Moderatorska politika zaključana tema

poruka: 5
|
čitano: 1.075
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Moderatorska politika

Ovdje : http://www.bug.hr/forum/topic/sluzbene-obavijesti-pravila/upute-kvalitetno-diskutiranje-forumu/111149.aspx

lijepo pišu razna pravila, zabrane i preporuke, koje vidim da se masovno ne poštuju na ovom forumu a niko ništa ne poduzima oko toga ?

Mogao bih spomenuti zajedljivi sarkazam, koji se tu gore preporuča ne koristiti a vrlo redovito se koristi.

Međutim ozbiljniji problem je nesankcioniranje vrijeđanja (pri tome mislim na direktno i jasno nazivanje drugog člana foruma pogrdnim imenima, prostim riječima, dijelovima ljudskog tijela, životinjskim vrstama i tako to).

Ja sam jednom nekad prijavio nekoga za vrijeđanje nekoga trećeg i apsolutno ništa nije bilo. Jučer sam uredno prijavio uvrede na moj vlastiti račun (ne zbog revanšističkih nego zbog edukacijskih pobuda) i opet ništa.

Jedan tu kolega sa foruma (kojeg neću imenovati zbog njegove sigurnosti) kojeg sam već prije zamijetio po nadprosječno inteligentnim, kvalitetnim i argumentiranim postovima, mi u razgovoru preko PM-a kaže da je on jednom bio bannan. Ja kažem pa zašto zaboga nekoga takvoga, zar to ne ide za prostačenje i vrijeđanje, a on kaže da se prepirao sa nekim drugim tipom na forumu i da su samo njega bannali a ovog drugog nisu, i da su mu pri tome moderatori OTVORENO REKLI da ne kažnjavaju starije članove jednako kao mlađe nego im više dopuštaju ? Pa kakva je to sramotna praksa da povlašteni mogu slobodno vrijeđati i da neki moderator to još prizna bez srama ?

Danas sam opet primijetio u jednom threadu kako jedan član neodgojeno vrijeđa jednog drugog člana, pa pomislih da pritisnem "Prijavi" botun umjesto njega ako on neće da se bori za sebe (i za osnovnu razinu kulture na ovom forumu), međutim odustao sam jer kakva svrha ako te prijave samo idu u smeće ?

18 godina
Moderatorska politika

Da, vjerojatno bi najviše trebalo sankcionirati offtopic jer se mnogo raznih inače sadržajnih tehničkih tema zakrči i postane

nečitljivo. No onda bi moderatori morali čitati teme, a vjerujem da se to ni meni nebi dalo s obzirom na honoriranje tog posla.

18 godina
neaktivan
Moderatorska politika

E pa sad ako ovaj forum spadne na razinu rasprave hrvatskog sabora to će biti stvarno žalosno ! {#}

Treba se na neke malo bolje uzore ugledati...

A šta se tiče offtopica, jeste da su mnoge teme odi skrenule u nepovrat, što je loše, ali mislim da je direktno vrijeđanje još gore, a ako se modovima ne da sve čitati bar mogu postupiti po direktnim prijavama !

A što se tiče pacifizma, da, jesam pacifist, zar je to postala ružna riječ ?

P.S.

U svom životu sam sudjelova na raznim forumima, i još uvijek sudjelujem na nekoliko, i moran reć da premda ovaj nije najgori daleko je od najboljeg (što se prosječne razine kulture i ugodne rasprave tiče) !

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 21:29 (Enkidu).
18 godina
neaktivan
Moderatorska politika

Dakle ništa od ozbiljnih / pametnih / zabrinutih / diskusijskih odgovora ?
Hmm, moga sam i mislit... Koga još na Balkanu zanima pristojnost i civiliziranost !

{#}

17 godina
neaktivan
Re: Moderatorska politika
Enkidu kaže...

Na forumu postoje jedna ili dvije osobe koja ima volje prijaviti poruku i na tome im hvala a velika većina zna samo kenjat po moderatorima. Koji su to uber moderirani forumi gdje je sve savršeno, moderatori nisu pederi a offtopica nema ni na kilometre?

Naravno uvijek će se naći pametnjakovića koji će reći: ˝Pa da, najlakše je reć da otiđite i sve stavit pod tepih˝. Dalo bi se o tome diskutirati danima ali opet od svega ništa jer 100 ljudi, 100 ćudi. Ima tu i 13-godišnjaka koji su inteligentni ali isto tako ima i onih 30+ koji neznaju sastavit smislenu rečenicu i na pokušaj normalne komunikacije odgovaraju vrijeđanjem.

To su čari svakog foruma i niti jedan forum nije imun na to.

Nemam ništa protiv tebe osobno ali kako si naveo u prvom postu da si vidio vrijeđanje u temi i odlučio ne prijavit, time i ti pridonosiš smeću na forumu.

I zaključna rečenica od koje se svima kenja:

Žalite se na pisma@bug.hr

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice