eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.390.469
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
mbaksa kaže...
razorinc kaže...
Dobio sam neispravan mobitel, poslao ga natrag i sad su mi navodno poslali drugi, međutim situacija je takva kakva je... I sad ni sam nezz šta mi je činiti...

Ako si otvorio case na eBayu, nemaš se čega brinuti - ako ti ne stigne do kraja roka, možeš tražiti povrat novca. Ako nisi ili nisi uopće kupovao preko eBaya, onda imaš. {#}

PS netko je komentirao da ima nekih problema s pošiljkama iz Kine. U zadnja dva dana za paket koji sam naručio prije 22 dana dobio sam četiri tracking statusa "Waiting for transit airline Space", a isti takav jedan status i prije "Dispaching". Sad ne znam što im to znači - valjda da samo što nisu ukrcali u avion, a izgleda da će im trebati neko vrijeme da ukrcaju. Paket iz Hong Konga došao je za 13 dana.

To ti znači da je paket u skladištu i čeka.

Stvarno se ništa ne isplati naručiti preko kineske pošte, neka je stvarno ogromna gužva od 6. mjeseca.

Evo ja jedan paket čekam 35 dana  a drugi 25 dana, a ne mogu naručiti mobitel do ne dođu ovi.

13 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Kupio sam nešto preko e baya i piše da je opis plaćanja bank transfer, bez ikakvih podataka. Pošaljem poruku prodavaču i on mi kaže da mu pošaljem poštom tih par eura. Je li to protivno pravilima?Kako se ebay naplati od njega ako tako platim? I bank transferom općenito?????

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zrimo kaže...
mbaksa kaže...

To ti znači da je paket u skladištu i čeka.

Stvarno se ništa ne isplati naručiti preko kineske pošte, neka je stvarno ogromna gužva od 6. mjeseca.

Evo ja jedan paket čekam 35 dana  a drugi 25 dana, a ne mogu naručiti mobitel do ne dođu ovi.

I ja cekam svoju posiljku preko China post-a, ne dugo (od 20.06.), ali cekam ko' ozeblo sunce, ne mogu docekati da stigne :D

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
14 godina
neaktivan

Veliki sam štovatelj Ebaya i nakon 70ak kupnji se želim odlučiti za jednu "riskantniju". Zapravo će mi trebati vaša pomoć i u pravilu najviše pomoć od onih koji su nakon 1.7 odradili kupnju mobitela iz Velike Britanije.

Naime, planiram si uzet mobač i tablet.Sad, iz HAKOM-a mi kažu da više nikakve potvrde za RiTT  opremu više ne treba nikakva potvrda/dozvola od njihove strane e a mene sad zanima ako mi npr. Windows Surface dode 3000kn na našu carinu, šta me sve čeka? Da li samo dolazak tableta na kucnu adresu ili opće poznate spike s pozivima da se dofura račun i slično.

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
tiho999 kaže...

Veliki sam štovatelj Ebaya i nakon 70ak kupnji se želim odlučiti za jednu "riskantniju". Zapravo će mi trebati vaša pomoć i u pravilu najviše pomoć od onih koji su nakon 1.7 odradili kupnju mobitela iz Velike Britanije.

Naime, planiram si uzet mobač i tablet.Sad, iz HAKOM-a mi kažu da više nikakve potvrde za RiTT  opremu više ne treba nikakva potvrda/dozvola od njihove strane e a mene sad zanima ako mi npr. Windows Surface dode 3000kn na našu carinu, šta me sve čeka? Da li samo dolazak tableta na kucnu adresu ili opće poznate spike s pozivima da se dofura račun i slično.

Hvala

Pa ako je iz UK, ne čeka te ništa.

14 godina
neaktivan

To stoji i tak si ja mislim, ali opet sam čuo priča da ne ide carina do 150€, da proizvod mora biti napravljen u EU i tako te dvosmislene stvari.

17 godina
tiho999 kaže...

To stoji i tak si ja mislim, ali opet sam čuo priča da ne ide carina do 150€, da proizvod mora biti napravljen u EU i tako te dvosmislene stvari.

Skupljaj informacije s vjerodostojnih mjesta, ne iz "rekla - kazala" izvora, novinarskih portala i foruma.

Bitno da proizvod fizički već jest u EU.

15 godina

neznam jel već bilo riječi o tome, puno je stranica ovdje za sve prolistati.

da li je itko kupovao, ima iskustva sa naručivanjem dioptrijskih naočala s ebaya? znači, kvaliteta naspram cijene, koji seller dobro kotira, da li je isplativo itd? UK ili EU, neću China :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Što se tiče carine, ako imate opciju, uvijek uzimajte robu DHL-om. imaju vlastiti carinski ured i vrlo su "popustljivi".

S druge strane, carina-recimo u Varaždinu na pošti, otvara i kutijice sa čačkalicama. Lik mi je htio naplatiti pdv na rabljeni procesor, pazi sad:"po srednjoj tržišnoj vrijednosti u HR"

Radio se o intelu extreme edition kojeg u Hrvatskoj ima 3 komada sve skupa. Imao sam samo sreće kaj je taj koji je robu otvarao, u međuvremenu otišao na godišnji, a drugom liku koji ga je mijenjao se nije dalo z.ajebavati.(Došao osobno u ured taman pred gablec{#} )

[M|C] jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
tiho999 kaže...

Tu ti sve piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
bazzi kaže...

...pa me zanima dali bi to prošlo ili moram još nešt platiti

Gledaš od kuda roba dolazi (u ovom slučaju to je Velika Britanija dakle članica EU)

Na robu iz zemalja članica EU više nemaš nikakva davanja niti pdv niti carina niti ništa.

Dakle taj tracker će te doći točno 32,99 GBP do kućnog praga.

Jučer mi stiglo na kućni prag paket iz britanje vrijednosti od oko 500 kuna. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 21:55 (Yuda).
15 godina

Vidio sam stranicu-dvije da je netko imao problema sa plaćanjem, pa evo, za sve kojima se dogodi taj "Error: Return to merchant":

Prvo, obrišite sve cookiese od PayPal-a, onda kroz "My eBay" idete na Pay now. Kod plaćanja na PayPalovoj stranici odaberite Checkout as guest.

Tako napravim svaki put kad dobijem error i onda plaćanje radi odlično.

Ali problem kod takvog plaćanja je da za tu kupnju ne vrijedi eBay Buyer protection nego se problemi rješavaju preko PayPal-a. Budući da ne kupujem stvari preko $10, nije mi to toliko bitno, ali za skuplje stvari bi onda trebalo malo pripaziti.

Albis STB-7710 Firmware Development: http://blagus.info
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Yuda kaže...
bazzi kaže...

...pa me zanima dali bi to prošlo ili moram još nešt platiti

Gledaš od kuda roba dolazi (u ovom slučaju to je Velika Britanija dakle članica EU)

Na robu iz zemalja članica EU više nemaš nikakva davanja niti pdv niti carina niti ništa.

Dakle taj tracker će te doći točno 32,99 GBP do kućnog praga.

Jučer mi stiglo na kućni prag paket iz britanje vrijednosti od oko 500 kuna. {#}

znaći nema više panike uh sad mi je odma lakše,hvala

ovo pod shipping mi nije jasno-Royal Mail Airmail (Small Packets)     Zwischen Mo,15.Jul.und Mi,17.Jul. bei heutigem Zahlungseingang- kakvo je to slanje poštom ili čime do sad nisam nikad ništ naručil pa da mi to piše

17 godina
moderator
bazzi kaže...
ovo pod shipping mi nije jasno-Royal Mail Airmail (Small Packets)     Zwischen Mo,15.Jul.und Mi,17.Jul. bei heutigem Zahlungseingang- kakvo je to slanje poštom ili čime do sad nisam nikad ništ naručil pa da mi to piše

Obična pošta koja se šalje avionom. Drugim riječima, nije dostavna služba.

14 godina
neaktivan

Da, ukratko.

Citiram;

"Napomena: s ulaskom Hrvatske u EU nema obračunavanja carine i PDV-a na pakete iz Europske unije."

Znači sad na Ebay.uk i vrebati povoljni bidding i usparati par tisuca kuna :)

17 godina
moderator
tiho999 kaže...
"Napomena: s ulaskom Hrvatske u EU nema obračunavanja carine i PDV-a na pakete iz Europske unije."

Znači sad na Ebay.uk i vrebati povoljni bidding i usparati par tisuca kuna :)

Za manje iskusne kupce treba napomenuti da dobro gledaju gdje se proizvod nalazi, da s eBay.uk ne naruče proizvod iz Kine (osim ako to ne žele). Da, na ebay.uk ima puno više proizvoda iz UK i ostatka Europe, međutim i dalje ima mnogo proizvoda iz Azije. Trebaju obratiti pažnju i na to da proizvodi koji se i inače proizvode i prodaju iz Kine, da su često s obračunatom carinom i PDV-om nekoliko desetaka posto jeftiniji od identičnih proizvoda koji se šalju iz Europe.

14 godina
neaktivan

Totalno to. Ak ga kupiš s ebay.uk, platiš liku sa adresom u Manchesteru a na paketu piše da je "shipped from Hong Kong", e onda je zajeb, vjerojatno žešće prirode.

15 godina
neaktivan

Naručio sam nekih 5-6 itema (sve od razlicith sellera). I sad me zanima, ako paketi stignu, a ja ne budem kod kuce (mozda more ili tako nesto) koliko se ti paketi zadrzavaju u posti?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Lijep pozdrav svima Nadam se da cu ovdje pronaci odgovor jer vidim da ste upuceni Inace kupujem samo paypalom ali evo ovaj put sam zaboravila pogledati a prodavac trazi samo direktan transfer novca Medjutim vec dva dana da sam pobijedila na aukciji ne odgovara mi na poruku da mi posalje svoje podatke swift i iban i ne mogu nista Cekam.. Saljem nove poruke.. Nista.. Da li u tom slucaju mozda mogu otkazati narudzbu ili da kontaktiram ebay podrsku? Hvala
Life is simple. Breathe in. Breathe out. Repeat.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
anapi kaže...
Inace kupujem samo paypalom ali evo ovaj put sam zaboravila pogledati a prodavac trazi samo direktan transfer novca

Iskreno da ti kažem, to nikad na eBayu nisam vidio. Kako te onda eBay može zaštititi ako transakcija ne ide preko njih, odnosno preko PayPala?

anapi kaže...
Medjutim vec dva dana da sam pobijedila na aukciji ne odgovara mi na poruku da mi posalje svoje podatke swift i iban i ne mogu nista Cekam.. Saljem nove poruke.. Nista.. Da li u tom slucaju mozda mogu otkazati narudzbu ili da kontaktiram ebay podrsku? Hvala

"Već dva dana"? Pa to i nije neko baš tako dugo razdoblje. Ako ti se neće javiti neko vrijeme koje se tebi čini predugim, možeš pokušati otkazati kupnju. Ako si proizvod kupila po izrazito povoljnoj cijeni, možda se prodavač nada upravo tome, pa da proizvod ponovno stavi na tržište.

14 godina
anapi kaže...
... a prodavac trazi samo direktan transfer novca

To je protiv pravila!!!!!!!!!! Prijavi sellera.

Kad kupuješ na ebayu plačaš isklučivo preko paypala. Točka.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2013 21:45 (Yuda).
12 godina
neaktivan
Bogami, na njemackom ebayu svaki deseti ima paypal a svi ostali direktni transfer novca.. Uberwisung! Nisam dosad nikad imala problema, stvarno su korektni i posteni. Roba je uredna i ocuvana, ne lazu, dostava je brza. Ali ovaj se ne javlja. Rijec je apple iPadu 3 za nekih 300 eura, skroz pristojna cijena,polovan je 7 mj star. Pitam se samo tko prodaje tako nesto a onda nit baci pogled na ebay da vidi tko je pobijedio, kakav mi je feedback ili sta..nit ne cita mejlove?? Hellooooo :( Mislim da cu trazit otkaz.. Ne znam hoce li mi ga dozvoliti.. Ipak tu osobu moram cekati da otkaze a onda mi moze poslati i ostale podatke. Sljedeci put doooobro gledam, samo paypal ,platim i mirna Bosna!!!

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Hvala vam na savjetima Javio se gospodin jutros i kaze da preferira PayPal.. I jaaaaaa. :) Pozz svima

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koje je prosjecno vrijeme stizanje posiljki iz UK?
Prvi put sam narucio na ebayu nesto iz UK, pa da vidim koliko to otprilike stize, vjerovatno je dosta slicno vrijeme dostave do BiH i do HR

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Haker_x kaže...

Koje je prosjecno vrijeme stizanje posiljki iz UK?
Prvi put sam narucio na ebayu nesto iz UK, pa da vidim koliko to otprilike stize, vjerovatno je dosta slicno vrijeme dostave do BiH i do HR

Do 2 tjedna, no često u roku od tjedan dana.

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you. Have you tried turning it off and on again?
14 godina
neaktivan

Vidim dosta likova uzelo siberia v2 preko ebaya bas sam citao,je li to fejk neki ili ? ja sam uzeo isto imam ih nosam i kako sam gledo review cini se isto a sad ne znam bas sve u detalje jer nisam imao iz trgovine kupljene pa eto zna li iko ista o tome , i ko ima onu usb zvucnu vidim isto da je oko 18$ isplati li se uzimati taj virtutelni 7.1 ovo ono .. =), a i najjace mi gledam cijene sve do 40$ i onda samo odjednom 100+ dolara siberie,izgleda ovi uzimaju naveliko ili imaju neki svoj pc shop pa prodaju za jeftinije ili ima neka caka uglavnom :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Rizi kaže...
Rizi kaže...

Vidim dosta likova uzelo siberia v2 preko ebaya bas sam citao,je li to fejk neki ili ? ja sam uzeo isto imam ih nosam i kako sam gledo review cini se isto a sad ne znam bas sve u detalje jer nisam imao iz trgovine kupljene pa eto zna li iko ista o tome , i ko ima onu usb zvucnu vidim isto da je oko 18$ isplati li se uzimati taj virtuelni 7.1 ovo ono .. =), a i najjace mi gledam cijene sve do 40$ i onda samo odjednom 100+ dolara siberie,izgleda ovi uzimaju naveliko ili imaju neki svoj pc shop pa prodaju za jeftinije ili ima neka caka uglavnom :D

A-a promasio sam,i jos pitanje za koliko otprilike dolazi iz engleske i to iz kine mi dodje za 13-ak dana,i cuo sam da je vecini isto ljudi na carini ostalo pa su morali jos nesto dodatno placati ..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozdrav,

namjeravam uzet ovo.to su zice i pakovanje je maleno.ima li kakve vjerojatnosti da cu izvjec carinu,ako ne koliko bi me stajalo?

0 0 hvala 0
17 godina

Ako carina ustvrdi da je proizvod stajao 60$ platio bi pdv u iznosu od 25% tj. 15$

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice