HTC M9 - Rasprava

poruka: 1.354
|
čitano: 192.702
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
HTC M9 - Rasprava

slazem se s vec navedenim o nexus-u i ostalom, zato je na mom g3 nabrijani aosp rom, tako da ni jedan nexus nije ni brzi ni gladi od mog g3.. ali to sam ja, i meni je to fora i zabava izvuci iz nekog uredaja sto vise, bez obzira da li je to procesor, graficka ili nesto trece..

isto tako vecina korisnika to nece raditi i zaglavit ce u onome sto lg ili neki drugi proizvodac nudi..

da se mene pita, ja bi zabranio da proizvodaci android uredaja stavljaju neke svoje lagwizove i sl sranja koji samo smetaju, znaci morao bi ici cisti android.. onda bi se android pokazao u pravom svijetu, tj. onako kako treba raditi.. a ovako natrpaju neke svoje heavy skinove, hrpu nepotrebnih gluposti koje zderu resurse i onda najednom cudo nevideno da android ne radi kako treba, kako sad najednom nexus radi bolje i sl.... i ako bi vec htjeli ubaciti neku hrpu "featuresa" onda to mogu ponuditi kroz playstore i to je to..

ovako cim nabavim neki mob, prvo sto napravim maknem sa njega sve sto je proizvodac stavio..

edit:kad smo vec u temi htc-a, moram priznati da je htc jedini koji stavi svoj skin a da ne utjece na brzinu i fluidnost rada samog os-a, tj. utjece ali vrlo malo.. i odmah tu negdje je u sony.. ovo ostalo je sve za zatvor

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 8:43 (digitall).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Najbolja opcija bi bila da kod prvog pokretanja možeš odabrati dali želiš stock ROM ili ROM od tog proizvođača. 

Slična stvar je kod ovih stock based custom ROMove, takozvani AROMA installer. Million malih opcija, po meni pre genijalno. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!

0 0 hvala 0
11 godina
Re: HTC M9 - Rasprava
Deawood kaže...

@Ocean77 - ako imaš taskillere na svojem G3, to ti je onda razlog dodatnom lagu. 

Nemam ja G3 vec G4, a task killer koristim onaj defaultni.

14 godina
odjavljen
ocean77 kaže...
Deawood kaže...

@Ocean77 - ako imaš taskillere na svojem G3, to ti je onda razlog dodatnom lagu. 

Nemam ja G3 vec G4, a task killer koristim onaj defaultni.

Misliš na Task manager? 

Task killeri su beskorisni programi tj aplikacije koje troše RAM i CPU da automatski ugase aplikacije, a s Task managerom se manualno gase aplikacije i time se ne troši dodatno RAM i CPU. 

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
16 godina
Kako sad ekipi u temi LG G4 je odjednom super stvar manual mode u kameri, a dok to nije LG imao, a Samsung ima okljašteni, onda je to bilo nepotrebno, jer na mobitelu želiš point and shot. Još na G4 ne možeš sačuvat te postavke kao preset, već svaki put nanovo namještat. Eto, toliko o velikim forumašima :)
ptspclan.com | visit us ^^
14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Ja osobno ne vidim poantu preseta, a na M8 koristim auto mode ako mi nije bitno kako fotka ispadne. 

U 10% slučajeva ako želim bolju fotku onda samo prebacim na manual i namjestim za 2-3 sekunde. 

0 0 hvala 0
11 godina
sardax kaže...
Kako sad ekipi u temi LG G4 je odjednom super stvar manual mode u kameri, a dok to nije LG imao, a Samsung ima okljašteni, onda je to bilo nepotrebno, jer na mobitelu želiš point and shot. Još na G4 ne možeš sačuvat te postavke kao preset, već svaki put nanovo namještat. Eto, toliko o velikim forumašima :)

Neznam za druge, ali ja koristim vec 10-tak godina manual mode na foticima i napokon sam docekao nesto takvo i na mobitelu, a da to nije Nokia i WP ili HTC koji mi uvijek ima jednu ili vise stavki koje ne mogu probaviti.

Manual mode na kameri nije tek tamo neki feature, to ili znas ili neznas koristiti (dok ne naucis)...onaj tko to zna koristiti sigurno mu nije preko noci to nesto super postalo kako tvoj post sugerira, a ocito si i ti sa time na VI kada pises ovakvu glupost.

Tko god ima neke osnove u fotografiji i zna kako stvari funkcioniraju tome je manual mode svakako dobrodosla opcija, a LG je to do sada najbolje implementirao.

Ovo za presete je OK, ali nije nuzno jer je UI toliko dobro rijesen da parametre mozes u par sekundi podesiti.

10 godina
sardax kaže...

lol hvatas se za te presete jer je to jedina stvar koju htc ima a drugi ne.. pa valjda nemas sta drugo za reci.

inace preseti su mi ziva glupost, kao naci ces se dva puta u potpuno jednakoj situaciji pa ce ti to posluziti necemu? pa i u istoj birtiji za istim stolom nece uvijek biti jednako svjetla npr., a da ne govorimo o ljudima koji idu okolo i fotkaju, i naravno podesavaju za svaku scenu posebno jer nikad stvari nisu na istom mjestu (sunce, oblaci, ljudi, auti..)

to ti jedino moze posluziti ako fotkas po mraku nesto na svom stolu uz lampu, pa imas uvijek iste uvjete (vec po danu ih nemas).. tako da te gluposti padaju u vodu

mislis da lg to nebi stavio da ima ikakve koristi od toga?

edit: inace ne branim nikoga, nego pisem cinjenice. sto se mene tice super je imat manual mogucnosti od g4, pa se mozes igrat i napravit fenomenalne fotke kad bas ides s ciljem da fotkas okolo, ali i dalje je meni prioritet auto mode, znaci izuci mob iz depa i u 2 sekunde uhvatit trenutak koji se vise nece ponoviti, s tim da ta fotka ispadne super u svim uvjetima.. e to je za mene win

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2015 11:40 (digitall).
17 godina
HTC M9 - Rasprava

Sad dok vozim G4 i igram igrice na potonjem, iskreno, il ja ne vidim dobro il kaj, al razlike u gejmanju ne vidim neke velike na M9 usprkos jačem gpuu i FHD rezi, razlike su minorne..

Istina nema trzanja tolko na M9, al fps nisam nikak mogel dohvatit iznad 30 sa i bez HPM, stock il custom rom.. Prosječna temperatura kod igranja nakon 15tak min. je bila oko 44c na M9..

Uglavnom nisam osjetio baš neku fluidnost na M9 kod igranja igrica, onak na prvu, reko bi isti vrag ko i na G4..

30fps sam imal i u asphalt i u MC5, nakon par minuta igranja...

Mislim da će proć još neko vremena da se dobije 50-60 fps al konstantnih na smartfonima, bar dok ne riješe pitanja temperature uređaja odnosno da ne dolazi do pada performansi radi istog..

Nadam se da će nadolazeći SoC (s820) bit hladniji i efikasniji po pitanju performansi..

Mjereno je sa GameBench app..

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 16:42 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Jesi ugasio optimalizaciju za igre na G4?
ptspclan.com | visit us ^^
15 godina
HTC M9 - Rasprava

Bar jedan telekom operator u Kanadi je otkantao M9: http://www.ubergizmo.com/2015/06/htc-one-m9-discontinued-canada/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sardax kaže...
Jesi ugasio optimalizaciju za igre na G4?

Jesam...

13 godina
HTC M9 - Rasprava

Ma g4 ftw, cisto zbog odabira soc-a. Ovaj gflex 2 i s novim updateom se grije, i vecinu vremena ne mogu max brightness zbog overheata... S810 prek kur*a na trziste bezveze. A od s800 su imali godinu ipo da srede novi chipset (s801 ne brojim jer je isti k). Qualcomm pls

Btw na gfx benchu u detaljnom pregledu vidim kako se gpu throttlea nakon 15 sekundi t-rex bencha...

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 22:04 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Ma g4 ftw, cisto zbog odabira soc-a. Ovaj gflex 2 i s novim updateom se grije, i vecinu vremena ne mogu max brightness zbog overheata... S810 prek kur*a na trziste bezveze. A od s800 su imali godinu ipo da srede novi chipset (s801 ne brojim jer je isti k). Qualcomm pls

Btw na gfx benchu u detaljnom pregledu vidim kako se gpu throttlea nakon 15 sekundi t-rex bencha...

Iako je 801 odličan SoC i dan danas, tko nevjeruje nek pogleda na Z3, 805ica je isto tako odlična i na tom tragu su trebali samo nastavit, neam pojma kaj im je trebala 810 bez nekih vidljivih tehnoloških dostignuća osim inovacije sobne grijalice...

17 godina
HTC M9 - Rasprava

Ma ok, grije se, to mi i ne smeta tolko,  al najvise mi je zao gpua koji ima potencijala al ga koce ostale stvari,tak da je prakticki poluiskoristen i onda mu bas ne vidim neku svrhu..

Isao sam na rizik nabavkom M9, imal sam srecu sto sam naletio na zamjenu, u suprotnom, ne bi ga uspio prodat tak brzo a cijena bi mu padala, jbga ekipa je upoznata sa stanjem, tak da niko nece riskirat nabavkom istog...

Nadam se da s820 nece ostavit gorak okus u ustima kao s810..

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 22:17 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pozz. Da li se nekom nakon zadnjeg update-a sporo puni mobitel? Prije mi se od 0 do 100% napuni za max sat ipo- dva. Sada mi ga za cijelu noc napuni 70%. Ako ga restartiram u medjuvremenu malo se ubrza punjenje. Sad mi je na 5.0.2
Softwer number 1.40.401.8
14 godina
Keklja kaže...
Pozz. Da li se nekom nakon zadnjeg update-a sporo puni mobitel? Prije mi se od 0 do 100% napuni za max sat ipo- dva. Sada mi ga za cijelu noc napuni 70%. Ako ga restartiram u medjuvremenu malo se ubrza punjenje. Sad mi je na 5.0.2
Softwer number 1.40.401.8

HTC bug... Dodali su nekakvo smart punjenje da bi telefon bio "cool" dok s puni, al dosta ljudi uzrokuje sporo punjenje, ovisi koje aplikacije imas na telefonu.Problem je u PnP.xml profilu koji kontrolira sve živo u telefonu ovisno koju aplikacije vrtiš, mi smo već našli fix, PnP.xml is kineske 1.40 baze nema taj bug. Isto tako imamo već neko vrijeme Android 5.1 bazu gdje je bug ispravljen, i mislim da će HTC vrlo brzo pustiti Android 5.1..

Šta da vam velim, M9 je big pile of mess..

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 8:58 (ivicask).
14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Ako nekoga zanima G4, neka se javi u inbox..mijenjao bi ga za M9

0 0 hvala 0
17 godina
MARKOZD15 kaže...

Razmisli jos jedanput..

14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

Ti si vidim prešao sa M9 na G4, napiši dojmove oba ako imaš vremena..

0 0 hvala 0
11 godina
MARKOZD15 kaže...

Vrlo neobicna odluka moram priznati.

Nekome ces uljepsati dan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 13:11 (ocean77).
17 godina
HTC M9 - Rasprava

Napisao sam već imaš par postova iznad a i na 36. stranici..

Uglavnom ak ideš radi zvučnika i dizajna onda samo napred, ak igrice ne igraš, razlike u svakodnevnom korištenju spram G4, teško da ćeš osjetit a da je vrijedno prelaska na M9..

A čak i ak si gejmer razlike spram G4 su huh, minimalne, nedovoljne za moj pojam, pošto je gpu jači neg u G4 al ne dolazi to sve do izražaja, možda rade bez zastajkivanja, trzanja i sl.

Zapravo uočljivo je malo spram G4.

E da, grije se znatno neg G4, al nipošto nije neugodno u ruci držat M9, pošto je aluminij to je sve dobro riješeno..

Razlika između G4  i M9 je oko 4-6c, idle i load...

Recimo dok sam igral na M9 asphalt 8, temp je bila oko 44-44.5c a na G4 oko 38c.. Po pitanju gejmanja G4 je lagano topli dok se za M9 baš i nemre reć to..

Al pošto ti ne igraš, to te i ne zanima, al u svakodnevnom korištenju mob će se grijat, fotić, surfanje, velim, niš strašno.. Baterija je lošija neg na M9, stock rom je tak tak, dok staviš gore ARHD, priča se mijenja na bolje po pitanju baterije, al neznatno, odnosno nedovoljno da bi se moglo reć da je napredak vidljiv..

Gle, ak misliš mob nabavljat, a nebu ti se svidio, teško ćeš ga riješit, osim ak već nećeš imat potencijalnog korisnika, tak da uzmi i to u obzir il buš moral cijenu spuštat dole dobrano..

Vidim na njušci ima rabljenih po 3200kn, stoje par tjedana i dalje su tam..

Definitivno adut su zvučnici koji su ubitačni i ergonomija uređaja... Kamera je bolja neg na M8, al lošija neg na G4.

G4 izvadim iz džepa i okinem a s M9 baš i nemrem uvijek, fula koji put WB ili dinamički raspon se rashebe, tak da sam znal koristit manual mode...Al sve u svemu, kamera je iznenađenje sa novim updateom i nikako nije loša, al ak se vrši usporedba onda tu ipak dajem prednost G4..

Evo @ocean ti je sve reko

Da su performanse M9 u vrhu i da nema tih problema kojih ima, to bi bil stroj od moba, u pogledu grafičkih mogućnosti, i ne bi bilo loše da se mob manje grije:D

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 13:29 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

M8 je po meni bio najbolji mobitel prošle godine, jednostavno izrada, zvuk i Sense su vrh ponude.. M9 bi mi se radi toga baš dopao, G4 mi je super al meni je osobno ružan i nema neki premium osjećaj u ruci (iako imam kožni), a LG UI mi je nešto najodvratnije što postoji

3 0 hvala 0
11 godina
MARKOZD15 kaže...

M8 je po meni bio najbolji mobitel prošle godine, jednostavno izrada, zvuk i Sense su vrh ponude.. M9 bi mi se radi toga baš dopao, G4 mi je super al meni je osobno ružan i nema neki premium osjećaj u ruci (iako imam kožni), a LG UI mi je nešto najodvratnije što postoji

To si znao i prije nego si uzimao S6, G4...?

Meni se recimo bas svidja LG UI dok mi se Samsungov nimalo ne svidja.

Sto se dizajna tice jos nitko nije napravio mobitel za koji mogu reci to je to, to je vrh i nema dalje kao sto bi mogao reci u nekim drugim stvarima.

Svaki ima pokoji lijep detalj, ali kao cjelina niti jedan mi nije savrsen kako G4 tako ni S6, a HTC M9 je vjerujem dosadio i najvecim fanovima HTC-a...pa pogledaj samo donji i gornji bezel, pogledaj sa donje strane od ruba koliko tu ima prostora do ekrana.

Ok, vjerujem da se nekome i to svidja, mozda je takav dizajn neophodan da bi se ugradili kvalitetniji zvucnici...uglavnom sto se mene tice kada sve zbrojim i podvucem crtu LG je opet napravio najkompletniji uredjaj bez nekih izrazenih mana.

12 godina
neaktivan

http://pocketnow.com/2015/06/24/sprint-htc-one-m9-discount

smrdi na rješavanje preostalih zaliha. Mob je izgleda teški fail i žešća prevara od svih ovogodipnjih flagshipa, osim Sonyja, Sony je ipak napravio fail nad failovima...

15 godina
HTC M9 - Rasprava

Na jesen dolazi novi model ME. Već smo pisali o tome na forumu. Vjerujem da ga zato i daju povoljnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
phoenix2003 kaže...

Na jesen dolazi novi model ME. Već smo pisali o tome na forumu. Vjerujem da ga zato i daju povoljnije.

jedan od kolega forumaša je napisao sljedeće 

"Pa u usporedbi sa M9 on je stepenica više spram M8 i osjeti se, ne mislim na "štucanje" (mada sam znao da će se to krivo shvatit) sistema tj UIa, neg M9 to sve brže izvodi, fluidnije, primjer jedan, kod igranja nema pada fpsa i igre glatko rade, nema štucanja i inih stvari, dok kod M8 baš nije tak, al daleko od toga da je to loš uređaj, čak naprotiv.."

ako je M8 po većini bio najbolji mob prošle godine a M9 ima jedini problem (na kraju i nije tako strašan)  sa zagrijavanjem ,

onda ne razumijem zašto toliki negativni komentari.

Većina kaže da su poboljšali kameru, zvučnike i da je još fluidniji u odnosu na M8.

Marko uzmi M9 :D

16 godina
neaktivan
Ja ga imam od pocetka 4 mjeseca i zadovoljan sam. Kupio sam jos Dot Case i OK je. Jedino sto mi ne pase je kamera. Nekako mi nisu slike iz blizine ostre a ponekad znaju bit i mutne. Malo su sad zasrali sa punjenjem al vjrrujem da ce uskoro to rjesiti
17 godina
odjavljen
HTC M9 - Rasprava

M9 je zavrsio kako je zavrsio, uglavnom zasluzeno. Nedopustivo je izbaciti mobitel na trziste (posebice flagship) s kamerom koja nije bila softverski doradjena, pogotovo kad je konkurencija ove godine bila 2 koplja iznad prosle generacije flagshipa.

Takodjer je tek kasnije izbacena zakrpa koja bolje kontrolira takt procesora od prekomjernog zagrijavanja.

Vec u startu su stvorene dvije predrasude o M9, losa kamera + jako zagrijavanje, mada kamera niti losa, solidna je, a uredjaj se zagrijava mozda malo vise od M8, ali nista posebno. No steta je ucinjenja.

Sad na redu ostaje dizajn koji je definitivno poruznjen s obzirom na M8, odabirom boja i oblikom zadnje kamere koja se ne uklapa u konstrukciju, los body-to-screen ratio je i dalje prisutan.

Izrada je odlicna, zvucnik takodjer, ali realno zvucnik vecini ne igra neku veliku ulogu, moze se uzet kao prednost (ali ne vrijedi recimo ko kamera).

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Dario7 kaže...
phoenix2003 kaže...

jedan od kolega forumaša je napisao sljedeće 

"Pa u usporedbi sa M9 on je stepenica više spram M8 i osjeti se, ne mislim na "štucanje" (mada sam znao da će se to krivo shvatit) sistema tj UIa, neg M9 to sve brže izvodi, fluidnije, primjer jedan, kod igranja nema pada fpsa i igre glatko rade, nema štucanja i inih stvari, dok kod M8 baš nije tak, al daleko od toga da je to loš uređaj, čak naprotiv.."

ako je M8 po većini bio najbolji mob prošle godine a M9 ima jedini problem (na kraju i nije tako strašan)  sa zagrijavanjem ,

onda ne razumijem zašto toliki negativni komentari.

Većina kaže da su poboljšali kameru, zvučnike i da je još fluidniji u odnosu na M8.

Marko uzmi M9 :D

Negativni komentari su opravdani, a to je shvatio i HTC nepunih mjesec dana pošto je izbacio M9, dionica im se doslovno strovalila za 40% svoje vrijednosti! To je po kompaniju jedan od najvažnijih pokazatelja uspjeha. Pogotovo jer se HTC dugo muči da sredi stanje unutar kuće. 

Ovu godinu su prokockali ma šta god naknadno izdali, jer u drugoj polovici godine samo jedan uređaj dobiva medijsku pažnju (opravdano ili ne to ćemo tek vdijeti, mada ja osobno smatram totalno neopravdano) i to je to. Imali su M8 kojem su samo trebali uvalit najbolji mogući senzor kamere, inače Sonyjev IMX230, jer adekvatan softver imaju, ali ne, oni su odabrali Toshibin koji čak i ispeglan nije niti može bit u istoj rečenici sa Sonyjevim. Osim toga, stavili su i prve verzije 810ice, dok su svi čekali v2.1 i pokazalo ispali pametniji, jer v2.1 ima najmanje problema sa pregrijavanjem, sve ovo prije je bilo u znaku throttlanja.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice