Da si me pitao prije 5-10 g. bio sam prvi za EU. A sad mi sve više nekako smrdi i ta varijanta, a kad se tek sjetim da zapravo nemamo pojima šta su sve ovi naši kreteni potpisali i koje ugovore tek trebamo odraditi, sve se pitam..
Po n+1 put! Jednom losom stvari ne mozes opravdavati drugu! UTUVITE SI TO VEC JEDNOM U GLAVU!
Ta izjava sama za sebe je u redu. Međutim u kontekstu, da bi funkcionirala, treba od nekud početi, postaviti mjerila, standard. A otkuda početi nego od države; ona bi svojim primjerom trebala činiti ono što zahtjeva od svojih građana. To bi trebala biti pretpostavka ove teorije. Inače se vrtiš u krug. I mi pojedinci možemo si dopustiti opravdanje jedne loše stvari drugom, ali to radi i država; pa promijeniti će zakon radi ovih ili onih razloga, pa zar to nije loše za nepušače?
Pusaci su ovisnici. Covjek bolestan, nije pusio tjedan-dva-tri i jedino o cemu razmislja je cigareta. I onda mu se ti sepiris pod prozorom s cigaretom. Ono, ne znam sto bih ti rekao...
Pa nisu svi u bolnici radi bolesti uzrokovanih pušenjem. Dapače većina ih je iz drugih razloga. A ti su najčešće u takvom k.r.u da im cigareta nije na kraj pameti. A oni koji su već došli sebi pa šepesaju uokolo, ti mogu i do kioska i do parka oko bolnice (većina ih ima), pa zakon zapravo utječe najviše na njih, jer su prije bar u parku mogli zapaliti.