Istina, meni je baš teško pronalaziti opcije, skroz su nelogično postavljene....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Aleluja. Valjda su poslušali gomile nezadovoljnih korisnika.
Možda će u budućnosti Umity biti ispeglaniji i logičnij ali meni nikako nije sjeo.
Ako pod GNOME mislite GNOME3, onda im to nece puno pomoci.

Kad točno izlazi ovo čudo?..
Ne znam, i Unity i GNOME 3 mi djeluju kao loša kopija Mac OS X-a.
To i jesu.
To i jesu.
prvo mikrosoft nešto napravi i skupo proda, onda apple to drpi u uljepša, posivi i naljepi oglodanu jabuku i jeftinije prodaje i onda linuxaši to dobiju besplatno ( ali već dvaput sažvakano, i nažalost neke glupe stvari ostaju ) tak, sa ovim dockom.. i još par sitnica - ccc ( iako, ja sam danas digao tinycore linux i na njemu isto ima taj dock, iako distra ima samo 10MB ;) )
A, GNOME? neka ostane, navikao sam na njega
To i jesu.
prvo mikrosoft nešto napravi i skupo proda, onda apple to drpi u uljepša, posivi i naljepi oglodanu jabuku i jeftinije prodaje i onda linuxaši to dobiju besplatno ( ali već dvaput sažvakano, i nažalost neke glupe stvari ostaju ) tak, sa ovim dockom.. i još par sitnica - ccc ( iako, ja sam danas digao tinycore linux i na njemu isto ima taj dock, iako distra ima samo 10MB ;) )
Slažem se, ali mislim da trebaš zamjenit Microsoft i Apple :)
I prije njih navesti Xerox...
Misliš, prvo Microsoft nešto iskopira ili kupi i onda prodaje kao svoju ideju. Ponekad ispoliranu ali ipak ne prvotno njihovu ideju.
GNOME neće ostati kakav je bio. GTK+ 3 je ovdje i sve će se prilagoditi njemu, uz backward kompatibilnost i polagano uvođenje starih mogućnosti prema potrebi a fallback mode (znači onaj classic look sa dva panela) će ostati i polagano isčeznuti, barem je tako bilo prvotno planirano.
Daleko je to od OS X-a, pogotovo GNOME Shell. Unity više naginje prema OS X filozofiji. Niti OS X nije nešto posebno, imho.
Kad točno izlazi ovo čudo?..
Več je izašlo ako se misli na GNOME 3.
6.4.2011 je bio datum službenog izlaska.
Jedva čekam da probam novi GNOME.. i to ne virtualno, odmah na laptop leti.
Vidjet ću što će novi Ubuntu i Mint iskemijat.. Mint će predpostavljam odmah na GNOME 3?
I prije njih navesti Xerox...
da aple je kopirao xerox,a microsoft aple, ali je aple bar dobio dozvolu, dok je microsoft pokrao
i jos nesto, microsoft je kupio ms-dos za 50,000 usd, nije cak ni to njihovo i to su prevarili covjeka da im proda
Jedva čekam da probam novi GNOME.. i to ne virtualno, odmah na laptop leti.
Vidjet ću što će novi Ubuntu i Mint iskemijat.. Mint će predpostavljam odmah na GNOME 3?
Mint ce na gnome 3, ali prerađen
evo link
http://www.h-online.com/open/news/item/Linux-Mint-11-Katya-to-use-GNOME-3-1200717.html
Ja osobno mislim da je ovdje stvar privikavanja, a ne stvar nedovršenosti Unityja!
Isto tako kad je izašao MS Office 2007 sa novim sučenjem, mnogi nisu bili zadovoljni sučenjem tog office paketa, ali su ga s vremenom prihvatili, a isto tako će biti i sa Unityjem.
Mi linux korisnici moramo shvatiti da je GNOME 2 je već uhvatilo vrijeme, grafički je zastario , te da su mu nužne promjene!
Mnogo neinformiranosti ovdje. Ali dobro, puno mladih duša, neiskusnih, sa ograničenim znanjem.
Prvo KDE nešto napravi, onda microsoft pokupi, napravi prozirnim pa apple to kopira i sve se na kraju vraća na open source zajednicu. Naravno svi microsoftovi slijepi sljedbenici misle da je sve poteklo od MS, kao i apple-ovi od apple-a. Jedino oni koji prate stvari na sva tri fronta znaju od kuda prve ideje potiču.
Zašto su MS-ovi ljudi prisutni na raznim linux mailing listama?
Još nekoliko činjenica za one koji znaju samo laprdati bez jedne minute iskustva sa spomenutim DE-ima.
Gnome3 je daleko od bilo kakve kopije MS-a ili apple-a. Oni koji su ga pratili i probali znaju to.
Unity je druga priča za sebe. Ubuntu pokušava napraviti svoj DE koji prati svjetske trendove, odnosno žele dobiti kompatibilnost za netbook-e, laptope i pad-ove.
Mi stariji funkcioniramo po principu, isprobaj pa ćeš znati. Očito da nove generacije funkcioniraju na način, googlaj ti si najpametniji.
Nemožeš tako generalizirati. Tu je svatko krao od svakoga.
Windows 7:
Animacije i predpregled prozora kad dođeš iznad programa na panelu - Compiz
Sidebari u svakom prozoru - OSX
Panel - poprimio puno mogućnosti koje ima Dock na OSXu
OSX:
Ukrao neke animacije compiza.
Zapravo mogao bih OSX i Linux spojit, jer oba su međusobno krala stvari što se tiće GUIja, OSX je krao compiz, Linux je krao dock i isto neke specifičnosti koje su dodane u Compiz.
Mislim da u ovoj priči najviše krade M$, a Apple i Linux najmanje.
EDIT
zaboravio spomenut globalne menije na unityju :)
Ma ostavite se toga tko je koga pokrao. Bitno je da stvar funkcionira i da se novi korisnici mogu lako snaći.
E tog novog korisnika najmanje zanima tko je koga kopirao. Njemu je bitno da sve radi i da je dostupno.
U biti zašto svaka tema o bilo kojem OS mora postati prepucavanje o tome čiji je sustav bolji.
Što se tiče teme gnome je ok i ako nema potrebe za promjenom zašto bi se mjenjalo.
kada sam napisao da MS nešto napravi pa onda apple uljepša i napravi komercijalni bum, mislio sam na stvari tipa tablete i slično - MS je davno imao ideju tablet PC-a i OS-a za njega, a tek kada je došao jabučar i njegov iPad, sada svi najednom imaju tablete... a, da li kradu - svi kradu:
citat iz "Pirati silicijske doline" - “Good artists copy, great artists steal” ( zapravo, original je od Picassa ) - mislim da je Picasso tu bio u pravu. Tko je ukrao, više nije ni važno, a kao što je netko prije mene napisao, krajnem korisniku, zapravo puca qurac tko je napravio, bitno mu je samo da PC (dobro, ili MAC) rade, i da on može napisati neki tekst i poslati ga na mail i isprintati ga, tak da...
Da, ali bez GNOME Shella, znači bez kerefeka, stari izgled.