Radeon 5770 vs 6870 vs 7870

poruka: 202
|
čitano: 26.380
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Radeon 5770 vs 6870 vs 7870
Jurassic Park kaže...

Veliki Hmmmmmmmmm

Koga na kraju sad da slušam? {#}

ne znam vala radi sta hoces ali JA NE MOGU I NEĆU PREPORUČITI i3 2100 :)

za buduće igre dualac je šrot, imam ga vidi te pod moj pc i meni pravi bottleneck u multiplayeru BF3 u ostalim igrama je OK ali i dalje ga nebi nikad prepocuio naspram nekog phenoma II X4 jer sam imao i njega i bio mi je bolji u ovoj igri milion puta a kostao manje od ovog i3

birajte sta hocete al kod mene je odsad sto se tice intela jedino i5 ili ako imam manji budzet onda idem na AMD Quad Core i mirna Bosna(moja) :D

14 godina
neaktivan

Vi ste nenormalno nedokazani, povlacim se iz daljnje rasprave.

--------------------------

2 4 hvala 0
15 godina
neaktivan
mersimh kaže...

za buduće igre dualac je šrot, imam ga vidi te pod moj pc i meni pravi bottleneck u multiplayeru BF3 u ostalim igrama je OK ali i dalje ga nebi nikad prepocuio naspram nekog phenoma II X4 jer sam imao i njega i bio mi je bolji u ovoj igri milion puta a kostao manje od ovog i3

birajte sta hocete al kod mene je odsad sto se tice intela jedino i5 ili ako imam manji budzet onda idem na AMD Quad Core i mirna Bosna(moja) :D

Kako znaš?

13 godina
protjeran

- sta je sa ovim tipom sto je zapeo za taj i3 proc, covjece daleko od toga da je taj proc los ali za buduce dvije tri godine si ovaj sastavlja konfu - da je neznam kakv ipak je dual core, a njemu treba quad ako hoce biti miran igotovo

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 0:43 (PR0MATRAC).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
PR0MATRAC kaže...
- sta je sa ovim tipom sto je zapeo za taj i3 proc, covjece daleko od toga da je taj proc los ali za buduce dvije tri godine si ova sastavlja konfu - da je neznam kakv ipak je dual core, a njemu treba quad ako hoce biti miran igotovo

Kažem da se slažem da je Phenom II X4 bolji izbor za budućnost, ali i3 ima daleko bolje performanse od bilo kojeg Daul Core procesora, dapače ne kaska ništa za Phenomima X4.

I kako objašnjavate to da imam bolje performanse sa i3 550 nego sa Phenomom II X4 B55 kojeg sam imao ?

Ne bolje nego dosta bolje.

''A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer'' - Bruce Lee
13 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
mersimh kaže...

Kako znaš?

šta kako znam?? sta ti je tesko skontat napisao sam da sam imao phenom II x4 i ovaj intel i3

istu igru igrao sa oba procesora i razlika ko nebo i zemlja

quad core je meni bolji izbor i et, znam da je bolja SB arhitektura al dzaba dualcu HT kad je i dalje Dualac za BF3 multiplayer 32 vs 32 svaki i3 umire dok svaki quadcore nece ici preko 80% usagea

13 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...
PR0MATRAC kaže...
- sta je sa ovim tipom sto je zapeo za taj i3 proc, covjece daleko od toga da je taj proc los ali za buduce dvije tri godine si ova sastavlja konfu - da je neznam kakv ipak je dual core, a njemu treba quad ako hoce biti miran igotovo

Kažem da se slažem da je Phenom II X4 bolji izbor za budućnost, ali i3 ima daleko bolje performanse od bilo kojeg Daul Core procesora, dapače ne kaska ništa za Phenomima X4.

I kako objašnjavate to da imam bolje performanse sa i3 550 nego sa Phenomom II X4 B55 kojeg sam imao ?

pa nije ovdje pitanje dali je i3 550 bolji ili losiji od drugih dual core proca, nego sto je njemu najbolje za upgrade, a sto se tice preformansi pitanje je koje si jos komponente promjenio uz procesor (ako jesi) i dali je i na koliko klokan i3, a ovaj phenom na koliko i dali je uopce, ja imam phenoma 840 3,2 x4 i kad sam ga kupovao rece mi ovaj đek u adm-u da taj proc i nije bas za gameing jer nema L3 keš i u biti ima propus jezgru a ne deneb kao oriđiđi phenomi i ugl ja si mislimd daj ti meni proc da ja idem i evo sad rokam BTF3 I CRY2 uz ostale igre na hardcore ultra postavima 50-60 fps sa safirkom 5870 hd a na new eggu su taj phenom ocjenili sa ocjenom 9.5 ili nesto jako visoko ugl. poanta je u frekvenciji i broju jezgri ovo drugo vise manje je sve nekakva mutljavina sa arhitekturama keš memorijama i sl

- dokazao ja s frapsom

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 0:59 (PR0MATRAC).
13 godina
protjeran
mersimh kaže...
ATiGamer kaže...
mersimh kaže...

Kako znaš?

šta kako znam?? sta ti je tesko skontat napisao sam da sam imao phenom II x4 i ovaj intel i3

quad core je meni bolji izbor i et, znam da je bolja SB arhitektura al dzaba dualcu HT kad je i dalje Dualac za BF3 multiplayer 32 vs 32 svaki i3 umire dok svaki quadcore nece ici preko 80% usagea

...tocno, ja kad sam na max sve u battlefieldu 3 phenomcek mi neide iznad 80% zapravo ga jos sa nicime nisam uspio opteretit iznad 80 % a taman sam nedavno pokusao ukljucecui sve programe na kompu i igre i defragmentacije u tune upu i auslogicu jos koje kakva kopiranja i prebacivanja sa jedne particije bna drugu i sve sto sam mogao ali iznad 80% ga nemos navuci nikako

13 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...
MARKOZD15 kaže...
PR0MATRAC kaže...

pa nije ovdje pitanje dali je i3 550 bolji ili losiji od drugih dual core proca, nego sto je njemu najbolje za upgrade, a sto se tice preformansi pitanje je koje si jos komponente promjenio uz procesor (ako jesi) i dali je i na koliko klokan i3, a ovaj phenom na koliko i dali je uopce, ja imam phenoma 840 3,2 x4 i kad sam ga kupovao rece mi ovaj đek u adm-u da taj proc i nije bas za gameing jer nema L3 keš i u biti ima propus jezgru a ne deneb kao oriđiđi phenomi i ugl ja si mislimd daj ti meni proc da ja idem i evo sad rokam BTF3 I CRY2 uz ostale igre na hardcore ultra postavima 50-60 fps sa safirkom 5870 hd a na new eggu su taj phenom ocjenili sa ocjenom 9.5 ili nesto jako visoko ugl. poanta je u frekvenciji i broju jezgri ovo drugo vise manje je sve nekakva mutljavina sa arhitekturama keš memorijama i sl

- dokazao ja s frapsom

upravo sam imao bas taj phenom :DDD ma bio je extra koliko god bio zapravo "athlon" sad bi ga uzeo za ovaj fucking i3 :D

14 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...

...tocno, ja kad sam na max sve u battlefieldu 3 phenomcek mi neide iznad 80% zapravo ga jos sa nicime nisam uspio opteretit iznad 80 % a taman sam nedavno pokusao ukljucecui sve programe na kompu i igre i defragmentacije u tune upu i auslogicu jos koje kakva kopiranja i prebacivanja sa jedne particije bna drugu i sve sto sam mogao ali iznad 80% ga nemos navuci nikako

...ili jednostavno ukljucit x264 encode i da vidis kako ce se zabiti u stotku.

13 godina
neaktivan
mate960 kaže...
PR0MATRAC kaže...

...ili jednostavno ukljucit x264 encode i da vidis kako ce se zabiti u stotku.

sta imamo od tih testova matereti?

koristimo kompove za gamning gotovo svi i zelimo da ide tu glatko i to je to ;)

a neki video encoding ovo ono to mogu i sacekat da radi cijeli dan ako hoce jer to cu radit max jednom u po godine

14 godina
neaktivan
mersimh kaže...

sta imamo od tih testova matereti?

koristimo kompove za gamning gotovo svi i zelimo da ide tu glatko i to je to ;)

a neki video encoding ovo ono to mogu i sacekat da radi cijeli dan ako hoce jer to cu radit max jednom u po godine

Ne znam za tebe ali moj CPU encodira skoro svaki dan, ne radi testiranja i kurcenja nego radi video produkcije.

15 godina
neaktivan
mersimh kaže...

Nism čitao temeljito prethodne postove pa nisam znao da si imao oba proca. Jesi igrao s istim patchem, OS-om etc?

14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
mersimh kaže...

...Jesi igrao s istim patchem, OS-om etc?

Driverom..

13 godina
neaktivan
mate960 kaže...
ATiGamer kaže...
mersimh kaže...

...Jesi igrao s istim patchem, OS-om etc?

Driverom..

da, imao tada 5770ku uz taj phenom i uz ovaj i3 takodje,isti driver isto sve, jednostavno 2 jezgre malo pa aj

14 godina
neaktivan
mersimh kaže...

da, imao tada 5770ku uz taj phenom i uz ovaj i3 takodje,isti driver isto sve, jednostavno 2 jezgre malo pa aj

Cekaj malo. Tebi je i3 bottlenecka 5770?

14 godina
odjavljen

Meni nije malo (jezgri), igram sve igre na najvišim mogućim postavkama.

''A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer'' - Bruce Lee
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 1:55 (MARKOZD15).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mate960 kaže...
mersimh kaže...

Cekaj malo. Tebi je i3 bottlenecka 5770?

da cak mi je i nju bottleneckao pa sad i ovu GTX 460 al samo u BF3 

i cpu spikeovi svaku minutu :/

samo vidis trzne i skoci ona crta kad ukljucis graf onaj i sve tak

cista glupost

u ostalim igrama sve super kao sto govorim al BF3 sami problemi sa sandy bridgeom :/ imao prije toga i jedan g620 i on bio katastrofa pa et upgrade uradio na taj i3 nadajuci se da ce bit extra al on samo malo bolji od g620 ispade :/

na kraju krajeva najbolji mi bio moj phenom

14 godina
odjavljen
mersimh kaže...

da cak mi je i nju bottleneckao pa sad i ovu GTX 460 al samo u BF3 

i cpu spikeovi svaku minutu :/

samo vidis trzne i skoci ona crta kad ukljucis graf onaj i sve tak

cista glupost

u ostalim igrama sve super kao sto govorim al BF3 sami problemi sa sandy bridgeom :/ imao prije toga i jedan g620 i on bio katastrofa pa et upgrade uradio na taj i3 nadajuci se da ce bit extra al on samo malo bolji od g620 ispade :/

na kraju krajeva najbolji mi bio moj phenom

Prije bi HD 5770 bottleneckala i3 nego on nju, čudan nekakav bug imaš stvarno...

i3 je miljama ispred G620.

14 godina
neaktivan

Imas neki dublji problem. Mozda ploca?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mate960 kaže...

Imas neki dublji problem. Mozda ploca?

uzeo novu plocu i nov procesor :)

a kazem vam samo u BF3 taj i3 zakaze ne znam sta vam je to cudno dulaac pa aj a igra preporucuje QUAD :)

14 godina
odjavljen
mersimh kaže...

a kazem vam samo u BF3 taj i3 zakaze ne znam sta vam je to cudno dulaac pa aj a igra preporucuje QUAD :)

Pa Bogati čudno mi je jer meni ne zakaže, jesi glup ?! Cijelo ti to vrijeme govorim.

14 godina
neaktivan
mersimh kaže...

Znaci ako je ploca nova nije moguce da stvara probleme. Stvarno tako razmisljas?

17 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Pa Bogati čudno mi je jer meni ne zakaže, jesi glup ?! Cijelo ti to vrijeme govorim.

Al imaš orginal BF3? I na Caspianu sa 60ak igrača imaš dobar fps?

13 godina
neaktivan

Pa ako imate i3 obadvojica snimite video postavite ovako se prepucavate beze moj radi extra, moj nece, niko nikome ne vjeruje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
goldi kaže...

Pa ako imate i3 obadvojica snimite video postavite ovako se prepucavate beze moj radi extra, moj nece, niko nikome ne vjeruje.

pa evo ja sam vec jednom dizao temu i tu sam lijepo postavio slike gdje se vidi bottleneck et listaj na toj drugoj stranici sedmi post ima 5 slika sam postavio

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/best-buy-amd-processor/151998.aspx?page=1

nije fora u FPSu on je dobar vec igra trza i to se vidi kod tih CPU spikeova ta zuta crta(ko se razumije vidjet ce odma)

13 godina
neaktivan

da ti ja sinko nesto predlozim, uzmi i7 3960x i vjeruj mi neces imat nikakvih problema  :D

Novi Clan :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Odustanimo od rasprave oboje jer se nećemo moći dogovoriti oko toga, oboje smo tvrdoglavi magarci.

Pozz

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Naveo je da ima i3 2100 i GTX 560Ti, sve mu radi kako treba.

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

opet ponavljam i3 nije dovoljan za gaming bettlefaild 3 sa 64 igraca na max postavkama jednostavno nemoze ko to kaze taj nema pojima, imam jarana koji igra samnom bettlefaild 3 sa  i3 procesorom  i 6850 laguje mu na 64 igraca kad igramo vece mape oman caspan border.karkand itd... na manjim mapama is a manje igraca 32 moze izgurati kazem jer sam se ja uvjerio a na drugim igrama mu sve leti jednostavno samo na bettlefaild 3

lisnjic
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice