Koji su simptomi preslabog napajanja?

poruka: 13
|
čitano: 14.327
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

osim da se komp random gasi sta bi moglo ukazati na preslabo napajanje?

[0ne bi htJeLe da im prides.da im kazes nek0Lik0 topLih rijeci.primaKnite se maL0 bLize njima.0ne su tuZne.a sanjaju smiiJeh.] ♥ I ♥
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Koji su simptomi preslabog napajanja?

1. napajanje se jako grije

2. pocne "cvrcat" ako pokrenes neki igru koja jako koristi cpu i graficku

3. racunalo se samo od sebe restarta

4.na njemu pise ms, smartbox, itd... :)

5. ima 15 dk

Danas sam neodlučan, ili nisam?
17 godina

sve gore Osmijeh + nestabilan rad računala, slabije performanse, a najgora komplikacija može biti zbog nestabilnih napona da se ošteti jedna ili više od komponenti, zato se i ne kaže bez veze da se na napajanju ne štedi, mada ne treba niti pretjerivati....za današnja prosjećna gaming račanala biti će dovoljno brand name od cca 450-500W tipa Tagan, Corsair, Silverston, Thermaltake, Fortron, Zalman, Chieftec i sl.

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

daj mi samo objasni ovaj dio "slabije performanse" zbog slabog napajanja, pa nije komp ventilator, da se brze vrti sto ima veci napon :) Ako napajanje ne moze isporuciti dovoljno snage, racunalo ce se srusiti, nece se usporiti. Ali, ako znas nesto sto ja neznam, raspisi se...

16 godina

Evo ja imam 240W napajanje i simptomi su da mi USB stick ne radi, ako prvo ne iskopcam USB kabel od printera, ili obrnuto

17 godina

Grafička kartica može davati ispod prosječne rezultate usljed nedovoljnog/neadekvatnog napajanja....učestali BSOD jesu vjerojatni, pregrijavanje također....ma ima sve na netu....google Smijeh

-Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with experience -
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 8:16 (Wiz3m4n).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imas samo jedan usb port? :) ja bi trazio problem prvo u driverima, probao sa usb hubom i kao zadnja solucija, probao zamijeniti napajanje..

16 godina
neaktivan

@wizman, par foruma koje sam nasao kazu da sam ja u pravu, ili ti komp radi ili ne radi. Naravno, ima ljudi koji kazu da ima nekog efekta, ali ja sam misljenja da je to subjektivan dojam ekipe koja se ne kuzi toliko u kompove i misli da je sa novim napajanjem dobio na brzini. Po tvojoj logici, ako kompu mu das veci napon, on ce brze raditi? Ili, ako mu das manji, komp ce sporije raditi? Izvrti 3dmark sa defaultnim naponom komponenti, onda digni napon cpu i graficke ( bez da ides clockat) i vidi da li ce biti razlike.

17 godina
odjavljen
slepix kaže...

daj mi samo objasni ovaj dio "slabije performanse" zbog slabog napajanja, pa nije komp ventilator, da se brze vrti sto ima veci napon :) Ako napajanje ne moze isporuciti dovoljno snage, racunalo ce se srusiti, nece se usporiti. Ali, ako znas nesto sto ja neznam, raspisi se...

Jest, ako je preslabo napajanje znaju se dobiti slabije perfomanse na kompu... Znam kod mene je bio slucaj da mi je bilo preslabo napajanje nakon sto sam ubacio jos jednu przilicu... Graficka se sama downclockala i pisalo mi je kako nedobiva dovoljno struje... Tako da je, barem sto se tice grafe, tocno izjava, da ako je napajanje preslabo, more doc do pada perfomansi
17 godina
slepix kaže...

@wizman, par foruma koje sam nasao kazu da sam ja u pravu, ili ti komp radi ili ne radi. Naravno, ima ljudi koji kazu da ima nekog efekta, ali ja sam misljenja da je to subjektivan dojam ekipe koja se ne kuzi toliko u kompove i misli da je sa novim napajanjem dobio na brzini. Po tvojoj logici, ako kompu mu das veci napon, on ce brze raditi? Ili, ako mu das manji, komp ce sporije raditi? Izvrti 3dmark sa defaultnim naponom komponenti, onda digni napon cpu i graficke ( bez da ides clockat) i vidi da li ce biti razlike.

Jaooo pa nisam mislio tako na taj način kako ti pišeš....naravno da bude isto.....ukupne performanse računala mogu biti slabije....ne i nužno.....glavne simptome sam ti nabrojao, jedan od njih je i mogučnost manjih performansi...nije sve crno i bijelo! Uostalom dao sam ti link pa si pogledaj i zaguglaj malo, a uostalom ako ideš na stranice sa hardwerom piše ti kod recenzija, posebito VGA kartica minimalna potrebna snaga PSU-a, a ujedno pokraj toga napomena da sve ispod može uzrokovati nestabilan rad ili slabije performanse iste!!! Ne znam šta ti tu nije jasno!?

edit: ne smijem dizat više napone nego što jesam, ionako sam pretjerao (pogledaj "moj komp") Smijeh
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 9:29 (Wiz3m4n).
16 godina
neaktivan

Mislim da je meni napajanje pojelo usb portove naprijed koji su mi skurili sve usb priključke :(

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prednji USB portovi su spojeni na matičnu ploču, pa tako da je prije matična u pitanju

http://fotoforum.forumotion.net/
16 godina
neaktivan

Točka 4.na njemu piše smartbox...lol,lol :-)

Ma najjasnije ti ako se računalo samo od sebe počne restartati ili isključivati usred igranja,bar je tako kod mene bio slučaj sve dok nisam uzeo kvalitetnije! i jače napajanje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.7.2009 9:02 (AjgorR).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice