće, no ja samo zamjeram vodstvu što "previše" šara i previše modela izbacuje. Amo bit iskreni, to i nije loše, jer to popravlja financijski tijek. Da Samsung ili HTC žive samo od S6/M9, davno bi propali :) 

M9 ima lošiju kameru (nikako nije smeće, a to smo već dokazali mali miljun puta) od S6/G4, pogotovo u Auto modu, ali ima isto tako bolji zvuk, sučelje, ergonomiju, SoC (pogotovo GPU, sučelje svaki CPU unatrag 3 godine vrti glatko), po meni i dizajn općenito (no to je subjektivno). 

HTC nije dobro reagirao i nije se pripremio za launch svog flagshipa. I dalje je M9 puno veći napredak u odnosu na M8, nego recimo G4 u odnosu na G3 (po meni osim kamere, sve drugo je isto ili gore), S6 je realno promijenio stražnji poklopac, no ima vrhunski ekran i kameru, sve drugo, isto ili lošije nego kod S5. Z3+ da ne govorimo, samo + :) 

No opet, svi revieweri (doduše, danas svatko tko ima internet pristup se smatra reviewerom nakon 1 dan korištenja telefona, ako i toliko), pa im je 40'C pregrijavanje umjesto toplog uređaja, a dok istovremeno S6 ide do 70-80'C uz nikakve performanse, e to je ok, ali se S810 pregrijava?! G4 je stavio S808, što je realno u 2015. puno lošije nego S801 u 2014. na G3, no dobro. 

Kada bi se prema svim flagshipima, S6/G4/Z3+ pristupalo sa istom kritičnošću kao prema M9, bili bi zanimljivi rezultati.

-- 

Ono što mene osobno ljuti kod svih Android OEM-a jest što su se uljuljali u tu svoju "sigurnost", ah mi imamo 4"+ ekrane i Apple je mrtav. Apple izbaci 4.7 i 5.5 i eto, svijet opet poludi :) Sada još kada dodje iP7 ili iP6S, prodajni rezultati svih OEM-a u flagship seriji će potonuti još više. Pa što mislite zašto Andoid OEM-i izbacuju telefone (flagshipe) u Q1, a ne u Q3/4? Pa zato jer tada Apple izbacuje iPhone, a tu se ova ekipa ne može mjeriti na žalost.

Apple gura Continuity ideju savršeno, prodaje mogućnosti telefona i eko sustava zajedno, pa bilo da je riječ da se to radi na iWatchu, MB Airu, iMacu, iPadu, ... To sve radi. U koji god kafić/restoran/hotel/aerodrom dodješ, sve za iPhone imaš, a za ostale... ako bude :) Apple je već godinama velik, a bojim se da će postat još veći i da će Android OEM-ima biti se sve teže izborit za flagship korisnike. 

Andorid OEM-i se moraju oslonit više na Google. Pa nek svi sutra imaju Google Pay, a ne Samsung svoj, HTC svoj i tako dalje ... Isto je i za komunikaciju, pa hebeni FaceTime nema konkurencije, AirDrop isto tako, Continuity isto, o servisima poput iTunesa, Apple Music (uskoro), optimiziranosti 3rd party appova, Apple TV, ... Mah, baš sam ljut na Android OEM-e! Koga briga jeli unutra 4x1 Ghz ili 8x 2.2 Ghz?? 0,001% korisnika.

Aj ti fino nabavi M9, pa bumo info imali izravno, a ne od nekih reviewera

Ionak ima malo ljudi M9, a i ti koji ga imaju, škrti su na riječima, na brzaka bacaju poznate klišeje a la HTC, a niš konkretno se ne veli u vezi M9..

G3 sa UHD rezom i slabijm hardverom vrti ok igre, G4 vrti malo bolje, da su stavili u G4 s810, pitaj boga kak bi to sve završilo, valda ko i M9..

Vidim dost ljudi na xda hvali 430, ok on je jak na 1080p rezi, bil bi malo slabiji na UHD rezi...

Al zanima me gejmanje na M9, konstantno kak bi se držal, (1-2h) sa M8 bez greške sam to mogel bez pauziranja bez neugodnog pregrijavanja..

Dost ljudi je prijavilo problem pregrijavnja i u "leru", ok, to pripisujem softveru, kamera je dobila update i navodno je bolja..

Nisu ljudi bezveze kritični i ja sam u početku predstavljanja a i previewa bil oduševljen M9 do te mjere da sam čekal dok dojde u nabavu i trk po njega, sva sreća što nisam..

Da su stavili 808 u M9 ne bi tolko rasprave bilo, al ovak...

Baterija bi trebala bit bolja a ne ista ili lošija na M9...

Ne ulazim u daljnje kritiziranje M9 istih stvari (koje su bile i na prethodnom) koje me smetaju a mogle su bit riješene; naravno nisu iz nama nepoznatih razloga, a vjerujem da ni sam HTC ne zna zbog čeg je to tak

Osobno, razlika između M8 i M9 je praktički zanemariva i dok bi opet kupoval mob, prije bi čopil M8, možda da M9 nema tih problema, ko zna..

Ništa, vidli bumo deveti mjesec što na pripremaju ovi iz HTCa..

15 godina
Deawood kaže...

Pa zato jer je to manual mode, fokusirao sam ja. White Balance sam samo ja slagao, fokus, exposure, sve... 

Kako hoćeš ali ja kažem da nije u redu.

16 godina
zvonac kaže...
sardax kaže...

.....

Aj ti fino nabavi M9, pa bumo info imali izravno, a ne od nekih reviewera

Ionak ima malo ljudi M9, a i ti koji ga imaju, škrti su na riječima, na brzaka bacaju poznate klišeje a la HTC, a niš konkretno se ne veli u vezi M9..

G3 sa UHD rezom i slabijm hardverom vrti ok igre, G4 vrti malo bolje, da su stavili u G4 s810, pitaj boga kak bi to sve završilo, valda ko i M9..

Vidim dost ljudi na xda hvali 430, ok on je jak na 1080p rezi, bil bi malo slabiji na UHD rezi...

Al zanima me gejmanje na M9, konstantno kak bi se držal, (1-2h) sa M8 bez greške sam to mogel bez pauziranja bez neugodnog pregrijavanja..

Dost ljudi je prijavilo problem pregrijavnja i u "leru", ok, to pripisujem softveru, kamera je dobila update i navodno je bolja..

Nisu ljudi bezveze kritični i ja sam u početku predstavljanja a i previewa bil oduševljen M9 do te mjere da sam čekal dok dojde u nabavu i trk po njega, sva sreća što nisam..

Da su stavili 808 u M9 ne bi tolko rasprave bilo, al ovak...

Baterija bi trebala bit bolja a ne ista ili lošija na M9...

Ne ulazim u daljnje kritiziranje M9 istih stvari (koje su bile i na prethodnom) koje me smetaju a mogle su bit riješene; naravno nisu iz nama nepoznatih razloga, a vjerujem da ni sam HTC ne zna zbog čeg je to tak

Osobno, razlika između M8 i M9 je praktički zanemariva i dok bi opet kupoval mob, prije bi čopil M8, možda da M9 nema tih problema, ko zna..

Ništa, vidli bumo deveti mjesec što na pripremaju ovi iz HTCa..

Ako bude sreće, a trebalo bi, imati ću M9 oko 20.06.  :) Samo da kolege prebace se sa TMobile-a na VIP. Imam kupca za svoj M8, tako, samo čekam. Gunmetal grey bi bio.

Da je u G4 S810, ne bi imao problema sa QHD jer ima 2x veći bandwidth od S808. S808 je u igrama, čak i ne prezahtjevnim slab, a imaš stranicu prije link sa direktnom usporedbom vs. S810.

Na M9 gameanje je vrh, to imaš mali miljun reviewera na XDA koji su sve žive igre probali, a pogotovo najnovije. Pregrijavanja NEMA uopće, kao ni throtlanja koje utječe na gameplay. GPU je prejak jednostavno, 30 FPS drži kako god okrenio u bilo kojoj igri. 

Samo da nešto rješimo, molim te, nikome se M9 ne PREGRIJAVA u leru, nikome. PREGRIJAVANJE znači da je temperatura toliko velika da mora utjecat na performanse ili toplinu uređaja. M9 ne prelazi 45C ni u najtežim aplikacijama (GPU ili CPU temeljene), a TOPAL uređaj (metal) nije pregrijavanje, no to i dalje večina ljudi ne razumije. Pogledaj malo u S6 temi ovdje i na XDA, to je pregrijavanje, govorimo o 60-70C čak pri pozivu ili kameri, što je nevjerovatno. Ako throtlanja nema, onda je neugodan u ruci. U igrama je S6 loš, on throttla nevidjeno na ispod 15 FPS. 

S810 ima samo jednu manu, a to je A53 cluster, koji je slabiji nego kod S801, zato bi trebalo što više procesa ići na A57, a to se očekuje sada u ovom velikom updateu. S808 nije flahship SoC, to je mid range SoC, upravo radi manjeg bandwidtha i 2x A57. 

Meni osobno se svidja M9 i razlika je u odnosu na M8 na bolje. Osim kamere, ali to mi je 5-6 važno na listi. Ja sam pobornih UPx-a kakav je na M7/8, no nevažno sada. 

Većina portala govori da je M9+ bolji od M9, što je apsurd. Osim što ima QHD, to je to. Ali ima MediaTekov procesor, a to je u biti 8xA53 i GPU je jako jako loš. Lošiji od S808, pa i od S801. 

U 9ti mjesec ćemo vidit novi design language, no tek M10 će to u potpunosti implementirat. Valjda će HTC-ov management smanjiti broj uređaja iz pojedinih serija... Ne znam. 

14 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...
Deawood kaže...

Kako hoćeš ali ja kažem da nije u redu.

Pa sve navedeno je zbog manual moda, tak da ne vidim po čemu to zaključuješ. Ajde da je u Auto modu slikano, ali nije.

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
11 godina
sardax kaže...

Da je u G4 S810, ne bi imao problema sa QHD jer ima 2x veći bandwidth od S808. S808 je u igrama, čak i ne prezahtjevnim slab, a imaš stranicu prije link sa direktnom usporedbom vs. S810.

Na M9 gameanje je vrh, to imaš mali miljun reviewera na XDA koji su sve žive igre probali, a pogotovo najnovije. Pregrijavanja NEMA uopće, kao ni throtlanja koje utječe na gameplay. GPU je prejak jednostavno, 30 FPS drži kako god okrenio u bilo kojoj igri. 

Glupost, G4 sve igre izvodi fluidno na najvišim postavkama bez zagrijavanja.

16 godina
HTC M9 - Rasprava

G4 throttla previše da se nebi zagrijava... dakle. :) 

Testiranje igara na 5-10 minuta nije testiranje, ali ako to treba objašnjavat, ... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Ak mene na s600 chipsetu ne zeza, sumnjam da ce na s808 zezat...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sardax kaže...

Ako bude sreće, a trebalo bi, imati ću M9 oko 20.06.  :) Samo da kolege prebace se sa TMobile-a na VIP. Imam kupca za svoj M8, tako, samo čekam. Gunmetal grey bi bio.

Samo da nešto rješimo, molim te, nikome se M9 ne PREGRIJAVA u leru, nikome. PREGRIJAVANJE znači da je temperatura toliko velika da mora utjecat na performanse ili toplinu uređaja. M9 ne prelazi 45C ni u najtežim aplikacijama (GPU ili CPU temeljene), a TOPAL uređaj (metal) nije pregrijavanje, no to i dalje večina ljudi ne razumije. Pogledaj malo u S6 temi ovdje i na XDA, to je pregrijavanje, govorimo o 60-70C čak pri pozivu ili kameri, što je nevjerovatno. Ako throtlanja nema, onda je neugodan u ruci. U igrama je S6 loš, on throttla nevidjeno na ispod 15 FPS. 

S810 ima samo jednu manu, a to je A53 cluster, koji je slabiji nego kod S801, zato bi trebalo što više procesa ići na A57, a to se očekuje sada u ovom velikom updateu. S808 nije flahship SoC, to je mid range SoC, upravo radi manjeg bandwidtha i 2x A57. 

Meni osobno se svidja M9 i razlika je u odnosu na M8 na bolje. Osim kamere, ali to mi je 5-6 važno na listi. Ja sam pobornih UPx-a kakav je na M7/8, no nevažno sada. 

Većina portala govori da je M9+ bolji od M9, što je apsurd. Osim što ima QHD, to je to. Ali ima MediaTekov procesor, a to je u biti 8xA53 i GPU je jako jako loš. Lošiji od S808, pa i od S801. 

U 9ti mjesec ćemo vidit novi design language, no tek M10 će to u potpunosti implementirat. Valjda će HTC-ov management smanjiti broj uređaja iz pojedinih serija... Ne znam. 

Ma baš sad gledam po youtube isječke, gejmanje, asphalt 8 i ove zahtjevnije, bome adreno melje sve pred sobom, stabilan fps je, nema kaj...

Frajer je izmjeril temp. zadnja strana, 40c, prednja 39c, mada veli da je neugodno al niš strašno...

A kaj ti si čačkal po M9 si probal igrat, kakva je ta toplina što ljudi pričaju diljem neta?

Baterija me najviše interesira, ne ulijeva mi povjerenje neko..

Al kaj je da je ovo bi bil stroj za mene, pošto volim si odigrat

Kakav veliki update o čem se točno radi?

15 godina
HTC M9 - Rasprava

Dolazi veći update za M9 koji poboljšava performanse kamere, bateriju i reguliranje toplote. Više na linku: http://www.phonearena.com/news/Update-time-HTC-One-M9-scores-improved-camera-performance-better-battery-life-in-some-regions_id70290

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
phoenix2003 kaže...

Dolazi veći update za M9 koji poboljšava performanse kamere, bateriju i reguliranje toplote. Više na linku: http://www.phonearena.com/news/Update-time-HTC-One-M9-scores-improved-camera-performance-better-battery-life-in-some-regions_id70290

Update za kameru, koji je nekoliko tjedana dostupan u Taiwanu, od danas je krenio u EU: HTC One M9 update rollout "HTC One M9 (Europe) receives maintenance update. ROM version is 1.40.401.8 (526.99 MB)."

Taj veliki update se vjerovatno očekuje uz 5.1.1/S7 u Srpnju/Kolovozu.

17 godina
HTC M9 - Rasprava

Baš sam čital, poboljšanja na polju kamere, baterije i zagrijavanj moba kod punjenja...

Gledajući slike koje M9 radi, to je sad druga priča bar kolko sam videl i usporedivo sa konkurentima, naravno low light uvjeti još uvijek nisu jača (mada se i tu napredak vidi) strana M9, al vidljivo poboljšanje se vidi iz aviona...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zvonac kaže...

Baš sam čital, poboljšanja na polju kamere, baterije i zagrijavanj moba kod punjenja...

Gledajući slike koje M9 radi, to je sad druga priča bar kolko sam videl i usporedivo sa konkurentima, naravno low light uvjeti još uvijek nisu jača (mada se i tu napredak vidi) strana M9, al vidljivo poboljšanje se vidi iz aviona...

Molim link (ako ima).

16 godina

Da ludi manageri HTC-a nisu žurili, odnosno da su sve ovo napravili na vrijeme, nikakvog blesavog kritiziranja ne bi bilo. 

Kamera u low lightu će uvik biti lošija od konkurencije, jer nema OIS, sve ostalo SW može ispeglat ako ima znanja i volje u HTC-u. Ipak im je ovo prvi put sa ovakvim kamerama, dok Samsung, LG, Sony i slični su tu već experti, što se i vidi. No sigurno je da kamera nije smeće više ni u Auto modu, dok u manualu ili RAWu je apsolutno alpar ostalima. 

Zagrijavanje je već prožvakana priča i ja ne mogu vjerovat kako je HTC dozvolio na to nasjest, a pogledaj samo S6 i njegove probleme sa pregrijavanjem SoC-a.

Evo i detalji novog updatea: 

Camera
- Greater auto-exposure balance to improve overexposure, so images look less washed out
- Reduction of noise and blur in low light, so images are clearer and detail is more apparent
- Reduction of yellow/green hue to photos taken in extreme lighting conditions, so colors appear truer to their actual hue

Battery Life
- Reduced power consumption by YouTube and Facebook, so you can stay on these sites longer or know that your battery will last longer if your site use doesn’t change

Heat Management
- Smart charging thermal improvement, which means your phone will stay cooler when it’s being charged.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 13:24 (sardax).
17 godina
HTC M9 - Rasprava

@phoenix
http://forum.xda-developers.com/one-m9/general/pictures-m9-t3044267/page139

Citati:
I have been on the 1.40 base for the past few days, sadly everyshot i took was either in low light or in the shadows

sharpness is amazing now, it has to be reduced for best results, but smudging in the shadows is still extreme, HTC is still hunting noise like plague

this is why i am still getting better results using RAW in low light or shade

this one taken at 9am but it was backlit by the sun from the right, so i went with RAW again

i can confirm few things, sharpness in auto is greatly imrpoved even in low light, so distance shots benefits the most as you no longer get the murky photo, also color balance is beautiful the green tint is gone

I bome, multitasking na M9 rastura, u usporedbi sa G4, većina recenzenata se složila, M9 ima opaki hardver, multitasking i gejmanje mu je najjača strana zahvaljujući s810 i adreno430 grafi..

look at this photo, taken 8pm would you believe this is the same camera being bashed everywhere? lovely dynamic range

Al muči me jedno, navodno M9 malo više od ostalih ždere bateriju, surfanje, video i sl. u usporedbi sa G4 razlika je osjetna...

Ne znam zakaj je to tak, al baterija nije tak mala da se osjeti to trošenje baterije, bar su mogli to sredit, al vidli bumo kaj bu ovaj update napravil po tom pitanju...

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 13:39 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
HTC M9 - Rasprava

gledam uzeti M9 za kojih mjesec dana i masovno citam sve o njemu na XDA

ljudi bez problema imaju 4h+ SOTa, sa novim updejtom 1.40 je to na razini M8 gdje prelazi preko 5h

zivi bili pa vidjeli

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava

Znači gledam useage tih ljudi. Ja bi na svom mobu izveo 8h sot bez problema. Đabe imati smartphone za 5k kn kad ga se koristi tako malo

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HTC M9 - Rasprava
Nemrem se sjetit sad, al jučer sam gledal usporedbe adreno 430 vs mali t760 onaj u S6, potonji je jači u nekim stvarima, a adreno 430 ima mali veći fps (HTC M9)..
Uglavnom s obzirom na 2k rezu u S6 mali t760 se jako dobro nosi s tom rezom, začuđujuće dobro...

Jel ima ko kakav link da se vidi usporedno adreno430 vs mali t760?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Tehnički je T760 bolji SoC, ali kad je izmedju dva stakla, rezultat nije impresivan, pogotovo u GPU dijelu, gdje je throttlanje izrazeno, a u SoC dijelu pri jednostavnim funkcijama ide do 70+'C. Dijelom je Samsung isao na to rjesenje, ne radi grijanja, vec radi QHDa i TWa. Da je Samsung svoj navodni projekt zero primjenio i na TW, to bi bilo cudo... Dizajnom je to isti telefon, samo je staklo umisto plastike zada, a staklo je smrt za danasnje gladne SoCove.
16 godina
17 godina
HTC M9 - Rasprava
Snapdragon 810 vs 808: are 8 cores really better than 6?

Quote:

Snapdragon 810 vs 808 graphics test
At first glance, the results seemed heavily in the Adreno 430's favor. It ran the most demanding test - Manhattan ES 3.1 - at a commendable 18.1 fps, while the Adreno 418 aboard the LG G4 struggled at a lowly 5.8 fps. It's worth taking into account that the Adreno 418 had to run at the strenuous QHD resolution of the LG G4 screen, while the Adreno 430 was dealing with a mere 1920 x 1080 pixel resolution. Despite that, he same scene at 1080p resolutions on both devices ran at 17 fps on the Snapdragon 810, and 10fps on the Snapdragon 808 - a large difference at such low frame-rates.
The results were considerably closer in less strenuous tests. In the 1080p T-Rex Offscreen test, for example, the Adreno 418 clocked 31 fps, while the Adreno 430 managed 35 fps. The results didn't fluctuate much when we carried the GFXBench benchmarks out several more times, suggesting that the Snapdragon 810 wasn't suffering from the drastic thermal throttling previously reported on the device.
Quote:

Snapdragon 810 vs 808 heat test
The app we used to benchmark the graphics of the Snapdragon 808 and 810 GPUs also measured the temperatures of the chipsets. Suffice to say that after running the tests five times on both devices, they both heated up a bit. Yet fears of the HTC One M9 turning into a slab of white-hot aluminum were unfounded. Certainly, five degrees celsius is not a negligible difference, but it looks like earlier problems of the Snapdragon 810 heating up to over fifty degrees celsius have been eradicated.
As our graphics test showed, the higher temperatures didn't lead to worse performance for the Snapdragon 810 device.
Quote:

Snapdragon 810 vs 808 multi-tasking test
When we reviewed the HTC One M9 and and LG G4, we commended both phones for their flawless multi-tasking. Here, we pushed both devices a bit harder, running the games, Asphalt, Mortal Kombat X and Modern Combat 3 simultaneously, while also having ten tabs open in the Chrome browser.
Neither phone took too kindly to having so much strain put on their resources, but the 810 proved itself a bit more of a willing by letting two of the three CPU-intensive games run in the background and then be re-opened from where you left off. The LG G4/Snapdragon 808 would force-close two out of the three games, so re-opening from the Recent Apps menu would result in them opening afresh.
Quote:

Conclusion
Our tests suggest that the overheating problems that once plagued the Snapdragon 810 have been taken care of (at least on the HTC One M9), allowing the eight-core chipset to perform to its full potential. Of course, it needs to be taken into account that HTC and LG devices use different UIs, which may put less or more strain on their respective chipsets, but the results of our test are in line with what we expected from an octa-core chipset.
So the natural order of things has seemingly been restored. Snapdragon 810 seems to have gotten over its problems and keeps its place as the supreme Qualcomm chipset, for now.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HTC M9 - Rasprava

pa naravno da nema overheating issuea kad su ga sa prvom zakrpom downclockali na 1.5GHz max..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
sardax kaže...
Tehnički je T760 bolji SoC, ali kad je izmedju dva stakla, rezultat nije impresivan, pogotovo u GPU dijelu, gdje je throttlanje izrazeno, a u SoC dijelu pri jednostavnim funkcijama ide do 70+'C. Dijelom je Samsung isao na to rjesenje, ne radi grijanja, vec radi QHDa i TWa. Da je Samsung svoj navodni projekt zero primjenio i na TW, to bi bilo cudo... Dizajnom je to isti telefon, samo je staklo umisto plastike zada, a staklo je smrt za danasnje gladne SoCove.

Cudi me kako Vam sad odjedamput odgovaraju ovi benchmark testovi. Kad sam stavi da S6 vrti 69000 na Antutu bilo je seruckanja...

Nastavno na ove bedastoće od 70+ mogu se samo nasmijat 

Čitam i da nova verzija Snapdragona 810 koji se ugrađuje u Z4 (Japan) ima problema s pregrijavanje. 

http://balkanandroid.com/japanci-tvrde-da-se-snapdragon-810-cipset-i-dalje-pregrijava/

Koja kanta od procesora je ovaj Snapdragon 810. 

16 godina
Fanu kaže...

pa naravno da nema overheating issuea kad su ga sa prvom zakrpom downclockali na 1.5GHz max..

Downclockane su A53 jezgre, slabije. One su uzrok grijanja i najveća mana u S810. Potrebno je promijeniti governor i da se A57 više koriste. 

R36 kaže...
sardax kaže...

Cudi me kako Vam sad odjedamput odgovaraju ovi benchmark testovi. Kad sam stavi da S6 vrti 69000 na Antutu bilo je seruckanja...

Nastavno na ove bedastoće od 70+ mogu se samo nasmijat 

Čitam i da nova verzija Snapdragona 810 koji se ugrađuje u Z4 (Japan) ima problema s pregrijavanje. 

http://balkanandroid.com/japanci-tvrde-da-se-snapdragon-810-cipset-i-dalje-pregrijava/

Koja kanta od procesora je ovaj Snapdragon 810. 

Je bilo lipo dok ti nisi počea trollat :) Uspoređivat S810 u M9 i recimo u Z4/GF2 je malo suludo, poglavito radi materijala gdje se nalazi. Da je Exynos u HTC-u, sigurno bi radio barem 30% bolje nego što radi u S6, samo radi hladnjaka koji S6 nema. 

70'C nije ništa pretjerano, upravo radi toga što ide tako visoko, mora se više throttlat. Današnji procesori su prejaki da bi bili bez odgovarajućeg hladila, a pogotovo CPU, GPU nije toliki problem. 

Kad bi Samsung na novo napisao TW, riješio bi barem 20% problema i bio bi još atraktivniji. Uz ergonomiju i zvuk, TW je glavni razlog zašto ja od Samsunga bježim. 

Ne kužim odakle ti volja da pričaš više o pregrijavanju, ma čak i o zagrijavanju, a ne razumiješ osnovne stvari. 

Vezano za novi update, koji donosi između ostalog i update kamere, evo malo usporedbi s prijašnjom verzijom softwarea:

HTC One M9 - 1.32.x vs 1.40.x i par slika sa Flickr-a vezano za HDR koji je sada kako spada, odnosno ne trebaju stari trikovi za uzet dobru HDR fotku: HDR Slika #1 i HDR Slika #2

13 godina
neaktivan
sardax kaže...

70'C nije ništa pretjerano, upravo radi toga što ide tako visoko, mora se više throttlat. Današnji procesori su prejaki da bi bili bez odgovarajućeg hladila, a pogotovo CPU, GPU nije toliki problem. 

Kad bi Samsung na novo napisao TW, riješio bi barem 20% problema i bio bi još atraktivniji. Uz ergonomiju i zvuk, TW je glavni razlog zašto ja od Samsunga bježim. 

Normalno 70C. Jel ti mene zajebavaš ili...?

Pa HTC M9 je imao 50-60C i onda su išli radit update i spuštat takt procesora da se toliko ne zagrijava. Aj sad ti meni objasni ako neka firma tj HTC ide spuštat takt procesora zbog visoke topline uređaja., kako onda može biti normalno 70C ako njima nije bilo normalno 50-60C. Prosvijetli me!!!

Normalna temperatura uređaja je 30-40C, zahtjevnije igranje 40-45C.,tako da ne kužim iz koje si ti priče izvadio 70C., možda 70F da ali 70C ne.

Još od nikog nisam čuo da S6 ima problema s pregrijavanjem...a za M9 i ptice na grani znaju kao i za Z4 (Japan).

S6 se zagrijava ništa više ili manje od većine uređaja.,s tim da ima najbolji SOC trenutno dostupan na tržištu koji je rađen na 14nm tehnologiji koja bolje provodi toplinu od svih uređaja., ne vezano što S6 ima staklenu poleđinu.Sve je to u granicama normale.

@Sardax ja bi htio da se M9 da poboljšat.,možda bi ga čak i kupio.,ali ne ide. Osim zvučnika i premium osječaja sve ostalo mi je kod njih katastrofa.,posebice kamera koja je smijeh.

14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava
Kamera smijeh?

Iskreno kada sam vidio slike koje daje M9 kad je tek izašao bile su očaj i katastrofa. Gledam sad na zadnjem update-u i slike su stvarno dobre..

I da ti kažem. Ja imam S6 i zagrijava se više nego i M8 i Z3 (govorim o tome kakav je u ruci osjećaj, temp ne pratim). Kakva je situacija sad sa M9, stvarno neznam

0 0 hvala 0
16 godina
Mrzim mobilnu bug stranicu jer vidim komentare ljudi koji su mi na ignore :(
Ti očito ne razumiš puno. Idi malo na S6 temu ovdje ili na XDA, pa gledaj koliko hoces. M9 se ne pregrijava, nemaš niti jednu stranicu koja to potvrdjuje.
10 godina
neaktivan
HTC M9 - Rasprava

Jel vi govorite o temperaturama CPU ili baterije tijekom koristenja moba?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice