Evo rajo da i to otvorimo!
Pošto vec znate da svi ozbiljniji oc/hw/benchmark guru portali vise ne koriste brojanje fps-a kao neku referencu vec frametime pa eto da i mi to probamo!( šala naravno, ovo je samo jos preciznije mjerenje)!
U trenutno jako popularnim video isječcima iz digitalfoundry-a on se nalazi u donjem desnom kutu:
U ovom testu mozete vidjeti kako vas gpu zaista radi tj dali se na vasoj konfi desava onaj poznati "micro stutter" problem! A on je lajcki receno da vam igra ispucava cca 100fpsa no vi nekako imate osjecaj da igra u nekim trenucima ili cak stalno zapravo ide daleko losije od tih 100fps-a, ili zaista ide!
Evo u ovoj stranoj recenziji vam pise sve jako ljepo i citljivo sto je to:
http://www.vortez.net/articles_pages/frame_time_analysis,1.html
ZA pocetak vam treba Fraps i Frafs!
sve je besplatno sto nama treba
!
- Prvo pokrenete Fraps
- pa onda FPS dio
- naravno tu si namjestite s kojom tipkom cete pokretati benchmark tj snimanje(istom tipkom je i zaustavljate)
- takoder i gdje ce vam biti spremljeni .csv fajlovi!
- u igri ce vam se vrtiti fps brojac i nakon sto stisnete tipku za benchanje(koju ste si namjestili) fps brojac ce vam nestati skroz dok ponovno ne stisnete tipku za benchanje(kraj)
- nakon toga ce vam fraps spremiti informacije(o frametimeu) u .csv fajl!
Onda pokrenete Frafs
- i jednostavno povucete misem svoj snimljeni .csv fajl u njega
i to je to, tu vam pisu sve informacije!
u RANK "tabu" imate odlican graf koji mozete staviti za ostale!
Pa krenite s provjerom svojih najgorih scenarija, nocnih mora koje su vas uvjek mucile u c3 na 2 levelu s travom, stekanju u gta5 tokom voznje, famoznom bf3/4 mp itd itd...
LP

skroz do drugog djela gdje te pocne napadati onaj toranj, tamo takoder malo bauljao dok je par puta na mene roknuo rakete cisto da zaposli cpu
pa navalite!
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
znam
ti znas za sta je taj i5 i koliko sposoban...