G1 ima dual bios, ali nema switch. Odnosno, zavisi na koji dvi konektor ukljucis kabl.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moja nema.mislim da neki modeli imaju!!
Onda je opasno flashati, a ima rješenje i kad fulaš pa neče da boota kad nvflash odgovori adapter not found.
ima kakvih najava za novu seriju?mislim u travnju-svibnju 970ku uzet pa dal mi se isplati onda pricekat novu seriju?
Moze mi netko proslijediti jedan jednostavan tutorial za fleshanje gtx970!
Zašto bi to radio imaš najbolju 970 icu na svjetu koju si kupio od mog frenda Ante iz Dugava za šaku dolara i opet ti vrag ne da mira, a jesi kralj
a kopa me covjece nemrem izdrzati dubre radi na 1640+mhz, daj zamisli do kud ide ako je oslobodim okova
brine me jedino da VRM neizgori
a to bi se moglo lako desiti, jer njega nemrem nikako extra ohladiti, ionako je vec na 100+°c
a kopa me covjece nemrem izdrzati dubre radi na 1640+mhz, daj zamisli do kud ide ako je oslobodim okova
brine me jedino da VRM neizgori
a to bi se moglo lako desiti, jer njega nemrem nikako extra ohladiti, ionako je vec na 100+°c
Sreća te prati sa komponentama već duže vrijeme al te vreba zakon velikih brojeva da pukne negdje, imam filing da ju ne bi trebao dirati.
a kopa me covjece nemrem izdrzati
ja sam pokleknul već nakon tjedan dana...ono kad ti prođe kroz glavu da bi mogao dobit ciglu od 500€
...neprocjenjivo
/ipak imam tri biosa na kartici pa mi je malo lakše
Evo tko zeli malo provjere svog sustava i popularnog frametime-a
http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/frame-time-benchmarkbughr-frafsfraps/236719.aspx
lp
Onda je opasno flashati, a ima rješenje i kad fulaš pa neče da boota kad nvflash odgovori adapter not found.
Ako se što krivo desi staviš drugu karticu da možeš bootat i flashas je ponovno sa orginal BIOSom!
Evo tko zeli malo provjere svog sustava i popularnog frametime-a
http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/frame-time-benchmarkbughr-frafsfraps/236719.aspx
lp
Jedino što ti trebaš napravit je stavit pod vodu,ide preko 1700 Mhz bez problema!!
MSI GTX 970 4G ima li backplate i svjetli li MSI na svim verzijama?
Backplate nema,dali svijetli na kojim svim verzijama?Moja svijetli....
Ima više verzija 4G, možda svijetli na svima, a neke su samo odmah OC-ane pa je razlika u par sto kuna. Btw dal se savila s vremenom. Backplate osim estetike treba i "držati" karticu jače, a sad u praksi ne znam...
Ima više verzija 4G, možda svijetli na svima, a neke su samo odmah OC-ane pa je razlika u par sto kuna. Btw dal se savila s vremenom. Backplate osim estetike treba i "držati" karticu jače, a sad u praksi ne znam...
Moja Oc Edicija svijetli, backplate nemam! no bocni drzac imam, no on je lose izveden jer nije u komadu po cijeloj duzini
i zasarafljen za prednji lim vec je samo jedan dio na sredini, tako da skoro od njega niti nema koristi!Backplate po meni nije nesto sto ce sprijeciti karticu da se savije vec taj bocni drzac! naprotiv vidio sam da to poprilicno spiga karticu na 3-4 djela di su sarafi!
Ovako izgleda taj bocni "full" drzač koji karticu drzi ravnom u kucistu tj pciex utoru
! ostalo je sve njesra!lpza dx12 i multi-gpu spremni
usput odvrtio sam par testova, malo potrošnje i sl. sa naglaskom na moj nedavni upit 280x vs 970 i isplativost iste.
dakle nabavio sa strix 970, sve je stock (boost nekih 1250 Mhz), za sada nisam nešto pretjerano impresioniran, ok buka je osjetno manja i zagrijavanje nekih cca 10 stupnjeva, potrošnja varira ovisno od naslova do naslova i nvidia uz više performanse ima nešto nižu potrošnju ali ništa pretjerano. Veselim se OC-u
Rezime ukoliko svoju 280x utopim za 1,1 k kn a za ovu sam dal 2 k kn (btw. fala stjepanj ), za 900 kn sam dobio nešto tišu karticu, boljih performansi i što je najbitnije jednoipol godišnjom garancijom, skoro da bi rekao da se isplatilo (očekujem više od OC-a, ovako sa stock rezultatima i ne impresionira baš)
U petak sam i ja svoju stavio u PC i upalio witchera3 i dying light. Čisto sebi za usporedbu... Sve stock, i ovako odokativno meni je razlika dan i noć. Ova se puno manje grije i samim time cijeli sistem mi je hladniji i tiši. Što se tiće frejmova i igrica - ove dvije mi puuuno glađe rade sa više điđamiđa upaljenih.
O isplativosti nebih jer je ni nema, barem je ja ne mogu izmjeriti u odnosu cijena 970-r9280x-temp+tišina-potrošnja+FPS=?? Ovaj apgrejd je čisto za gušt moje mangine...
u w3 sam čak i primjetio neku fluidnost u ostalome baš i ne (osim sa upaljenim ab-om di gledam fps ), normalno svatko ima pravo na svoje mišljenje ali po meni nije opravdan ulog od 1000+ kn. Istina je tiša je, meni osobno ne toliko bitno, potrošnja je u najmanju ruku zanemariva, a temperature su opet dosta ovisne i o caseu (arc midi r2 + 5 ventova na 5v), ali opet sa obje kartice su na nekim normalnim temperaturama (doduše ja sam imao vapor-x ona ima nešto bolje hlađenje od dual-x).
koliko god da ekipa pljuvala po amd driverima imao sam jedno rušenje nvidie, fa4 i neznam još kaj (driver stoped to working) + kao dodatni sex, obavezan update biosa jer se komp nije htjeo uopće bootat sa gtx-om. Također da riješim jedan čest forumski mit (vidjeh to na dosta mjesta)GTX 970 NE može tjerati sve igra na max u 1080p sa 60 fpsa (w3 konkretno).
disklejmer: ovo je isključivo moje mišljenje i stav kojeg ne namećem nikome, ali eto nek bude za neku referencu za ljude u sličnoj situaciji.
Ja neznam gdje ti to onda gledas da ne vidis razliku? 280x je u rangu gtx 770 ( imao sam gtx 770 MSI Lightning i Asus). Razlika je i vise nego vidiljiva naspram gtx 970 al doslovno u svemu!
FPS Bench- KLIK
Ja neznam gdje ti to onda gledas da ne vidis razliku? 280x je u rangu gtx 770 ( imao sam gtx 770 MSI Lightning i Asus). Razlika je i vise nego vidiljiva naspram gtx 970 al doslovno u svemu!
FPS Bench- KLIK
očito nemam oko sokolovo da skužim razliku između 70 i 84 fpsa u som i 45 i 57 u dai, a kao drugo osvrt se odnosi samo na razliku u cijeni (od 1000+ kn u prosjeku za rabljene) te onome šta se nudi za tu razliku.
kužim ja da sam u gtx clubu, i da prevladavaju subjektivni dojmovi, jbg. ne mogu si pomoći pokušavam biti maksimalno objektivan
FPS Bench- KLIK
očito nemam oko sokolovo da skužim razliku između 70 i 84 fpsa u som i 45 i 57 u dai, a kao drugo osvrt se odnosi samo na razliku u cijeni (od 1000+ kn u prosjeku za rabljene) te onome šta se nudi za tu razliku
Blago tebi. Kad bi barem ja tako mogao ne vidjet razliku. A nista, prodaj gtx 970 i budi na 280x jos 3 god dok ne skuzis razliku. A cijena , neznam...dns puno toga ne opravdava cijenu
očito nemam oko sokolovo da skužim razliku između 70 i 84 fpsa u som i 45 i 57 u dai, a kao drugo osvrt se odnosi samo na razliku u cijeni (od 1000+ kn u prosjeku za rabljene) te onome šta se nudi za tu razliku.
kužim ja da sam u gtx clubu, i da prevladavaju subjektivni dojmovi, jbg. ne mogu si pomoći pokušavam biti maksimalno objektivan
probaj u postotcima gledat razliku, možda ti se učini većom
razlika 70 i 84 fpsa u som = 20% više perfomanse
razlika 45 i 57 u dai = 26,6% više perfomanse
ne znam što si ti očekivao, ali to je sasvim solidna i očekivana razlika u toj klasi grafičkih
nisi uzeo gtx 980ti pa da očekuješ dvostruko veće perfomanse
što se tiče isplativosti, ona nikad nije pratila rast perfomansi - niti kod amd-a niti kod nvidie - jedna 390x ne pruža ni približno toliko povećanje perfomansi koliko je skuplja od 390, a isto tako jedna 980 u odnosu na 970
ne znam što si ti očekivao, ali to je sasvim solidna i očekivana razlika u toj klasi grafičkih
probaj pokrenuti neku igru i igrati na 70/84 i 45/57 fpsa i reci mi da li vidiš razliku a da nemaš uključen fraps, ab ili išta slično što prikazuje trenutni fps. Ja možda neshvatljivo pišem, ok očito je problem u meni, samo sam se osvrnuo na isplativost (fps za kunu) + dodatni benefiti (temp, buka, potrošnja) iste u odnosu na trenutnu 280x (1000kn/2000kn) i ne, nisam očekivao duple performanse, očekivao sam 20-30-40% više što sam i dobio uz manju buku, manje temp, garanciju i nešto nižu potrošnju za koje sam naveo da smatram (isključivo po mom i samo mom jebenom mišljenju koje ne vrijedi za ostali niti ih itko treba prihvatirti) da su ipak na granici isplativosti doplate od 1000kn.
Znači još jednom ono što sam dobio za 1000 kuna više da li je bilo vrijedno/ Da li se iplati dati 1000-1500 kn ako imaš 280x i uzeti 970!
Osobno mislim da se takvi apgrejdovi ne isplate, pogotovo kada je rijec o full hd rezoluciji...
Kao sto kaze kolega, dobije se na max detaljima pomak od nekih 20-25% ali je pitanje koliko je to vidljivo u samom gameplayu... Jasno, to je i subjektivno... Netko kaze da primjeti, netko da ne...
Osobno sam apgrejdo, zbog 4k monitora, 980 Ti na cossfire Fury setup...
time sam dobio primjerice da na 4k rezoluciji u Dragon Ageu na ultra detaljima (bez AA) dobijem povecanje od nekih 60-70 %
Znaci tu je razlika izmedju trzavog gampleya i fluidnog, naravno, sve je to i malo skuplje, ali se vidi osjetno razlika
probaj pokrenuti neku igru i igrati na 70/84 i 45/57 fpsa i reci mi da li vidiš razliku a da nemaš uključen fraps, ab ili išta slično što prikazuje trenutni fps. Ja možda neshvatljivo pišem, ok očito je problem u meni, samo sam se osvrnuo na isplativost (fps za kunu) + dodatni benefiti (temp, buka, potrošnja) iste u odnosu na trenutnu 280x (1000kn/2000kn) i ne, nisam očekivao duple performanse, očekivao sam 20-30-40% više što sam i dobio uz manju buku, manje temp, garanciju i nešto nižu potrošnju za koje sam naveo da smatram (isključivo po mom i samo mom jebenom mišljenju koje ne vrijedi za ostali niti ih itko treba prihvatirti) da su ipak na granici isplativosti doplate od 1000kn.
Znači još jednom ono što sam dobio za 1000 kuna više da li je bilo vrijedno/ Da li se iplati dati 1000-1500 kn ako imaš 280x i uzeti 970!
Naravno da se ne isplati.Da mi je 280x-ica ostala u životu,sigurno ne bih prelazio na gtx 970.Prelazak na 970ku ili r9 390 je isplativ ako imas npr. 270x ili gtx 760.
Ako nije 50%+ boost onda nema smisla prelazit, onda bi svake godine mogao kupovati novi gpu.
Naravno ako se ima keša onda se prelazi i na 10% boost i to se onda pokusava opravdati na forumu svim silama.
Ako nije 50%+ boost onda nema smisla prelazit, onda bi svake godine mogao kupovati novi gpu.
Naravno ako se ima keša onda se prelazi i na 10% boost i to se onda pokusava opravdati na forumu svim silama.
ne nužno, evo ja na vlastitom primjeru velim da je upitno, pa budem razapet međ fanovima
Nije upitno jer nije isplativo... Mislim ono, mi ovdje pričamo o igranju igrica i isplativosti kupovanja skupih grafičkih za - igranje igrica . LOL
Nije upitno jer nije isplativo... Mislim ono, mi ovdje pričamo o igranju igrica i isplativosti kupovanja skupih grafičkih za - igranje igrica . LOL
najbolje da prodamo kompove i igramo se u pijesku , ak ništa drugo džabe je.... a bogme sam se i ukrmio, kad će više lijepo vrijem da krenem opet na bicikl, taman se noga fino oporavila od prošlogodišnjeg faila na sljemenu
Meni je bitnije kako povecat skill za 20% nego fps...pa brate malo iskljucis neke postavke bez kojih se stvarno moze igrat a da ne znas jel na on il off...
ne nužno, evo ja na vlastitom primjeru velim da je upitno, pa budem razapet međ fanovima
ma nije tebe nitko razapinjao niti smo mi fanovi, nego se ti čudiš ko pile glisti kako si malo dobio prelaskom sa 280x na gtx 970
ali to si ti znao i prije, jer sumnjam da nisi provjeravao koliko je 970 jača od 280x
tebe sad pere grižnja savjesti što si potrošio lovu ili ti žena prigovara, pa sad ovdje trolaš