Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.132
|
čitano: 8.727.070
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Rast mišića i visina
NameNick kaže...
Encyanix kaže...
NameNick kaže...

Nije nego sam cuo da neki likovi dobivaju po 10-20 kg u godini dana ako piju te proteine

Ja treniram vec 3 mjeseca a mass gainere pijem 2 mjeseca i dobio sam 10 kila, ali izgleda da sam izgubio 2-3 kile od trovanja hranom :(

znaci debljaju,dobio si 10 kila u 2 mjeseca a jeo si kao i inace,dali si mozda stao rasti ili nesto pa ti se mozda od toga povecala masa koliko imas godina?

I gdje ima te proteine kupiti a da nije preko neta

Jeo sam malo vise nego obicno.. ujutro jaja, i zobene, za rucak šta se spremi.. i onda jos izmedju rucka i vecere zobene.. visok sam 192 i nerastem vec par mjeseci, i imam 17g (za 1 mjesec)

mar123 kaže...

ja sam procito da nije zdravo vise od 2 kile na mjesec dobit.

To su i mene govorili.. al opet samo kad bi jeo puno vise nego obicno.. (vise kalorija,proteina) bi dobio 2kg na mjesec  100%

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo.

Ovih dana se vracam teretani (Cim zuljevi na rukama malo produ... lol)

Uplatit cu 6 mjeseci.

Pocetna mjerenja: 177cm 66kg.

Kratkorocni cilj - 15 zgibova, bench 65kg.

Krajnji cilj - Najmanje 77kg tjelesne tezine...

P.S. Kupia san whole grain oats u lidla (Zuto pakiranje, 500gr cca 5-7 kuna kolko vec...) Bolje su mi nego stare koje sam uzima, isto u lidla samo nisu bile wholegrain....

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
18 godina
insomniac kaže...

Evo.

Ovih dana se vracam teretani (Cim zuljevi na rukama malo produ... lol)

Uplatit cu 6 mjeseci.

Pocetna mjerenja: 177cm 66kg.

Kratkorocni cilj - 15 zgibova, bench 65kg.

Krajnji cilj - Najmanje 77kg tjelesne tezine...

P.S. Kupia san whole grain oats u lidla (Zuto pakiranje, 500gr cca 5-7 kuna kolko vec...) Bolje su mi nego stare koje sam uzima, isto u lidla samo nisu bile wholegrain....

Ah evo da na kratko stavim, pošto vidim da si sličnih mjera, ja sam ti 178cm, 75 kg.
S time da je ovo bilo na moru, kada sam prirodno aktivniji i više u formi, sad na jesen

jednostavno posao neda, pa se dobije još koja kila sala. Uglavnom i ovdje imam
podosta "špeka" na bokovima i abdomenu(ne smeta mi, nisam lud za "definicijom"),
a ni bilder nisam, pa mišiće nemam neku namjeru maltretirati
- bitne su mi te male stvari koje spominješ, da mogu odraditi svoje
ture biciklom, trčanjem sa pesom, terete, bauštelu, bodyweight vježbe i to je to:)
Dakle, ako ne misliš baš biti swartzenegger, mislim da puno kila priželjkuješ ili moja digitalna vaga laže;)

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

A dobro, ovo je "odokativno"... Vidicemo kako ce ic, i onda stanem kad buden zadovoljan, jel...

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
16 godina
neaktivan
insomniac kaže...

A dobro, ovo je "odokativno"... Vidicemo kako ce ic, i onda stanem kad buden zadovoljan, jel...

nemoj da te ovo obeshrabri,prije ćeš izgubit volju nego da ćeš morat odustat zbog toga šta ćeš doć do željene kilaže,da je to tako lako,onda bi ekipa nosila i skidala mišiće ko majice.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Mogu i ja staviti koju sliku sebe ako netko zeli.Nije da sam se previse napumpao ali ipak..treniram doma :)
Ljubomorne duše mogu da mi puše
16 godina

Samo daj...;)

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Ok,budem.Samo da pogledam utakmicu
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo slika,4 mjeseca sam vjezbao doma,trbuh mi je prije bio skroz ravan a sad vec vidim malo plocica :)

Sad je vrijeme da krenem u teretanu,ovo je bilo samo zagrijavanje

16 godina
Rast mišića i visina

Evo molio bih vas još jednom da mi predložite neki program za eksplozivnost/odraz..

Evo što imam na raspolaganju: 

U maloj dvoranu koju zovemo šupica imam ovako:

2 utega po 2,5kg, 2 utega po 4,5kg, jedan veliki od 50-60kg, 5-6 medicinki do 5kg, ocrtane "ljestve" na kojima radimo neke gluposti valjda za motoriku ili tako nešto, prsluk neki punjen pijeskom cca. 8kg..

U kući:

Ovo <samo to..

''Impossible is nothing..'' ''It's on me: To be lighter, fly higher, go further.,,'' ''Train your mind and the body will follow''
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2012 1:59 (Top Bugovac).
15 godina
neaktivan
xR4Z3R kaže...

Evo slika,4 mjeseca sam vjezbao doma,trbuh mi je prije bio skroz ravan a sad vec vidim malo plocica :)

vrijeme je da pocnes jest!

17 godina
xR4Z3R kaže...

a prsa, di su prsa? Pre mrsav si.

Znas onu sise na debeloj curi i plocice na mrsavom decku su isti, ne broje se.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav! 

Imam 16 g. i od danas sam poceo ici u teretanu,a vec 5 godina sjedim za kompjuterom,nepravilno se hranim i ništa ne radim.Hoću izdefinirati mišiće da se bolje vide(trbušni,bicepsi itd.).

E sad,visok sam 177 i težak 68 kila hoće li to biti dovoljno za definiciju ili moram još malo kila nabaciti?Stavim 2-3 fotke poslje ako hocete procijenit

Noću je hladnije nego vani
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2012 11:29 (CROcodile11).
17 godina
Rast mišića i visina

stavi ti slike.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

.

Noću je hladnije nego vani
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2012 21:53 (CROcodile11).
17 godina
Rast mišića i visina

Ja bi na tvom mjestu jos nabacio 2-3 kile.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

lol kakva definicija sad ako kreneš na definiciju racunaj da ces izgubit i misice rađe još barem 6mj budi na masi...

18 godina
CROcodile11 kaže...

Pozdrav! 

Imam 16 g. i od danas sam poceo ici u teretanu,a vec 5 godina sjedim za kompjuterom,nepravilno se hranim i ništa ne radim.Hoću izdefinirati mišiće da se bolje vide(trbušni,bicepsi itd.).

E sad,visok sam 177 i težak 68 kila hoće li to biti dovoljno za definiciju ili moram još malo kila nabaciti?Stavim 2-3 fotke poslje ako hocete procijenit

Stvarno samo sjediš za kompjuterom i ništa ne radiš? Onda si prirodno super obdaren.
Idi samo na masu, nikakva definicija (dakle neko trajno kardio vježbanje i dijeta - out).
Dakle, tamo u teretani bi ti netko trebao objasniti. Manje serije, veći tereti, dobra ishrana.

S obzirom na godine i razinu testosterona, trebao bi se brzo izdefinirati.

17 godina
Rast mišića i visina

Nije to nista cudno, potpuno isto ja izgledam i isto nista ne vjezbam, prehrana je totalno u kur*u. Evo sad planiram pocet vjezbat i iso bi na masu i snagu a ne na same plocice, nesto kao tom hardy.

18 godina
mar123 kaže...

Nije to nista cudno, potpuno isto ja izgledam i isto nista ne vjezbam, prehrana je totalno u kur*u. Evo sad planiram pocet vjezbat i iso bi na masu i snagu a ne na same plocice, nesto kao tom hardy.

Nije čudno u smislu da spada genetski u mezomorfnu grupu. xR4Z3R pak spada u ektomorfe.
To je bitno znati i zbog tipa prehrane i načina vježbe. U koju ti skupinu spadaš, to iz literarnog opisa neznam:)

Da se vratim Mezomorfu u kojeg prema fotkama spada krokodil11:
Citat sa:

UČESTALOST I PERIODIZACIJA TRENINGA ZA MEZOMORFA

-savršeno reagira i na trening koji uključuje teže bazične pokrete (složene vježbe) kao i na vježbe oblikovanja (izolacijske vježbe)

-što je program vježbanja raznolikiji to će i rezultati biti veći

-kombinirajte 3-4 tjedna visoko intenzivnog treninga sa velikim težinama nakon kojih slijedi trening s nešto nižim intenzitetom u slijedećih nekoliko tjedanja kako bi se izbjeglo stanje pretreniranosti

SERIJE I PONAVLJANJA ZA MEZOMORFA

-koristite brze, bazične pokrete i vježbe za velikim težinama prije izolacijskih vježbi za fino oblikovanje mišića

-od 8-12 ponavljanja po seriji za većinu mišićnih skupina, a za kvadricepse, listove i biceps femoris i do 25 ponavljanja po seriji

INTENZITET

-postupno progresivno povećavajte intenzitet treninga u smislu povećanja težine i/ili broja serija i ponavljanja, odmora između serijama i ponavljanjima

-izmjenjujte dane težeg, umjerenijeg i lakšeg intenziteta vježbanja

-uključite i neke tehnike intenzivnog treninga u svoj program

ODMOR ZA MEZOMORFA

-bez adekvatnog odmora, prirodni genetski potencijal koji ovaj tjelesni tip ima nikada ne bi bio u potpunosti iskorišten

-osigurajte si od 7,5-9 sati kvalitetnog sna svake noći

-nikad ne trenirajte mišićnu skupinu ponovno dok se ona ne oporavi u potpunosti od prijašnjeg treninga (nimimalno 48 sati)

-ukoliko se osjeća pad snage, motivacije i energije preporuča se uzeti dodatni dan-dva odmora više negoli je planirano programom treninga

AEROBNA AKTIVNOST ZA MEZOMORFA

-kako bi mišićni rast bio maksimalan, ograničite kardio trening na max 3 puta tjedno po 20-30 minuta (5 min zagrijavanja, 15-20 minuta kardio treninga, 5 minuta hlađenja)

PREHRANA ZA MEZOMORFA

-prehrana za mezomorfa je malo oštrija nego kod ektomorfnog tipa, uglavnom to je nešto između dijete za smanjenje tjelesne težine i normalne prehrane sportaša

-preporuča se smanjiti unos energije i masti a upotrebljavati puno više proteinskih namirnica

-unos proteina trebao bi biti najmanje 1 g po kg tjelesne težine (preporuka svakako puno više)

-oko 50-60% posto od ukupnog dnevnog kalorijskog unosa hrane trebalo bi dolaziti od ugljikohidrata

-koristite prvenstveno ugljikohidrate niskog glikemijskog indexa

-ugraničite unos masti – na masti bi trebalo otpadati cca 15-20% od ukupnog dnevnog kalorijskog unosa hrane

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Eo da se i ja ubacin, sta kazete?

OATZ OATZ
Ledja, flexano sa oprugon za vjezbat Ledja, flexano sa oprugon za vjezbat
relaxed front relaxed front
relax back relax back
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Tepih je vrhunski.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel dobro jest zobene ako gubim kile? 

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Da, odlično dapače.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kako to uopće pripremate? Mislim nisam nikad do sad jeo pa ne znam.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja osobno pojedem s malo jogurta, jer im da nekakav okus.
S mlijekom još nisam probao.

Imaš i na netu hrpu recepata. 

16 godina
odjavljen
Encyanix kaže...

Gain Bolic 6000 420kn te dođe sa postarinom. (krivi post sam citiro :P)

Na linku je navedeno da se priprema s vodom, dali mlijeko donosi prednost(i)? U teretani gdje sam vježbao, na preporuku sam mass gainere pio pretežito s mlijekom.

OFFTOPIC: Ima netko da se bavi yogom ovdje? Bez glupih komentara, to je gay, to je za cure, jer za neke vježe(asane) iziskuju užasno puno napora i čvrstoču mišića koje je inače standardnim vježbama teško postići, a ujedno yoga jako pozitivno djeluje na čvrstoču i fleksibilnost.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo krećem u teretanu, kao studentu mi je stvarno jeftino, i ne vidim razloga zašto ne bi išao.
Trenutno imam 83 kile na oko 185 cm, nisam siguran koliko sam visok.
Cilj mi je smanjiti BF%, ali ostati na istoj težini, dodavajući mišićnu masu.

Planirao sam svaki drugi dan trčati, već hodam oko 45 minuta do sat vremena svaki dan za početak.

Da li mi netko može sastaviti nekakav osnovni program u teretani, stvarno ne znam otkud da krenem, niti kako.

Ne treba ništa komplicirano niti napredno, tek toliko da znam što da radim.

17 godina
Rast mišića i visina

to ce ti slozit trener u teretani, i pokazat ti kako se sto radi.

16 godina
alankish kaže...
Encyanix kaže...

Gain Bolic 6000 420kn te dođe sa postarinom. (krivi post sam citiro :P)

Na linku je navedeno da se priprema s vodom, dali mlijeko donosi prednost(i)? U teretani gdje sam vježbao, na preporuku sam mass gainere pio pretežito s mlijekom.

OFFTOPIC: Ima netko da se bavi yogom ovdje? Bez glupih komentara, to je gay, to je za cure, jer za neke vježe(asane) iziskuju užasno puno napora i čvrstoču mišića koje je inače standardnim vježbama teško postići, a ujedno yoga jako pozitivno djeluje na čvrstoču i fleksibilnost.

S vodom ti se brze apsorbira, a sa mljekom dobijes jos malo vise proteina i kalorija.. ali se sporije apsorbira.. ja sam sebi sa vodom pripremo.. npr poslje treninga najbolje je sa vodom pripremit.. a navecer bi mozda mogao sa mljekom.. 

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice