Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.863
|
čitano: 29.770.532
|
moderatori: XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Dombas kaže...

Pozdrav,zanima me jel ima neki dobar tv FHD ili čak UHD za nekih 3500 kn?

HISENSE H50A6100 (2.999,00 kn)
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-H50A6100/

HISENSE H55A6100 (3.699,00 kn)
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-H55A6100/

17 godina
lobotomac90 kaže...

Kupio sam prije nekih mjesec dana Samsung UE50NU7092U. Piše da ima podršku za HDR, ali gledam u opcijama i nigdje nema za uključiti i isključiti HDR. Pa sam uspio naći na internetu HDMI UHD color i tu opciju imam za uključiti na HDMI ulazima. Jel to HDR ili što?

Ima podrsku za hdr, ali taj panel nije u stanju prikazati hdr jer jednostavno nema niti blizu dovoljno vrsne svjetlini niti je u stanju istaknuti detalje u hdru.

10 godina
neaktivan
deckard kaže...

O nebo otvori se i napiši za što da konačno bacim novce!

Ahahaha... e baš. Skoro sam kupio Sony, pa si me opet poljuljao. Cijeli dana gledam i razmišljam... i ja čekam već 4-5 mjeseci. Mislim da si me baš ti i još netko nagovorili da ne idem sa Sony xe9005 zbog problema sa 50 hz i savjetovali me da sačekam BF. Pa sam samo pratio temu, nisam sudjelovao. Ali cijelo vrijeme ovo gledam i čitam i dalje nisam pametan. 

17 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Kupite si sad neki va panel za par tisuca kn nek traje godinu dana a onda uzet oled ili ko zna sta izmisle a ovaj utrpat punici 

I believe Wi can Fi...
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kud bi metnuli Hisense rv ,vidio sam par zanimljivih stvari

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pozdrav ljudi,moze jos samo jedna svijet prije kupnje tv
Da se po savjetujem jos jednom s vama!

U potrazi sam za TV-om do 3500kn. Spreman sam platiti i sve odjednom.
Primarno ga trenutno uzimam radi playstationa i boljeg ugođaja i ukoliko uskoro izađu nove konzole da ne patim zbog rezulocije.

Osim toga koristio bih za gledanje tekmi i serija/filmova(netflix,max tv)... To sam dosad na svojoj kanti radio hdmi spajanjem laptopa na TV i preko prijenosnog harda.

Samo ako mi mozete rec razlike jer vidim da je neka smart tv,philips je saphi smart, tizen tv itd
Ja sam zasada naišao na ove TVe dolje ili imate već vi neke TVe s kojima ste zadovoljni i da bi preporučili:

1.https://www.sancta-domenica.hr/led-t...u7192-uhd.aspx
2.https://www.sancta-domenica.hr/led-t...43pus6703.aspx

Pa Dal mi mozete rec sta bi bilo bolje od ova dva izbora?
Ili nesto trece do 3700?
Ima li neke razlike između android i saphie smart

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Blader kaže...

Koliko god jesam fanatik što se tiće slike. Na kompu vidim i najmanji stutter koji nitko ne vidi, hehe...

I volio bi OLED imat, ali mislim da ga neću iskoristit, i onda će mi to što ga treba pazit da ne ostane Internet browser upaljen i takve stvari bacit na živce. Dnevni boravak mi je dosta osvjetljen, a večinom će se gledat SD signal. Mislio sam napravit Netflix račun, ali opet će večinom preko dana biti SD signal.

Hvala zzzele na savjetu iz iskustva. To me i zanimalo koliko ima praktične primjene trenutno... jer slika je sigurno vrh ali kad se koristi takav materijal.

Nema frke. Ja se bavim filmom profesionalno pa mi je jako gusht gledati filmove i imati dobru sliku i zvuk, ali izvan toga, HRT i satelitska i sl., OLED stvarno nista ne znaci. Samo mozes imati fobiju hoce li se sprzit slika. Utakmice gdje god gledas imas eventualno HD, osim kad sam skinuo nase utakmice sa svj. prvenstva u 4K. E to je gust gledat na OLEDu.

A i igrati igrice na PS4 Pro.

Poceo sam gledati Bodyguard seriju na Netflix-u i slika je solidna (HD), ali u tamnim djelovima kadrova ipak se vidi kompresija i raspada se slika. I to je nova serija! Valjda ce se to pomicati nabolje u sljedecoj godini.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2018 20:34 (zzzele).
18 godina
Pixel kaže...
lobotomac90 kaže...

Kupio sam prije nekih mjesec dana Samsung UE50NU7092U. Piše da ima podršku za HDR, ali gledam u opcijama i nigdje nema za uključiti i isključiti HDR. Pa sam uspio naći na internetu HDMI UHD color i tu opciju imam za uključiti na HDMI ulazima. Jel to HDR ili što?

Ima podrsku za hdr, ali taj panel nije u stanju prikazati hdr jer jednostavno nema niti blizu dovoljno vrsne svjetlini niti je u stanju istaknuti detalje u hdru.

Znači da se prosto izrazim, to je kita od HDR-a. Mislim nije mi to drama neka, tražio sam što jeftiniji 4 k TV što sam i dobio.

8 godina
neaktivan
zzzele kaže...
Flagship kaže...
zzzele kaže...

Nisam siguran da C8 moze pasti na cca 8000kn. Na takvu cijenu do danas nije nikad pao ni proslogodisnji B7. To nema nikakve logike prema ostalim TVima bilo od LG-a ili konkurencije. To je TV koji je kvalitativno u konkurenciji sa Samsung Q9 (minus burnin opasnost ), pa ne vidim da je realno ocekivati tako nisku cijenu ove godine, BF ili ne... NAravno nikad se ne zna, ali evo citam prije par dana da je LG blago digao cijene svojih OLED panela zbog vece potraznje, a i zato sto moraju izaci iz gubitka sa OLED-ima pa se nadaju da ce im drugi semestar biti prvi put profitabilan u segmentu OLED TV-a od pocetka njihove prodaje.

Gdje si to pročitao? Pa LG svake godine ruši rekorde s prodajom upravo zbog OLED televizora, već dulje vremena su na vrhu premium segmenta i po prodaji su odavno prestigli samsung. Ne znam za koje tržište se misli ali općenito OLED nikad nije bio povoljniji nego SADA.

LG je imao ogromna ulaganja u razvoj OLED tehnologije i proizvodnju. Tek predviđaju prva tromjesjecja sa profitom za OLED proizvodnju. Sigurno je da ce cijena OLED TV-a padati zbog sve vece proizvodnje, ali LG tu balansira posto jeftini kineski LCD-i jos uvjek rasturaju u prodaji. Cijene OLED panela koje LG prodaje drugim firmama blago je porasla jer....(dole piše)

https://www.oled-a.org/lg-display-hit-by-low-lcd-prices-suffers-another-loss-in-q218_073018.html

The OLED panel business has yet to make a profit for LG but the company said OLED TVs earnings would be positive in the third quarter.  The shift comes as its traditional LCD business, which analysts estimate makes up more than 90 percent of LG’s sales, is struggling with falling prices as Chinese panel makers ramp up their capacity. 

Druge kompanije koje grade tvornice za prizvodnju OLED panela će imati sigurne probleme u proizvodnji kvalitetnih panela. tako da će LG jos drzati neko vrijeme monopol.

https://www.oled-a.org/lgd-raises-oled-tv-panel-prices_100118.html

TV brands that wish to expand their OLED TV offerings will be sensitive to quality issues that tend to plague OLED panel producers during the early stages of high volume production, and both the service and reputation cost to brands will put into question whether a discounted OLED TV panel is worth the potential cost if problems occur. With LGD’s years of experience, LCD will have pricing power through 2020, with 2021 and beyond determined by the quality and volumes of Samsung, BOE and ChinaStar. It is therefore easy to understand why LG Display raised prices in 2Q and 3Q, and has the ability to continue to do so for at least another 24+ months.  

Vrlo je vjerojatan scenarij da nitko još neko vrijeme krenuti u proizvodnju OLED panela jer to osim što je jako skup sport zahtjeva i puno pripreme, znanja i iskustva. Kada bi bilo jednostavno i jeftino onda bi odavno kinezi iskopirali i preplavili tržišta po svijetu:)

Cijene će sigurno pasti još više već s novom serijom OLED-a za 2019. koju možemo očekivati u veljači, ožujku a kod nas malo kasnije. Barem što se tiče LG i njihove serije 9. Vjerojatno najniže cijene mogu se očekivati u 2020. kada te nove tvornice budu full up and running pa će kapaciteti biti puno puno veći nego sada. Lepeza bi mogla biti od proširena i to od premijernih 40-49" pa sve do 100" OLED panela, kako 4K tako i 8K.

Ono što drugi čekaju je razvoj oko microled tehnologije, na papiru zvuči odlično jer je slikom sličan OLED-u ali bez B-I i što je najvažnije jeftiniji za proizvodnju. Loša strana je da je to još dosta od ozbiljnije serijske proizvodnje, i da će prvi biti samsung (navodno imaju spreman 75" za 2019) što odmah znači visoke cijene barem dok kinezi & co ne skuže i plasiraju svoje jeftine microlede

8 godina
neaktivan
HCMAA kaže...

Što će to novi model XG imati u odnosu na ovaj...možda maknu vignetting...možda 48 light zona dignu na 60...ispoliraju software...malo dizaj...one noge bodu svima oći

Ne znamo što će donijeti XG9005, barem još dva mjeseca se treba strpiti pa ćemo znati:)

Iako je vjerojatno već u završnoj fazi i produkciji japanci ne daju nikakve naznake pa će tek CES 2019 dati odgovore. Moja pretpostavka je da će malo pojačati specifikacije znači više zona, nitsa i slično. Nije isključeno da bi možda XG90 mogao biti i 8K tv, svašta je moguće. Samsung je već počeo s prodajom i isporukom svojih 8K QLED tv-a pa će i ostali morati jako brzo odgovoriti na taj izazov, prije svega Sony i LG. Samo da ne pretvote XG90 u neke skupe 8K tv-e a ostave nam XG8 u 4K i sa lutrijom panela gdje će VA biti rijedak:(

Kod nas je razlika u cijeni 55-65" 3800 a vani 300€što je puno međutim tako je kako je, 65XF9005 kod nas ako padne ispod 12K to je super ali ne vjerujem, barem ne do proljeća 2019.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2018 22:00 (Flagship).
9 godina
neaktivan

OLED TV is "visually Indistinguishable from perfect" and it breaks many TV display performance records. It is far better than the best Plasma TVs ever tested and is even better than the $50,000 Sony Professional CRT reference studio monitors that up until recently were the golden standard for picture quality, according to DisplayMate.

https://www.oled-info.com/displaymate-lgs-2017-oled-e7-tv-unquestionably-best-performing-tv-we-have-ever-tested-or-watched

8 godina
protjeran
garfield1 kaže...
@Pixel

Ako me ne shvataju ozbilnjo, onda zasto mi ljudi pisu na Pm.? A to sto su neki ljudi skeptični si pripomogao ti I jos neki sa lažnim pričama o Philips televizorima.. A zasto na drugom forumu normalno razgovaramo o Philipsu I ljudi se odlucuju za taj brend.. Jedino ovdje ima problema oko toga Jer ste taki kao ti pripomogli takvoj situaciji..

Koji dućan ima najbolje cijene za Philips televizore u Sloveniji?

10 godina
neaktivan

A koji nosać se preporučuje za sony xf900? Neki sa onom rukom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Izgleda da mi je računalu što se tiče igara došao kraj...nešto mu stvara probleme...nemam pojma...tako da sad je pc na office modu...A black friday za plejku tek za 30 dana

Pa mi je palo napamet da izračunam koliko ekrana je iskoristivo kad se gledaju filmovi u kino formatu...na ovom mome trenutno 32"...dimenzije cjelokupnog panela su 70 cm x 39 cm...kad je film u kino formatu onda je rezolucija 1920x800(808)...pa je vertikalna vidljivost na 29 cm...znači na crne linije otpada 2 x 5 cm...kad izračunamo za 55" dijagonalu...visina panela je oko 69 cm...iskoristivost je 50 cm...znači na crne linije otpada 2 x 9,5 cm...kod 65" je iskoristivost 60 cm(81 cm)..crne su 2 x 10,5 cm...Tako da vjerojatno se vraćam prvotnom planu da se kupuje 55" dijagonala...10 cm više ne vrijedi 4000kn razlike...i onako...tv serije su postale kvalitetnije od većine filmova(true detective,game of thrones i ostalo) a to se sve snima u formatu kao i tv ekrani...

Tako da 55" na ovaj nosač

iza njega rgb led....s tim nosačem mogu smanjiti udaljenost...pa da budem bliže tv-u za 60 cm(kad to hoću)...pokretni ima prednost poradi lakšeg pristupa zadnjoj strani tv-a...prilagođavanje kuteva...čiščenje:)

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
love2ml86 kaže...
garfield1 kaže...
@Pixel

Ako me ne shvataju ozbilnjo, onda zasto mi ljudi pisu na Pm.? A to sto su neki ljudi skeptični si pripomogao ti I jos neki sa lažnim pričama o Philips televizorima.. A zasto na drugom forumu normalno razgovaramo o Philipsu I ljudi se odlucuju za taj brend.. Jedino ovdje ima problema oko toga Jer ste taki kao ti pripomogli takvoj situaciji..

Koji dućan ima najbolje cijene za Philips televizore u Sloveniji?

Ovdje si pogledaj.

https://www.ceneje.si/L3/964/avdio-video/televizorji/lcd-led-tv?pbra=30

8 godina
neaktivan

Da li neko ima iskustva s LED televizorima 55 i 65 inča? Svugdje čitam da su veći uniformity problemi na 65inča ali nigdje nema usporedba dva ista modela. Da li netko ima saznanja o ovoj temi?

hvala

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Mr_Peanut kaže...

Da li neko ima iskustva s LED televizorima 55 i 65 inča? Svugdje čitam da su veći uniformity problemi na 65inča ali nigdje nema usporedba dva ista modela. Da li netko ima saznanja o ovoj temi?

hvala

Nema tu toliko veze veličina..Več koji panel je u pitanju IPS ili VA , dali je panel Direct Led ili Edge Led, koliko je kvalitetno samo zatemnenje itd..

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2018 7:41 (garfield1).
10 godina
protjeran
Blader kaže...

A koji nosać se preporučuje za sony xf900? Neki sa onom rukom...

Ja već imam Vogels efw 6345  zakucan na armirani zid u sobi sa 8 ogromnih šarafa muka Isusova ga je bila zakucat u zid nosač težak preko 13kg nije ga bilo lako ni uz pomoć prijatelja prišarafit.

Koštao me je preko 2000kn u ronisa ali isplati se svake lipe!

Podnosi veličinu i može na sebe primit dijagonale sve tamo do 65" ja na njemu trenutno imam Samsunga iz 2013 samo od mizernih za današnje prilike 40" ali naravno planiram na njeg postavit ubrzo nešta od 49 ili još bolje 55" tipa ovog Sony xf 9005 od 49ili55 možda neki OLED ali zbog mojih navika korištenja TV brijem prije da će zasad doći ovaj Sony  borba se još vodi....

https://www.listeningpost.co.nz/assets/Product-Leaflet-EFW-6345-8325504-20120905-EN_177794_1.pdf

Napad je najbolja obrana :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2018 8:12 (Seki001).
10 godina
neaktivan

Hmmm... malo mi je skup taj. Pokušao bi ići sa jeftinijim ako se može. Problem mi je što ne znam koji pašu, a koji ne. Ne piše baš puno u specifikacijama.

Ako netko zna što gledat kod stalaka. Kako znati koji odgovara za Sony xf900 65" ? 

Da li je dobar ovaj?

https://www.sancta-domenica.hr/zidni-stalak-vogel-s-za-ekrane-od-40-65-sa-nagibom-i-pomakom-180st.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Mr_Peanut kaže...

hvala

Što veći ekran to više problema, stara narodna .

Deckard
8 godina
neaktivan
deckard kaže...
Mr_Peanut kaže...

hvala

Što veći ekran to više problema, stara narodna .

Daj nemoj me taman sam nekako odlucio za 65 inch, sad sam opet u dilemi. :D udaljenos mi je 270-280. Prolazi i 55 za tu udaljenost

10 godina
protjeran
Blader kaže...

Hmmm... malo mi je skup taj. Pokušao bi ići sa jeftinijim ako se može. Problem mi je što ne znam koji pašu, a koji ne. Ne piše baš puno u specifikacijama.

Ako netko zna što gledat kod stalaka. Kako znati koji odgovara za Sony xf900 65" ? 

Da li je dobar ovaj?

https://www.sancta-domenica.hr/zidni-stalak-vogel-s-za-ekrane-od-40-65-sa-nagibom-i-pomakom-180st.aspx

Taj ti podržava vesa standard do 600x400  a 65" sony xf900 tv ima vesa 300x300 znači nebrigaj paše to.

Ali to još provjeri kod kupovine malo priupitaj i njih tamo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2018 12:00 (Seki001).
10 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima. 

Još ću danas na poslu popodne malo pogledat po netu, iako sam već sto sati sve prelistao. I navečer ću ili naručiti sony xf900 65" ili ću ćekat black friday ili c8 lg.

A što mislite da li je cijena sa popustom od 12.330 kn dobra ili bi moglo bolje biti na black friday? A možda postoji mogućnost da i ne bude na BF ovaj tv na popustu. Možda ovo i je marketing sony-ja da sada da popust, jer će bolje proći nego na black friday, kad dosta ljudi bude možda više okrenuto OLED-ima. 

A možda i SD sad daje manji popust za one koji će zagrist, čisto da pokupi koliko može? Pa će veći popust  dati na BF.  

A vidim da je ta cijena od 12.330 kn u rangu cijene od 2017 modela... 

Što se tiće oleda, sve super ali ne mogu ja pazit što gledam. Nekad stoji browser po par sati, a jednog dana će i dijete gledat one crtiće pola dana itd... a tv dođe kao polovno auto. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2018 13:10 (Blader).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Što se tiće oleda, sve super ali ne mogu ja pazit što gledam. Nekad stoji browser po par sati, a jednog dana će i dijete gledat one crtiće pola dana itd... a tv dođe kao polovno auto. 

Ja sam slično u dilemi kao i ti i slično koristim TV spojen mini pc na njega pa dosta brljavim sa tim onda dosta gledam kanale koji svi imaju one masne debele logove po čoškovima kao npr. SK koji ima dosta crvenih logova koji bi dosta dugo stajali po čoškovima na OELD-u onda Arene isto tako pa Eurosport i puno drugog.

A opet OLED je vrh vrhova za sad dok ne dođe mikroled za filmove,serije ,gaming,i sport.

Kažem i ja sam bliže uzet taj Sony xf900 kad tad hoće li to bit na BF ili sljedeće godine tamo na proljeće nebitno ali kao šta kolega Pixel kaže birajmo po nekim našim navikama korištenja televizora u praksi i šta će nam bit kao  "dugotrajnije".

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2018 13:28 (Seki001).
8 godina
neaktivan
Blader kaže...

Hvala na odgovorima. 

Još ću danas na poslu popodne malo pogledat po netu, iako sam već sto sati sve prelistao. I navečer ću ili naručiti sony xf900 65" ili ću ćekat black friday ili c8 lg.

A što mislite da li je cijena sa popustom od 12.330 kn dobra ili bi moglo bolje biti na black friday? A možda postoji mogućnost da i ne bude na BF ovaj tv na popustu. Možda ovo i je marketing sony-ja da sada da popust, jer će bolje proći nego na black friday, kad dosta ljudi bude možda više okrenuto OLED-ima. 

A možda i SD sad daje manji popust za one koji će zagrist, čisto da pokupi koliko može? Pa će veći popust  dati na BF.  

Meni je covjek is SD rekao da ce biti otvorenje ducana u west gateu i da ce vjerojatno biti popust kao u Splitu (sve 20%). Ja cu to pricekati i moliti boga da se potrefi popust za LG u to vrijeme pa da ispadne jeben popust. Isto tako mozda se trefi i  XF9005 onda...

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2018 14:16 (Mr_Peanut).
10 godina
neaktivan

A da li je taj popust bio i na web shopu ili samo u fizičkoj trgovini?

Iz šibenika sa pa mi je zbog posla teško putovat, a opet i to košta 1000k ako cu nešto i pojest :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Blader kaže...

A da li je taj popust bio i na web shopu ili samo u fizičkoj trgovini?

Iz šibenika sa pa mi je zbog posla teško putovat, a opet i to košta 1000k ako cu nešto i pojest :D

Aha, onda je mali zajeb. Nemas nikog da ti kupi i ppsalje? Tipa na bus ili postom?

17 godina
Blader kaže...

Hvala na odgovorima. 

Hm, da, ja bi vjerojatno isto isao na led u tvom slucaju.

8 godina
neaktivan
Mr_Peanut kaže...

Meni je covjek is SD rekao da ce biti otvorenje ducana u west gateu i da ce vjerojatno biti popust kao u Splitu (sve 20%). Ja cu to pricekati i moliti boga da se potrefi popust za LG u to vrijeme pa da ispadne jeben popust. Isto tako mozda se trefi i  XF9005 onda...

Koji datum će to biti? Ako bi bilo 20% od sadašnjih cijena onda bi to bile super cijene, 55XF9005 za 7600 ili 65XF9005 za 10960 kn

Ili ravno 16000 za OLED 65C8 (ako mu "normalna" cijena bude 19999)

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2018 15:42 (Flagship).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice