Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.768
|
čitano: 28.544.763
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ako sad kupim, a bude popust veći obist ću se za jaja. A opet ću se i  ako ne bude popusta 

Prošle godine je tek u proljeće, ljeto pao ispod 11k? Nisam baš bio u toku sa xe900 65"

edit; ako netko ima iskustva sa tim black frideyom po hrvatskoj, pogotovo u SD.  Koliko sam uspio nešto pročitat vidim da nisu sve televizije prošle godine bile na popustu, kao b7 ili c7. Nešto sam uspio naći u nekim komentarima. U dilemi sam da li čekati ili uzet za 12300 kn i to je to... i imam ovaj kupon od deset posto koji možda nece vrijedit na BF, itd... savjeti dobro došli.  Hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2018 20:27 (Blader).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Flagship kaže...
Mr_Peanut kaže...

Meni je covjek is SD rekao da ce biti otvorenje ducana u west gateu i da ce vjerojatno biti popust kao u Splitu (sve 20%). Ja cu to pricekati i moliti boga da se potrefi popust za LG u to vrijeme pa da ispadne jeben popust. Isto tako mozda se trefi i  XF9005 onda...

Koji datum će to biti? Ako bi bilo 20% od sadašnjih cijena onda bi to bile super cijene, 55XF9005 za 7600 ili 65XF9005 za 10960 kn

Ili ravno 16000 za OLED 65C8 (ako mu "normalna" cijena bude 19999)

Ne zna tip točno. Samo je rekao početak 11. mjeseca...

OT: ja sam bolestan čovjek, danas sam 100% odlučio da uzimam SK8500, pa došo kolega i pričali o OLEDu, pa 100% odlučio da uzimam OLED, pa razmišljam kćer gleda crtiće na kockici, ostavi upaljen tv, pauzira nešto, pa 100% odlučio sony xf9005, pa sad gledam usporedbu sa Q6F i u nekim tamnim scenam Q6F našamara sony, iako sony ima bolje crne... Pa hebi ga više ništa neznam... Taj sony mi se čini kao kompromis svega ali sam pogledao par filmića di likovi seru po androidu do te mjere da su vratili TV... Šta da radim??? Za SK8500 me brine backlight leak, kakav je sony s tim? Pogledao sam i par filmića di likovi apsolutno seru po FALD i pokazuju primjere gdje dolazi do leakanja... a dok je FALD ugašen nema bleada. Pomoć :(

9 godina
neaktivan

Ista stvar i kod mene. Nekako je taj Sony kompromis, ali daljinski (izgleda kod od tv-a od 1k kn) i android su stvarno loši. I sad je još na dobrom popustu sony u SD... predomišljam se ko lud, i imam osječaj da sat kuca. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Ja gledam vec par mjeseci televizore i pun mi je kufer vise.
Ja uzimam xf900.
Cekam taj west gate otvorenje ili ak ce past jos za blackfriday jos.
A najradje bi sad otiso po njega.
Ja imam filipsa full hd i radidobro i dalje al mislim da kad ovo uzmem da bu mi celjust do poda.
Tak da me ne brine ni taj daljinski ni android.
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Nekako i ja naginjem za Sonya trenutno, ali hej sutra je novi dan :D

Nego da li postoji kakava aplikacija za upravljanje s mobitelom za taj tv? ovaj daljinski mi je baš odbojan

0 0 hvala 0
8 godina
Od kako imam chromecast uopce sam zaboravio da imam smart tv. Toliko bolje radi da je to milina

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bok ekipa,

Da provjerim s vama. Da li je netko tko je uzeo Samsung dobio već sat na poklon ili svi još čekate?

Isto tako da liste dobili odgovor za 5 godina jamstva? Ja sam im prijavu poslao još 03.10. i samo sam dobio automatski odgovor da je prijava zaprimljena i da će mi poslati jamstvo u roku 30 dana ali još ništa.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozz ekipa trebala bi mi pomoc!

Kupio bih tv koji bi se gledao u dnevnom boravku sa udaljenosti cca 2,5m,Uglavnom bi se pratio sadržaj sa MaxTv-a//te filmove(tako da je vazno da podržava netflix, hbo go...) . Većinom naravno crtići pa onda i koji film ili utakmica kad ja napokon dođem na red
Dijagonala 43, Mozda 49 ako ima koji model unutar mog budžeta!
Budžet je do 4000 kn, a lijepo bi bilo i da ima produljenu garanciju, no bitnija mi je kvaliteta slike. Naravno volio bih da je SMART TV da mogu
Ja sam izdvojio neke modele pa molim znalce da mi daju svoj sud ili predlože nešto drugo. Hvala!
Volip bih da bude u santa domenica posto tamo imam 10% na news lettler!

1.https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue43nu7192-uhd.aspx?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
2.https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-philips-43pus7373.aspx

Ili ako vi imate nesto trece na umu?

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

kupi ovo nećeš se zaj... https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-50uk6950.aspx

s popustom si taman na tvom cjenovnom limitu, Va panel, local dimming, DTS, sve čita, pet raznobojnih titlova na playeru, brz za igre Magic remote daljinski, jedan od dva najbolja na tržištu.

spec..

https://www.displayspecifications.com/en/model/a26711d1

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.10.2018 7:58 (Anđeo bez falinge).

1 0 hvala 0
18 godina
Mr_Peanut kaže...

OT: ja sam bolestan čovjek, danas sam 100% odlučio da uzimam SK8500, pa došo kolega i pričali o OLEDu, pa 100% odlučio da uzimam OLED, pa razmišljam kćer gleda crtiće na kockici, ostavi upaljen tv, pauzira nešto, pa 100% odlučio sony xf9005, pa sad gledam usporedbu sa Q6F i u nekim tamnim scenam Q6F našamara sony, iako sony ima bolje crne... Pa hebi ga više ništa neznam... Taj sony mi se čini kao kompromis svega ali sam pogledao par filmića di likovi seru po androidu do te mjere da su vratili TV... Šta da radim??? Za SK8500 me brine backlight leak, kakav je sony s tim? Pogledao sam i par filmića di likovi apsolutno seru po FALD i pokazuju primjere gdje dolazi do leakanja... a dok je FALD ugašen nema bleada. Pomoć :(

E to što ti sad proživljavaš proživljavam ja od 5. mj. od kad tražim novi televizor. Sad mi više ništa nije napeto. Znači možemo lagano zaključiti da su svi televizori smrdani na ovaj ili onaj način, pa kad u priču stavimo lutriju panela i novce koje za to treba potrošiti najbolje je ništa ne kupovati ako ti nije sila i čekati neka sretnija vremena za televizore (koja nisu ni na vidiku IMHO). Uloži radije u bolji zvuk. Ja sam se preporodio prošle godine u ovo vrijeme kad sam nabavio novi receiver, nove zvučnike, SVS-ov sub i složio Atmos sound. Ogromni level up, ono kino kino. Puno mi to više igra nego pomak s FHD na 4k. Ja bih najradije da se vrate debeli LCD-i s CCFL rasvjetom ili čak plazme ma koliko mi bile nekad omražene. Ove bleeding/clouding/blooming/DSE gluposti su počele s led rasvjetom. Nekad da mi je to monitor ili televizor radio, bacio bih ga kroz prozor. I siguran sam da 2019. godina neće ništa drugačijeg donijeti po pitanju tehnologija za mase. HDMI 2.1, postojani oled, više fald telki s većim brojem zona zatamnjivanja, sve to na "narodnim" televizorima... Sanjam lagano. Ne vjerujem da će išta od pobrojanog biti u igri u 2019. Gledam već par dana neke mračne serije po Netflixu, trpim glare na 55" ips-u u mraku, brijem si kako bi to izgledalo s XF9005 ili C8, pogledam to isto na tabletu s oledom da si odsimuliram oled telku, i onda, uevši sve skupa u obzir, zaključim da ću gomilu sranja zamijeniti s malo drugačijom gomilom sranja (nešto manjom ili većom) što god da uzmem. Tako da se ja polako hladim od svega ovoga što se sad nudi na tržištu jer znam da s ničim neću biti zadovoljan. Pregledao sam valjda sve televizore iz high-end segmenta prošle i ove godine po raznoraznim trgovinama već nebrojeno puta, u skoro pola godine prostudirao valjda sve review siteove, jubito, tematske forume, Amazon feedback... Bacalo me od VA panela, preko oleda do ips-a i natrag. Uglavnom, ni jedan televizor me trenutno ne oduševljava do mjere da mi postane uzbudljivo. Najbliže je bio Sony ZD9 koji sam vidio u Mariboru i kojih više nema, pa zatim Q9FN. Za ovaj potonji čak mi ni novci nisu nikakav problem, ali govno nema Dolby Vision, DTS, koliko sam vidio po reviewima pati od DSE-ako i svi drugi led LCD-i... Oledi su super ovako na prvu, ali onda odem u dućane i vidim horror od burn-ina, banding na tamnoj sivoj (nebrojeno videa po jubitu), neuniformna bijela, agresivni ABL nakon zadnjeg firmwarea na LG-evim oledima i rasprave koje se sad vode oko toga okolo po forumima, sve te rasprave po netu o žongliranju panela, lutrija. Uglavnom da mi rikne sad telka uzeo bih valjda 65" XF9005. Pa ako ništa drugo ne oduševi, a ono barem veličina.

Deckard
9 godina
protjeran

Samo bih napomenuo.

ako netko ima problema a na T-comu je s IPTV Sd slikom na receiveru prijemnika zrnata...spustite rezoluciju na 720p jer su ti MAX IPTV default podešeni na 1080p i imat ćete manje zrnatu sliku, puno kvalitetniju što se odmah primjeti.

dakle ništa dirati u postavkama televizora već uđete u postavke IPTV prijemnika.

to se odnosi i na full hd i na 4K odn UHd teveje...

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće

0 0 hvala 1
17 godina
deckard kaže...
Mr_Peanut kaže...

E to što ti sad proživljavaš proživljavam ja od 5. mj. od kad tražim novi televizor. Sad mi više ništa nije napeto. Znači možemo lagano zaključiti da su svi televizori smrdani na ovaj ili onaj način, pa kad u priču stavimo lutriju panela i novce koje za to treba potrošiti najbolje je ništa ne kupovati ako ti nije sila i čekati neka sretnija vremena za televizore (koja nisu ni na vidiku IMHO). Uloži radije u bolji zvuk. Ja sam se preporodio prošle godine u ovo vrijeme kad sam nabavio novi receiver, nove zvučnike, SVS-ov sub i složio Atmos sound. Ogromni level up, ono kino kino. Puno mi to više igra nego pomak s FHD na 4k. Ja bih najradije da se vrate debeli LCD-i s CCFL rasvjetom ili čak plazme ma koliko mi bile nekad omražene. Ove bleeding/clouding/blooming/DSE gluposti su počele s led rasvjetom. Nekad da mi je to monitor ili televizor radio, bacio bih ga kroz prozor. I siguran sam da 2019. godina neće ništa drugačijeg donijeti po pitanju tehnologija za mase. HDMI 2.1, postojani oled, više fald telki s većim brojem zona zatamnjivanja, sve to na "narodnim" televizorima... Sanjam lagano. Ne vjerujem da će išta od pobrojanog biti u igri u 2019. Gledam već par dana neke mračne serije po Netflixu, trpim glare na 55" ips-u u mraku, brijem si kako bi to izgledalo s XF9005 ili C8, pogledam to isto na tabletu s oledom da si odsimuliram oled telku, i onda, uevši sve skupa u obzir, zaključim da ću gomilu sranja zamijeniti s malo drugačijom gomilom sranja (nešto manjom ili većom) što god da uzmem. Tako da se ja polako hladim od svega ovoga što se sad nudi na tržištu jer znam da s ničim neću biti zadovoljan. Pregledao sam valjda sve televizore iz high-end segmenta prošle i ove godine po raznoraznim trgovinama već nebrojeno puta, u skoro pola godine prostudirao valjda sve review siteove, jubito, tematske forume, Amazon feedback... Bacalo me od VA panela, preko oleda do ips-a i natrag. Uglavnom, ni jedan televizor me trenutno ne oduševljava do mjere da mi postane uzbudljivo. Najbliže je bio Sony ZD9 koji sam vidio u Mariboru i kojih više nema, pa zatim Q9FN. Za ovaj potonji čak mi ni novci nisu nikakav problem, ali govno nema Dolby Vision, DTS, koliko sam vidio po reviewima pati od DSE-ako i svi drugi led LCD-i... Oledi su super ovako na prvu, ali onda odem u dućane i vidim horror od burn-ina, banding na tamnoj sivoj (nebrojeno videa po jubitu), neuniformna bijela, agresivni ABL nakon zadnjeg firmwarea na LG-evim oledima i rasprave koje se sad vode oko toga okolo po forumima, sve te rasprave po netu o žongliranju panela, lutrija. Uglavnom da mi rikne sad telka uzeo bih valjda 65" XF9005. Pa ako ništa drugo ne oduševi, a ono barem veličina.

Ispravak na temelju iskustva :)

- burn in problem samo za specifičnu skupinu ljudi

- banding na sivoj se ne vidi kad gledaš normalan sadržaj, večina tva ima minimalni banding kad staviš sivu, mali broj primjeraka ima izraženiji koji smeta kod gledanja i to samo u specifičnim scenama

- ABL - ljudi ne znaju što bi pa izmišljaju toplu vidu, nije uveden nikakav agresivni ABL, isti je od početka, imaš na rtings-u test  oleda sa zadnjim frimverom o kojem se komentira pa se vidi da ABL nije agresivan, tv je čak jedan od najsvijedtlijih oleda koje su testirali.

Meni je oled odličan i na prvu i na sve ostale, nisam primjetio nikada nikakav retetnion, za burn in je prerano (javim se za godinu dvije :) ) , banding nikada vidio kad nešto gledam, ako ga tražim po slideovima, nadzire se na jednom dijeu ekrana neko trunkicu tamnije područje koje da ne tažim nikada ne bi niti skužio, s ABL-om nemam problema,bijela boja je skroz uniformna, apsolutno nikakvog tintinga. Možda je moj primjerak skroz ok ,a li ako je to reprenzetativni primjerak, onda stvarno ne vidim zašto bi itko trebao biti u dilemi oko nabavke oleda (osim strah od burnina) .

Uvijek se može desiti da netko dobije loš primjerak kod bilo kojeg tv-a, zato i postoji zakon koji ti omogućuje da vratiš tv bez pitanja i dobiš povrat love. Možda je to zezancija, ali barem nisi osuđen na proizvod kojim nisi zadovoljan.

Meni su lcd-i tolko puni problema da bih i daleko veći burn in pregrmio :)

Na mom tv-u se sve gleda, klinci normalno igraju igre, i to baš vole one koje imaju hrpu statičnog sadržaja.  Ne očekujem nikakve probleme jer hrpa ljudi ima iste navike i nemaju nikakve probleme, ljudi komentiraju (koji imaju okede preko 2 godine) da se normalno igraju i nemju nikakve tragove burn ina, isto pokazuju i testovi na rtingsu na panelima nakojima se konstantno vrte iste igre (a odsimulirano je već preko dvije godine korištenja tva ako se gleda da se denvno koristi oko 5 h) . Meni je to dovoljna garancija da znam da će mi tv služiti bez problema barem 5 godina, a planiram ga držati i možda 10g ako se ne pojavi neka bolja i povoljnija tehnologija displaya.

18 godina
Pixel kaže...

Meni je oled odličan i na prvu i na sve ostale, nisam primjetio nikada nikakav retetnion, za burn in je prerano (javim se za godinu dvije :) ) , banding nikada vidio kad nešto gledam, ako ga tražim po slideovima, nadzire se na jednom dijeu ekrana neko trunkicu tamnije područje koje da ne tažim nikada ne bi niti skužio, s ABL-om nemam problema,bijela boja je skroz uniformna, apsolutno nikakvog tintinga. Možda je moj primjerak skroz ok ,a li ako je to reprenzetativni primjerak, onda stvarno ne vidim zašto bi itko trebao biti u dilemi oko nabavke oleda (osim strah od burnina) .

Imaš pravo za led LCD-e, i meni se već dure svi ti problemi oko svjetla, sve je to daleko ispod mojih kriterija. Oled ima svojih gluposti, ali definitivno bih radije gutao neke potencijalne probleme oleda nego smračene uglove, blooming, clouding i Android OS kad sve zbrojim i oduzmem. Gledam na rtingsu strukturu piksela za C8 i B8, pa me zbunjuje to malo. Slika nema veze jedna s drugom osim kad se stisne ona alternativna slika, onda su iste. Moguće da se radi o različitim panelima u B8 i C8? S obzirom da po defaultu u svim telkama gasim fićere poput redukcije šuma, kemijanja s bojama, ditheringom, auto ovo i ono i takve stvari, kaj misliš ima li mi smisla uzimati C8 pored B8? Preferiram što manja postolja da se što manje toga reflektira u mraku, osobno mi B8 ljepše i praktičnije izgleda po tom pitanju, zvuk na telki mi je ionako nebitan. Dakle osim močnijeg procesora za procesiranje slike (što ja po defaultu gasim koliko je moguće), da li mi, po tebi, ima smisla uzimati C8? Misliš da je slika nešto posebno bolja na C8 nego na B8? Razmišljam si nešto, bio je prije par dana na ekupi 65" B8 za oko 15k kn pa pretpostavljam da bi možda uskoro moglo opet negdje nešto takvo natrčati.

Deckard
16 godina
neaktivan
deckard kaže...
Ja sam se preporodio prošle godine u ovo vrijeme kad sam nabavio novi receiver, nove zvučnike, SVS-ov sub i složio Atmos sound. Ogromni level up, ono kino kino. 
Najbliže je bio Sony ZD9 koji sam vidio u Mariboru i kojih više nema, pa zatim Q9FN. Za ovaj potonji čak mi ni novci nisu nikakav problem, ali govno nema Dolby Vision, DTS, koliko sam vidio po reviewima pati od DSE-ako i svi drugi led LCD-i... 

koliko znaci ako tv nema DV/DTS a zvuk ide preko recivera, recimo gledas film preko usb-a na tv-u ili neki stream, film ima zvuk u DTS ili DV, dali tv onda ne baca zvuk na reciever u tom formatu nego kao stereo? 
Svejedno reciver procesuira zvuk u DTS ili DV te takav producira na zvucnike? 
I believe Wi can Fi...
17 godina
deckard kaže...
Pixel kaže...

Imaš pravo za led LCD-e, i meni se već dure svi ti problemi oko svjetla, sve je to daleko ispod mojih kriterija. Oled ima svojih gluposti, ali definitivno bih radije gutao neke potencijalne probleme oleda nego smračene uglove, blooming, clouding i Android OS kad sve zbrojim i oduzmem. Gledam na rtingsu strukturu piksela za C8 i B8, pa me zbunjuje to malo. Slika nema veze jedna s drugom osim kad se stisne ona alternativna slika, onda su iste. Moguće da se radi o različitim panelima u B8 i C8? S obzirom da po defaultu u svim telkama gasim fićere poput redukcije šuma, kemijanja s bojama, ditheringom, auto ovo i ono i takve stvari, kaj misliš ima li mi smisla uzimati C8 pored B8? Preferiram što manja postolja da se što manje toga reflektira u mraku, osobno mi B8 ljepše i praktičnije izgleda po tom pitanju, zvuk na telki mi je ionako nebitan. Dakle osim močnijeg procesora za procesiranje slike (što ja po defaultu gasim koliko je moguće), da li mi, po tebi, ima smisla uzimati C8? Misliš da je slika nešto posebno bolja na C8 nego na B8? Razmišljam si nešto, bio je prije par dana na ekupi 65" B8 za oko 15k kn pa pretpostavljam da bi možda uskoro moglo opet negdje nešto takvo natrčati.

Kod mene su isto isključene sve opcije za redukciju šuma, mislim da su potpuno nepotrebne, možda bi malo zagladile u nekim scenama gradijente, ali nisam nigdje primjetio da nešto posebno treba zaglađivati pa radije sve isključim nego da mi ubija detalje u slici..

C8 i B8 imaju skroz iste panele, one slike na rtings su različite radi fotografiranja, uz to oledu nisu nikad svi subpixeli upaljeni od jednom pa su zato slike različite, ovisi koju stave prvu koju drugu. 

Mislim da kad bi stavio B8 i C8 jednog kraj drugog s isključenom redukcijom šuma i sl procesiranjem da ne bi bilo razlike ili toliko malo da se ne bi niti skužilo. Čak i s uključenim procesiranjem razlike su male, radi se o detaljima. Sad uzmi u obzir kad gledaš film niti ne stigneš tražiti dlaku u jajetu jer se sve odvija brzo i nikad skoro slika nije statična tako da se u praksi ne može niti skužiti koji je koji. 

Slobodno uzmi koji je povoljniji. Kad sam ja uzimao C8 je bio povoljniji pa je on uletio, ne bi mi smetalo niti da je bio B8.  65" B8 za 15kKn je odlična cijena. 

17 godina

I forumski kolega Armor  od nedavno ima oled pa može dati svoje impresije , što mu je dobro, što ga smeta i ostali utisci, kakv je banding na njegovom tv-u , bijela i sl ...

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
deckard kaže...
Pixel kaže...

Mislim da je onda B8 za tebe. B8 i C8 imaju isti panel. Za razliku od tebe ja hitno trebam novi TV. Preselili smo se u novi stan i sad imamo posuđeni TV. Ja sam takav da nisam htio u novom stanu niti jednu staru stvar, tako da smo SVE kupili novo, jedino još telka fali. Fakat je s LEDovima ovo pozadinsko osvjetljenje u kur*u žešćem, tu je OLED u velikoj prednosti. Trebaju naći način da imaju osvjetljenje za pojedini piksel na LEDu, onda bi to bio poso... Neznam, ne želim ništa uzimati na rate i odredio sam si max 8500 za tv. Mislim da bi SONY xf9005 mogao upasti u tu kategoriju od 55 inča. Možda čak i OLED.

Mislim da se Pixel naljutio na mene s mojim komentarima za OLED, ali jednostavno ne mogu preći preko tog burn-ina u toj mjeri da mogu reći da je tehnologija ok. S druge strane mislim da pruža jebenu sliku zbog koje vrijedi riskirati (valjda :D). Ništa čekam popuste pa ću vidjet. Ovaj LG IPS me ohladio nakon jedne recenzije di je lik popljuvao tv do maksimuma... u biti lik popljuje sve televizore, ali ovaj je maksimalno ispljuvo :D ... Ništa sretno i držite se!

17 godina
Mr_Peanut kaže...
deckard kaže...
Pixel kaže...

Mislim da se Pixel naljutio na mene s mojim komentarima za OLED, ali jednostavno ne mogu preći preko tog burn-ina u toj mjeri da mogu reći da je tehnologija ok. S druge strane mislim da pruža jebenu sliku zbog koje vrijedi riskirati (valjda :D). Ništa čekam popuste pa ću vidjet. Ovaj LG IPS me ohladio nakon jedne recenzije di je lik popljuvao tv do maksimuma... u biti lik popljuje sve televizore, ali ovaj je maksimalno ispljuvo :D ... Ništa sretno i držite se!

Nisam se naljutio, bez brige :) Što bi se ljutio na ikoga radi tako glupe stvari kao komentiranje TV-a.  Ja samo nekad malo jače reagiram na komentare kako bi istaknuo neke stvari, ali ne ljutim se na nikoga.

Pretpostavljam da misliš na Quantuma Apotheosisa ? On je ok da te uputi na moguće probleme kod tv-a, ali samo to, ignoriraj njegove komentare i stavi to sve u svoju perspektivu. Čovjek se voli iživljavati , a olede posebno ne voli, a očito ne kuži kako funkcionira marketing, industrija , prodaja i sve ostalo :)

7 godina
neaktivan
deckard kaže...

Ima smisla uzimati C8? Misliš da je slika nešto posebno bolja na C8 nego na B8? Razmišljam si nešto, bio je prije par dana na ekupi 65" B8 za oko 15k kn pa pretpostavljam da bi možda uskoro moglo opet negdje nešto takvo natrčati.

Nije razlika samo u boljem procesoru u C8, postoje još neke razlike

https://tvevaluate.com/lg-b8-vs-c8-review/

A jedna od važnijih činjenica je da je cijena u većini slučajeva ista ili s malom razlikom pa je C8 gotovo uvijek u prednosti kod kupnje.

Ako bude onako kako je @Mr.Peanut rekao ( West Gate 20% popusta na tv) onda bi mogao uzeti 65C8 za vjerojatno najnižu cijenu kod nas, 16000 kn s 5 god garancije ( ako ostane ova cijena 19999)

https://www.sancta-domenica.hr/oled-tv-lg-oled65c8.aspx

Niti vani 65C8 nije jeftiniji, samo na extra akcijama je oko 1999-2100€ ali bez 5g jamstva i dostave

7 godina
neaktivan
Pixel kaže...
Mr_Peanut kaže...
deckard kaže...
Pixel kaže...

Nisam se naljutio, bez brige :) Što bi se ljutio na ikoga radi tako glupe stvari kao komentiranje TV-a.  Ja samo nekad malo jače reagiram na komentare kako bi istaknuo neke stvari, ali ne ljutim se na nikoga.

Pretpostavljam da misliš na Quantuma Apotheosisa ? On je ok da te uputi na moguće probleme kod tv-a, ali samo to, ignoriraj njegove komentare i stavi to sve u svoju perspektivu. Čovjek se voli iživljavati , a olede posebno ne voli, a očito ne kuži kako funkcionira marketing, industrija , prodaja i sve ostalo :)

Da, njega sam gledao jučer poprilično vremena :D Baš lik ne voli OLEDE, a ni IPS kad smo kod toga. Tvrdi da je XE9005 bolji od XF9005 i da je XE9300 (ne znam da li sam dobar model napisao) isto puno bolji od XF9005 - jebe ga blooming na xf-u. Nadam se da to nije toliko izraženo i da lik pretjeruje. A s druge strane iako uzmem VA panel, planiram svejedno staviti pozadinsko osvjetljenje, pa bi se taj efekt mogao reducirati. A na OLEDu se lome koplja, ako upadne do 8500 kn bit će teško reći ne... S druge strane je dobro da netko i brani OLED jer nije sve tako loše, alimislim da su totalni š**ci iz LG i da bi trebali dati barem godinu dana garancije na burn-in. Prema njihovim tvrdnjama za godinu dana je praktički nemoguće dobiti burn-in.

7 godina
neaktivan
Flagship kaže...
deckard kaže...

Ima smisla uzimati C8? Misliš da je slika nešto posebno bolja na C8 nego na B8? Razmišljam si nešto, bio je prije par dana na ekupi 65" B8 za oko 15k kn pa pretpostavljam da bi možda uskoro moglo opet negdje nešto takvo natrčati.

A jedna od važnijih činjenica je da je cijena u većini slučajeva ista ili s malom razlikom pa je C8 gotovo uvijek u prednosti kod kupnje.

Ako bude onako kako je @Mr.Peanut rekao ( West Gate 20% popusta na tv) onda bi mogao uzeti 65C8 za vjerojatno najnižu cijenu kod nas, 16000 kn s 5 god garancije ( ako ostane ova cijena 19999)

Niti vani 65C8 nije jeftiniji, samo na extra akcijama je oko 1999-2100€ ali bez 5g jamstva i dostave

Ja samo prenosim što mi je čovjek rekao iz SD, uvijek postoji mogućnost da nešto bude drukčije, tako da ako je mene sjebao da ja ne sjebem ekipu na forumu koja odgađa kupnju radi tog infoa...

7 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.10.2018 10:57 (Flagship).
7 godina
neaktivan
Mr_Peanut kaže...
Flagship kaže...
deckard kaže...

Ja samo prenosim što mi je čovjek rekao iz SD, uvijek postoji mogućnost da nešto bude drukčije, tako da ako je mene sjebao da ja ne sjebem ekipu na forumu koja odgađa kupnju radi tog infoa...

Vjerojatno nešto spremaju, samo treba biti spreman jer nekako imam osjećaj da će baš ta dva (C8 i XF9005) biti najprodavaniji s tim popustom od 20% :)

18 godina

Svaka vam čast kad toliko odlučujete o kupovini televizora. Ja nemam baš previše strpljenja. Postavio par pitanja na forumu, istražio malo i unutar tjedan dana kupio novi TV. Iako sam i ovaj put išao na kvalitetniji TV a manju dijagonalu, uvijek se sjetim one "Nitko se nikad nije žalio da mu je TV prevelik." :) Kad se uzme u obzir kvaliteta materijala koju gledamo, ova izjava još više dobije na važnosti. Naime, problem je pronaći dosta sadržaja koji je 4K a kamoli još i da ima HDR. Recimo, sinoć sam opet pogledao "Gravity" na Netflixu. Kvaliteta? HD. Moj savjet je da se uzme što veći TV u zacrtanom budgetu i to je to.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koji TV si uzeo, cijena?

#Sil

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.10.2018 11:39 (jomi).
18 godina
jomi kaže...

Koji TV si uzeo, cijena?

#Sil

55" NU8002 za 7.000kn.

7 godina
neaktivan

Kada pročitam na kaj sve trebam obratit pozornost kod OLED TV-a dođe mi lagano muka, čini se da sve ovisi kakve si sreće,

https://preporucamo.com/oled-ekrani-burn-in-problemi-sto-trebali-znati/2017/11/14/ 

btw. danas mi došao serviser za perilicu Samsung kojoj je riknula elektronika nakon 2god. i 2mj (srećom kupio sam sa 5 god. jamstvom) inače bi ju mogao pogurnut niz stubište da sam sam plaćao,

i kaže čovjek nije bitno što kupuješ već samo da ima 5god garancije.

5 0 hvala 0
15 godina
Mr_Peanut kaže...
Pixel kaže...
Mr_Peanut kaže...
deckard kaže...
Pixel kaže...

Da, njega sam gledao jučer poprilično vremena :D Baš lik ne voli OLEDE, a ni IPS kad smo kod toga. Tvrdi da je XE9005 bolji od XF9005 i da je XE9300 (ne znam da li sam dobar model napisao) isto puno bolji od XF9005 - jebe ga blooming na xf-u. Nadam se da to nije toliko izraženo i da lik pretjeruje. A s druge strane iako uzmem VA panel, planiram svejedno staviti pozadinsko osvjetljenje, pa bi se taj efekt mogao reducirati. A na OLEDu se lome koplja, ako upadne do 8500 kn bit će teško reći ne... S druge strane je dobro da netko i brani OLED jer nije sve tako loše, alimislim da su totalni š**ci iz LG i da bi trebali dati barem godinu dana garancije na burn-in. Prema njihovim tvrdnjama za godinu dana je praktički nemoguće dobiti burn-in.

Taj je posebni pacijent koji traži "klikove" pa gledaj na vlastitu odgovornost. S druge strane da, srednji segment je jedna velika laž iliti sranje - ja osobno kada gledam cijelokupnu sliku tržišta imam osjećaj da ili jeftinjon do cca 4000kn sa direct backlightom ili OLED. Ostalo je sve napola sranje iskreno. I jeftinjoni su sranje na neki način ali ne baciš gro para i nema zezancije sa edge local dimmingom. Nema šanse da dam 12000-13000kn za VA edge LED, to moraš biti poseban ili imati novaca na bacanje.

17 godina
protjeran
Pixel kaže...
deckard kaže...
Pixel kaže...

Kod mene su isto isključene sve opcije za redukciju šuma, mislim da su potpuno nepotrebne, možda bi malo zagladile u nekim scenama gradijente, ali nisam nigdje primjetio da nešto posebno treba zaglađivati pa radije sve isključim nego da mi ubija detalje u slici..

C8 i B8 imaju skroz iste panele, one slike na rtings su različite radi fotografiranja, uz to oledu nisu nikad svi subpixeli upaljeni od jednom pa su zato slike različite, ovisi koju stave prvu koju drugu. 

Mislim da kad bi stavio B8 i C8 jednog kraj drugog s isključenom redukcijom šuma i sl procesiranjem da ne bi bilo razlike ili toliko malo da se ne bi niti skužilo. Čak i s uključenim procesiranjem razlike su male, radi se o detaljima. Sad uzmi u obzir kad gledaš film niti ne stigneš tražiti dlaku u jajetu jer se sve odvija brzo i nikad skoro slika nije statična tako da se u praksi ne može niti skužiti koji je koji. 

Slobodno uzmi koji je povoljniji. Kad sam ja uzimao C8 je bio povoljniji pa je on uletio, ne bi mi smetalo niti da je bio B8.  65" B8 za 15kKn je odlična cijena. 

Koliko je bitna i korisna veća svijetlina na C8? Naravno kada se gleda u mraku ali i uz dnevno svijetlo.

16 godina
neaktivan

trenutno ispada da je c8 jeftiniji od b8 ako se proda q6 koji se dobije kao poklon u SD

B8 12500kn

C8 13000kn + LG Q6

I believe Wi can Fi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice