Lag na laptopu

poruka: 5
|
čitano: 352
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Lag

pozdrav

naime, imam problem a nemam pojma o cemu se radi

dok koristim laptop, najvise sam primjetio kod koristenja google chroma ali i na ostalim

dok scrolam, pisem ovo sada, gledam yt laptop napravi lag na pola sekunde sekundu i tako stalno, inace ga koristim u silent modu i stavio sam opciju da ne koristi integriranu grafu nikako

da li je problem u windowsima ili sam ja negdje nesto kliknuo

0 0 hvala 0
14 godina
Lag na laptopu

Koji laptop je u pitanju.

Treba stavit high performance mode i vidjet da li procesor koristi puni potencijal, mozda neka postavka u Biosu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
Re: Lag na laptopu

asus rog strix scar 18 g835lx

stavio sam u performance, radi puno bolje ali se isto dogodi ponekad puno laganiji lag

16 godina
Re: Lag
Dana92 kaže...

pozdrav

naime, imam problem a nemam pojma o cemu se radi

dok koristim laptop, najvise sam primjetio kod koristenja google chroma ali i na ostalim

dok scrolam, pisem ovo sada, gledam yt laptop napravi lag na pola sekunde sekundu i tako stalno, inace ga koristim u silent modu i stavio sam opciju da ne koristi integriranu grafu nikako

da li je problem u windowsima ili sam ja negdje nesto kliknuo

-neznanje..

-problem može biti bilo gdje, u svemu, kvar, internet linija-prekidi, žica.. malware, pa i postavke.. ili imaš škart-neispravno računalo, no da je neispravno-hw tad bi problem primijetio u svemu, radu-gejmanju.. a po napisanom kažeš u chrome-browsanju.. i ne padne ti na pamet da je prvo mjesto gdje trebaš tražiti odgovor upravo chrome-postavke? .. npr isključiti učitavanje svega unaprijed?

-podcrtano.. interna igpu je važan fičer-mogućnost na intel-cpu, quickvideo, enkoder.. koji se koristi za multimediju a to je danas sve.. tj ili želiš manju potrošnju-tišinu ili želiš performanse.. dok čačkanjem-isključivanjem igpu radiš grešku, tj moderna računala i driveri su pametni-dobri.. rade optimalno i rade zajedno.

-postoji li uopće problem? nešto što se treba-može popraviti, npr podešavanje opcija browsra ili powermanagmenta? .. pa to ovisi o tebi, ti si juzer-vlasnik, imaš miša i buttone koje klikaš, silent mod ili power.. jednako kao što podešavaš glasnoću..

+ laptop mada ima bateriju, pogotovo s ovakvkom 'pogrešnom' postavkom mora dobiti dovoljno struje, jer je zvjer i to traži struju.. tj mora biti spojen na žicu-struju, automatika-postavke i tek tad radi punom snagom.. dok laički to primjetiš svjetlinom ekrana ako nisi i to čačkanjem promijenio.

-imaš lag u chromeu.. prvo mjesto traženja problema je chrome-postavke.. i internet-mreža... + naravno, može biti i malware, bilo što, tj tvoje računalo, znaš što si sve instalirao, što si i kako podesio.. tj trebao bi znati, a tad i to napisati da bi se dobio kvalitetniji odgovor 'klikni to i to..' .. ovako je samo generičko pravilo, podesi postavke, od biosa, dirvera, power, browser.. tj ono što korisitš.

-ako bi nakon svega i dalje imao neki lag.. koji bi bio objektivno stvar računala, ne npr internet-prekida.. tad je moguće da imaš problem s hw-računalom, npr pregrijavanje-throtlanje.. pogotovo zato jer je to iz klase zvjer, tj upravo takvo računalo će prvo pokazati mane ako nešto nije ok, npr ventilator-hlađenje na gpu.. dok slabije računalo ne mora pokazati problem jer se višestruko manje zagrijava-opterećuje itd.. i može proći bez ventilatora itd itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
2 godine
Re: Lag

slazem se da je neznanje ali zato sam i pitao haha

laptop je nov star mjesec dana, nista specijalno nije skidano osim par igrica, napravljen update na graficku , windowse i bios i to je to

ali ne razumijem da problem moze biti u internetu ili chrome da mi pravi lag dok ovo pisem (internet nije bog zna sto) ali primjer dok sam pisao rijec chrome, istiokao sam i rijec chrome se pojavila za 1 sec

powermanagmente i ostalo nisam dirao, kako sam rekao dok sam na netu koristim vecinom silent mode a kad igram upalim performance i to je to

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice