Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 965.305
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
picajzla0707 kaže...
Checola kaže...
Glavas_ZG kaže...

Ako nije 50%+ boost onda nema smisla prelazit, onda bi svake godine mogao kupovati novi gpu.
Naravno ako se ima keša onda se prelazi i na 10% boost i to se onda pokusava opravdati na forumu svim silama.

ne nužno, evo ja na vlastitom primjeru velim da je upitno, pa budem razapet međ fanovima

ma nije tebe nitko razapinjao niti smo mi fanovi, nego se ti čudiš ko pile glisti kako si malo dobio prelaskom sa 280x na gtx 970 

ali to si ti znao i prije, jer sumnjam da nisi provjeravao koliko je 970 jača od 280x

tebe sad pere grižnja savjesti što si potrošio lovu ili ti žena prigovara, pa sad ovdje trolaš 

žena ne zna, da zna ostal bi bez muda , što se love tiče dobio sam ju za 2k kn i garancijom još nekih 18 mjeseci u pouzdanomhr shopu (ne ed i slične kerefeke), mislim da ju prodam u par dana za iste novce tak da to ne stoji . U biti jedino što sam želio je podjelit eto neka osobna iskustva stečena prelaskom, jer eto ima oprečnih mišljenja oko istog.

16 godina
Gtx 9xx Club

Ma, jasno da tu nema govora o isplativosti. To vi kupujete (ako možete) iz gušta. O isplativosti bi bilo govora da vam se ulaganje u jaču grafičku ili neku drugu komponentu isplati kroz posao koji zahtjeva jače komponente.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Glavas_ZG kaže...

Ako nije 50%+ boost onda nema smisla prelazit, onda bi svake godine mogao kupovati novi gpu.
Naravno ako se ima keša onda se prelazi i na 10% boost i to se onda pokusava opravdati na forumu svim silama.

Zapravo je svejedno. Uzmi u obzir da što više čekaš, tvom starom hardveru sve više pada cijena na sekundarnom tržištu. Čisto je stvar izbora da li će netko nadoplaćivati malo po malo svaku generaciju, ili čekati veliki boost te nadoplatiti više odjednom.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše.
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

evo da si malo popravim mišljenje 

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Gtx 9xx Club

jedno offtopic pitanje neznam di bi ga postavio. dakle pregorilo je napajanje corsair rm 650x staro ni 1 mj. uglavnom jednom zastekano.. e sad rekli su mi da posaljem u asbis servis.. jel ima ko kakva iskustva sa servisom ili tocnu adresu servisa. s njima do sada nisam imao posla pa neznam

http://postimg.org/image/66ddp72db/
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
bushido002 kaže...

Meni je bitnije kako povecat skill za 20% nego fps...

puno je krvi i znoja potrebno kroz godine odricanja i grijanja stolice!

The Time is always righT
14 godina
Checola kaže...

Isto nekako mršav GPU score,daj podebljaj to malo!!

AUDIOFIL
13 godina
protjeran
Checola kaže...

kod tebe je kartica(970) ili radila na jako niskom taktu ili nesto nevalja,

stock vs stock dobivam ravno 50%(61fps) veci rezultat u prvom testu a u drugom za 35%(49fps) od r9 280x, sto je za duplo veci postotak nego sto si ti stavio/izmjerio! imao sam valjda 20-tak 280x/7970 pa mi se to tvoje cudenje ucinilo pretjerano malo!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2016 0:13 (Stjepanj).
12 godina
Gtx 9xx Club

Prva dx12 igra na trzistu i nvidia se dobro drzi,ovo sam nasao na YT

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Checola kaže...

kod tebe je kartica(970) ili radila na jako niskom taktu ili nesto nevalja,

stock vs stock dobivam ravno 50%(61fps) veci rezultat u prvom testu a u drugom za 35%(49fps) od r9 280x, sto je za duplo veci postotak nego sto si ti stavio/izmjerio! imao sam valjda 20-tak 280x/7970 pa mi se to tvoje cudenje ucinilo pretjerano malo!lp

bit će da tvoje 280x nisu radile kak spada

evo oc-ed vs oc-ed

http://www.3dmark.com/compare/fs/7387993/fs/7742448

280x 1100/1600 vs. 970 1448/2001 sa tim da boost odlazi do 1485

nema šanse nigdje dobit 50% više, doduše ne znam koliko bi pomogao clean install wina i svega, al to mi se baš i neda radit (a koliko vidim po 3d marku sa 970 i 3550 ekipa dobiva do max 10500 bodova tako da sam vjerovatno unutar nekih očekivanih rezultata.

Nego se može power limit dići više od 106%, a da ne prlemljavam smd-ove, jer koliko vidim uglavnom mi napon drži na 1,1 sa jako rijetkim odlascima na više, pretpostavljam da trotla da ju zadrži unutar zadanog TDP-a.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2016 8:20 (Checola).
13 godina
protjeran
Gtx970 radi na 1.2v, ne na 1.1! Slab je to rezultat tj fps koji dobivas, neznam uopce na koju foru onda dobis 12k za gpu score
13 godina
protjeran
Sry za napon, ja vise ni sam neznam koji je stoc napon za stock klokove:), no fps ti je jako slab u 3dmarku!
14 godina
neaktivan

ako ima tko baš strixicu molio bih da odvrti 3d mark na stock postavkama, čisto usporedbe radi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2016 12:34 (Checola).
14 godina
Gtx 9xx Club
AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

da te usput priupitam, kakve su ti temperature vrm-ova, koliko vidim 90+ je uobičajeno

16 godina
Gtx 9xx Club

Recite mi koliko ima tih benchmark programa i na što su orijentirani? Evo, ja ću napisati onako kako se meni čini da je, a vi me ispravite ako treba. Dakle, imamo:

1. 3DMark - orijentiran na grafičke performanse

2. PCMark - orijentirano više na sveukupno testiranje računala

3. FurMark - tlači grafičku karticu

4. PassMark - valjda nešto slično PCMarku

5. Unigine benchmarks - naglasak je stavljen na grafičku karticu

6. Prime95, OCCT, Intel Burn Test (ove ću staviti pod jedno) - tlači procesor

Je li to tako? I što vi ovdje najčešće koristite i preporučate kada se želi testirati npr. grafička kartica?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 21:14 (Izzy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Izzy kaže...

...?

imaš manje više sve u benchamrk dijelu foruma

14 godina
Checola kaže...

da te usput priupitam, kakve su ti temperature vrm-ova, koliko vidim 90+ je uobičajeno

Da mislim da si upravu,davno sam to mijerio,sad i zaboravih kojim programom,možda Aida64 ili nešto slično,uglavnom ne zabrinjavam se toliko,imam odlično kučište sa odličnim airflowom,pogotovo sad kad sam premjestio hdd cage ispred prednjih ventilatora!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 21:27 (volegradele).
13 godina
protjeran
Izzy kaže...

Recite mi koliko ima tih benchmark programa i na što su orijentirani? Evo, ja ću napisati onako kako se meni čini da je, a vi me ispravite ako treba. Dakle, imamo:

1. 3DMark - orijentiran na grafičke performanse

2. PCMark - orijentirano više na sveukupno testiranje računala

3. FurMark - tlači grafičku karticu

4. PassMark - valjda nešto slično PCMarku

5. Unigine benchmarks - naglasak je stavljen na grafičku karticu

6. Prime95, OCCT, Intel Burn Test (ove ću staviti pod jedno) - tlači procesor

Je li to tako? I što vi ovdje najčešće koristite i preporučate kada se želi testirati npr. grafička kartica?

eto sve si napisao tocno(vise manje:)

ja koristim 3dmark tocnije firestrike test! globalno najpopularniji benchmark softver!

prime95 za cpu i memoriju!

i bf4 multiplayer za test cijele konfe!

furmark nema smisla testirati s cijelom gtx 9xx serijom jer nemres nista vidjeti, grafe rade na manjem taktu nego sto bi trebale itd...(da ne objasnjavam vezano je uz tdp)

lp

14 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Da mislim da su upravu,davno sam to mijerio,sad i zaboravih kojim programom,možda Aida64 ili nešto slično,uglavnom ne zabrinjavam se toliko,imam odlično kučište sa odličnim airflowom,pogotovo sad kad sam mako hdd cage ispred prednjih ventilatora!!

mene malo brine ljeto, u fractal arc midiju r2, imam maknut srednji cage, 2 x 140mm upuhuju, 3 x 140mm ispuhuju (svi na 5v), i kaj je najbolje temp u sobi 19 stupnjeva, vrm u heavenu 96....

14 godina
Gtx 9xx Club

Slušaj imaš garanciju 3 godine (bar ja imam) tako da me to ne brine baš,ionako još kojih pola godine će diplit pa onda opet upgrade!!

Navodno mogu i preko 120C trpit što mi izgleda suludo ali eto valjda znaju što rade!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
To je problem u dizjnu, jer im vrm hladi minijaturni hladnjak na kojeh vent ima minimalni utjecaj.
Giga je to izvrsno rijesila kod g1 gaming, gdje se vrm hladi direktno glavnim hladnjakom i heat pipesima koje hlade ventovi - zato kod gife vrm ostaje hladan j pod najvecim opterecenjem
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

Sta je još najgore od svega memoriju sam do sad diga na +650 ,a grije se ko blesava!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

Sta je još najgore od svega memoriju sam do sad diga na +650 ,a grije se ko blesava!!

i koliki joj je najveci takt? memorija se fino kloka na svim modelima koliko sam skuzio!

14 godina
Gtx 9xx Club

2103MHz na memoriju i 1568Mhz na core clock,što je za Strixicu odlično,sve na 1.21v!!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Gtx 9xx Club

Zna li netko kako namjestiti custom DSR rezoluciju za neku igru,trenutno koristim GTX 960 i dok sam imao AMD mogao sam dici na 1920x1200 bez problema,Nvidia mi nudi neke cudne VSR rezolucije 2566x1333 sto mi ne treba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Zna li netko kako namjestiti custom DSR rezoluciju za neku igru,trenutno koristim GTX 960 i dok sam imao AMD mogao sam dici na 1920x1200 bez problema,Nvidia mi nudi neke cudne VSR rezolucije 2566x1333 sto mi ne treba.

Imas u control panelu pod 3D settings. Mozes si ukljuciti DSR factore koje zelis.

13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Otkad sam napravio update na Windows 10 sa windows 8.1, grafička (driver) mi se stalno ruši u igrama, a nisam mijenjao overclock koji sam dosad imao (+95 core, +200 memory, temp. limiti 91, power limit 112 %).

Uključio sam force constant voltage u Afterburner-u, i dalje isto. Zna netko što mi je činiti ? Probao sam spustiti core na +90, opet se ruši (a na osmici se nije nikad rušio).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
alen29 kaže...
doky01akablava kaže...

Imas u control panelu pod 3D settings. Mozes si ukljuciti DSR factore koje zelis.

Ne mogu bas naci opciju da si namjestim custom rezolucije za DSR,moze screenshot di se tebi nalazi ?

Crasha mi ako dignem malo vece frenkvencije od ovoga,sto da radim,dizem voltazu ?

11 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
alen29 kaže...
doky01akablava kaže...

Ne mogu bas naci opciju da si namjestim custom rezolucije za DSR,moze screenshot di se tebi nalazi ?

Crasha mi ako dignem malo vece frenkvencije od ovoga,sto da radim,dizem voltazu ?

Doky nisi valjda i ti presao u gtx club?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice