Jeftini dvojac iz Nokije

poruka: 25
|
čitano: 3.295
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Jeftini dvojac iz Nokije".
16 godina
neaktivan
Jeftini dvojac iz Nokije

napokon nesto smartphone-a za obicnog covika...

Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
Jeftini dvojac iz Nokije

To nije symbian. Vidim da su sad ovu Asha seriju počeli zvati pametnim telefonima.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Jeftini dvojac iz Nokije
Kaj nije i s40 symbian? Vec sam zaboravio. Zbunilo me sto ih zovu smartphoneima.
16 godina
Ezio kaže...
Kaj nije i s40 symbian? Vec sam zaboravio. Zbunilo me sto ih zovu smartphoneima.

Prema Wikipediji je zaseban OS, koji nije baziran na Symbianu, ali su ga počeli ušminkavati i dodavati mu funkcije, akko bi bio sličan smartphoneu, ali, po meni, to su i dalje dummy phones. Ne kažem da su zbog toga loši, ali ne bi ih nazivao smartphone telefonima.

16 godina
neaktivan
Jeftini dvojac iz Nokije

zasto ne? sta je vama samo mobitel od 5000 kn smartphone?

Svaki mobitel sa nekakvim OS-om se moze zvati smartphoneom...

Moj PC  
0 6 hvala 0
17 godina
Nebi za 1000 eura ali bi sigurno za 300.
Mene vise smeta kaj svi zivi nabijaju cijene highend telefonima do jaja. Ono top modeli su po 600 ili 700 eura a proizvode ih za recimo 300 eura. Imaju zaradu 100% kaj je uber super to much!!!
Bastardz

On topic
Ove Nokie mi se bas dopadaju. Svi zivi rade nekakve sterilne monotone telefone koji na nist ne lice.

1 0 hvala 0
17 godina
Abomb kaže...

zasto ne? sta je vama samo mobitel od 5000 kn smartphone?

Svaki mobitel sa nekakvim OS-om se moze zvati smartphoneom...

{#}

Dakle svaki mobitel je smartphone?

Ili si ti dobio neki mobitel koji koristiš preko nekog CMD-a, za kojeg nikad nitko nije čuo?

You must be genius {#}

Uostalom, šta fali nazivu dummyphone? Pa ja imam 2 mobitela,  jedan smartphone Xperia p, i jedan dummy veary text2. Xperiu sam kupio tek nedavno, a ovaj imam več godinu dana.

Iako ga reklamiraju kao "smartphone" ja nikad neću reči da on to jest....

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
Jeftini dvojac iz Nokije

@abomb: Ne smatram ih smartphoenom jer, ako ćemo tako, onda je i Nokia 3310 bila smartphone. Evo ti usporedba sa Symbianom (jest starija, ali današnji Symbian je baziran na starom Symbian S 60 softwareu). Postoje razlike.

Nemoj krivo shvatiti, ne blatim te mobitele, dapače, za ono koliko traže, mobiteli su super i stvarno je pohvalno da Nokia i dalje gura svoje platforme (i s40 i Symbian), nemaju svi za Androide, iOSe, WPe, a nekim ljudima nitko on njih niti ne paše.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jeftini dvojac iz Nokije

mislim na moderni OS tipa Symbian, Android iOS, RIM... ne trazi dlaku u jaju...

Definicija smartphonea je iskrivljena, tako da odi na google i nakucaj koje su razlike smartphonea i dummy phonea pa se vrati i izdiskutirat ce mo ka ljudi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Jeftini dvojac iz Nokije

Loš imidž kojeg Nokia ima sa smartfonima preslikat će se nažalost i na ovu seriju dummy telefona. Glavna razlika (za korisnika) između S40 i S60 kojeg su deklarativno i teatralno napustili je to što S40 nema višezadaćnost, dakle nema programa u pozadini. Izdavat u današnjevrijeme telefon sa dodirnikom bez mogućnosti barem kakve takve višezadaćnosti .... ne znam kako to opisat nego kao u najmanju ruku vrlo hrabrim.

0 0 hvala 0
17 godina
Abomb kaže...

Definicija smartphonea je iskrivljena, tako da odi na google i nakucaj koje su razlike smartphonea i dummy phonea pa se vrati i izdiskutirat ce mo ka ljudi

Ovaj OS nije ni jedan od navedenih...

Slažem se s ovim gore, još bih pored symbiana stavio Belle, jer se sad tako zove, ali ništa više od toga.

Ovo je dummy koliko god prodavači tvrdili da je pametan...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
neaktivan
rmiculini kaže...

Loš imidž kojeg Nokia ima sa smartfonima preslikat će se nažalost i na ovu seriju dummy telefona. Glavna razlika (za korisnika) između S40 i S60 kojeg su deklarativno i teatralno napustili je to što S40 nema višezadaćnost, dakle nema programa u pozadini. Izdavat u današnjevrijeme telefon sa dodirnikom bez mogućnosti barem kakve takve višezadaćnosti .... ne znam kako to opisat nego kao u najmanju ruku vrlo hrabrim.

po meni nije hrabra nego realna... a realno gledano, obicni covik nece trosit tisuce kuna za nesto sta mu ne triba nego ce uzet normalan i stabilan telefon. ovaj SMARTPHONE zadovoljava 95% potreba svakog korinika i za istog takog korinika nije bitno imat mobitel od 1000 eura.

16 godina
rmiculini kaže...

I hrabro i zapravo razumno od Nokije. Ne trebaju svi višezadaćnost još uvijek, postoje ljudi koji su svjesni da koriste telefon najviše za pozive i poruke, a opet, htjeli bi da imaju touch, mogućnost skočiti na internet, da lijepo izgleda, a boje se koristiti (komplicirani su im) ili smatraju da im Android, Symbian ili drugi višezadaćni OS nije potreban. Primjerice, moja baka bi bila presretna s ovakvim mobitelom. Starija žena, slabije vidi, a ikone su dovoljno velike na ovakvom mobitelu da ih vidi bez prevelikog naprezanja očiju, što kod bilo kojeg slide ili candy bar dummyja neće dobiti (Emporiu i sl. isključujem iz priče, neće ona to, to je ružno XD).

16 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...
Abomb kaže...

Ovaj OS nije ni jedan od navedenih...

Slažem se s ovim gore, još bih pored symbiana stavio Belle, jer se sad tako zove, ali ništa više od toga.

Ovo je dummy koliko god prodavači tvrdili da je pametan...

golf 3 iz 95 je isto akotuo kao i mercedes A klasa iz 2012.? nije preimenovan u motor iako nije najnapredniji....
mjesas second class i fisrt class smarthphone
po tvojoj logici samo su najnoviji mobiteli tipa Iphone5, S3, Nokia Lumia920 smartphone-i a njihovi predhodnici dummy phone samo sta nemaju naaaaajmodernije mogucnosti?

15 godina
NEW_MAN kaže...
Mene vise smeta kaj svi zivi nabijaju cijene highend telefonima do jaja. Ono top modeli su po 600 ili 700 eura a proizvode ih za recimo 300 eura. Imaju zaradu 100% kaj je uber super to much!!!
Bastardz

On topic
Ove Nokie mi se bas dopadaju. Svi zivi rade nekakve sterilne monotone telefone koji na nist ne lice.

a vidiš to je zakon ponude i potražnje, zašto krumpir prodavati po 4 kn ako dobro prodaja ide i za 15, i ljudi su spremni to plaćati.

To je cijela filozofija

15 godina
Abomb kaže...
... a realno gledano, obicni covik nece trosit tisuce kuna za nesto sta mu ne triba nego ce uzet normalan i stabilan telefon. ovaj SMARTPHONE zadovoljava 95% potreba svakog korinika i za istog takog korinika nije bitno imat mobitel od 1000 eura.

a realno gledano za veliku većinu je dovoljan i 3310 od pred 10-12 godina, pozivi i poruke,

17 godina
Abomb kaže...

po tvojoj logici samo su najnoviji mobiteli tipa Iphone5, S3, Nokia Lumia920 smartphone-i a njihovi predhodnici dummy phone samo sta nemaju naaaaajmodernije mogucnosti?

Smartphone je uređaj koji posjeduje napredne postavke, i ono najvžanije, koji može raditi više stvari odjednom.

S40 to nemože, i tu je točka.

Ne kažem ja da to nije telefon, to jest telefon, samo nije smartphone.

Isto kao da ja tebi kažem, kupujem sportski auto, i kupim golfa r32, a ti kupiš golfa 1.2tdi, to ti ne daje za pravo da ti kažeš da i ti imaš sportski auto {#}

17 godina
Jeftini dvojac iz Nokije

Ashe su featurephonei. Dolaze sa ugrađenim aplikacijama koje rade 95% onoga što bi korisnik radio na smartphoneu, ali im se ne mogu dodavati aplikacije kao na Androidu i iOSu, pa se ne smatraju pravim smartphoneima (imaju, doduše, Javu, tako da je moguće na njima pokretati Java ME aplikacije, kao što je odavno bilo moguće na skoro svim mobilnim telefonima).

Inače, koliko sam obavešten, Ashe imaju solidno visok kvalitet izrade, vrlo solidne ekrane (i što se tiče prikaza i osetljivosti na dodir) i veoma dobar odziv sistema, pa uopšte nisu loš izbor za štedljive koji ne moraju imati pravi smartphone.

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sigurno bolja opcija nego neki jeftini android.
bolja izrada i stabilniji os, koji malo baca na meego.
prijasnje ashe nisu imale wifi. jos da ubace i bolju kameru (barem flash) i mob za 5
je li smart ili ne? pa funkcionalniji je od iosa i wp7 (bt, file manager, mass storage,..) koji isto nemaju visezadacnost.
ima pristup store-u.
za 100$ sto bi htjeli...
Any aluminum product may scratch or chip with use, exposing its natural silver color. That is normal.
14 godina
neaktivan
Jeftini dvojac iz Nokije

telefon je pametan koliko i magarac koji ga drži

Pokušavan bit razuman ali ti i dalje ne govoriš ono šta želin čut .

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jeftini dvojac iz Nokije

Ovo i onako nije namjenjeno za nase trziste,ovakvi telefoni se prodaju ko ludi u Indiji i Indoneziji

0 0 hvala 0
15 godina
Jeftini dvojac iz Nokije
"telefon je pametan koliko i magarac koji ga drži" rece UlsarTheGreat drzeci aj fon 5

0 0 hvala 0
12 godina
NEW_MAN kaže...
Bastardz

On topic

Da, proizvode ih za 300 i prodaju ih za puno previše (bar kod nas u RH) ali netko mora platiti sve radnike (od softveraša do dizajnera, itd.). Jer u smartphoneu plaćaš i OS koji uz njega ide, a i on je djelo ljudi koji se bave softverom te i njih treba platiti.

12 godina
apoteka kaže...
sigurno bolja opcija nego neki jeftini android.
bolja izrada i stabilniji os, koji malo baca na meego.
prijasnje ashe nisu imale wifi. jos da ubace i bolju kameru (barem flash) i mob za 5
je li smart ili ne? pa funkcionalniji je od iosa i wp7 (bt, file manager, mass storage,..) koji isto nemaju visezadacnost.
ima pristup store-u.
za 100$ sto bi htjeli...

Pa za 100$ sam kupio Huawei Sonic za koji se nadam da je bolji od ovih Nokia po mogućnostima.

Istina, ima neke funkcionalnosti koje iOS i WP7 nemaju, ali Nokia Store je koma. Teška koma sa jako malim brojem poznatih aplikacija.

ps. Isprike jer nisam koristio višestruko citiranje nego sam dva posta pisao.

17 godina
Great Scott! kaže...
NEW_MAN kaže...
Bastardz

On topic

Da, proizvode ih za 300 i prodaju ih za puno previše (bar kod nas u RH) ali netko mora platiti sve radnike (od softveraša do dizajnera, itd.). Jer u smartphoneu plaćaš i OS koji uz njega ide, a i on je djelo ljudi koji se bave softverom te i njih treba platiti.

Apple dobiva 30% od svake transakcije na iTunes tak da ne brini ti za softverase, pretpostavljam da je 30% kod svih a ne samo kod Applea. Nije to auto da na njemu radi sto dizajnera, a zarade vise nego svi proizvodaci auta na svijetu skupa.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice