Ipak GNOME za Ubuntu 11.04?

poruka: 20
|
čitano: 3.545
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ipak GNOME za Ubuntu 11.04?".
15 godina
neaktivan

Istina, meni je baš teško pronalaziti opcije, skroz su nelogično postavljene....

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina

Aleluja. Valjda su poslušali gomile nezadovoljnih korisnika.

Možda će u budućnosti Umity biti ispeglaniji i logičnij ali meni nikako nije sjeo.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako pod GNOME mislite GNOME3, onda im to nece puno pomoci.

Živio Arch! Živio OpenSource! Dolje Microsoft i zapadne robovlasničko-kapitalističko-naftne vrijednosti!

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Ipak GNOME za Ubuntu 11.04?
Gnome3 i Unity su jako slicni... al mi je gnome ljepsi i privrzeniji srcu :P
2.000 Posts! And counting...
15 godina
neaktivan

Kad točno izlazi ovo čudo?..

blacky

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne znam, i Unity i GNOME 3 mi djeluju kao loša kopija Mac OS X-a.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tom69 kaže...

To i jesu.

Živio Arch! Živio OpenSource! Dolje Microsoft i zapadne robovlasničko-kapitalističko-naftne vrijednosti!
15 godina
neaktivan
dj_beni kaže...
Tom69 kaže...

To i jesu.

prvo mikrosoft nešto napravi i skupo proda, onda apple to drpi u uljepša, posivi i naljepi oglodanu jabuku i jeftinije prodaje i onda linuxaši to dobiju besplatno ( ali već dvaput sažvakano, i nažalost neke glupe stvari ostaju ) tak, sa ovim dockom.. i još par sitnica - ccc ( iako, ja sam danas digao tinycore linux i na njemu isto ima taj dock, iako distra ima samo 10MB ;)   )

A, GNOME? neka ostane, navikao sam na njega

42
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2011 22:42 (kakapo).
16 godina
neaktivan
kakapo kaže...
dj_beni kaže...
Tom69 kaže...

To i jesu.

prvo mikrosoft nešto napravi i skupo proda, onda apple to drpi u uljepša, posivi i naljepi oglodanu jabuku i jeftinije prodaje i onda linuxaši to dobiju besplatno ( ali već dvaput sažvakano, i nažalost neke glupe stvari ostaju ) tak, sa ovim dockom.. i još par sitnica - ccc ( iako, ja sam danas digao tinycore linux i na njemu isto ima taj dock, iako distra ima samo 10MB ;)   )

Slažem se, ali mislim da trebaš zamjenit Microsoft i Apple :)

17 godina
neaktivan
dj_beni kaže...

I prije njih navesti Xerox...

They must find it difficult... Those who have taken authority as the truth, rather than truth as the authority. G. Massey, Egyptologist
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.4.2011 23:00 (Kizmar).
17 godina
protjeran

Misliš, prvo Microsoft nešto iskopira ili kupi i onda prodaje kao svoju ideju. Ponekad ispoliranu ali ipak ne prvotno njihovu ideju.

GNOME neće ostati kakav je bio. GTK+ 3 je ovdje i sve će se prilagoditi njemu, uz backward kompatibilnost i polagano uvođenje starih mogućnosti prema potrebi a fallback mode (znači onaj classic look sa dva panela) će ostati i polagano isčeznuti, barem je tako bilo prvotno planirano.

Daleko je to od OS X-a, pogotovo GNOME Shell. Unity više naginje prema OS X filozofiji. Niti OS X nije nešto posebno, imho.

Kad točno izlazi ovo čudo?..

Več je izašlo ako se misli na GNOME 3.

6.4.2011 je bio datum službenog izlaska.

2 0 hvala 2
16 godina

Jedva čekam da probam novi GNOME.. i to ne virtualno, odmah na laptop leti.

Vidjet ću što će novi Ubuntu i Mint iskemijat.. Mint će predpostavljam odmah na GNOME 3?

Jhva Elohim Meth.
16 godina
neaktivan
Kizmar kaže...
dj_beni kaže...

I prije njih navesti Xerox...

da aple je kopirao xerox,a microsoft aple, ali je aple bar dobio dozvolu, dok je microsoft pokrao

i jos nesto, microsoft je kupio ms-dos za 50,000 usd, nije cak ni to njihovo i to su prevarili covjeka da im proda

16 godina
neaktivan
nontryer kaže...

Jedva čekam da probam novi GNOME.. i to ne virtualno, odmah na laptop leti.

Vidjet ću što će novi Ubuntu i Mint iskemijat.. Mint će predpostavljam odmah na GNOME 3?

Mint ce na gnome 3, ali prerađen

evo link

http://www.h-online.com/open/news/item/Linux-Mint-11-Katya-to-use-GNOME-3-1200717.html

16 godina
neaktivan

Ja osobno mislim da je ovdje stvar privikavanja, a ne stvar nedovršenosti Unityja!

Isto tako kad je izašao MS Office 2007 sa novim sučenjem, mnogi nisu bili zadovoljni sučenjem tog office paketa, ali su ga s vremenom prihvatili, a isto tako će biti i sa Unityjem.

Mi linux korisnici moramo shvatiti da je GNOME 2 je već uhvatilo vrijeme, grafički je zastario , te da su mu nužne promjene!

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2011 8:10 (ivo000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Mnogo neinformiranosti ovdje. Ali dobro, puno mladih duša, neiskusnih, sa ograničenim znanjem.

Prvo KDE nešto napravi, onda microsoft pokupi, napravi prozirnim pa apple to kopira i sve se na kraju vraća na open source zajednicu. Naravno svi microsoftovi slijepi sljedbenici misle da je sve poteklo od MS, kao i apple-ovi od apple-a. Jedino oni koji prate stvari na sva tri fronta znaju od kuda prve ideje potiču.

Zašto su MS-ovi ljudi prisutni na raznim linux mailing listama?

Još nekoliko činjenica za one koji znaju samo laprdati bez jedne minute iskustva sa spomenutim DE-ima.

Gnome3 je daleko od bilo kakve kopije MS-a ili apple-a. Oni koji su ga pratili i probali znaju to.

Unity je druga priča za sebe. Ubuntu pokušava napraviti svoj DE koji prati svjetske trendove, odnosno žele dobiti kompatibilnost za netbook-e, laptope i pad-ove.

Mi stariji funkcioniramo po principu, isprobaj pa ćeš znati. Očito da nove generacije funkcioniraju na način, googlaj ti si najpametniji.

$this->db->where->('I don't have a clue');

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Nemožeš tako generalizirati. Tu je svatko krao od svakoga.

Windows 7:

Animacije i predpregled prozora kad dođeš iznad programa na panelu - Compiz

Sidebari u svakom prozoru - OSX

Panel - poprimio puno mogućnosti koje ima Dock na OSXu

OSX:

Ukrao neke animacije compiza.

Zapravo mogao bih OSX i Linux spojit, jer oba su međusobno krala stvari što se tiće GUIja, OSX je krao compiz, Linux je krao dock i isto neke specifičnosti koje su  dodane u Compiz.

Mislim da u ovoj priči najviše krade M$, a Apple i Linux najmanje.

EDIT

zaboravio spomenut globalne menije na unityju :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2011 9:49 (dj_beni).
17 godina

Ma ostavite se toga tko je koga pokrao. Bitno je da stvar funkcionira i da se novi korisnici mogu lako snaći.

E tog novog korisnika najmanje zanima tko je koga kopirao. Njemu je bitno da sve radi i da je dostupno.

U biti zašto svaka tema o bilo kojem OS mora postati prepucavanje o tome čiji je sustav bolji.

Što se tiče teme gnome je ok i ako nema potrebe za promjenom zašto bi se mjenjalo.

6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kada sam napisao da MS nešto napravi pa onda apple uljepša i napravi komercijalni bum, mislio sam na stvari tipa tablete i slično - MS je davno imao ideju tablet PC-a i OS-a za njega, a tek kada  je došao jabučar i njegov iPad, sada svi najednom imaju tablete... a, da li kradu - svi kradu:

citat iz "Pirati silicijske doline" - “Good artists copy, great artists steal” ( zapravo, original je od Picassa ) - mislim da je Picasso tu bio u pravu. Tko je ukrao, više nije ni važno, a kao što je netko prije mene napisao, krajnem korisniku, zapravo puca qurac tko je napravio, bitno mu je samo da PC (dobro, ili MAC) rade, i da on može napisati neki tekst i poslati ga na mail i isprintati ga, tak da... 

42

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
nontryer kaže...

Da, ali bez GNOME Shella, znači bez kerefeka, stari izgled.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice