Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.152
|
čitano: 8.791.258
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Čudno kak mogu duplo više piletine pojest kad ju nasjecem na komadice i ispecem, onak cijeli komad mi se gadi vise jest, sutra cu to pomjesat sa rizom i povrcem.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja danas za ručak napravio Cordon blu s piletinom i 100g riže.. to je hrana :)

EDIT: i da..... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.2.2013 18:59 (DuMe).
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
crack kaže...

njuskalo,prodavač je proteos,5 kg 550 kn ako uzimaš na manje onda ti je 1 kg 120 kn.

Valjaju li išta? Imaju li išta nedozvoljenih supstanci u sebi? Vidio sam ih i ja na njušu i imaju predobre cijene, valjda nije neki teži šit taj protein.

Bukva jel koristiš ti ovaj isti ili myprotein? Jel valja myprotein sta :) ?

P.S. Sorry crack, al Bukvi vjerujem sve šta kaže :P.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
16 godina
neaktivan
cecenac kaže...
crack kaže...

njuskalo,prodavač je proteos,5 kg 550 kn ako uzimaš na manje onda ti je 1 kg 120 kn.

Valjaju li išta? Imaju li išta nedozvoljenih supstanci u sebi? Vidio sam ih i ja na njušu i imaju predobre cijene, valjda nije neki teži šit taj protein.

ovo sta sam ti reko je taj isti myprotein :)

ma nemas problema,i meni je uvijek draže dok mi nešto potvrdi neka provjerena osoba :)

17 godina
Rast mišića i visina

koja je dobra vjezba za listove, bez sprava nego ovako doma za radit.

18 godina
crack kaže...
cecenac kaže...
crack kaže...

ovo sta sam ti reko je taj isti myprotein :)

ma nemas problema,i meni je uvijek draže dok mi nešto potvrdi neka provjerena osoba :)

Per serving 25g:
Energy: 98.3Kcal /414.0kJ
Protein (dry basis): 20.5g
Protein (as-is): 19.6g
Fat: 1.7g
Carbohydrates: 1.5g
Calcium: 125.0mg
Cholesterol: 0.5mg

Please note this nutritional information is taken from the unflavoured version.
When choosing a flavoured version it will reduce the protein content
by approximately 3% for most flavours, however chocolate,
due to the added cocoa, will reduce it by approximately 8%.
pdf certifikata.

mar123 kaže...

teret u ruksak ili/i u ruke, i uzdižeš se na prste jedne noge i spuštaš, druge i spuštaš.
Možeš na početku s obje istovremeno na prste dok ne ugriješ mišiće.

Slobodno se malo pridržavaš ako te zeza ravnoteža, ne utječe na vježbu.
Samo uzmi u obzir da je to relativno mali mišić, pa se nećeš zadihati ili
uznojiti, ali može se dobit upala, ako nisi u formi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.2.2013 22:16 (overhaul).
17 godina
Rast mišića i visina

a jel tim misicima treba dugo za rast ili? jer meni su noge stapici pa to glupo izgleda.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

tctctc.. ljudi kad ce te skontati da od te silne hemije nista dobro nema.

uhvatite se voca, povrca i mesa, sve kombinovati redovno i to je to. 

sa hemijom cete si samo zdravlje unistiti a za sta? za koji mjesec brzog rasta i onda ostatak zivota problema, unistene jetre bubrega...

jeste vi svjesni tda tu hemiju niko ne kontrolise, proizvodjaci ubacuju svakakvo smece... 

dobra raznovrsna prehrana je osnova svega, onda dobar trening i jedano vazno dobar odmor i to je to. 

osi ako se ne ugledate na one monstrume unakazene od bildera americkih i sl... ako je nekome to cilj.. alal mu ali ono nije normalno a ni zdravo

pozdravi cuvajte zdravlje

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/the_answer_for_massive_calves

EDIT: Ovo ću početi 17-tog radit da maknem listove dalje od sićušnih 38 cm.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.2.2013 22:37 (Kramerdida).
17 godina
mirkoj kaže...

sa hemijom cete si samo zdravlje unistiti a za sta? za koji mjesec brzog rasta i onda ostatak zivota problema, unistene jetre bubrega...

jeste vi svjesni tda tu hemiju niko ne kontrolise, proizvodjaci ubacuju svakakvo smece... 

dobra raznovrsna prehrana je osnova svega, onda dobar trening i jedano vazno dobar odmor i to je to. 

osi ako se ne ugledate na one monstrume unakazene od bildera americkih i sl... ako je nekome to cilj.. alal mu ali ono nije normalno a ni zdravo

o cemu ti govoris, prvo onaj lik sad ti. koja crna kemija??? kako cu unistit jetru i bubrege proteinom jesi ti normalan? i tu "kemiju" kontroliraju inace.

15 godina
neaktivan
mirkoj kaže...

Pozz mirkoj,od wheya ti sigurno neće ništa bit,a u ostalom si siguran da ono povrće,meso i sl što si kupio nije okusilo kemiju?

15 godina
mar123 kaže...

a jel tim misicima treba dugo za rast ili? jer meni su noge stapici pa to glupo izgleda.

Noge dosta ovise o genima,recimo najbolji biciklisti su imali isto stapicaste noge,a u njima vise snage nego u 2x vecim nogama.Recimo ja znam 2-3 covjeka koji imaju noge tj. listove jace od mene,a nista ne rade posebno,dok ja teretana + biciklizam sto je ubitacno za noge.A svejedno imam 2 stapica,listovi se tek manje vide.

Jos za listove sam uocio da je step jako dobar,tu su me znali bolit listovi po par dana kada bi radio naglo i brzo step.

17 godina
Rast mišića i visina

a uocio sam da to puno o genima ovisi jer mi i stari nema neke listove(ali ima taman kako bi ja htio).

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

A trči, bicikliraj...

Ja prirodno imam velike listove, ali od toga su mi jos i veci. :)

16 godina
protjeran
mar123 kaže...

Pravilno trcanje :)

Znaci skoro da ti je sva tezina na prednjem dijelu stopala, petom NAJVISE dotaknes tlo.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet
17 godina
Rast mišića i visina
A neznam kolko mi je pametno ic trcat ako radim na tom da dobijem kile i masu, ovako cu jos i smrsavit.
18 godina
Rast mišića i visina

Pa netrebaš maraton otrčat, fino otrčiš par kilometara prije i poslije treninga, s tim nečeš ugroziti dobivanje mase, a odlično će djelovati na kardio sustav i kondiciju...

PC RULES!!!
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

U blizini mi se otvorila nova teretana i godisnja cijena je oko 150 eura sto nije tako puno kad pogledas da je mjesecno 250 kn !!

Mogu li ja u tih godinu dana napravit nesto iz sebe bez wheya i slicnih dodataka jer nisam bas pri novcima da si mogu priustiti i to i teretanu??

17 godina
Rast mišića i visina

mozes

18 godina
mar123 kaže...

a uocio sam da to puno o genima ovisi jer mi i stari nema neke listove(ali ima taman kako bi ja htio).

Uglavnom ti je tu genetika, sigurno ćeš nabiti nešto ako ih budeš vježbao ali nemoj očekivati čuda. 

made kaže...

U blizini mi se otvorila nova teretana i godisnja cijena je oko 150 eura sto nije tako puno kad pogledas da je mjesecno 250 kn !!

Mogu li ja u tih godinu dana napravit nesto iz sebe bez wheya i slicnih dodataka jer nisam bas pri novcima da si mogu priustiti i to i teretanu??

Naravno da možeš samo moraš biti uporan i stalno vježbati. Udariš po nekom programu ili neka ti netko napravi tamo iz teretane i da vidiš rezultata.  I da, prehranu moraš srediti jer je prehrana barem 50% svega, ne moraš nužno whey uzimati ali da prehranu moraš srediti, to stoji.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

što si vi uzimate iz ljekarne,neke vitamine i to,nikad nisam kupovao baš direktno za potrebe teretane.

na što bi trebao pazit,kako uopće utvrdit dali mi fali nekih vitamina?

16 godina
Rast mišića i visina

Malo motivacije, legendarni Ronaldo:

Btw: ako neko slucajno ne zna, on ima 36godina tak da mu je to bilo malo teze napravit nego nama u temi..

Na Lovrincu Split je cili.. LoL nick West: Strongtoni
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2013 13:23 (Don Strongtoni).
17 godina
neaktivan
Don Strongtoni kaže...

Malo motivacije, legendarni Ronaldo:

Btw: ako neko slucajno ne zna, on ima 36godina tak da mu je to bilo malo teze napravit nego nama u temi..

imao je on i mišića na prvoj slici.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
15 godina
neaktivan
crack kaže...

što si vi uzimate iz ljekarne,neke vitamine i to,nikad nisam kupovao baš direktno za potrebe teretane.

Ja sam si uzeo ove ,to su i vitamini i minerali.  

www.fotoprizma.com
15 godina
protjeran
mar123 kaže...
mirkoj kaže...

o cemu ti govoris, prvo onaj lik sad ti. koja crna kemija??? kako cu unistit jetru i bubrege proteinom jesi ti normalan? i tu "kemiju" kontroliraju inace.

nemoj sad glumit tu jer nisi baš u pravu ima mirkoj dijelom pravo.. ima svakakvih gluposti u tim dodacima prehrani jer znam raznih "sumnjivih" likova koji se bave prodajom takvih ali i vrlo ilegalnih stvari.. svačeg se može nać, ali naravno ako kupuješ u dućanu nećeš naić na takve proizvode sumnjive kvalitete.. nadalje proteini i ostali dodaci te itekako mogu zeznut (ne kažem da sam protiv njih jer i ja koristim neke) inače ti ne bi pisalo na svakoj kutiji da razgovaraš s doktorom o uzimanju. imam medicinske naobrazbe pa ja npr ne trebam doktora ali to ti ovisi o svakom čovjeku posebno i zato treba pazit, za zdravog čovjeka su takvi dodaci 99,99% sigurni ali za druge baš i nisu, a uostalom ti ne možeš sigurno znat točno kolko si zdrav.. ovaj mirkoj je malo grubo nastupio al da treba bit oprezan definitivno treba

crack kaže...

na što bi trebao pazit,kako uopće utvrdit dali mi fali nekih vitamina?

ak imaš kvalitetnu prehranu vitamine nećeš trebat nikakve.. ionako tijelo puno teže razgrađuje sintetičke dodatke (što se nadovezuje i na moj gornji odgovor) pa ti se ne isplati mučit se s tim. možeš koristit čisto neke energetske dodatke ali ja se ne bih zamarao time. jedino šta uzimam poslje treninga i prije spavanja je magnezij koji ti puno pomaže u oporavku mišića i opušta ih

14 godina
made kaže...

mozes bez problema; evo ti par savjeta: nastoj ic u teretanu max 4 puta tjedno jer misic raste kad odmara, a dokazano je da je sve visie od toga napor za tijelo uz dobitak od oko 2-3% i kao sta ti je koolega reka drzi se pravilne prehrane, whey ti nije potreban, ali vecina ga koristi (bar ja) jer mi nije lako nabacit 2g proteina po kilogramu tezine, a toliko ti je otrpilike potrebno za kvalitetan rast i regeneraciju misica :) 

15 godina
protjeran
shadowlapy kaže...
made kaže...

mozes bez problema; evo ti par savjeta: nastoj ic u teretanu max 4 puta tjedno jer misic raste kad odmara, a dokazano je da je sve visie od toga napor za tijelo uz dobitak od oko 2-3% i kao sta ti je koolega reka drzi se pravilne prehrane, whey ti nije potreban, ali vecina ga koristi (bar ja) jer mi nije lako nabacit 2g proteina po kilogramu tezine, a toliko ti je otrpilike potrebno za kvalitetan rast i regeneraciju misica :) 

i ne zaboravi puno motivacije jer ćeš ponekad mrzit treninge

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lzqioo0rmy1rpphlso1_400.png

http://1.bp.blogspot.com/-YfJFu1cKxD0/UPzIvpd7z_I/AAAAAAAAN7o/ysUvmYEx7iQ/s1600/Muhammad+Ali+mental+toughness.jpg

15 godina
neaktivan
mirkoj kaže...

Naravno da whey nije 100% čist, ima tu "kemije" nešto, nije ni voće, povrće i meso 100% prirodno, ali kad pogledaš jednu Colu koja ima hrpu šečera i govana unutra, a vecina ljudi se i ne zapita zašto je to loše, al bitno da znaju srat kad neko pije Whey jer od tog "magično" rastu mišići.

18 godina
ivanoile kaže...
mar123 kaže...

Noge dosta ovise o genima,recimo najbolji biciklisti su imali isto stapicaste noge,a u njima vise snage nego u 2x vecim nogama.Recimo ja znam 2-3 covjeka koji imaju noge tj. listove jace od mene,a nista ne rade posebno,dok ja teretana + biciklizam sto je ubitacno za noge.A svejedno imam 2 stapica,listovi se tek manje vide.

Jos za listove sam uocio da je step jako dobar,tu su me znali bolit listovi po par dana kada bi radio naglo i brzo step.

Hm, zaboravljate neke osnove, da napomenem:
-biciklisti i hodači ne vježbaju sa maksimalnim opterećenjem, nego dugotrajnim srednjeteškim,
što ima za posljedicu da tako "uzgajaju" štedljiva, maratonska tzv. crvena mišićna vlakna.
To su vlakna malog promjera,
inervirana neuronima malog promjera. Oslanjaju se na aerobni metabolizam,
pa sadrže veliku količinu mitohondrija, kao i kapilara za opskrbu krvlju,
te mioglobina za skladištenje kisika (od mioglobina i dolazi naziv “crvena mišićna vlakna”
Ako se žele veliki mišići, kao i svaki drugi potrebno je dakle- snažno opterećenje, zato
ja pričam o stojanju na prstima jedne noge sa dodatnim teretom na sebi.
Tada se dobijaju tzv. "bijela mišićna vlakna"
To su ta "bilderska" vlakna velikog promjera, koja mogu izdržati velike sile napetosti.
Inervirana su velikim neuronima visokog praga stimulacije.
Sadrže sarkoplazmički retikulum velikog kapaciteta,
zbog čega mogu brzo inicirati kontrakciju pod utjecajem prodora kalcijevih iona.
Energiju za kontrakcije dobivaju prevenstveno iz ATP-a, zatim iz kreatin-fosfata, te konačno anaerobnom glikolizom.
Stoga sadrže veliku količinu glikolitičkih enzima, a malu količinu mitohondrija i kapilara, budući da se manje oslanjaju na oksidaciju.
Da ne uleti opet netko sa linkom na youtube gdje neki tip tumači da je postao bilder trčanjem maratona,
da objasnim proces zašto veliki tereti rade mišiće bijelog tipa("bildaju"):
Svaki motorni neuron iz kralješnične moždine inervira velik broj mišićnih vlakana.
Sva mišićna vlakna koja inervira jedan neuron čine motornu jedinicu.
Sva vlakna u motornoj jedinici se kontrahiraju ukoliko ih akcijski potencijal stimulira.
Jedna motorna jedinica sadrži oko 80-100 vlakana. Unutar jednog mišića preklapaju se različite motorne jedinice.
Da bi se pokrenuo akcijski potencijal u neuronu koji upravlja motornom jedinicom,
odnosno da bi se aktivirali natrijevi kanali u membrane neurona,
potrebno je da početni akcijski potencijal prijeđe određeni prag,
koji se kreće od oko -70 mV do oko -50 mV.
Ta varijacija praga ovisi o veličini neurona – veće je neurone teže stimulirati nego manje neurone. Zato je potreban velik teret.
Veći se neuroni vežu na veće motorne jedinice, dok se manji neuroni vežu na manje motorne jedinice.
Stoga se manje motorne jedinice lakše aktiviraju nego velike motorne jedinice,
odnosno za aktivaciju velikih motornih jedinica potrebna je jača stimulacija, velik teret.
Što je više velikih opterećenja, rekonstitucija mišića se prilagođava novim potrebama i
eto dobije se veće, "bilderske" mišiće građene od bijelih mišićnih vlakana.
Bijela vlakna se na engleskom jeziku nazivaju “high threshold fibers”, jer imaju visok prag stimulacije,
dok crvena imaju nizak prag stimulacije.

No nastranu teorija, konkretne ideje: umjesto stepera (jer ljudi tu pitaju mimo fitness dvorana)
hodanje uzbrdo. Dakle, uplanine, i prvo što će vam se ojačati i prednji mišići potkoljenice osim listova, i drugo

pri spuštanju će gluteus maximusi, tojest dupe, dobiti dobru porciju naprezanja da kompenziraju udarce doskoka pri trčanju s planine. 
Legenda kaže da cure posvjesno više uzbuđuje/privlači muškarac sa mišićavim
formiranim dupetom nego vašim razvikanim trbušnjacima.
To vam je nešto vezano uz pokazatelj potencije muškarca, ali nebih u detalje
 da ne odem s teme i poberem karton za bogohuljenje i zdravstveni kurikulum {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2013 18:38 (overhaul).
15 godina
protjeran
Rast mišića i visina

overhaul ne sviđa mi se tvoj post samo u tom što me podsjetio na muku fiziologije, al sve u svemu odlično objašnjeno al sumnjam u to kolko će njih to čitat

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice