osim da se komp random gasi sta bi moglo ukazati na preslabo napajanje?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
1. napajanje se jako grije
2. pocne "cvrcat" ako pokrenes neki igru koja jako koristi cpu i graficku
3. racunalo se samo od sebe restarta
4.na njemu pise ms, smartbox, itd... :)
5. ima 15 dk
sve gore + nestabilan rad računala, slabije performanse, a najgora komplikacija može biti zbog nestabilnih napona da se ošteti jedna ili više od komponenti, zato se i ne kaže bez veze da se na napajanju ne štedi, mada ne treba niti pretjerivati....za današnja prosjećna gaming račanala biti će dovoljno brand name od cca 450-500W tipa Tagan, Corsair, Silverston, Thermaltake, Fortron, Zalman, Chieftec i sl.
daj mi samo objasni ovaj dio "slabije performanse" zbog slabog napajanja, pa nije komp ventilator, da se brze vrti sto ima veci napon :) Ako napajanje ne moze isporuciti dovoljno snage, racunalo ce se srusiti, nece se usporiti. Ali, ako znas nesto sto ja neznam, raspisi se...
Evo ja imam 240W napajanje i simptomi su da mi USB stick ne radi, ako prvo ne iskopcam USB kabel od printera, ili obrnuto
Grafička kartica može davati ispod prosječne rezultate usljed nedovoljnog/neadekvatnog napajanja....učestali BSOD jesu vjerojatni, pregrijavanje također....ma ima sve na netu....google
imas samo jedan usb port? :) ja bi trazio problem prvo u driverima, probao sa usb hubom i kao zadnja solucija, probao zamijeniti napajanje..
@wizman, par foruma koje sam nasao kazu da sam ja u pravu, ili ti komp radi ili ne radi. Naravno, ima ljudi koji kazu da ima nekog efekta, ali ja sam misljenja da je to subjektivan dojam ekipe koja se ne kuzi toliko u kompove i misli da je sa novim napajanjem dobio na brzini. Po tvojoj logici, ako kompu mu das veci napon, on ce brze raditi? Ili, ako mu das manji, komp ce sporije raditi? Izvrti 3dmark sa defaultnim naponom komponenti, onda digni napon cpu i graficke ( bez da ides clockat) i vidi da li ce biti razlike.
daj mi samo objasni ovaj dio "slabije performanse" zbog slabog napajanja, pa nije komp ventilator, da se brze vrti sto ima veci napon :) Ako napajanje ne moze isporuciti dovoljno snage, racunalo ce se srusiti, nece se usporiti. Ali, ako znas nesto sto ja neznam, raspisi se...
@wizman, par foruma koje sam nasao kazu da sam ja u pravu, ili ti komp radi ili ne radi. Naravno, ima ljudi koji kazu da ima nekog efekta, ali ja sam misljenja da je to subjektivan dojam ekipe koja se ne kuzi toliko u kompove i misli da je sa novim napajanjem dobio na brzini. Po tvojoj logici, ako kompu mu das veci napon, on ce brze raditi? Ili, ako mu das manji, komp ce sporije raditi? Izvrti 3dmark sa defaultnim naponom komponenti, onda digni napon cpu i graficke ( bez da ides clockat) i vidi da li ce biti razlike.

Mislim da je meni napajanje pojelo usb portove naprijed koji su mi skurili sve usb priključke :(
Prednji USB portovi su spojeni na matičnu ploču, pa tako da je prije matična u pitanju
Točka 4.na njemu piše smartbox...lol,lol :-)
Ma najjasnije ti ako se računalo samo od sebe počne restartati ili isključivati usred igranja,bar je tako kod mene bio slučaj sve dok nisam uzeo kvalitetnije! i jače napajanje.