- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Normalno 70C. Jel ti mene zajebavaš ili...?
Pa HTC M9 je imao 50-60C i onda su išli radit update i spuštat takt procesora da se toliko ne zagrijava. Aj sad ti meni objasni ako neka firma tj HTC ide spuštat takt procesora zbog visoke topline uređaja., kako onda može biti normalno 70C ako njima nije bilo normalno 50-60C. Prosvijetli me!!!
Normalna temperatura uređaja je 30-40C, zahtjevnije igranje 40-45C.,tako da ne kužim iz koje si ti priče izvadio 70C., možda 70F da ali 70C ne.
Još od nikog nisam čuo da S6 ima problema s pregrijavanjem...a za M9 i ptice na grani znaju kao i za Z4 (Japan).
S6 se zagrijava ništa više ili manje od većine uređaja.,s tim da ima najbolji SOC trenutno dostupan na tržištu koji je rađen na 14nm tehnologiji koja bolje provodi toplinu od svih uređaja., ne vezano što S6 ima staklenu poleđinu.Sve je to u granicama normale.
@Sardax ja bi htio da se M9 da poboljšat.,možda bi ga čak i kupio.,ali ne ide. Osim zvučnika i premium osječaja sve ostalo mi je kod njih katastrofa.,posebice kamera koja je smijeh.
Kolko su spustili takt, 100-200MHz, (bez gubitaka performansi) to je zanemarivo u odnosu na postizanje temperatura u normalnim korištenju tj u okvirima prihvatljivog..
M8 se isto grijao i to dost, imao sam ga, ruku na srce, al bilo bi čudno da se M9 ne grije..
Devetki je prednost materijal izrade, zahvaljujući aluminiju di se toplina raspoređuje po cijelom kućištu, a i ipak bolje provodi toplinu nego S6 sa svojim staklom koju zadržava unutar sebe..
Gledal sam tj čital i za S6, i on se grije bogovski, ajmo ovak, G4 se grije isto al ipak manje neg M9 ipak ima slabiji hardver..
M9 postiže temp. kod gejmanja unutar 15min. oko 43c, mislim da je 3-4c razlike u korist M8..
Kolko sam čital M9 dok se "zagrije" ne dolazi do pada performansi unatoč neugodnoj toplini al ne i neizdržljivoj u ruci..
Recenzenti su u početku popljuvali M9 baš zbog toga, al neki su napravili update (nakon 1-2mj) i složili su se, ne grije se ni približno tolko, koliko u vrijeme izlaska odnsono pisanja recenzija istog.
Očito je HTCu duže vrijeme trebalo da na to reagira i reagirao je kroz updatee, ne sumnjam da b to doradili do najsitnijih detalja..
Pa imaš na xda forumu, di je ekipa zadovoljna učinjem poslom od strane HTC, po pitanju update..
Napredak je vidljiv u bateriji, kameri i to značajno, i grijanju uređaja..
Revoluciju u mobilnoj industriji nećeš dočekat, bar ne još, al usprkos svemu, po pitanju hardvera napredovali su dost, pošto M9 sa svojim adreno 430 može se uspoređivat sa PS3, a sad zamisli koji je to skok ak uzimamo unazad 3-4 godine u mobilnoj inudstriji..
Toplina će uvijek bit problem i to je neminovno, u tak malom kućištu imaš performanse PS3 konzole..
Iskreno kada sam vidio slike koje daje M9 kad je tek izašao bile su očaj i katastrofa. Gledam sad na zadnjem update-u i slike su stvarno dobre..
I da ti kažem. Ja imam S6 i zagrijava se više nego i M8 i Z3 (govorim o tome kakav je u ruci osjećaj, temp ne pratim). Kakva je situacija sad sa M9, stvarno neznam
Pa kad daš za uređaj 5000kn i dobiješ kameru goru od kineza, onda kamere za mene je smijeh.
Pa normalno da se zagrijava više nego M8 ili Z3., nova tehnologija, više manje sve poboljšano i normalno da se više zagrijava i više crpi bateriju.
Ja nisam ni rekao da se S6 ne zagrijava...jebo ga ja pa svaki mobitel se zagrijava ali to je sve u granicama normale.Kod M9 nije bilo u granicama normale. Sardaxu je normalna temperatura 70C a HTC-ovim inženjerima je bilo previše 50-60C., očito je da HTC-ovi inženjeri nemaju pojma
E jel imaš već opekline po prstima pošto @Sardax kaže da S6 ima toplinu 70C???
Ti očito ne razumiš puno. Idi malo na S6 temu ovdje ili na XDA, pa gledaj koliko hoces. M9 se ne pregrijava, nemaš niti jednu stranicu koja to potvrdjuje.
Vidim da mi nisi odgovorio na moje pitanje od kad je normalna temperaturua mobitela 70C. To je dokaz da baljezgaš gluposti.
Nema!?, pa normalno kada su morali spustit takt...M9 radi kao da je u njemu Snapdragon 800...
Ja sam odustao od prepucavanja s tobom ali kad pročitam da S6 ima temperaturu 70C i još k tome da je to normalno
@R36, u RL i benchevima, razlika je primjetna, možda ne na oko, al multitasking na S810 je odličan čak bolji od Exynosa 7420 u S6, a na polju gpua rastura, melje sve živo i u vrhu je po pitanju performansi, osim ak ne računam tegru x1 koja je živina od gpua, onda je ispod nje; uglavnom za gejming adreno 430 prije svih..
I baš ne bi rekao da M9 radi ko M8, kd potonjeg se vide granice di štuca, a di M9 radi glatko a na polju multitaskinga s810 je brutalan..
@R36, u RL i benchevima, razlika je primjetna, možda ne na oko, al multitasking na S810 je odličan čak bolji od Exynosa 7420 u S6, a na polju gpua rastura, melje sve živo i u vrhu je po pitanju performansi, osim ak ne računam tegru x1 koja je živina od gpua, onda je ispod nje; uglavnom za gejming adreno 430 prije svih..
I baš ne bi rekao da M9 radi ko M8, kd potonjeg se vide granice di štuca, a di M9 radi glatko a na polju multitaskinga s810 je brutalan..
Za gejming znam da je 430 odličan....
Kako sad M8 štuca a do prije pola godine su se svi kunuli da M8 ne štuca...
ne igram igre, koristim za internet/surfanje/dopisivanje, pozive i sve mi je otvoreno. Toplina uređaja je u granici normale (ovako po osjećaju)
M8 radi identično kao i m9 samo što se m9 više grije. Ne štuca ni jedan ni drugi.
Strašan si
Pa u usporedbi sa M9 on je stepenica više spram M8 i osjeti se, ne mislim na "štucanje" (mada sam znao da će se to krivo shvatit) sistema tj UIa, neg M9 to sve brže izvodi, fluidnije, primjer jedan, kod igranja nema pada fpsa i igre glatko rade, nema štucanja i inih stvari, dok kod M8 baš nije tak, al daleko od toga da je to loš uređaj, čak naprotiv..
Sta se moze ocekivat od 5.1 updatea kad dođe?
ne igram igre, koristim za internet/surfanje/dopisivanje, pozive i sve mi je otvoreno. Toplina uređaja je u granici normale (ovako po osjećaju)
E to sam i pretpostavljao da je u granici normale.
Strašan si
Pa u usporedbi sa M9 on je stepenica više spram M8 i osjeti se, ne mislim na "štucanje" (mada sam znao da će se to krivo shvatit) sistema tj UIa, neg M9 to sve brže izvodi, fluidnije, primjer jedan, kod igranja nema pada fpsa i igre glatko rade, nema štucanja i inih stvari, dok kod M8 baš nije tak, al daleko od toga da je to loš uređaj, čak naprotiv..
Zvonac usudio si se dirnut u osinje gnjezdo i reći nešto protiv M8. Pa jesi ti normalan
Mislite da se sa novim updateom M9 može približiti G4 po pitanju kamere?
Ne
Mislite da se sa novim updateom M9 može približiti G4 po pitanju kamere?
Može ako slikaš manual mode (+ raw slike) i za svaku sliku podešavaš optimalne postavke a to radi 0,1% korisnika
http://www.xda-developers.com/another-one-bites-the-dust-sony-z4s-s810-is-overheating/
jos jedan u nizu dokaza da je 810 najveci fail u povijesti !
http://www.bug.hr/vijesti/japanci-plakatima-upozoravaju-pregrijavanje-sna/143888.aspx
Najbolje preskocit uredjaje sa S810, vece zagrijavanje = veca potrosnja baterija, manji eta iliti iskoristivost.
Ove godine su LG, a posebice Samsung dobro odigrali. Da se Exynos nadje u metalnom kucistu vjerojatno bi bio na razini S800/801.
Najbolje preskocit uredjaje sa S810, vece zagrijavanje = veca potrosnja baterija, manji eta iliti iskoristivost.
Ove godine su LG, a posebice Samsung dobro odigrali. Da se Exynos nadje u metalnom kucistu vjerojatno bi bio na razini S800/801.
ovo mi nije jasno,možeš li pojasnit malo?
exynos je potukao sve žive chipsete ove godine,i to u staklenom kućištu...koliko god ja hejtao samsung,ove godine su što se chipseta,kamere i zaslona tice napravili odlican posao
ovo mi nije jasno,možeš li pojasnit malo?
exynos je potukao sve žive chipsete ove godine,i to u staklenom kućištu...koliko god ja hejtao samsung,ove godine su što se chipseta,kamere i zaslona tice napravili odlican posao
Nisam mislio na performanse (jasno je da je tu Exynos dosta bolji :D) nego na termicke karakteristike.
s810 i throttlan opet ima prednosti nad s801 u vidu brze memorije i 64bit supporta
ionako nema mobilne aplikacije koja može iskoristiti full 4 i 8 jezgrene procesore od 1.5+GHz..
Nije neki bog zna kakvi test, ali dokazuje da je razlika minorna, a M8 je jako ugodni za korištenje, čak i na najvišoj temperaturi.
http://www.xda-developers.com/another-one-bites-the-dust-sony-z4s-s810-is-overheating/
jos jedan u nizu dokaza da je 810 najveci fail u povijesti !
http://www.bug.hr/vijesti/japanci-plakatima-upozoravaju-pregrijavanje-sna/143888.aspx
Staklo i S810 nikako ne idu zajedno... Jos se i bitno hladniji exyonis zagrije u staklu, a ovaj ce skurit komplet uredaj... HTC je bar nekako kompenzirao sa aluminijskim kucistem,al stvarno nez sta je Soniyu bilo da kombinira S810 i stakleno kuciste...
Nije neki bog zna kakvi test, ali dokazuje da je razlika minorna, a M8 je jako ugodni za korištenje, čak i na najvišoj temperaturi.
Imal sam M8 i on se grijao dost, prije njega sam imal Xiaomi MI4 sa s801, grijal se na rubovima kućišta pošto su bili od aluminija i to se dobrano sjetilo, a također i plastični dio je bio malo neugodan na dodir...
HTCu je prednost taj aluminij, da je staklo kao S6 il Z3+/4, bilo bi svega...
Nabavio M9... Dojmovi slijede poslije...
Kako cu do kraja mjeseca dobit m9, aktivno pratim m9 xda teme. Fora mi je kako se vidi napredak kamere od prve verzije sw do sada + ekipa je nabila shutter speed do 4sec (nadam se da će bar do 8 nategnut).
Svakako veliki napredak. A to šta se mob grije, bmk, ionako ne preglam igrice previše da bi došlo do toga. Nadam se samo da će i video malo stabilizirati i podignuti razinu detalja.
E sad kratki dojmovi, pošto još nije sve leglo na svoje mjesto..
Display poslovično odličan isti ko na M8 tak da tu nema napretka, pošto je mob malo niži i nezamjetno uži, u ruci mi odlično leži, ergonomija odlična čak bolja neg na M8..
Zvučnici, definitvno glasniji i bolji od M8, strahota kolko su odlični i mogu reć definitivno veliki adut M9etke a i prethodnih modela s tim pošto je aktualni model malo unaprijeđen, razlika vidljiva spram M8, bar meni po pitanju zvučnika..
Tipke na desnom boku su jako dobre, al najveća glupost je power tipka, odmah ispod volume, tak da se tu čovek lako zezne, mogli su ju komotno prebacit na desni bok..
Što se tiče softvera, sve se zna, brz bez lagga.. Multitasking na M9 je brutalan i tu s810 dolazi do izražaja spram s801 odnosno M8, imao sam u pozadini pokrenute: youtube, atlas browser, modern combat igru, asphalt 8 igru, kameru, bez trzanja, štekanja skače iz programa u programa, igrao sam istvoremeno dvije navedene igre, stisnul pauzu pokrenul drugu i tak naizmjence, skočil na jutub pokrenul video tam di sam stao, pokrenuo se u sekundi..
Multitasking je odličan, te stvari nisam baš mogao na M8..
Fotić je dobar, al nisam se previše igrao, pošto me trenutno ne zanima tolko, to bu posle došlo na red:D
E sad dolazimo do glavnog djela di se lome koplja, i di pojedinci se na "nož" raspravljaju dal valja il ne valja s810..
Mob se grije, definitvno, i to čak mogu reć dosta, al ak bi ga uspoređivali sa slabijim modelima tj hardverom; ALI ne da gori i da je neugodan u ruci, pokrenul app cpu temp, temperatura nakon mahnitog čačkanja po njemu bila je oko 49-50c, sad dok miruje oko 38c..
E sad, možda će vam se temperatura od 50c djelovat strahovito puno, al vjerujte nije, nije ni malo kolko izgleda, držal sam ga u ruci i toplina je raspoređena po cijelom kućištu, tak da ne ostavlja dojam da se grije 50c, ni malo!
U igranju asphalt 8, mi se čak ne čini da se grije nekaj žestoko spram M8, čak mogu reć da je veće zagrijavanje dok se kamera upali..
Igranje MC i Asphalt 8 nisam stekao neki dojam o kojem se okolo bruji da se mob pregrijava u gejmanju, iznenađen sam skroz..
Primjetio sam kod igranja Asphalta da zašteka na stotinku, dok MC vrti odlično bez štekanja i tih gluposti..
Usporedba sa M8
Multitasking je brutala na M9
Kamera bolja na M9, napokon ima i RAW
Zvučnici su bolji na M9
Performanse su bolje na M9
Grije se više neg M8, al to je sad diskutabilno i oko tog će se i dalje vodit rasprava, al u konačnici niš strašnog, rekao bih u granicama normale, a i definicija grijanja svako će shvatit na svoj način, tak da je to individualno!
Sve kaj piše na netu o M9, pol tog nije istina, mob nije za...c kak neki prezentiraju, mob je odličan..
Da, M9 se grije, al ne onak kolko se piše o njemu da je pećnica, radijator i sl..
Onak na prvu, reklo bi se isti vrag ko i M8, možda, al dok se dublje malo kopa, igra i čačka po njemu, razlika je vidljiva..
Evo mob leži na stolu niš ne radim po njemu, temp cpua je, 37c, baterija 34c..
Mislim da je M9 u boljoj poziciji spram Z3+/4 i LG flex2, pošto bolje odvodi toplinu i tu je u prednosti..
Pošto sam bio svjestan na koji model idem, ne žalim ni malo što nisam uzeo S6 ili G4.
Eto ukratko o M9
Ljudi de*u kvake.. Nit je M9 bolji nit lošiji od konkurencije, pogotovo sada sa update-om softvera. Stvarno fin telefon, ima dosta prednosti spram konkurencije (izrada, zvučnici..)
Ljudi de*u kvake.. Nit je M9 bolji nit lošiji od konkurencije, pogotovo sada sa update-om softvera. Stvarno fin telefon, ima dosta prednosti spram konkurencije (izrada, zvučnici..)
Ma gle
G4 je prednost kamera
S6 ekran
M9 zvučnici i dizajn
Baterija svoj trojici nije jača strana
Mob je stekao lošu reputaciju i pobral loš kredibilitet i sad ekipa zaobilazi isti...
Sad mi nije jasno zakaj je tak pobral loše ocjene, pa u smartfon industriji tj njegovoj povijesti bilo je daleko većih failova po (LG X4 tegra, pa je bio popularan model, HTC X a trošile ko lokomtive, ne sjećam se da je bilo pljuvanja po istima, unatoč njihovim manama), za sve njih je M9 mala beba po tom pitanju, naravno da M9 ne smatram failom 2015te godine, neg možda nedovoljnim napretkom spram prethodnika (M8) i to je to..
jedino zašto se m9 pljuje je zato što nije gotovo nikakva promjena naspram m8, dok su ostali nešto napravili.
jedino zašto se m9 pljuje je zato što nije gotovo nikakva promjena naspram m8, dok su ostali nešto napravili.
Kad "ostali" naprave uređaj kao što je M8, neka se onda jave!
E sad kratki dojmovi, pošto još nije sve leglo na svoje mjesto..
.....
Zvonac, molim te opali par fotki prije update-a pa pokušaj napraviti iste nakon update-a na 1.40xx da vidimo iz prve ruke šta to donosi taj novi update. Hvala!