lijepo pišu razna pravila, zabrane i preporuke, koje vidim da se masovno ne poštuju na ovom forumu a niko ništa ne poduzima oko toga ?
Mogao bih spomenuti zajedljivi sarkazam, koji se tu gore preporuča ne koristiti a vrlo redovito se koristi.
Međutim ozbiljniji problem je nesankcioniranje vrijeđanja (pri tome mislim na direktno i jasno nazivanje drugog člana foruma pogrdnim imenima, prostim riječima, dijelovima ljudskog tijela, životinjskim vrstama i tako to).
Ja sam jednom nekad prijavio nekoga za vrijeđanje nekoga trećeg i apsolutno ništa nije bilo. Jučer sam uredno prijavio uvrede na moj vlastiti račun (ne zbog revanšističkih nego zbog edukacijskih pobuda) i opet ništa.
Jedan tu kolega sa foruma (kojeg neću imenovati zbog njegove sigurnosti) kojeg sam već prije zamijetio po nadprosječno inteligentnim, kvalitetnim i argumentiranim postovima, mi u razgovoru preko PM-a kaže da je on jednom bio bannan. Ja kažem pa zašto zaboga nekoga takvoga, zar to ne ide za prostačenje i vrijeđanje, a on kaže da se prepirao sa nekim drugim tipom na forumu i da su samo njega bannali a ovog drugog nisu, i da su mu pri tome moderatori OTVORENO REKLI da ne kažnjavaju starije članove jednako kao mlađe nego im više dopuštaju ? Pa kakva je to sramotna praksa da povlašteni mogu slobodno vrijeđati i da neki moderator to još prizna bez srama ?
Danas sam opet primijetio u jednom threadu kako jedan član neodgojeno vrijeđa jednog drugog člana, pa pomislih da pritisnem "Prijavi" botun umjesto njega ako on neće da se bori za sebe (i za osnovnu razinu kulture na ovom forumu), međutim odustao sam jer kakva svrha ako te prijave samo idu u smeće ?