ljudi moze mi tko pomoci u vezi content awarea??? nisam bas upoznat s tim...ja oznacim drvo na slici i odem na content aware scale i neznam sto dalje...
ovi mladići govore o
, je neš sasma drugoljudi moze mi tko pomoci u vezi content awarea??? nisam bas upoznat s tim...ja oznacim drvo na slici i odem na content aware scale i neznam sto dalje...
ovi mladići govore o
, je neš sasma drugo
a sad kuzim zas neradi
EDIT: omg....kako je zakon...evo za 5min slikice...
EDIT2: e sad me vec polako pocinje zivcirat....na 3 od 6 slika mi je failao....
ipak me pomalo nervira šta već nije izašao trial na oriđiđi stranice Adobe..
I poprilicno nepotreban ;)
Al mocno izgleda ;)
A da, u biti sam mislio da ce meni biti nepotreban za ono sto radim, no na kraju ispada da ce mi biti itekako potreban. Kad pisem recenzije za pojedine epizode pojedinih serija, stavljam i screenshotove, i ne bi vjerovao koliko taj alat efikasno uklanja logo TV-kuce koja emitira seriju. Taj logo uglavnom bude u donjem desnom kutu slike, s ovim alatom ga zacas uklonim. Druzit cemo se vise nego sto sam mislio. :)
Nemoj mi reci da si kupio photoshop radi toga ;)
Poprilicno sam siguran da imas piratsku verziju ;)
Nisam ga kupio, za Photoshop bih jedino dao para kad bih bio nekakav bogatas, a posto sam daleko od toga, nista... :) Ali posto tu neke stvari oko toga nisu sukladne pravilima foruma, radije izbjegavam pricati o tome. :)
Znaci da ta funkcija ipak nije dovoljna da nekome kome ona zaista i pomaze da ga kupi ;)
A onome kome treba photoshop pa ce ga i kupiti ona je poprilicno minorna jer su ti ljudi to rjesavali na druge nacine taj isti problem ;)
A ovdje se samo o toj funkciji prica :)
Sto ce reci da ce ga skinuti i instalirati radi ku.....a ;)
i, jel mogu vrtit cs5 na 32bit?
Ma daajte ljudi, vi s tim content-aware-om samo sranje napravite...
Najljepši dio slike vi maknete...-.-
a moja zadnja???(malo gore skrolaj nac ces)
a moja zadnja???(malo gore skrolaj nac ces)
iako nisam u raspravi...
tvoja zadnja da ne znam kako prije ona izgleda bi mi cak i izgledala ok :) i ne bi primjetio da content aware, iako jako dobro popunjava ostavlja vidljivi trag...
Hehe, ma ja sam samo na svojim primjerima isprobavao alat. Kao da ce meni taj alat previse trebati sto se tice tih slika prirode. Nego sam ga samo isprobao i stavio slike, ako nekoga zanima, da vidi kako to izgleda u praksi.
I svida mi se, covjek samo odabere taj alat i klika po slici, Photoshop radi sve ostalo, ono, nista ne moras puno kemijati, samo klikci. E sad, malo sam gledao, opet mozes postici razne rezultate, sve ovisi kad povlacis crtu odakle je povlacis, itd., ali ovako na najjednostavniji nacin, samo klikces, Photoshop sam sve ostalo radi.
Fora alat. Samo sto, kao sto sam rekao, ja ga necu pretjerano koristiti da uklanjam objekte sa slike, nego neke druge stvari koje smetaju. :)
Ma razumijem, moja reakcija je bila takva jer je bilo radova u fotošop galerija slika (ili kako se već zove tema) koji su dobiveni content-aware-om koji su samo maknuli ono dobro iz slike...
najbolji program ikad-samo spor na mom kompu. kakva čuda radi, sekunda i bb!
ima na torrentima kompletna master verzija...hebena je :)
eto molim da mi se NE dodijeli karton ukoliko nije neophodno hehe
Photoshop ti najbolji program ikad?????'
O boze...
Photoshop ti najbolji program ikad?????'
O boze...
da, nego, šta bi ti? da mi bude paint? pa program je moćan, a ide sve bolje i bolje. dijeli vrh sa after effects.
Kakve veze imaju PS i AE? Kako mozes reci da je neki program najbolji uopste? Po kojem kriteriju? Ajd mi zadovolji znatizelju molim te.
Vjerojatno je mislio "najbolji među grafičkim programima", iako je i to potpuno subjektivno.
Ali ovu usporedbu s AE ne shvaćam uopće.
Pogledaj koje sve grupe prati pa ce ti biti sve jasno ;)
Cisto sumnjam da uopste zna razliku izmedju AE i PS ;)
Isproba san malo taj content aware fill. Moran priznat, prilicno je beskoristan. Rezultati su mu prilicno traljavi. Opet nakon njega iman posla.
Jedini eventualno korisni feature CS5 paketa je to sta su AE napokon 64-bit.
Isproba san malo taj content aware fill. Moran priznat, prilicno je beskoristan. Rezultati su mu prilicno traljavi. Opet nakon njega iman posla.
Jedini eventualno korisni feature CS5 paketa je to sta su AE napokon 64-bit.
na koristim AE (nije moj fah) ali, taj Fill, ne može se mjeriti s detaljnom odbradom, probaj nešto napravljeno s njim spremit kao tiff pa samo pregledat u AI ili Corel Draw..blagi užas. To je alat za po kući (ajmo sada stavit glavu od Sanadera na gorilu isl.)Ali mi se ipak čini da je CS5 x64 za nijansu brži od CS4x64, a i ne šteka mi toliko kad imam puno layera (pogotovo na zoom sa slikom od 20MB), naravno, ipak napredak
Baš me zanima kakva bi karta izgledala da se slovenija izbrise :D
Pogledaj koje sve grupe prati pa ce ti biti sve jasno ;)
Cisto sumnjam da uopste zna razliku izmedju AE i PS ;)
joj, šta bi mogao biti AE? jel to nešto slično mayi? nije. jeli slično paintu? nije. pa jbt nisam glup!
nisam grupirao programe, već sam najbolje programe odredio kako služe meni i kako odrađuju posao. mogu ja grupirati programe u razne skupine: 3d modeliranje, pa izdvojim koji je najbolji. uređivanje slika, pa opet koji je najbolji. to mogu, ali ne želim. sad sam izdvojio programe koji su meni najkorisniji i koji mi valjaju. bez grupiranja!
Totalna je glupost izjaviti da je neki program najbolji ikad!!!
Ja kazem d aje word najbolji program ikad!!!
I sta sad?
Onda si trebao reci da je PS najboli program ikad u kategoriji grafickih programa potkategorija obrada rasterskih slika.
I cime se ti to bavis da si mjerodavan davati takve izjave.
Ma PS je najbolji program za obradu rasterskih slika, ali je jako daleko od idealnog.
I umisto da od njega napravu ono sta bi triba bit, sve sta radu sa novin verzijama je dodavanje zvucnih featurea kao sta je Content Aware Fill, koji
privlacu pozornost, a iskoristit ih nemos. Rezultat je isti ka da uzmes Clone brush i malo popikas. I to lose.