1.Kako mogu saznat dali imam neki keyloger ili tracker koje sam stranice posjećujem? Naime, sumnjam da me "neko" kontrolira šta radim na netu.
2.S kojim programu mogu vidjeti koji mi procesi rade u kompu?
Znate onaj programčić di se napravi LOg, i onda se log copy/paste na net, i net kaže što je što.
- Nekim on-demand skenerom, primjerice MBAM, SAS, Hitman Pro...
- HijackThis. Log kopiraš na ovu stranicu. A sve procese (i one skrivene) možeš vidjeti sa Process Explorerom, Process Hackerom i sl.
E hvala! Sad sam vidio da imam već dva odgovora. Sto se tiče stavke 1., znaći, instaliram, pogledam log, i deinstaliram?
Koja je razlika izmedju programa iz grupe 1. (MBAM, SAS..) i grupe 2 (Process Explorer...)? Nije li HijackThis za sve to u biti?
MBAM-om, SAS-om i Hitmanom skeniraš i oni će ti javiti jesu li pronašli zloćudne stavke. Jedino MBAM po završetku skeniranja izbaci log. Njime možeš prvo skenirati i kopirati ovdje log pa ćemo ti reći jesu li pronađene stavke uistinu opasne ili ne. HiJackThis radi samo brzinsko skeniranje pokrenutih procesa i programa, pa ne može zamijeniti ove skenere. Process Explorer/Hacker daje uvid u sve pokrenute procese i može pomoći kod teško zaraženog kompjutera.