Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.124
|
čitano: 8.724.036
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Rast mišića i visina
overhaul kaže...

Overhaul koliko si ti visok, kad tako izgledaš na 74 kg?

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Ljepo si se ti napucao. {#} Svaka čast.

I sviđa mi se to da su ljudi počeli stavljati slike. {#}

www.fotoprizma.com
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Ja ću sada prije ljeta 2-4kg dolje spustiti i to je to.
Tony Soprano
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pitanje;

plivanje kao dobra rehabilitacija za rame, moguće rotator cuff-a?

Ili zapravo kontraefekt zbog mogućeg 'swimmer shouldera' koji također nastaje (eventualnim) lošim izvođenjem ili pretreniranjem?

Imam priliku ubaciti se u bazen do ljeta pa me samo zanima da li me rame sprječava

(lagana bol unutar ramena, ništa strašno no osjeti se. Gipkost savršena).

Sve gledam kako si naći nekakav idealan program tjelovježbe za 'lean' look i healthy feel.

Zapravo pokušavam neke oblike cross-traininga koji ljudi koriste ukombinirati u cjelokupnu 'vježbu'.

Npr. sklekovi + trčanje / plivanje itd.. nešto što nije time-consuming i po mogućnosti je besplatno.

Cilj; zdravlje i samo zdravlje. Masa nije bitna, naprotiv. 'Lean' izgled mi je ionako prirodan,

samo baca na totalnu mršavost ako se ne bavim ničim (takav metabolizam).

Visina 180, 65 kg, 25 god.

Ty.

Something witty.
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Mislim da plivanje uz pravilnu tehniku i u nekoj umjerenoj količini nikako ne može biti štetno, baš naprotiv.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Već me drugi trening za redom uhvatio grč u listu. Jel moguće da je to zato jer ne pijem vodu tijekom treninga?

Treniram podvodni hokej

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
18 godina
DamageHigh kaže...
overhaul kaže...

Overhaul koliko si ti visok, kad tako izgledaš na 74 kg?

180. Ma nisam baš sad govedina, hajd:)

TriP kaže...
overhaul kaže...

Ljepo si se ti napucao. {#} Svaka čast.

I sviđa mi se to da su ljudi počeli stavljati slike. {#}

A što se mene tiče to je zato jer nam je znalac111 uletio sa

Znalac111 kaže...

Pozdrav ljudi,počeo sam trenirati 15.1.2013. do danas su mišići narasli kao baloni prije par tjedana sam se javio ovdje i rekli ste mi da neće više rasti ali sada još rastu i jaki su mi i kada obućem neku usku majcu izgledam kao bilder kojemu su mišiči ko auti,pitanje mogu li prestat trenrati?

Pa ljudi pitali za slike kad mu mišići ko auti pa je zašutio... reko stvarno nije li lakše postat fotku
umjesto 5 rečenica opisa bilderskih čuda od mišića i straha hoće li eksplodirati jer mu mišići ne prestaju rast ;)

Tony.Soprano kaže...
Ja ću sada prije ljeta 2-4kg dolje spustiti i to je to.

Tako i ja negdje, sad imam 4 pack, pa negdje 6 pack do 6. mjeseca :)

forzzuk kaže...

Pitanje;

Ili zapravo kontraefekt zbog mogućeg 'swimmer shouldera' koji također nastaje (eventualnim) lošim izvođenjem ili pretreniranjem?

Raspitaj se kod fizioterapeuta, nije za sve vrste plivanja. Prsno bi trebalo pasati, ali delfin, i kraul, ovisi kakva je bol.
No sve ovisi ako kako kažeš imaš gipko rame ne blokira pokret, kraul bi mogao ako pažljivo zamahuješ.

14 godina
protjeran
overhaul kaže...

Cek, ona tvoja slika je 74 kile na 180?

daniel
18 godina
cuspajz kaže...

Već me drugi trening za redom uhvatio grč u listu. Jel moguće da je to zato jer ne pijem vodu tijekom treninga?

Treniram podvodni hokej

Moguće, a znaju grčiti novi pokreti na mišiću koji je pun mliječne kiseline radio kontinuirano drugu radnju.
Gledaj uzeti i magnezija. dakle recimo donat mg da s jednim udarcem dva razloga za grč eliminiraš:)

18 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...
overhaul kaže...

Cek, ona tvoja slika je 74 kile na 180?

je. tako je, iako mislim da je 76 trenutno:)
Ma evo tu sam iskopao moje od ljeta, nisam osobito drugačiji ni sad.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.3.2013 22:02 (overhaul).
17 godina
Rast mišića i visina

impresive

15 godina
neaktivan
forzzuk kaže...

Pitanje;

Imam priliku ubaciti se u bazen do ljeta pa me samo zanima da li me rame sprječava

(lagana bol unutar ramena, ništa strašno no osjeti se. Gipkost savršena).

Sve gledam kako si naći nekakav idealan program tjelovježbe za 'lean' look i healthy feel.

Zapravo pokušavam neke oblike cross-traininga koji ljudi koriste ukombinirati u cjelokupnu 'vježbu'.

Npr. sklekovi + trčanje / plivanje itd.. nešto što nije time-consuming i po mogućnosti je besplatno.

Cilj; zdravlje i samo zdravlje. Masa nije bitna, naprotiv. 'Lean' izgled mi je ionako prirodan,

samo baca na totalnu mršavost ako se ne bavim ničim (takav metabolizam).

Visina 180, 65 kg, 25 god.

Ty.

Definitivno se baci u bazen i toplo preporučujem prsno i leđno plivanje, a nakon mjesec dana možeš i leptirića. 

Što se tiče oporavka ramena pročitaj obavezno ovo i rade vježbe za Rotator Cuff 
http://orthoinfo.aaos.org/PDFs/Rehab_Shoulder_5.pdf

Klasičan si primjerak ektomorfa, vidi se i po mentalitetu (cross-training, trčanje)...

Bilo bi fora sad kad dođe toplije vrijeme, triatlon si organiziraš, poslije bazena, odbicikliraš natrag doma, i odtrčiš dionice oko kvarta ili na stazi ili jarunu (ovisi di živiš) , sa pauzama u kojima radiš stacionarne vježbe (zgibove, sklekove, dipseve možda na igralištu itd..). Samo ideja.. :)

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo ljudi na vašu preporuku sam počeo da preskačem štrik/vijacu

Pa koliko bi trebao praskoka dnevno da napravim, trebam se dotjeati do 7 mjeseca 

Neznam se potpisat..xDD Ako sam ti pomogao pritisni Hvala !
16 godina
neaktivan
deflagrated kaže...
forzzuk kaže...

Pitanje;

...

Definitivno se baci u bazen i toplo preporučujem prsno i leđno plivanje, a nakon mjesec dana možeš i leptirića. 

Što se tiče oporavka ramena pročitaj obavezno ovo i rade vježbe za Rotator Cuff 
http://orthoinfo.aaos.org/PDFs/Rehab_Shoulder_5.pdf

Klasičan si primjerak ektomorfa, vidi se i po mentalitetu (cross-training, trčanje)...

Bilo bi fora sad kad dođe toplije vrijeme, triatlon si organiziraš, poslije bazena, odbicikliraš natrag doma, i odtrčiš dionice oko kvarta ili na stazi ili jarunu (ovisi di živiš) , sa pauzama u kojima radiš stacionarne vježbe (zgibove, sklekove, dipseve možda na igralištu itd..). Samo ideja.. :)

Izvrsno,puno ti hvala na ovom manualu, uistinu je odličan.

Dobre ilustracije, objašnjenja... prva liga. Naišao sam nekoliko stvari (rubber band resistance thingy) što mi je Overhaul također preporučio.

Radim ih već par dana dosljedno i sredit ću ja to rame, heh.

Pa da, bila bi fora probati tako nešto, dobra ideja {#}

Moj osobni problem jest što mi tijelo 'izda' puno prije glave (koju naravno dovoljno ne koristim, planski).

P

rimjer;

-dakle prije hajmo reći dva mjeseca odlučim se dovesti u formu i izaberem sklekove kao workout of choice.

Rapidno napredujem u povečanju broja serija i ponavljanja i u roku 2 i pol tjedna dolazim do cca. 4x tjedno po 400 komada u vježbi (20x20 recimo).

Radim pravilno, radim različito (incline, široki, uski, pljesak, spider-man, sve varijacije) no uz to apsolutno

ne treniram (odnosno nisam trenirao) izolacijske vježbe za ramena (makar bućicama, arnold (shoulder) press recimo ili lateral raisove, što god je doma izvedivo)

niti sam pridodavao dobovljno pažnje ovako laganim resistance-band treninzima.

Samo dan odmora između, whey + dex nakon treninga i amen.

Klasičan primjer zelota {#}{#} {#} jelte.

Ugl, mlad sam, saniram ozljedu, naučim i drugi put se bolje informiram i radim pametnije.

Ako sam ektomorf (nisam siguran), mogu samo reći da su mi oduvijek najviše pasale vježbe poput

kombinacije sklekova, zgibova i laganih bućica za ruke i ramena (10ak kg svaka).

Uz to je moglo trčanje ili plivanje i puno šetnje u danu za cardio.

Svako ima neki svoj 'đir' I guess.

Something witty.
16 godina
neaktivan
IMVK kaže...

Pa koliko bi trebao praskoka dnevno da napravim, trebam se dotjeati do 7 mjeseca 

Bolje si odredi koliko minuta ćeš vježbati. Tako ćeš imati veći napredak nego da stalno preskačeš isti broj puta

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.3.2013 22:25 (cuspajz).
14 godina
neaktivan
cuspajz kaže...
IMVK kaže...

Bolje si odredi koliko minuta ćeš vježbati. Tako ćeš imati veći napredak nego da stalno preskačeš isti broj puta

PA ono..
Koliko ;) 

Neznam se potpisat..xDD Ako sam ti pomogao pritisni Hvala !
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

3 minute  to ti je jedna runda i sad koliko rundi možeš izdržat na tebi je

16 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

Treniram podvodni hokej

vodu iz bazena ili? :))) šalim se,prvi put čujem za taj sport,fora stvar,čini se zabavno.

Inače ja sam mislio kako sam ja u formi,gym-am svaki drugi dan baš sam zadovoljan što se toga djela tiče,i odem na rukometnu tekmu na jedan turnir,sutra dan koda me pogazio kamion,znam šta je upala mišića ali ovo je bilo 3 puta gore od bilo koje upale mišića koju sam imao dosad. Nisam mogao vjerovat koliko sam zapravo izvan forme. Ajde noge zbog trčanja sam i mislio da će me bolit,ali ramena,trapezi,trbušnjaci....nisam mogao vjerovat.Ne želim potcjenjivat gym ali 60 min tekme me rasturilo,gym me nikad nije tako rasturio :)

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Podvodni hokej, wtf?

16 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Podvodni hokej, wtf?

Relativno novi sport u Hrvatskoj. Moram se pohvalit da je naš klub u Osijeku prvi s tim krenuo i zadnje 3 godine smo prvi :)

Evo ukratko imate u prilogu

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/podvodni-hokej-sve-je-popularniji-u-hrvatskoj.html

18 godina
crack kaže...
cuspajz kaže...

Treniram podvodni hokej

vodu iz bazena ili? :))) šalim se,prvi put čujem za taj sport,fora stvar,čini se zabavno.

Inače ja sam mislio kako sam ja u formi,gym-am svaki drugi dan baš sam zadovoljan što se toga djela tiče,i odem na rukometnu tekmu na jedan turnir,sutra dan koda me pogazio kamion,znam šta je upala mišića ali ovo je bilo 3 puta gore od bilo koje upale mišića koju sam imao dosad. Nisam mogao vjerovat koliko sam zapravo izvan forme. Ajde noge zbog trčanja sam i mislio da će me bolit,ali ramena,trapezi,trbušnjaci....nisam mogao vjerovat.Ne želim potcjenjivat gym ali 60 min tekme me rasturilo,gym me nikad nije tako rasturio :)

Je to je tako, drugačiji stres na mišiće, puno trzajnih naprezanja i dulje traje nego su mišići navikli.
Ajde ja znam i odalamit nogomet/košarku, zna biti muskulfibera ako je duga pauza prije,
ali recimo nakon glupih radova u vrtu (okopavanje, ručna košnja, obrezivanje i ručno piljenje grana, te skupljanje po podu i prenošenje),
-ja sam invalid par dana:)

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Prodajem Origin account sa Battlefield BC2 deluxe edition i BF3 + Back to Karkand. Cijena 250kn, Više info preko privatne poruke!
14 godina
neaktivan

Mislim da je ocito.Glumci cesto uzimlju steroide da se napumpaju sto brze za neku ulogu.
Ljubomorne duše mogu da mi puše
16 godina
neaktivan

Lako moguće. Čovijek zarađuje za život svojim izgledom tako da mi to nebi uopće bilo čudno

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ali ima prejbno tijelo u batmanu  8)

18 godina
Rast mišića i visina

Pouzdano uzimali Bale za Batmana, Tom Hardy za Banea, Chris Evans za Captain America, Tobey Maguire za Spidermane,
Chris Hemsworth za Thora, Edvard Norton za Generation X,  
Stallone se nikad ni ne skida (tvrdi da ga to pomlađuje, pa ima na recept od doktora), kao ni Vin Diesel, Dwayne Johnson, pokojni Michael Clarke Duncan...
Tom Cruise je često on i off, kao i Brad Pitt, Mark Wahlberg,  i Robert Downey Jr... ima po forumima još detaljnijih popisa što,
kada, koliko...
-kao što ljudi kažu, za film nema doping kontrole, bitno je samo da izgledaju "za ulogu", pa kad treba

bit mršav, debeo ili nabildan, ne biraju se sredstva. Osobni treneri kažu da paze na njihovo zdravlje pa ne pretjeruju,

ali nisam baš siguran, s obzirom da glumci često miješaju neuredan (noćni) život sa kojekakvim opijatima i lijekovima...

A dobri div Michael Clark Duncan je vjerojatno dobar primjer što to može (kod nekih) izazvati :(

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.3.2013 20:07 (overhaul).
17 godina
Rast mišića i visina

evo primjer glumca na steroidima, bas me zanima kolko je kila imo da ovako izgleda, on ima 173 cm.

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

evo primjer glumca na steroidima, bas me zanima kolko je kila imo da ovako izgleda, on ima 173 cm.

Kakve veze visina ima sa time koliko je ubildan. Niskim ljudima je puno lakše imat izražene mišiće.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.3.2013 22:22 (cecenac).
17 godina
Rast mišića i visina

nisam na to mislio, nego sam naveo visinu i postaviop pitanje kolko bi on tu mogo imat kila, zanima me kolko kila na 173 cm treba za ovakav izgled.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Na tu visinu između 75-80kg, zavisi sve kako je masa raspoređena po tijelu..
Tony Soprano
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice