Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 967.373
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Gtx 9xx Club
centis kaže...
doky01akablava kaže...
alen29 kaže...
doky01akablava kaže...

Zna li netko kako namjestiti custom DSR rezoluciju za neku igru,trenutno koristim GTX 960 i dok sam imao AMD mogao sam dici na 1920x1200 bez problema,Nvidia mi nudi neke cudne VSR rezolucije 2566x1333 sto mi ne treba.

Imas u control panelu pod 3D settings. Mozes si ukljuciti DSR factore koje zelis.

Ne mogu bas naci opciju da si namjestim custom rezolucije za DSR,moze screenshot di se tebi nalazi ?

Crasha mi ako dignem malo vece frenkvencije od ovoga,sto da radim,dizem voltazu ?

Doky nisi valjda i ti presao u gtx club?

Da,zacudo,htio sam da mi barem jedna GTX prode kroz ruke i da vidim kakva je naspram R9 280,vec je u oglasniku,no mozda mijenjam za R9 280x pa bi htio vidjeti DSR na 1920x1200 da usporedim sa R9 280.

Za sad jedino mogu reci da je tisina ista,ovo je neki midrange model GTX 960 i ovoliko overclockana hladna,ne ide iznad 60 stupnjeva nikako,ventovi tihi,no na R9 280 su ventovi isto tihi bili,no furila se na 75-80 stupnjeva.

svida mi,jos kud da je GTX 970 

16 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
alen29 kaže...
doky01akablava kaže...

Zna li netko kako namjestiti custom DSR rezoluciju za neku igru,trenutno koristim GTX 960 i dok sam imao AMD mogao sam dici na 1920x1200 bez problema,Nvidia mi nudi neke cudne VSR rezolucije 2566x1333 sto mi ne treba.

Imas u control panelu pod 3D settings. Mozes si ukljuciti DSR factore koje zelis.

Ne mogu bas naci opciju da si namjestim custom rezolucije za DSR,moze screenshot di se tebi nalazi ?

Crasha mi ako dignem malo vece frenkvencije od ovoga,sto da radim,dizem voltazu ?

nVidia Control Panel, druga opcija na vrhu s lijeve strane, odnosno Manage 3D settings. A za OC neka odgovori netko strucniji od mene.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 16:54 (alen29).
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Sam da nihe ko ova moja strix 970, gpu hladan, dok vrm ovi kure vise neg fx-ovi u kompletu sa 290kama 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ekipa pozdrav, imam gtx 960 i kad sam kupio PC kako je došao kao FreDos imao sam problem sa ventilatorima koji su se svakih 5sekundi "pokušali" ubrzati, ali kao da ih je nešto kočilo. Onda sam napravio update BIOS-a za grafičku i sve je dobro završilo i sada rade normalno. E sada moje pitanje je, da li mi je sigurno napraviti Update Grafičke jer mi Nvidia centar baca obavijest da ima novih drivera da mi se slučajno nebi vratio stari problem jer iskreno mi se neda s tim zezat, a ovako mi sve radi kako treba , pa koliko je to bitno uopće napraviti?

0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Može jedan test da mi odvrtite sa gtx 970?

dakle stavite grafu na plus 100 gpu i plus 100mhz bez podizanja mv i powerlimita, stavite ventove na manual 60% (kod mene se jedva grafa cuje na 60%) ugasite sve ventove tj stavite ih na minimum minimuma u kucuistu i odvrtite bench valley i recite mi temperaturu

eto meni je grafa došla do 70 stupnjeva svi ventovi prakticki izgaseni tj. jedva se vrte. odvrtio sam 2 puta za redom da se uvjerim i uvijek je bilo 70 maks.

naravno cim pojacam ventove u kucistu temp pada ali ovo je test da vidim koliko grafa moze raditi bez velike buke a i da nije bas neki protok zraka u kucistu ovo je silent pc mod skroz..

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Ako ti sto pomaze, giga g1 970 kod frenda ne prelazi 65 stupnjeva i nakon par sati w3, necujna koliko sam mogao cuti
Kuciste je neko staro antec, samo mu je jedan vent odozada na malim okretajima
Nismo je ocali, nije on bas za to - kaze kad postane slaba :)
Dakle to ti je to, pod oc kakav je kod g1 po defoultu
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
toxic kaže...

Može jedan test da mi odvrtite sa gtx 970...

evo ja sam napravio:

u kucistu z3+ su 4 venta sve na low

max 66°c u boravku mi je trenutno cca 22-23°c! samo sto je kod mene boost na 1490mhz sto nevjerujem da je kod tebe tako visoko...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 15:18 (Stjepanj).
17 godina
Stjepanj kaže...
toxic kaže...

Može jedan test da mi odvrtite sa gtx 970...

evo ja sam napravio:

u kucistu z3+ su 4 venta sve na low

max 66°c u boravku mi je trenutno cca 22-23°c! samo sto je kod mene boost na 1490mhz sto nevjerujem da je kod tebe tako visoko...

odlicno, 30mhz razlike je

14 godina
Gtx 9xx Club

Nevezano za Toxicov upit,to budem poslije!

Evo temperatura nakon 12 sati foldanja na stock frekvencijama,ali opet zorno pokazuje nakon konstantne torture GPU kakva je zaista gtx 970 serija!!!

GPU load:       avrg 95%

GPU temp:          66C

V-ram temp;        93C

AUDIOFIL
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
Gtx 9xx Club

btw na 60% vent bruji grafika samo tako,toliko da mislim da je nešto neispravno sa Strixicom,jel ima još netko Asus Strix GTX 970 da stavi na 60% vent i javi dojmove?

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pa cuje se podosta, al opet osjetno manje neg 280x :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

Meni je ovo previše,imam dojam kao da je prošla Strixica bila dosta tiša!

Ili sam nešto pobrkao!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pa kad realno ne prelazi 40ak% a navtimje okretajima tiha pa ni ne skuzis...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Gtx 9xx Club

meni je na 980 do 50% praktički nečujna,do 60% se čuje strujanje i usis zraka a poslije bi se moglo reći da počinjju brujat ventovi.mislim da nema nečujne na 60%!

SILA/ZGX@ZGamers
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

Meni je ovo previše,imam dojam kao da je prošla Strixica bila dosta tiša!

Ili sam nešto pobrkao!!

ti asusovi ventovi koji izgledaju kao lopate su na visim okretajima poprilicno bucni no i "urokaju" poprilicno zraka kod ocznam ih od prije.. samo sto su sad na strixici oba venta ista!

znam kad bi imao otvoreno kuciste da mi je kosa letila koliko su izbacivali zrak kroz rebra na hladnjakulp

12 godina
Gtx 9xx Club

Nikada do sada nisam imao tako tihu i hladnu grafu... prezadovoljan sam ovom izvedbom G1. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Nikada do sada nisam imao tako tihu i hladnu grafu... prezadovoljan sam ovom izvedbom MSI-a.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Izmjeri temp vrm stjepko, da cujemo koliko je "hladna" grafa :))))
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

nikad nisam imao jaču grafu sa vrućim vrm-ovima od ovog 970 strixa , razmišljam da je se riješim 

i usput da malo popravim score, doduše ovo je za neki drug klub (physics, jelte) 

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 21:48 (Checola).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ZGamer kaže...

meni je na 980 do 50% praktički nečujna,do 60% se čuje strujanje i usis zraka a poslije bi se moglo reći da počinjju brujat ventovi.mislim da nema nečujne na 60%!

garantiram ti za ovu gainward da je na 60% tiha, nije nečujna ali je tiha skroz. dakle ako si npr s kompom u dnevnom boravku ne cujes je nikako.

12 godina
Gtx 9xx Club

U ovom zimskom periodu gotovo sve grafe su odlicnih temperatura,ljeto je period gdje se razdvajaju fantasticni od prosjecnih modela.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
MEGATAMA kaže...

U ovom zimskom periodu gotovo sve grafe su odlicnih temperatura,ljeto je period gdje se razdvajaju fantasticni od prosjecnih modela.

Meni je apsolutno isto.

I sada mi je zbog klinaca temperatura oko 24,25 stupnja u sobi, kada je ljeto klima radi pa je još manje cca 23-24

A koja gtx 970 je opcenito losa sto se tice temperatura? ja nisam vidio niti jednu 

12 godina
Gtx 9xx Club

Ona Gainward sa jednim ventom koja izgleda kao nekakva referentnjaca ide do 80c i onda throthla.

Ali njezin cooler je cista jeftina kineska plastika pa kao da ga niti nema,ekipa pise da im pri vecim okretajim venta ta plastika vibrira i proizvodi neugodan zvuk.

Ali ok to je jedini model na koji sam ja naisao dok sam trazio 970 za sebe da ga treba izbjegavat...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

http://www.techpowerup.com/220679/asus-intros-geforce-gtx-950-graphics-card-with-slot-only-power.html

zanimljivo, čini mi se najjača grafa s napajanjem isključivo preko pcie

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Nisam baš u ovom nižem segmentu.

Grafa je u pravilu dovoljna za 1080p gaming na med-high postavkama bez aa ? ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Velika je razlika kad drzis komp u dnevnoj ili sobi maloj,jel buka u dnevnoj je uvjek veca od one u sobi,ukucani,tv,kuhanje...mislim to izgleda kao nebitno ali stvarno takve stvari uveliko utjecu na buku!
Npr ja trenutno ima iskljucena prednja dva venta i rade samo ispuh zada i 2 x venta na hladnjaku od vodenog i to spojeni na Corsairov fan kontrol koji vrti ventove nenormalno sporo i tiho!
Kad stavim na max jedva ih cujem tako da se grafa preko 45% dosta cuje u odnosu na ostalo!!
Ali morat cu ljeti ukljucit i prednja dva i sve skuoa ustekat u maticnu da povecam RPM,jel temoerature ce u sobi bit preko 30C!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
volegradele kaže...
Velika je razlika kad drzis komp u dnevnoj ili sobi maloj,jel buka u dnevnoj je uvjek veca od one u sobi,ukucani,tv,kuhanje...mislim to izgleda kao nebitno ali stvarno takve stvari uveliko utjecu na buku!
Npr ja trenutno ima iskljucena prednja dva venta i rade samo ispuh zada i 2 x venta na hladnjaku od vodenog i to spojeni na Corsairov fan kontrol koji vrti ventove nenormalno sporo i tiho!
Kad stavim na max jedva ih cujem tako da se grafa preko 45% dosta cuje u odnosu na ostalo!!
Ali morat cu ljeti ukljucit i prednja dva i sve skuoa ustekat u maticnu da povecam RPM,jel temoerature ce u sobi bit preko 30C!

što nabavljaš? vidim da prodaješ proc

10 godina
odjavljen
toxic kaže...
volegradele kaže...

što nabavljaš? vidim da prodaješ proc

To je baš i mene zanimalo ...

Battlelog: Glavas_ZG
14 godina

Objesio je kopačke o klin za clockanje i PC pa si kupuje PS4 i igrat će se ko čovjek bez brige di kojem taboru igra naginje i kakve je tko drivere napravio .

17 godina
itomic009 kaže...

Objesio je kopačke o klin za clockanje i PC pa si kupuje PS4 i igrat će se ko čovjek bez brige di kojem taboru igra naginje i kakve je tko drivere napravio .

a kao tamo nema xbox vs ps ? :) možda još gore nego nvidia vs amd ili intel vs amd..

svugdje toga ima pa tako i na konzolama.

Samo gledaj twitch stream nekog i samo kada krene ps4 rulez, xbox one sux itd..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice