Htio bih napraviti kućište od lima

poruka: 40
|
čitano: 17.508
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Htio bih napraviti kućište od lima
renoboXX kaže...
Godfahter kaže...

ćek spomenuo si da se može zaljepiti lim s ljepilom za cipele.....zar će to tako čvrsto držati........ja bi poslje zakrpavanja opet rezao pa me zanima jel bi se ljepilo "odvoijo" kad bu se opet rezalo mislim od vibracije rezanja

Onda uzmi Power tape, površinu dobro očisti i odmasti, pusti da se osuši i udri. Ova metoda ti je najbolja ako se želiš poslije vratiti na staro.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
14 godina
protjeran
renoboXX kaže...

ćek spomenuo si da se može zaljepiti lim s http://www.henkel.hr/cps/rde/xchg/henkel_hrc/hs.xsl/2499_HRC_HTML.htm .....zar će to tako čvrsto držati........ja bi poslje zakrpavanja opet rezao pa me zanima jel bi se ljepilo "odvoijo" kad bu se opet rezalo mislim od vibracije rezanja

lim,na lim,hmmm mislim da nece izdrazati tolika naprezanja.

Fora u tim ljepilima je sto vez ili spoj ostane elastican,ne krut kao u onih super ljepila.

Pa sto ne "zakrpu" odrezes prije ljepljenja.

Evo sada sam se sjetio,posto sam 3 god radio kao klesar.Oni ti imaju dvo-komponentno ljepilo za"spomenike",to ti je jako KO VRAG,ljepi sve glatke povrsine.

Odi kod nekoga klesara i pitaj da ti kapne.

.....No opet ponavljem Zakovice su majka!

DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
15 godina
protjeran
Godfahter kaže...
renoboXX kaže...

ćek spomenuo si da se može zaljepiti lim s http://www.henkel.hr/cps/rde/xchg/henkel_hrc/hs.xsl/2499_HRC_HTML.htm .....zar će to tako čvrsto držati........ja bi poslje zakrpavanja opet rezao pa me zanima jel bi se ljepilo "odvoijo" kad bu se opet rezalo mislim od vibracije rezanja

Fora u tim ljepilima je sto vez ili spoj ostane elastican,ne krut kao u onih super ljepila.

Pa sto ne "zakrpu" odrezes prije ljepljenja.

Evo sada sam se sjetio,posto sam 3 god radio kao klesar.Oni ti imaju dvo-komponentno ljepilo za"spomenike",to ti je jako KO VRAG,ljepi sve glatke povrsine.

Odi kod nekoga klesara i pitaj da ti kapne.

.....No opet ponavljem Zakovice su majka!

znaći ovo ljepilo što je na onom gore linku će držat jako ćvrsto i neće se odljepiti kad opet režem..... i znaći uzmem lim oćistim stavim ljeppilo na onu boćnu stranicu i na novi lim i spojim prićekam 1 dan da se osuši, uzmem kit za aute poravnam one rubove da nemam "stepenice" i onda izrežem ponovno ono što želim, pofarbam i to je to.....?.

14 godina
protjeran
renoboXX kaže...
Godfahter kaže...
renoboXX kaže...

znaći ovo ljepilo što je na onom gore linku će držat jako ćvrsto i neće se odljepiti kad opet režem..... i znaći uzmem lim oćistim stavim ljeppilo na onu boćnu stranicu i na novi lim i spojim prićekam 1 dan da se osuši, uzmem kit za aute poravnam one rubove da nemam "stepenice" i onda izrežem ponovno ono što želim, pofarbam i to je to.....?.

Kao sto vidis napomenuo sam da nece izdrzati!

Ne cekas jedan dan,nego dok prstom,mozes pipnuti ljepilo,a da se na razvlaci-cc oko 15 min(uostalom pise ti na tubi)

Ne znam zasto ti je toliko bitno da Zakrpu ne izrezes prije ljepljenja,ali ok!

Onda bolje ti je da zaljepis,pukni par zakovica(pop-nitni),izrezi,onda obrusi nitne,te sve neravnine i rupe od nitni zacepi kitom!

DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
15 godina
protjeran

sad sam se sijetio da si mogu spojiti lim tako da sa punkt aparatom to spojim......i to je to čvsti spoj a dobar je....i nema nikakve neravnine i ništa jedimo zakitat poslje i pofarbat i to je to,......

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
rezanje, krpanje bočne stranice....

evo sad sam izrezao stranicu i sutra na praksi ću uzet komad lima i spunktirat.....i onda ljepo novi oblik uzrežem i zelene neonke stavim i to je to

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: rezanje, krpanje bočne stranice....
renoboXX kaže...

evo sad sam izrezao stranicu i sutra na praksi ću uzet komad lima i spunktirat.....i onda ljepo novi oblik uzrežem i zelene neonke stavim i to je to

Ako nije tajna zašto si se mučio s rezanjem? Zašto jednostavno nisi skinuo bočnu stranicu i napravio novu?

15 godina
protjeran

novu? kak to....? moram one rupe radit za šrafe to trebam da precizno da radim i one ku***e da se priljepi uz kućište da bude čvrsto i nez kaj sve....ovo se nisam ni mućio bio sam za 10 min gotov(bio bi i prije ali htijeo sam da bude ravno koko tolko da nema baš previše neravnima i išao sam po crti) a ovo je sutra vjerojatno zatvoreno onda imam sutra posla da to nacrtam kaj želim i onda si moram nabavit disk za brusilicu ali tanju i moram nabavit pilicu za lim da mogu rezat s ubodnom pilom jer će bit malo zaobljene crte.....

Budem vam pokazao kad bude sve gotovo....da vidite kaj sam napravio.

a ovaj naslov više nevrijedi jer sam se preomislio radeći kučiste nego si ovo napravit kaj sad radim jer mislim da je jednostavnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Samo me interesiralo jer mi se to činilo logičnije. Ponekad ti brrzina nije vrlina, znaš onu staru bez muke...{#}

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

hahha.....ah sutra uzmem lim 340x350 mm i to spunktiram i to je to......spojeno čvrto i eto....

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice