Microsoft mijenja logo

poruka: 21
|
čitano: 3.309
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Microsoft mijenja logo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Microsoft mijenja logo

Uopste nije los. Cak vise, svidja mi se.

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Microsoft mijenja logo

Iskreno idu mi na zivce s tim "cistim" linijama i slicnim stvarima. Cijelu povijest su se ljudi trudili napraviti jace strojeve kako bi grafika bila bolja i ljepsa, i naravno da nije sve kockasto i onda se opet tezi prema tome da sve bude kockasto..

Logo kao logo je lijep i nije los uopce, al dosta vise s time.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Microsoft mijenja logo
Lion King kaže...

Iskreno idu mi na zivce s tim "cistim" linijama i slicnim stvarima. Cijelu povijest su se ljudi trudili napraviti jace strojeve kako bi grafika bila bolja i ljepsa, i naravno da nije sve kockasto i onda se opet tezi prema tome da sve bude kockasto..

Logo kao logo je lijep i nije los uopce, al dosta vise s time.

Ostavu grafiku za igre i sl. stvari, za win je najbitnija funkcionalnost. Još nisam probao win8 tako da ne mogu ništa reći osim da mi se SS-ovi sviđaju.

16 godina
neaktivan
Microsoft mijenja logo

Za bilo očekivati je da će otprilike izgledati tako. Pogotovo sada paše uz ovaj novi OS

koji mi se ne sviđa skup s tim logom...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Microsoft mijenja logo

logo je malo prejednostavan

a ja baš i ne volim jednostavnost

ovako nisu efektni i upečatljivi

npr. šta su napravili sa logom Chromea

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TheMrCro123 kaže...

Jednostavnost je dobra, jednostavan logo bez previše kića se lakše upamti, lakše ga je replicirati itd itd...

TheMrCro123 kaže...

Pogledaj što sam napisao iznad.

Riješili su se 3D efekta i glossy refleksije i zadržali ono bitno, osnovni oblik/siluetu sa bojama, i sada je to pravi logo. Pogledaj recimo IBM-ov, pa Seagateov i brojne druge...

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
13 godina
neaktivan
Microsoft mijenja logo

Jednostavniji logo je bolji logo. Chrome logo u 2d izgleda svugdje daleko bolje.

Možda je su ovi iz microsofta mogli nekako nakrivit ove kocke, mislim da na jednoj strani budu deblje a na drugoj tanje.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
TheMrCro123 kaže...

Jednostavnost je dobra, jednostavan logo bez previše kića se lakše upamti, lakše ga je replicirati itd itd...

TheMrCro123 kaže...

Pogledaj što sam napisao iznad.

Riješili su se 3D efekta i glossy refleksije i zadržali ono bitno, osnovni oblik/siluetu sa bojama, i sada je to pravi logo. Pogledaj recimo IBM-ov, pa Seagateov i brojne druge...

a šta su onda ustvari napravili

zamjenili stari koji je kako ti kažeš bio savršen

jer on odgovara tvom opisu idealnog logotipa

stari je sadržavao ono najbitnije

ili ipak ja grješim

ako je tako može mi neko objasnit simboliku ovih raznobojnih kvadratića (ja to do dan danas nisam uspio odgonetnuti, može pomoć{#})

i molim da ne napišete kako je ovaj logo sam po sebi dovoljan kić

to što logo mora biti lako upamtljiv ne znaći da mora biti i dosadan

kakva je bila potreba mjenjati ovaj logo??? kakva je bila potreba mjenjati ovaj logo???
15 godina
neaktivan
ruzcheHR kaže...

Jednostavniji logo je bolji logo. Chrome logo u 2d izgleda svugdje daleko bolje.

Možda je su ovi iz microsofta mogli nekako nakrivit ove kocke, mislim da na jednoj strani budu deblje a na drugoj tanje.

o ukusima se ne raspravlja

ako ti voliš jednostavnost ne mora biti sa svima tako

17 godina
neaktivan
Microsoft mijenja logo

Nije stvar da neko voli ili ne voli jednakost...

Kad je riječ o marketingu i kreiranju imidža postoje neka pravila kojih se dizajneri moraju pridržavati...

Sad kad uzmeš put kojim je MS krenuo sa filozofijom Windows 8 bice ti jasno zašto čiste, jednostavne linije i zašto kvadrati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
malina22 kaže...

Kad je riječ o marketingu i kreiranju imidža postoje neka pravila kojih se dizajneri moraju pridržavati...

Sad kad uzmeš put kojim je MS krenuo sa filozofijom Windows 8 bice ti jasno zašto čiste, jednostavne linije i zašto kvadrati...

markentiški stručnjaće

zašto svi pričaju o MS-u a misle na Winse

Windows je samo proizvod MS-a

Nije MS zavisan o Winsima, već Winsi o MS-u

17 godina
neaktivan
Microsoft mijenja logo

Možda zato što je Windows glavni proizvod MS-a...možda zato sto je vec godinama logo windowsa sastavni dio loga MS-a, pa kad mjenjaš jedan dio imidža, red je da se promijeni i ostali u skladu sa filozofijom...

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 8:56 (malina22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TheMrCro123 kaže...
malina22 kaže...

markentiški stručnjaće

zašto svi pričaju o MS-u a misle na Winse

Windows je samo proizvod MS-a

Nije MS zavisan o Winsima, već Winsi o MS-u

zato što kompletna paleta microsoft proizvoda slijedi i primjenjuje dizajnersku filozofiju (jbote sad zvučim ko apple fan :D ) koja je prvi put predstavljena na WP7 uređajima a nastavlja se na win8/office/server/xbox paketima proizvoda

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
15 godina
neaktivan
Microsoft mijenja logo

Pa na ovom forumu nema teme koja ne ode u {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
TheMrCro123 kaže...
ruzcheHR kaže...

razmisli malo o printanju 

onaj 2d logo vs 3d logo 

http://revohd.com
13 godina
protjeran
TheMrCro123 kaže...
ruzcheHR kaže...

Ne radi se o ukusima, već o osnovnim postulatima grafičkog dizajna. Jednostavnost, zlatni rez i slične fore. {#}

13 godina
neaktivan
Microsoft mijenja logo

Logotip treba biti čist i ti glossy efekti/3d i slična sranja nisu prihvatljivi u dizajnerskom svjetu. Kako bi ti 3d logo printao na neku iskaznicu za zaposlenike? Zamisli na šta bi to ličilo. Jednostavi logotipi su bolji kao ikona, za web, printanje i sve ono bitno a logo se može pretvorit u 3d eventualno radi neke prezentacije, wallpapera i sličnih nebitnih sranja.

Ontopic: meni je bolji stari logo

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 12:21 (ruzcheHR).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TheMrCro123 kaže...

a šta su onda ustvari napravili

zamjenili stari koji je kako ti kažeš bio savršen

jer on odgovara tvom opisu idealnog logotipa

stari je sadržavao ono najbitnije

Pa stari i jest bio dobar, ali su iz nekog razloga htjeli novi.

TheMrCro123 kaže...
ako je tako može mi neko objasnit simboliku ovih raznobojnih kvadratića (ja to do dan danas nisam uspio odgonetnuti, može pomoć{#})

U redu, jel ti poznato ovo? Radi se o "prozoru" čija su stakla obojana različitim bojama koji je pri tome još i u pokretu. Stvarno nije teško povezati ove raznobojne kvadratiće s time. A razlog zašto je MS odlučio Windows ukomponirati u svoj je valjda što žele još više naglasiti povezanost sa svojim najpoznatijim brandom (nagađam).

Evo ti malo materijala za promatranje (primjetit ćeš ako budeš pozornije gledao da ovo nije prva promjena microsoftovog logotipa)

http://www.windowshistoria.republika.pl/windows_1.html

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 12:39 (rustweaver).
16 godina

Vidi se na koju skupinu ljudi ciljaju ovim logom {#}

I don't ask why people lie, I just assume they all do. // Steam: http://steamcommunity.com/id/Hexx2012
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.8.2012 15:46 (rocker55555).
13 godina
neaktivan
Microsoft mijenja logo

Jednostavan a zanimljiv :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice