slazem se s vec navedenim o nexus-u i ostalom, zato je na mom g3 nabrijani aosp rom, tako da ni jedan nexus nije ni brzi ni gladi od mog g3.. ali to sam ja, i meni je to fora i zabava izvuci iz nekog uredaja sto vise, bez obzira da li je to procesor, graficka ili nesto trece..
isto tako vecina korisnika to nece raditi i zaglavit ce u onome sto lg ili neki drugi proizvodac nudi..
da se mene pita, ja bi zabranio da proizvodaci android uredaja stavljaju neke svoje lagwizove i sl sranja koji samo smetaju, znaci morao bi ici cisti android.. onda bi se android pokazao u pravom svijetu, tj. onako kako treba raditi.. a ovako natrpaju neke svoje heavy skinove, hrpu nepotrebnih gluposti koje zderu resurse i onda najednom cudo nevideno da android ne radi kako treba, kako sad najednom nexus radi bolje i sl.... i ako bi vec htjeli ubaciti neku hrpu "featuresa" onda to mogu ponuditi kroz playstore i to je to..
ovako cim nabavim neki mob, prvo sto napravim maknem sa njega sve sto je proizvodac stavio..
edit:kad smo vec u temi htc-a, moram priznati da je htc jedini koji stavi svoj skin a da ne utjece na brzinu i fluidnost rada samog os-a, tj. utjece ali vrlo malo.. i odmah tu negdje je u sony.. ovo ostalo je sve za zatvor