ATT stavio limit na bandwith usera...

poruka: 32
|
čitano: 2.862
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pošto mi volimo pljuvati po našim ISP-ovima zbog tko zna čega... pogledajte što radi ATT u SAD-u sa svojih 16 mil kučanstava koja su priključena preko njega (a slijedit će ga i ostali)...

Stavljen je bandwith cap na 150 GB mjesečno za DSL usere, odnosno 250GB za one koji se spajaju s optikom...

Ovo je totalni LOL... ali eto... pokazuje budućnost...

LINK

Marija Antoaneta je intelektualni Mount Everest za Jadranku Kosor...
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

daj mi optiku i radi samnom sta oces :D

potpis :D
Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina
Re: ATT stavio limit na bandwith usera...
Koji s3ronj3, lol. Da ja dobijem flet, ja bi 300GB mjesecno potrosio...
2.411 Posts! And counting...
17 godina
neaktivan
8ax kaže...

tesko, jer ti vec nakon 150GB brzina toliko padne, da ti se index dize predugo... onda se moras zalit 10 dana tcomu dok to ne vrati nazad...

neznam koji k... prodaju flat kad ga blokiraju kasnije...

17 godina
EnlightenedPhoenix kaže...

Pošto mi volimo pljuvati po našim ISP-ovima zbog tko zna čega... pogledajte što radi ATT u SAD-u sa svojih 16 mil kučanstava koja su priključena preko njega (a slijedit će ga i ostali)...

Stavljen je bandwith cap na 150 GB mjesečno za DSL usere, odnosno 250GB za one koji se spajaju s optikom...

Ovo je totalni LOL... ali eto... pokazuje budućnost...

LINK

Zar je to malo? To je 214 DVD rip filmova ili 53HD ripa, 1500 albuma mjesecno... Idu mi na k**** hrcci koji skidaju da bi skidali i 99% toga ne pogledaju. Radi istih takvih se i uvode ovakve restrikcije. Kad ces molim te pogledat 53 filma mjesecno!?

Mentalist je moj idol...
16 godina
Imas pravo, ali svejedno s3r0njski od njih.

Moja mjesecna potrosnja u slucaju flata :
PUNO je pametnije snizit od 16h do 21h brzinu na pola svakom a 2h-7h povecat.
16 godina
Zanemarite drugu liniju mog proslog posta.
16 godina

Najvise sto sam ikada mjesecno potrosio bilo je 143GB i to u mjesecu kada sam radio novu instalaciju Windowsa, pa sam ponovo redownloadao kompletan Steam account.

Inace mjeceno imam izmedju 30-70GB prometa i to mi se cini puno. Ne kuzim ni gdje to natucem, ali ajde zena i mali gledaju dosta filmice na YouTube, pa valjda i to pojede prometa.

Tako da me to ogranicenje od 150GB ne bi diralo bas previse {#}

If you're not paranoid, you're not paying attention
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 0:34 (Mauro).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Neznam bas,prosjek mi je 250GB/mj s tim da se skinuti sadržaj itekako pogleda/posluša/odigra.

Uostalom,ima tu i dosta HQ streaminga,Vimeo recimo.

Da se itekako potrošiti prometa ali nije moj problem prazno obecanje ISP-a o neogranicenom prometu koje pada u vodu pod tehnickim nedostatcima i muljanjima/reklamama raznih vrsta.

Ako dajem lovu za flat,hocu flat i tocka.

I ne da me itko pita (karikiram),gdje i kako 800GB mjesecno,moja stvar.

Potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Morete uzeti u obzir da kapaciteti linkova nisu beskonacni, da je promet najskuplja stavka u svijetu interneta i da se ISP-ovi moraju nekako zastititi. A ekipa koja skida po 500 GB mjesecno... ono... wtf!? Sta s tim radite!?!? 

Mentalist je moj idol...

2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
forzzuk kaže...

to kao da peres lovu preko banke i kazes da je to tvoja stvar...

briga me za sta koristis 800GB ali ako je od tih 800GB i 5 GB ilegalno, to je kaznjivo zakonom

17 godina
neaktivan
Ja skidam oko 2.5 TB mjesečno preko optike (što uploada što downloada) i dosta prometa ode prema zakupljenom blade serveru tvrtke...

Tako da ono... ovo mi nikako ne bi odgovaralo... Inače ovdje se ne smanjuju brzine, nego ti dodatno naplaćuju kad predjes taj njihov flat limit...

Glavno sve u svemu... ako plaćaš flat, onda trebaš dobiti flat...

I da se razumije da ste procitali tekst vidjeli biste da za održavanje, odnosno zakupljivanje linka se potrosi puno manje nego se zaradi (samo 3%)...
A to što je lakše ljude tretirati kao ovce nego proširivati svoje linkove... to je druga stvar...

INAČE... svi ste zaboravili jednu stvar... ONI TAMO IMAJU NETFLIX i slične usluge koje GUTAJU bandwith pogotovo ako gledaš u HD-u...
Znači plaćaš netflix, gledaš HD i za manje od pola mjeseca... ne možeš gledati JER si potrošio bandwith... ili možeš samo još dodatno nadoplatiti...
17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
forzzuk kaže...

to kao da peres lovu preko banke i kazes da je to tvoja stvar...

briga me za sta koristis 800GB ali ako je od tih 800GB i 5 GB ilegalno, to je kaznjivo zakonom

TOTALNO GLUPA USPOREDBA...

Oni moj promet mogu sniffati... ali hoće im uspjeti za rukom enkriptirane fajlove otvoriti i vidjeti što ima u njima... hehe :) slobodno... i ovako mi je od ovog prometa 60% minimalno enkriptirano (SSL preko ftp i enkripcija na torrentu :) )

17 godina

Eto ja u 2011. godini u tehnološki superrazvijenoj BiH "preživljavam" sa 11 GB {#}mjesečno. Nekako ne mogu da se uživim u ovu problematiku sa restrikcijama.

Budala bio, budala ostao...
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
2.5 tb prometa na liniji u firmi??? Meni 70% servera ne radi toliki promet na 100/100 linku i to ih ima par koje koristim za streaming. Koju gospu radis???
Mentalist je moj idol...

2 0 hvala 0
16 godina
pr0n :D
16 godina

Vi se tu žalite, a neki (ja) žive na 1gb mjesečno.

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
underdog kaže...

E vala i ti životariš.

Budala bio, budala ostao...
16 godina
underdog kaže...

tatin sin ;)

15 godina
protjeran
Hacker-ri kaže...
8ax kaže...

tesko, jer ti vec nakon 150GB brzina toliko padne, da ti se index dize predugo... onda se moras zalit 10 dana tcomu dok to ne vrati nazad...

neznam koji k... prodaju flat kad ga blokiraju kasnije...

sta ti trkeljas bogati?

17 godina
tnakir kaže...

Morete uzeti u obzir da kapaciteti linkova nisu beskonacni, da je promet najskuplja stavka u svijetu interneta i da se ISP-ovi moraju nekako zastititi. A ekipa koja skida po 500 GB mjesecno... ono... wtf!? Sta s tim radite!?!? 

bekapiraju internet

Tehnika narodu!!!! ...narod kaže: Tko ne pije! Virovat mu nije! ...
16 godina
neaktivan

150GB prometa mjesecno sasvim dovoljno...ja to ne skinem za tri mjeseca a svaki dan svucem film dva...tako da daj meni brzinu koju oni imaju i ogranici mi toliko i ja se necu buniti.

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
2.5 tb prometa na liniji u firmi??? Meni 70% servera ne radi toliki promet na 100/100 linku i to ih ima par koje koristim za streaming. Koju gospu radis???

Full offsite BU over the Net? Ništa netipično u današnje vrijeme, a pogotovo ako se želiš pridržavati ISO standarda vezanih uz BU (mislim na onih 100+ km do offsite BU lokacije).

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
17 godina
vlad0 kaže...
tnakir kaže...

Full offsite BU over the Net? Ništa netipično u današnje vrijeme, a pogotovo ako se želiš pridržavati ISO standarda vezanih uz BU (mislim na onih 100+ km do offsite BU lokacije).

Sumnjam da se o tome radi... 

Mentalist je moj idol...
17 godina
vlad0 kaže...
tnakir kaže...

Puno previše. Eventualno inicijalni sync, ali sumnjam da to radi svaki mjesec...

K tome to se ionako radi linkovima koji nemaju ograničenja...

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
vlad0 kaže...
tnakir kaže...

Sumnjam da se o tome radi... 

Heh, vjerojatno ne - ni sam ne znam puno firmi koje imaju takvu BU infrastrukturu (osim svoje, naravno hehe;). Ali pitao si, pa sam ti dao jedan primjer gdje se ta brojka vrlo lako dostigne.

@Old Iggy
Mi trenutno imamo dnevno oko 50-70 Gb source / resource fileka iz developmenta za BU, pa ti vidi... Ofkors, tu upada i hrpa audio / video res. datoteka, ali i to se mora backupirati. I kao što si i sam rekao - poslovne linkove koji se masno plaćaju ISP-ovi ne diraju niti će ikad, tako da je posve svejedno što-kako-zašto-kuda-koliko. ;]

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 10:14 (vlad0).
17 godina
tnakir kaže...

Zar je to malo? To je 214 DVD rip filmova ili 53HD ripa, 1500 albuma mjesecno... Idu mi na k**** hrcci koji skidaju da bi skidali i 99% toga ne pogledaju. Radi istih takvih se i uvode ovakve restrikcije. Kad ces molim te pogledat 53 filma mjesecno!?

Šta te briga tko i što radi sa svojom vezom? Ako imam flat i pošteno ga plaćam svaki mjesec koristit ću ga onoliko koliko želim... Meni je to 10 1080p hd ripa ili 3 blue-raya... Zašto imam htpc i full hd tv, da bi gledao divx? Zašto imam flat, da bi pazio koliko prometa radim? Skinem film i nakon 10 minuta skužim da je sranje i pobrišem ga, i eto ode 15gb prometa u vjetar... Neki film pogledam i pobrišem, ako ga poželim drugi put pogledati prije ga ponovo skinem sa neta nego da sam ga sačuvao i da ga moram tražit po diskovima... Ako netko zbraja megabajte na svome flatu e bome ja neću na svome

clock2much
16 godina
odjavljen

Ja bi pristao na ograničenje pod uvjetom da povećaju brzine i/ili uvedu optiku. Kada sam prvi puta dobio DSL, imao sam šugavih 1 MBit/s i flat koji mi nije ništa predstavljao jer je link bio prespor. Moji kolege su tada imali 4 MBit/s i ograničenje od 25 gb mjesečno. Iskreno, meni bi i 50 Gb mjesečno bilo previše.

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.5.2011 12:39 (vexx5555).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni bi isto 50Gb bilo i više nego dosta.... ne znam kuda spremaju te silne Gb svaki mjesec

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ja imam uvijek 1tb najmanje prometa bez da taknem torrente, kako? Backup sa web servera na kom i sa kompa na server svakih 6 sati
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice