Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 13.645.683
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Ultimativna antivirus tema - P&O
the_dammed kaže...
deadman kaže...
the_dammed kaže...

1.Kako mogu saznat dali imam neki keyloger ili tracker koje sam stranice posjećujem? Naime, sumnjam da me "neko" kontrolira šta radim na netu.

2.S kojim programu mogu vidjeti koji mi procesi rade u kompu?

Znate onaj programčić di se napravi LOg, i onda se log copy/paste na net, i net kaže što je što.

1. Nekim on-demand skenerom, primjerice MBAM, SAS, Hitman Pro...
  2. HijackThis. Log kopiraš na ovu stranicu. A sve procese (i one skrivene) možeš vidjeti sa Process Explorerom, Process Hackerom i sl.

E hvala! Sad sam vidio da imam već dva odgovora. Sto se tiče stavke 1., znaći, instaliram, pogledam log, i deinstaliram?

Koja je razlika izmedju programa iz grupe 1. (MBAM, SAS..) i grupe 2 (Process Explorer...)? Nije li HijackThis za sve to u biti?

MBAM-om, SAS-om i Hitmanom skeniraš i oni će ti javiti jesu li pronašli zloćudne stavke. Jedino MBAM po završetku skeniranja izbaci log. Njime možeš prvo skenirati i kopirati ovdje log pa ćemo ti reći jesu li pronađene stavke uistinu opasne ili ne. HiJackThis radi samo brzinsko skeniranje pokrenutih procesa i programa, pa ne može zamijeniti ove skenere. Process Explorer/Hacker daje uvid u sve pokrenute procese i može pomoći kod teško zaraženog kompjutera.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
15 godina
neaktivan
Ultimativna antivirus tema - P&O

A šta ako je na mom kompu instaliran neki "spy" na legalan način? Pod legalan način mislim da je neko sjeo za komp, otvorio .exe, kliknuo "yes" I trust this publisher, Run, Install, Finish. I sada je taj software instaliran, nije registriran kao neki zloćudni, nego jednostavno, skriven. Hoću li i njega moć pronaći?

17 godina
the_dammed kaže...

A šta ako je na mom kompu instaliran neki "spy" na legalan način? Pod legalan način mislim da je neko sjeo za komp, otvorio .exe, kliknuo "yes" I trust this publisher, Run, Install, Finish. I sada je taj software instaliran, nije registriran kao neki zloćudni, nego jednostavno, skriven. Hoću li i njega moć pronaći?

Napravi skeniranje s Hijackthis, kak vidis na videu dole pa onda Copy-Paste LOG na forum da pogledamo sam ne brisi nista u njemu ali to napravi u novoj temi vezano za svoj problem a ne tu.{#} Nije ovo za rjesavanje problema tema imaš li gamadi ili ne, nego za razglabanje o zaštiti i sve oko toga da ne radimo zbrku u ovoj temi.{#}{#}

http://tinypic.com/m/4qmpax/2

15 godina

Izgleda da je "Outpost Firewall" bolji od "Comodo Firewall" u "Comodo leak testu" (ako ga ne stavimo u Sandbox)

Outpost leak test Outpost leak test
Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.12.2010 21:42 (andi.cro).
15 godina
djigibao kaže...

Evo malo igranja sa postavkama CIS-a i testiranje sa CLT

Test sa ukljucenim sandboxom: 140/340

Test sa iskljucenim sandboxom: 340/340

EDIT:

Po ovom testu ispada da je bolje imat sandbox iskljucen ili je to samo do ovog testa?

{#}

Čudno meni je Comodo Internet Security imao obrnute rezultate...sa Sandboxom-sve zeleno a bez njega skoro sve crveno {#}

Jel tako-tako je !!!
16 godina
odjavljen
andi.cro kaže...

Izgleda da je "Outpost Firewall" bolji od "Comodo Firewall" u "Comodo leak testu" (ako ga ne stavimo u Sandbox)

Kod tebe su izgleda opet izmiješani rezultati, tj. opet ti ne radi dobro CLT

Outpost Firewall Comodo leak test:

...
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.12.2010 21:48 (kingmedo).
14 godina
neaktivan

Još uvek se igrate sa tim testom kao da to ima uopšte neku vrednost čim može da pokaže 640 od 340 mogućeg,to je kao horoskop svaki put drugačije 

16 godina
neaktivan

Tajna je otkrivena.....

DACS=Distributed And Collaborative Scanning

You talkin' to me? You talkin' to me? You talkin' to me? Then who the hell else are you talkin' to? You talkin' to me? Well, I'm the only one here. Who do the f--k do you think you're talking to?
16 godina
siketa kaže...

Tajna je otkrivena.....

jel potvrđeno?

kada dobivamo update?

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
16 godina
neaktivan

uskoro...ništa detaljnije za sada.....

You talkin' to me? You talkin' to me? You talkin' to me? Then who the hell else are you talkin' to? You talkin' to me? Well, I'm the only one here. Who do the f--k do you think you're talking to?
16 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
siketa kaže...

Tajna je otkrivena.....

jel potvrđeno?

kada dobivamo update?

Kaže gazda da je  (link)

Izletjelo čovjeku na LinkedIn

------------------------------------------------------

offtopic

@djidji, nemogu ogovorit jer su ti isključene privatne poruke!

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 0:51 (brixy).
15 godina
deepblue kaže...

Ovako novi sam na forumu i imam jedno pitanje. Upravo sam instalirao nove windowse pa me zanima koje zaštitne programe trebam. Mislim se između ove 2 kombinacije

1. avast (avira), sd search and destroy i wot

2. avast (avira), cis i wot

Primam razne savjete, Hvala! {#}

Nisi naveo koje Windoze imaš i jel ti konfa slabašna il ima velka pluča! ( to itekako mijenja stvari )

Free AV programi:

PANDA ( vrlo jednostavna,lagana za sistem,Cloud sistem detekcije virusa-potrebna internet veza,najbolja detekcija od svih free AV programa ) 

Microsoft Security Esentials (težak za sistem,najmanje false positive detekcija od svih free AV programa )

Avira ( mnogo ljudi je preferira kao najbolji free izbor zbog jako dobre detekcije i njenog staža/reputacije među free antivirusima

ali ima također i najviše false positive detekcija od svih free AV programa )

Free Firewall programi:

Comodo Firewall ( Velika prednost nad drugim free Firewallima je ta što posjeduje Sandbox i HIPS module koji drastično

povečavaju sigurnost sistema ali je samim time i najkompliciraniji za koristiti barem dok ne naučiš

Outpost Firewall ( također vrlo dobar Firewall koji je malo jednostavniji nego Comodo ali bez Sandboxa i HIPS-a )

Online Armor ( u zadnje vrijeme ubire samo hvalospjeve po forumu i vrlo je detaljan u objašnjavanju blokiranih aplikacija ili servisa

da korisnik može lakše shvatiti i odgovoriti na pitanja )

Free Samostalni skanneri:

Hitman pro ( nije free-trial 30dana al je najbolji i najbrži Cloud scanner koji postoji-stvarno se ga vrijedi kupiti )

Malwarebite's Antimalware ( pod obavezno bi ga svatko trebao imati i koristiti barem jednom tjedno,

nemojte uključivati "real-time zaštitu"kod plačenih verzija jer zna doči u konflikt sa AV programima)

SuperAntiSpyware ( dobar skoro kao Malwarebites )

Čistači kompa :

Glary Utilities ( najbolja Katica za sve operacije čiščenja i održavanja kompa )

CCleaner ( jednostavno,brzo i dubinsko čiščenje nepotrebnih stvari koje večina drugih scannera ne vidi )

MOJ TUT ZA ČISTOČU I SIGURNOST

0. Nikad nemojte imati pokrenuta dva programa iste namjene jer če se šorat i mogu vam ubit komp!!!

1. Skeniranje i uklanjanje malwarea sa Hitman pro,Malwarebitesom,AV programom ( Panda,Avira,MSE )

2. Čiščenje smeča i optimiziranje kompa sa CCleanerom i Glary Utilities

( napraviti sys. file repair *System tools-Windows Standard Tools-System file Checker* )

3.Nakon čiščenja i optimiziranja slijedi instalacija Firewalla u Clean PC modu ili Trust everithing on PC opciji ili neš slično,

znači uključiti opciju na firewallu da vjeruje svemu na kompu pa se tako izbjegava mnoštvo pitanja od strane FW-a,pogotovo onih sa HIPS -om!

(nemojte zaboraviti kod Win.7 isključiti njegov firewall i Windows Defender jer če dolaziti u sukob sa ostalom instaliranom zaštitom)

Također i neki programi koji nisu prvobitno zaštitarske svrhe u sebi imaju neke AntiSpyware module pa ih isključite)

4.Staviti Clear Cloud DNS adrese( 74.118.212.1+2 ) u Prefered i Alternate DNS servers polja ili staviti WOT na browser

5.Instalirati program "Sandboxie" i pokretati browser kroz njega jer on stvara virtualnu tj.izoliranu zonu oko browsera pa čak da se i zaljepi neki malware na browser , 

nakon zatvaranja i pražnjenja sandboxa,taj malware če nestati zajedno sa onime što je pokušao učiniti kao da ga nikada nije ni bilo!!! 

Momentalno i sam aktivno koristim Pandu AV + Outpost FW + Sandboxie + Clear Cloud DNS a pasivno Hitman pro i Malwarebite's

a screenshoot će vam reći kakva mi je opterečenost sistema.

TO JE TO,NADAM SE DA SAM BIO NEKOME OD POMOĆI {#}

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 1:35 (andi.cro).
16 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

bilo je, ali ima dosta poluinformacija i netočnosti,ali ajd nek ti bude

17 godina
Slobodno ti napisi svoje informacije ;-)
Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Slobodno ti napisi svoje informacije ;-)

teško je to,a i ne volim generalizirati i postaviti stvari kao imperativ
nema dogme u ovoj temi,jedna od njih je uobličena kao comodo internet security,jedna vrlo površna i iritantna antimalware zaštita,gdje je sve natrpano zbrda zdola u smislu prevencije

15 godina
seneka kaže...
andi.cro kaže...

bilo je, ali ima dosta poluinformacija i netočnosti,ali ajd nek ti bude

A na kaj točno misliš?

Na mjestima gdje navodim da je Panda bolja od Avire? 

Ako da to je ionako moje subjektivno mišljenje utemeljeno na nekim testovima i ne moraju se svi oko toga složiti {#}.

Ili možda da MSE ima najmanje false positive detekcija između gore navedenih programa? To je potpuno točno i istestirano!

Reci slobodno kaj te pika? Možda sam stvarno negdje nešto pogriješio,pa ionako smo tu da raspravljamo o tim stvarima{#}

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 0:28 (andi.cro).
15 godina
siketa kaže...

Tajna je otkrivena.....

Juppiii!!!

Samo da nam je još i jasno kaj to znači,bilo bi to super{#}

PS. Kaj to nije nešto na bazi "Cloud scann" sistema samo možda malo naprednije i sofisticiranije?

Pihh...{#},pa to ima i moja Panda!!! {#}{#}{#}

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 1:41 (andi.cro).
16 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
Juppiii!!!

Samo da nam je još i jasno kaj to znači,bilo bi to super{#}

Čika Melih će uskoro sve objasniti na svom blogu......

Morate priznat da mu je smajlić nenadhebiv......{#}

15 godina
seneka kaže...
fight kaže...

nemogu vjerovat da avira ima bolju detekciju od dobrih poznatih svjtskih antivirusnih programa,kao sto su kasperski i nod 32. onda mi nije jasno

zasto dok sam imao probnu verziju noda32 i kasperskok, nisu mi dedektirali zarazu na programu power iso,dok mi avira sad jest.

a ovo o laznoj detekciji sam cuo ali bas naprotiv o avg,avastu i aviri?

pa avira je isto tako dobro poznati svjetski antivirusni program,a godinama ima najbolju detekciju malwarea prema usporednim testovima,ne računajući g-datu i trustport koji zbog više integriranih av mehanizama drže vrh,ali su nepotrebni za prosječnog korisnika
što se tiče lažno pozitivnih kod avire,nije ona ništa posebno izdvojena..imaju ih i drugi

pa iskreno dobro receno! ali to nije to zanima me nesto vise, recimo odem u pc serviser odnesm racunalo na poravak i kazem majstoru da mi stavi dobar

antivirus program,a on meni nato nema nista bolje od avire, a ja ga pitam u vezi noda 32 i kasperskok , a on meni

na to svakako da su bolji nod 32 i kasperski ali se placaju pa ih nemam, i zato koristimo aviru i ove besplatne antiviruse ali su

svakako bolji nod32 i kasperski pa mi sad nesto recite o ovom?{#}

15 godina
seneka kaže...
fight kaže...

nemogu vjerovat da avira ima bolju detekciju od dobrih poznatih svjtskih antivirusnih programa,kao sto su kasperski i nod 32. onda mi nije jasno

zasto dok sam imao probnu verziju noda32 i kasperskok, nisu mi dedektirali zarazu na programu power iso,dok mi avira sad jest.

a ovo o laznoj detekciji sam cuo ali bas naprotiv o avg,avastu i aviri?

pa avira je isto tako dobro poznati svjetski antivirusni program,a godinama ima najbolju detekciju malwarea prema usporednim testovima,ne računajući g-datu i trustport koji zbog više integriranih av mehanizama drže vrh,ali su nepotrebni za prosječnog korisnika
što se tiče lažno pozitivnih kod avire,nije ona ništa posebno izdvojena..imaju ih i drugi

17 godina

@siketa

Svaka slicnost sa stvarnim osobama je slucajna {#}

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 10:34 (djigibao).
17 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Svaka slicnost sa stvarnim osobama je slucajna

A drugi lik je?

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
16 godina
Lazarus Long kaže...
djigibao kaže...

Svaka slicnost sa stvarnim osobama je slucajna

A drugi lik je?

Protega, bivši direktor hrvatske poštanske banke, sudjelovao u aferi, pokrao brdo novaca

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
16 godina
neaktivan
fight kaže...

pa iskreno dobro receno! ali to nije to zanima me nesto vise, recimo odem u pc serviser odnesm racunalo na poravak i kazem majstoru da mi stavi dobar

antivirus program,a on meni nato nema nista bolje od avire, a ja ga pitam u vezi noda 32 i kasperskok , a on meni

na to svakako da su bolji nod 32 i kasperski ali se placaju pa ih nemam, i zato koristimo aviru i ove besplatne antiviruse ali su

svakako bolji nod32 i kasperski pa mi sad nesto recite o ovom?{#}

nema se tu posebno šta reći,taj serviser je dobar,inače po pravilu stavljaju avg,a crackirati nod ili još gore kaspersky je bezveze
kad ti blokiraju update,nemaš ništa od njih

16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

@siketa

Svaka slicnost sa stvarnim osobama je slucajna {#}

{#}

Da ih nisu zabunom razdvojili u rodilištu?

Zgodno za pogledati......http://download.cnet.com/2701-2023_4-6-1.html?tag=page;page

14 godina
neaktivan

Hvala na dobrodošlici.

1. Slažem se da je Comodo Internet Security Premium bolji od FortiClient SS Standard Edition i Outpost SS 7 Free, ali smatram da spadaju u istu kategoriju jer su besplatni i jer su Security Suite. A sad  koliko je koji dobar u prevenciji i detekciji je nešto drugo. CIS sam koristio nekih 3-4 mj. i pokazao mi se je odličnim, verzija 4 je bila malo senilna ali 5 je puno bolja i on mi je jedan od najdražih sigurnosnih programa.

Ako se dobro sjećam netko je testirao Outpost SS 7 Free i nije se pokazao kao dobro rješenje, dok FortiClient SS mislim da nitko nije ni spomenuo.

2. TrustPort Internet Security ide svakako na komp kad nađem vremena pa ću ovdje iznijeti dojmove.

3. Ne trebaju linkovi s YouTube, pogledam tu i tamo koji od onog Langeja{#}

16 godina
neaktivan
Proki kaže...

Ako se dobro sjećam netko je testirao Outpost SS 7 Free i nije se pokazao kao dobro rješenje, dok FortiClient SS mislim da nitko nije ni spomenuo.

Probao sam i to....ništa posebno......drž se ti provjerenog paketa. {#}

17 godina

Ma samo nek on testira i neka napise review nece skodit, a nekom ce mozda i dobro doc {#}.

17 godina
protjeran

Što kažete na ovo ss u prilog

:D

Mislite li da je Webroot Internet Security dobar izbor.

btw našao je15 cookies i jedan hack tool i neki adware nakon što sam deinstalirao BitDefendera 2009 apdejtano

i AVG Free 2011.

licenca do 2033. dobio besplatno na akciji vidi gore desno u kutuxD licenca do 2033. dobio besplatno na akciji vidi gore desno u kutuxD
sell the kids for food-weather changes moods
17 godina
stoncin3 kaže...

Što kažete na ovo ss u prilog

:D

Mislite li da je Webroot Internet Security dobar izbor.

btw našao je15 cookies i jedan hack tool i neki adware nakon što sam deinstalirao BitDefendera 2009 apdejtano

i AVG Free 2011.

Testiraj malo pa nam javi kako je prosao.

...licenca do 2033?!? (to kao legalno? {#}

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Comodo Leak Test: Immuneta i SpySheltera (sve sam block) 280/340

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 15:12 (djigibao).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice